Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mai evangélium 01.10
  2020-01-10 12:28:32, péntek
 
  SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
,,Aki szereti Istent, szeresse embertestvérét is!"
Testvéreim!
Szeressük Istent, mert ő előbb szeretett minket! Aki azt mondja: ,,Szeretem Istent", de testvérét gyűlöli, az hazug. Mert aki nem szereti testvérét, akit lát, hogyan szeretheti Istent, akit nem lát? Ezt a parancsot kaptuk tőle, hogy aki szereti Istent, szeresse testvérét is.
Mindenki, aki hiszi, hogy Jézus a Krisztus, az az Isten szülötte; aki pedig a szülőt szereti, szereti a szülöttét is. Abból tudjuk meg, hogy szeretjük Isten gyermekeit, ha szeretjük az Istent, és eleget teszünk parancsainak. Mert az az Isten iránti szeretet, hogy megtartjuk parancsait. Parancsai nem nehezek.
Mert mindenki, aki az Istentől született, legyőzi a világot. És ez a győzelem - győzelem a világ fölött! - a mi hitünk.
Ez az Isten igéje. 1Jn 4,19-5,4

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézusban beteljesedtek az ószövetségi jövendölések.
Abban az időben Jézus a (Szent)lélek erejével visszatért Galileába. Híre elterjedt az egész környéken. Tanított a zsinagógákban, és mindenki elismeréssel beszélt róla.
Eljutott Názáretbe is, ahol nevelkedett. Szokása szerint bement szombaton a zsinagógába, és olvasásra jelentkezett. Izajás próféta könyvét adták oda neki. Szétbontotta a tekercset, és éppen arra a helyre talált, ahol ez volt írva: ,,Az Úr Lelke van rajtam. Fölkent engem és elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, hirdessem a foglyoknak a szabadulást, a vakoknak a látást, hogy szabaddá tegyem az elnyomottakat, és hirdessem: elérkezett az Úr esztendeje." Összetekerte az írást, átadta a szolgának, és leült. A zsinagógában minden szem rászegeződött. Ő pedig elkezdte beszédét: ,,Ma beteljesedett az írás, amelyet az imént hallottatok."
Mindnyájan igazat adtak neki, de meglepődtek a magasztos igéken, amelyek ajkáról fakadtak.
Ezek az evangélium igéi. Lk 4,14-22a
...... ........



Imádság
Istenünk, segíts, hogy örömhíredet hirdethessük! Add, hogy hívásodra mindig figyelni tudjunk! Te azt kívánod, hogy az emberek szabadon kövessenek Téged. Nyisd meg, kérünk, az emberek szemét, hogy meglássák az evangélium fényét. Nyisd meg az emberek szívét, hogy befogadják a Te igéd igazságát, és boldogok legyenek, mert az örömhírben életet találnak.

Elmélkedés Dr. Horváth István Sándor atya
Jézus a Szentlélek indítására indul és halad tanító útja során. Igaz ez egész életére is. Nem a maga akaratából cselekszik, hanem mindig azt teszi, amit a mennyei Atya kíván tőle, s amire a Szentlélek indítja.
Jézus szolgálatának kezdetéről szól ez a rész. Názáretben kezdi szolgálatát, abban a városban, ahol felnövekedett, ahol ifjúkorát töltötte. Itt mindenki ismerhette édesanyját, Máriát és nevelőapját, Józsefet, aki ács volt. Amikor Jézus belépett a zsinagógába, mindenki ismerősként fogadta. Ő itt nem egy idegen, nem egy ismeretlen, nem egy messziről jött ember. A názáretieket, akik ott vannak a zsinagógai istentiszteleten, talán váratlanul éri a helyzet, hogy egy olyan ember olvas fel és készül tanítani őket, aki pár éve még gyermekként futkározott a város utcáin. Váratlan a fellépés, a megszólalás, a programhirdetés, küldetésének ismertetése. Váratlan számukra, hogy új oldaláról mutatkozik meg valaki. Váratlan számukra, hogy azzal az igénnyel olvassa fel és magyarázza valaki a prófétai jövendöléseket, hogy ezek éppen most, az ő személyében és szolgálatában teljesednek be. Jézus fellépése új helyzetet teremt, amely új viszonyt kívánna meg az Isten szavát hirdető és az azt hallgatók között. A názáretiek nem akartak változtatni Jézushoz való viszonyukon, nem akartak benne többet látni, mint József és Mária fiát. Nem akarták meglátni, felismerni benne Isten Fiát.
Hiszem-e, hogy Jézus által Isten szólít meg?
Hanganyag Link

