Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
1. évközi hét csütörtök 01.16
  2020-01-16 11:13:27, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Sámuel első könyvéből
Isten büntetése volt a csatavesztés és a frigyszekrény elvesztése.
Héli főpap bíráskodásának utolsó napjaiban történt, hogy a filiszteusok megtámadták a választott népet. Erre ők is hadba vonultak a filiszteusok ellen. A Segítség kövénél ütöttek tábort, míg a filiszteusok Áfeknél sátoroztak.
A filiszteusok csatarendbe álltak Izraellel szemben. Nehéz küzdelem volt, és Izrael vereséget szenvedett a filiszteusoktól. A harcban körülbelül négyezer férfi esett el a csatamezőn.
Midőn a nép visszatért a táborba, vezetőik tanácskozni kezdtek: ,,Miért engedte meg Isten, hogy ma vereséget szenvedjünk a filiszteusoktól? Hozzuk el Silóból az Úr szövetségének szekrényét! Jöjjön közénk, és szabadítson meg ellenségeink kezéből!"
A nép követeket küldött Silóba. El is hozták onnan a frigyszekrényt, melynek tetején a Seregek Ura trónol a kerubok felett. Héli két fia, Ofni és Fineász kísérték az Úr szövetségének szekrényét. Amint megérkezett a táborba, az egész nép akkora örömrivalgásban tört ki, hogy még a föld is rengett belé.
Amikor a filiszteusok meghallották az ujjongás zaját, tanakodni kezdtek: ,,Mit jelent ez a nagy örömrivalgás a héberek táborában?" Mihelyt megtudták, hogy az Úr szekrénye érkezett meg a táborba, rémülten mondták egymásnak: ,,Az ő Istenük itt van a táborban." Majd jajveszékelni kezdtek: ,,Jaj nekünk, mert nem volt ekkora ujjongás sem tegnap, sem tegnapelőtt! Jaj nekünk! Hogyan szabadulhatnánk meg ennek a hatalmas Istennek kezéből? Hisz ő az az Isten, aki oly sok csapással sújtotta az egyiptomiakat a pusztában. De ti, filiszteusok, legyetek bátrak és igazi férfiak, hogy ne kelljen szolgálnotok a hébereknek, mint ahogy azok nektek szolgáltak. Harcoljatok férfiakhoz méltó módon!"
Meg is ütköztek a filiszteusok, és úgy megverték az izraelitákat, hogy mindenki hazafelé menekült. Igen nagy volt a vereség: harmincezer gyalogos esett el Izraelből. Héli két fia, Ofni és Fineász is a halottak között volt, sőt a frigyszekrény is az ellenség kezébe került.
Ez az Isten igéje. 1Sám 4,1-11

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus egy beteget meggyógyít leprájából.
Abban az időben egy leprás jött Jézushoz. Térdre borult előtte, és így kérlelte: ,,Ha akarod, te megtisztíthatsz engem!" Jézusnak megesett rajta a szíve. Kinyújtotta kezét, megérintette, és azt mondta neki: ,,Akarom! Tisztulj meg!" Erre rögtön elmúlt a leprája, és megtisztult. Jézus szigorúan ráparancsolt, azonnal elküldte, és így szólt hozzá: ,,Nézd, senkinek se szólj erről, hanem menj, mutasd meg magadat a papnak, és tisztulásodért ajánld fel a Mózes által rendelt áldozatot, bizonyságul nekik."
Ő azonban, alighogy elment, mindenfelé hirdetni és híresztelni kezdte a dolgot. Emiatt Jézus nem mehetett többé nyilvánosan a városba, inkább távolabbi, elhagyatott helyeken tartózkodott. Mégis, mindenünnen özönlöttek hozzá az emberek.
Ezek az evangélium igéi. Mk 1,40-45
...... ........... .........



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te az alázatos, bizakodó, gyermeki lelkületet állítod elénk példaként, s ezzel megmutatod számunkra az utat, a lehetőséget, amely az üdvösségre vezet. Nem másokhoz akarjuk magunkat hasonlítani, hanem arra törekszünk, hogy Isten szemében növekedjünk, az ő akarata szerint éljünk. Az Atya által számunkra kijelölt úton szeretnénk járni, miként te is neki engedelmeskedtél keresztutadon. Isten dicsőségét szeretnék szolgálni szavainkkal, tetteinkkel és egész életünkkel. Taníts bennünket a gyermeki bizalomra! Taníts minket keresztünk hordozására! Segíts minket, hogy az evangéliumhoz méltóan éljünk!

