Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Évközi 2. vasárnap 01.19
  2020-01-18 22:25:16, szombat
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
A nemzetek világosságává teszlek, hogy üdvösségem légy.
Az Úr így szólt hozzám: ,,A szolgám vagy, Izrael, benned fogok megdicsőülni!"
Az Úr mondja ezt, aki már anyám méhétől fogva szolgájává lett, hogy visszavezessem hozzá Jákobot, és Izraelt köréje gyűjtsem. Így lettem becses az Úr szemében, és Istenem lett az erőm.
És mondotta: ,,Kevés az, hogy a szolgám légy, s fölemeld Jákob törzseit, és visszatérítsd Izrael maradékát. A nemzetek világosságává teszlek, hogy üdvösségem eljusson a föld határáig."
Ez az Isten igéje. Iz 49,3.5-6

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Kegyelem nektek és békesség Atyánktól, az Istentől, és az Úr Jézus Krisztustól!
Pál, Jézus Krisztusnak Isten akaratából meghívott apostola és Szosztenész testvér köszönti Isten korintusi egyházát, a Krisztus Jézusban megszentelteket, a meghívott szenteket és mindazokat, akik náluk vagy nálunk segítségül hívják, Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak nevét.
Kegyelem nektek és békesség Atyánktól, az Istentől, és az Úr Jézus Krisztustól!
Ez az Isten igéje. 1Kor 1,1-3

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Íme, az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűneit!
Abban az időben:
Amikor János látta, hogy Jézus közeledik feléje, így szólt: ,,Íme, az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűneit! Ő az, akiről én azt mondtam: Utánam jön egy férfi, aki megelőz engem, mert előbb volt, mint én. Én sem ismertem őt, de azért jöttem, és azért keresztelek vízzel, hogy megismertessem őt Izraelben."
János azután így folytatta tanúságtételét: ,,Láttam, hogy az égből, mint egy galamb, leszáll rá a Lélek, és rajta marad. Én sem ismertem őt, de aki küldött, hogy vízzel kereszteljek, az mondta nekem: Akire látod, hogy rászáll a Lélek, és rajta marad, ő az, aki Lélekkel keresztel. Én láttam, és tanúskodom arról, hogy ő az Isten Fia!"
Ezek az evangélium igéi. Jn 1,29-34
...... ...........



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te az Atyától jöttél a világba, őt dicsőítetted meg életeddel. Mindenkor az ő akaratát teljesítetted, neki engedelmeskedtél. Vállaltad, hogy emberré legyél, emberként élj és vállaltad a halált is. Segíts minket, hogy észrevegyük közelségedet, jelenlétedet, szeretetedet! Segíts minket, hogy megtaláljunk téged, s vezess minket az Atyához! Maradj örökké köztünk, hogy szereteted állandóan bennünk legyen! Add meg nekünk az újjászületést, hogy egészen Istennek élhessünk! Segíts minket, hogy tanúságot tegyünk rólad az igazságot kereső embereknek!