Útravaló
Az Úr Lelke van rajtam. Fölkent engem és elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, hirdessem a foglyoknak a szabadulást... Ma beteljesedett az Írás, amelyet az imént hallottatok. - Jézusban tehát az Atya irgalma nyilvánult meg. Működésének a nyitánya ez a jelenet. Az Úr Lelkének erejével áll az emberek elé, és az Atya szeretetének gyümölcseit közli velük. Az Egyház életében ez folytatódik. Jézus elküldte a Szentlelket, hogy ne a mi emberi bölcsességünket hirdessünk, hanem Isten kinyilatkoztatását. A Szentlélek erejében és ajándékaiban részesedünk mindannyian a bérmálkozásunkban. Minket is küld, hogy éljük az evangéliumot, vigyük az örömhírt! Megvan-e benned ez a lelkesedés?
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: istentiszteleten, programhirdetés, bölcsességünket, embertestvérét, jövendöléseket, zsinagógákban, felnövekedett, rászegeződött, szolgálatának, beteljesedett, szolgálatában, beteljesedtek, elnyomottakat, küldetésének, názáretieket, zsinagógában, szegényeknek, ajándékaiban, jövendölések, evangéliumot, összetekerte, szeretetének, elismeréssel, jelentkezett, hirdethessük, szétbontotta, parancsainak, mindannyian, részesedünk, személyében, teljesednek, zsinagógába, gyermekként, ismerősként, futkározott, nevelőapját, parancsot kaptuk, szülőt szereti, győzelem –, világ fölött, ószövetségi jövendölések, időben Jézus, egész környéken, helyre talált, zsinagógában minden, imént hallottatok, magasztos igéken, evangélium igéi, emberek szabadon, emberek szemét, evangélium fényét, emberek szívét, SZENTLECKE Szent János, Szeressük Istent, Szeretem Istent”, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Eljutott Názáretbe, Elmélkedés Dr, Horváth István Sándor, Amikor Jézus, Isten Fiát, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Garai Gábor - Takarítás  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alázat  A Megváltó szolgálatában  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Lóhere  Reggel van  Éretlen vers  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Sose bánj semmit  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nagyon különös  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Még csak most kezdődik a nap  Paul David Tripp Április 20  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Alázat  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Krisztinától  Zilahy Lajos gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png cica  Gonosz démon-álarc  Elköszönt  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Gonosz démon-álarc  Jónás Tamás – Végtelen b...  Nem méltó hozzád  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Akik bántanak téged  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Kövesd a cowboyt!  Bounty krémes  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szép estét  Soha ne kedvezz...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A televizió nem a kultúrát kép...  Fekete-erdő desszert  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A kételkedés kezelése  Kerüld el az evangélium örömén...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Paul David Tripp Április 19  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Éretlen vers 
Bejegyzés Címkék
parancsot kaptuk, szülőt szereti, győzelem &#8211, világ fölött, ószövetségi jövendölések, időben Jézus, egész környéken, helyre talált, zsinagógában minden, imént hallottatok, magasztos igéken, evangélium igéi, emberek szabadon, emberek szemét, evangélium fényét, emberek szívét, örömhírben életet, maga akaratából, mennyei Atya, messziről jött, zsinagógai istentiszteleten, olyan ember, város utcáin, igénnyel olvassa, prófétai jövendöléseket, istentiszteleten, programhirdetés, bölcsességünket, embertestvérét, jövendöléseket, zsinagógákban, felnövekedett, rászegeződött, szolgálatának, beteljesedett, szolgálatában, beteljesedtek, elnyomottakat, küldetésének, názáretieket, zsinagógában, szegényeknek, ajándékaiban, jövendölések, evangéliumot, összetekerte, szeretetének, elismeréssel, jelentkezett, hirdethessük, szétbontotta, parancsainak, mindannyian, részesedünk, személyében, teljesednek, zsinagógába, gyermekként, ismerősként, futkározott, nevelőapját, ismertetése, viszonyukon, megszólalás, szolgálatát, változtatni, meglepődtek, hallottatok, örömhíredet, nevelkedett, ószövetségi, gyümölcseit, szabadulást, szentlelket, folytatódik, működésének, megtartjuk, édesanyját, esztendeje, elérkezett, foglyoknak, visszatért, parancsait, ismerhette, názáretben, elmélkedés, szentlélek, szentlecke, örömhírben, befogadják, kövessenek, indítására, akaratából, kezdetéről, evangélium, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3920
  • e Hét: 9721
  • e Hónap: 42875
  • e Év: 276622
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.