Elmélkedés C. Horváth István Sándor atya
A leprás beteg meggyógyításának elbeszélését az elmúlt szombaton már olvastuk szent Lukács evangéliumából (vö. Lk 5,12-16), ma a Márk szerinti változatot olvassuk a liturgikus rendnek megfelelően. Egy abban a korban gyógyíthatatlan betegségben szenvedő ember, egy leprás személy kéri az Úr segítségét. Alázatosan, térdre borulva adja elő kérését. Kiderül Jézus cselekvésének indítéka is: ,,megesett rajta a szíve." Tudjuk, hogy ez a bibliai kifejezés elsősorban nem sajnálkozást vagy szánalmat jelent, hanem irgalmasságot. Jézus megkönyörül az emberen, kezének érintésével meggyógyítja őt. Azt várnánk, hogy ezzel vége is a történetnek, a beteg kérése teljesült, nincs helye további beszélgetésnek, legfeljebb egy rövid köszönetnyilvánításnak.
De nem ez történik, a találkozásnak ezzel még nincs vége. Jézus azt kéri a meggyógyult embertől, hogy teljesítse a törvényi előírást, azaz menjen el a paphoz, aki őt majd hivatalosan is gyógyultnak nyilvánítja és visszaengedi őt a közösségbe, de másnak ne szóljon a gyógyulásról, annak körülményeiről, és ne árulja el senkinek, hogy ki volt a gyógyítója. Az illető azonban nem teljesíti a kérést, hanem mindenkinek elmondja a vele történteket. Engedetlensége természetesen nem hálátlanságának a jele, hanem annak, hogy nagy örömében nem tud hallgatni arról, hogy milyen nagy csoda történt vele.
Istennek tulajdonítom-e azt, amikor valami jó történik velem?
Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskedtél, meggyógyításának, örömrivalgásban, filiszteusoktól, gyógyíthatatlan, megtisztíthatsz, szabadulhatnánk, hálátlanságának, evangéliumából, tisztulásodért, bíráskodásának, beszélgetésnek, engedetlensége, frigyszekrényt, körülményeiről, szövetségének, egyiptomiakat, jajveszékelni, frigyszekrény, keresztutadon, találkozásnak, természetesen, evangéliumhoz, irgalmasságot, cselekvésének, visszaengedi, filiszteusok, elbeszélését, gyógyulásról, tulajdonítom, tartózkodott, ellenségeink, meghallották, örömrivalgás, izraelitákat, szolgálnotok, frigyszekrény elvesztése, filiszteusok megtámadták, választott népet, filiszteusok ellen, filiszteusok Áfeknél, filiszteusok csatarendbe, harcban körülbelül, kerubok felett, filiszteusok meghallották, ujjongás zaját, nagy örömrivalgás, héberek táborában, hatalmas Istennek, halottak között, ellenség kezébe, beteget meggyógyít, OLVASMÁNY Sámuel, Seregek Ura, EVANGÉLIUM Szent Márk, Emiatt Jézus, Jézus Krisztus, Elmélkedés, Horváth István Sándor, Kiderül Jézus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  Sokan azt tartják  Nagyon különös  Leonardo da Vinci gondolata  Kellemes délutánt kívánok  Png rózsa csokor  Irgalom és ítélet  Őrizkednünk kell...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  Adakozás  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png nő  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png lepke  Adakozás  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nagyi telefonál  Bounty krémes  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Esti kép  Png csokor  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Png kutya  Png kislány  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Png férfi  Németh László tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívem tiéd  Adakozás  Nagyi telefonál  Bounty krémes  Minden harmadik...  Szívem  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Png kislány  Garai Gábor - Takarítás  Adakozás  Leonardo da Vinci gondolata  Nem számIt  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Erdőn  Albert Einsteinről  Akarat  Hiányzik  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Gonosz démon-álarc  Soha ne kedvezz...  Alázat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Gonosz démon-álarc  Soha ne kedvezz...  Png lepke  Esti kép  Png kutya  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Fekete István - Akác  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Paul David Tripp Április 19  Png virág  Facebookon kaptam  Alázat 
Bejegyzés Címkék
frigyszekrény elvesztése, filiszteusok megtámadták, választott népet, filiszteusok ellen, filiszteusok Áfeknél, filiszteusok csatarendbe, harcban körülbelül, kerubok felett, filiszteusok meghallották, ujjongás zaját, nagy örömrivalgás, héberek táborában, hatalmas Istennek, halottak között, ellenség kezébe, beteget meggyógyít, leprás jött, evangélium igéi, üdvösségre vezet, gyermeki bizalomra, evangéliumhoz méltóan, leprás beteg, elmúlt szombaton, liturgikus rendnek, korban gyógyíthatatlan, leprás személy, bibliai kifejezés, beteg kérése, találkozásnak ezzel, meggyógyult embertől, törvényi előírást, illető azonban, vele történteket, engedelmeskedtél, meggyógyításának, örömrivalgásban, filiszteusoktól, gyógyíthatatlan, megtisztíthatsz, szabadulhatnánk, hálátlanságának, evangéliumából, tisztulásodért, bíráskodásának, beszélgetésnek, engedetlensége, frigyszekrényt, körülményeiről, szövetségének, egyiptomiakat, jajveszékelni, frigyszekrény, keresztutadon, találkozásnak, természetesen, evangéliumhoz, irgalmasságot, cselekvésének, visszaengedi, filiszteusok, elbeszélését, gyógyulásról, tulajdonítom, tartózkodott, ellenségeink, meghallották, örömrivalgás, izraelitákat, szolgálnotok, megérintette, meggyógyítja, sajnálkozást, ráparancsolt, csatavesztés, érintésével, szabadítson, megtámadták, bizonyságul, tanácskozni, szenvedjünk, csatarendbe, megkönyörül, növekedjünk, híresztelni, harcoljatok, elhagyatott, hordozására, mindenünnen, betegségben, mindenkinek, tegnapelőtt, lehetőséget, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1757
  • e Hét: 7558
  • e Hónap: 40712
  • e Év: 274459
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.