Elmélkedés C. Horváth István Sándor atya
Lelkiismeretes ember
Számos élethelyzetben mérlegelnünk kell, hogy megtegyünk-e valamit. Belső késztetést érzünk, Isten hívását érezzük egy feladatra, de mégis mérlegelünk, töprengünk. Megtegyük vagy ne tegyük meg? Ekkor megszólal valahonnan a háttérből a gyávaság: Biztonságos ez számunkra? Utána rögtön halljuk egy másik irányból a célszerűséget: Hasznunkra lesz ez a dolog? Megéri megtenni? Rögtön ezután elénk áll a hiúság: Népszerű lesz ez a dolog? Hogy fogják megítélni az emberek? Végül a bensőnk mélyéről a lelkiismeret hangját is halljuk: Helyes ez? Látnunk kell, hogy egy-egy döntés előtt ezek a dolgok befolyásolnak minket. Aztán eljön az idő, amikor azt látjuk, hogy egyáltalán nem biztonságos, nem is éri meg, de még csak népszerűek sem leszünk miatta, de mégis meg kell tennünk valamit, mert a lelkiismeretünk azt súgja, hogy ez a helyes.
Keresztelő Szent János, akiről a mai evangéliumban olvasunk lelkiismeretes ember volt. Mindig a szíve mélyén megszólaló hangot követte, mert meg volt győződve róla, hogy az az Isten hangja. Amikor figyelmeztette Heródes fejedelmet, hogy nem szabad feleségül vennie és együtt élni testvére feleségével, akkor előtte ő is hallhatta a gyávaságtól, hogy egyáltalán nem biztonságos, amit tenni akar. Nem biztonságos, hanem veszélyes, sőt, életveszélyes, ha bírálni merészeli a fejedelmet. De nem hallgatott, hanem megszólalt, mert a lelkiismerete azt mondta, hogy helyes, amit tesz. Az életével fizetett érte.
Életének egy korábbi eseménye, amikor tanúságot tesz Jézusról. Ezt olvassuk a mai evangéliumban. Keresztelő Jánosnak voltak tanítványai, akik közül ketten, András és János, rögtön követni kezdték Jézust és az ő tanítványai lettek ettől kezdve. Keresztelő János egészen biztosan tisztában volt azzal, hogy tanúságtételének ez lesz a következménye. Lehet, hogy a célszerűség azt súgta neki, hogy ez nem éri meg, mert elmennek a tanítványaid és szépen lassan mind elfogynak mellőled, de ő inkább a lelkiismeretére hallgatott, amely szerint helyes, amit tesz. Egyáltalán nem sajnálja, hogy tanítványai Jézus nyomába szegődnek, hanem ezt mondja: ,,Neki növekednie kell, nekem pedig kisebbé lennem" (Jn 3,30).
Még korábban János ezt mondta azoknak a farizeusoknak, akik a néppel együtt keresztelkedni mentek hozzá: ,,Viperák fajzata! Ki tanított titeket menekülni a jövendő haragtól? Teremjétek hát a megtérés méltó gyümölcsét" (Mt 3,7-8). Bár a meglehetősen kemény szóhasználat miatt azt is gondolhatnánk, hogy haragból vagy hirtelen indulatból mondta ezt, de nem így van. János tudatosan mondta ezt, megfontoltan szólt így a vallási vezetőkhöz. Talán egy pillanatra megkísértette őt a hiúság, hogy ezzel nem lesz népszerű, ez nem fog tetszeni a farizeusoknak, ettől nem biztos, hogy megtérnek, de ő inkább a lelkiismeretére hallgatott, amely azt mondta, hogy ez a helyes. Isten arra kéri őt, hogy ne hallgasson, hanem figyelmeztessen mindenkit, hirdesse mindenkinek, hogy Isten nem alakoskodást, nem színlelést, hanem őszinte bűnbánatot vár.
Keresztelő János életpéldája arra ösztönöz minket, hogy minden élethelyzetben és minden döntési helyzetben hallgassunk lelkiismeretünk szavára és bátran tegyük meg azt, amit Isten ilyen módon kér tőlünk. Tegyük meg, mert ez a helyes!
Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: tanúságtételének, engedelmeskedtél, lelkiismeretünk, megszentelteket, figyelmeztessen, lelkiismeretére, korintusiakhoz, élethelyzetben, tanúságtételét, keresztelkedni, lelkiismeretes, visszavezessem, figyelmeztette, megismertessem, újjászületést, világosságává, megkísértette, befolyásolnak, gondolhatnánk, visszatérítsd, lelkiismerete, evangéliumban, farizeusoknak, célszerűséget, életveszélyes, teljesítetted, következménye, kereszteljek, szóhasználat, közelségedet, megfontoltan, jelenlétedet, szeretetedet, megtaláljunk, dicsőítetted, meglehetősen, nemzetek világosságává, szolgám vagy, szolgám légy, föld határáig, meghívott szenteket, világ bűneit, mondta nekem, evangélium igéi, igazságot kereső, másik irányból, bensőnk mélyéről, lelkiismeret hangját, dolgok befolyásolnak, szíve mélyén, életével fizetett, korábbi eseménye, OLVASMÁNY Izajás, SZENTLECKE Szent Pál, Jézus Krisztustól, Jézus Krisztusnak Isten, Krisztus Jézusban, Jézus Krisztusnak, EVANGÉLIUM Szent János, Isten Báránya, Amikor János, Isten Fia, Jézus Krisztus, Elmélkedés, Horváth István Sándor, Keresztelő Szent János, Keresztelő Jánosnak, Keresztelő János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ted Engstrőm gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó kislány  Amikor 5 éves voltam,  Jó éjszakát  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  Fújjad márciusi szél . . .  Esti kép  Jó éjszakát  Dóró Sándor: Ma  Egyet értesz?  A magukat nyílt és őszinte emb...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Müller Péter tollából  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam  Talpra vándor  Facebookon kaptam  Alvó baby  Esti kép  Alvó kislány  Talpra vándor  Paul David Tripp Március 17  Jó éjszakát  Ez a miénk!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Dóró Sándor: Ma  Amikor 5 éves voltam,  Akinek vaj van a fején...  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Facebookon kaptam  Kokárda  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Nyíljatok meg  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Müller Péter tollából  Akinek vaj van a fején...  Ted Engstrőm gondolata  Szép álmokat!  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Könnyáztatta asszonysorsok  Imádkozás Krisztus értelméért  Alvó baby  Szép estét  Facebookon kaptam  Az élet  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal  A csonk és a facsemete  Szeretettel  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Mai harmónia kártyám  Alvó baby  Mi a különbség  Rochefoucauld - a bölcs  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyász  Március  Facebookon kaptam  Kokárda  Alvó baby  A nemzet csak akkor...  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Esti kép  Keresd azt a valakit,...  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nemzetek világosságává, szolgám vagy, szolgám légy, föld határáig, meghívott szenteket, világ bűneit, mondta nekem, evangélium igéi, igazságot kereső, másik irányból, bensőnk mélyéről, lelkiismeret hangját, dolgok befolyásolnak, szíve mélyén, életével fizetett, korábbi eseménye, lelkiismeretére hallgatott, néppel együtt, jövendő haragtól, megtérés méltó, meglehetősen kemény, vallási vezetőkhöz, pillanatra megkísértette, tanúságtételének, engedelmeskedtél, lelkiismeretünk, megszentelteket, figyelmeztessen, lelkiismeretére, korintusiakhoz, élethelyzetben, tanúságtételét, keresztelkedni, lelkiismeretes, visszavezessem, figyelmeztette, megismertessem, újjászületést, világosságává, megkísértette, befolyásolnak, gondolhatnánk, visszatérítsd, lelkiismerete, evangéliumban, farizeusoknak, célszerűséget, életveszélyes, teljesítetted, következménye, kereszteljek, szóhasználat, közelségedet, megfontoltan, jelenlétedet, szeretetedet, megtaláljunk, dicsőítetted, meglehetősen, lelkiismeret, megdicsőülni, alakoskodást, mérlegelnünk, tanítványaid, célszerűség, tanítványai, krisztusnak, biztonságos, keresztelek, mérlegelünk, észrevegyük, krisztustól, feleségével, gyávaságtól, szosztenész, mindenkinek, hallgassunk, életpéldája, késztetést, tanúskodom, embereknek, hasznunkra, evangélium, pillanatra, hallgatott, népszerűek, megszólaló, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 621
  • e Hét: 4211
  • e Hónap: 24894
  • e Év: 227807
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.