Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A meghallgatott imádság - Szomorú, de tanulságos történet
  2020-01-20 08:47:23, hétfő
 
  Dr. Helen Roseveare orvost egy éjjel szüléshez hívták. Bár a nővérekkel együtt mindent megtett, amit csak tudott, az anya meghalt. Pici koraszülöttet és egy kétéves leánykát hagyott hátra. A kongói eldugott kis kórház missziós orvosát a tehetetlenség keserű érzése szorongatta.
- Ha azt akarjuk, hogy a gyermek életben maradjon - fordult a szülésznőkhöz -, egyenletes hőmérsékletet kell biztosítanunk a számára. De hát nem volt inkubátor, nem volt elektromosság! Az egyik nővér kerített valami dobozt, s a csecsemőt vattába bugyolálva beletette. A másik elsietett egy meleg vizes gumitömlőért. A harmadik pedig fűteni kezdett.
- Végtelenül sajnálom, doktor - jelentette a gyógyeszközökért felelős nővér -, megforrósítottam a vizet, s amikor beleöntöttem, a tömlő szétrepedt. Pedig ez volt az utolsó meleg vizes gumitömlőnk. Gyógyszertár nem létezett, ahol másikat vehettek volna, így az orvos kiadta az utasítást:
- Nincs más megoldás, helyezzétek el a csecsemőt a tűz közvetlen közelében, te pedig feküdj a baba meg az ajtó között, és ügyelj, hogy a kicsit huzat ne érje.
Másnap délben Dr. Roseveare szokása szerint maga köré gyűjtötte az árva gyerekeket, hogy együtt imádkozzanak. Felsorolta a különböző imatémákat, és beszámolt a kis koraszülöttről is, hogy milyen erőfeszítésekre van szükség az életben tartásához. Megemlítette a szétrepedt meleg vizes tömlőt, és elmondta, mennyire sír a kétéves testvérke, hogy az édesanyja meghalt.
- Imádkozás közben egy Nammy nevű tízéves kislány az Úr elé vitte a hallottakat azzal az egyszerű őszinteséggel, ahogy az afrikai gyerekek szokták:
Mondhatott ilyen imára őszintén áment a misszionáriusnő? Az igazat megvallva, nem nagyon hitte, hogy Isten ezt a kérést meghallgatja. Abban természetesen nem kételkedett, hogy az Úr mindent megtehet. Hiszen hányszor énekelt erről, és mennyiszer hallotta a prédikációkban! Valóban lehetséges, hogy Isten ezzel az üggyel is foglalkozik?
A három év alatt, mióta itt él - töprengett Helen -, még egyszer sem kapott csomagot. Ilyesmi ide nem érkezik. Levél még csak jön hébe-hóba, ha akad olyan, aki egyenesen errefelé utazik és elhozza. No, de tegyük fel, hogy valaki otthonról, Nagy-Britanniából csomagot küldene - kinek jutna eszébe meleg vizes tömlőt tenni bele? Hiszen itt forró az éghajlat!
- Aztán körülbelül a délután közepén - mesélte a misszionáriusnő -, amikor éppen az ápolónők iskolájában tanítottam, valaki ezzel az értesítéssel állított be: ,,Doktornő, egy autó áll a háza előtt..." Hazaszaladtam, de mire odaértem, az autó eltűnt. A verandán azonban egy dobozt találtam, amit Angliából küldtek. A könnyeimmel küszködtem. Úgy éreztem, egyedül képtelen vagyok felbontani.
Hívattam tehát az árva gyerekeket, és együtt nyitottuk ki. Legfelül egy csomó ruha volt, élénk színűek, amit a gyermekek annyira kedvelnek. Tágra nyílt szemmel lesték, amint egyik darabot a másik után szedtem ki. Aztán néhány kötött fásli következett a leprások részére, ami a társaságot nem nagyon érdekelte. Majd egy nagydarab szappan került elő, de ez még kisebb lelkesedést aratott. A szemük azonban újra felcsillant, amikor gyümölcskeverékkel teli, csinos csomagra bukkantam. Utána pedig kiemeltem - egy teljesen új meleg vizes gumitömlőt! Elsírtam magam." Nammy egészen elől állt a gyerekek között. Odafurakodott a dobozhoz.
- Ha Isten megküldte a palackot, el kellett küldenie a babát is! - mondta izgatottan. Mindkét kezével belekotort a csomagba, és előhúzta a babát. Felnézett Dr. Rosevearere és azt kérdezte:
- Ugye, mami, elmehetek a kislányhoz, hogy megtudja: Jézus szereti őt?
A csomag öt hónapig volt úton. Ez minden képzeletet felülmúl! Öt hónappal korábban Isten a szívére helyezte egy angliai vasárnapi iskolai csoportnak, hogy csomagot küldjön a missziói területre. Valamelyik tanítónak azt az ötletet adta, hogy tegyenek bele egy melegítő tömlőt is, noha a csomag rendeltetési helye az Egyenlítő környéke volt. Az Úr szólított meg egy gyermeket a messzi Angliában, hogy adja oda a babáját egy anyátlan afrikai kislánynak.
- Istenem, kérlek, küldj nekünk egy gumitömlőt - de holnap már nem jó, mert addigra a kisbaba meghal. Kérlek, küldd ma délután. - Majd hozzátette: - De Istenem, nem küldenél akkor már egy babát is annak a síró kislánynak? Úgy talán megérti, hogy még most is szereted őt!

- Tapasztaltad már, milyen ereje van a hittel mondott közös imádságnak?
Jézus mondja: "Ha ketten közületek egyetértve kérnek valamit a földön, meg fogják kapni mennyei Atyámtól. Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük." (Mt 18, 19-20)

Vereb István a Laudetur Kiadó vezetője
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Címkék: gyógyeszközökért, megforrósítottam, misszionáriusnő, erőfeszítésekre, koraszülöttről, prédikációkban, koraszülöttet, tehetetlenség, odafurakodott, elektromosság, hőmérsékletet, hazaszaladtam, őszinteséggel, természetesen, biztosítanunk, szülésznőkhöz, britanniából, megemlítette, összegyűlnek, meghallgatja, gyógyszertár, gumitömlőért, tapasztaltad, rendeltetési, értesítéssel, imádkozzanak, beleöntöttem, könnyeimmel, szorongatta, iskolájában, gumitömlőnk, felcsillant, helyezzétek, kételkedett, lelkesedést, hallottakat, éjjel szüléshez, nővérekkel együtt, anya meghalt, kétéves leánykát, kongói eldugott, tehetetlenség keserű, gyermek életben, egyik nővér, csecsemőt vattába, másik elsietett, meleg vizes, harmadik pedig, gyógyeszközökért felelős, tömlő szétrepedt, utolsó meleg, orvos kiadta, Helen Roseveare, Felnézett Dr, Vereb István, Laudetur Kiadó,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Előfordul, hogy  Minden tavaszból őrizz..  Latinovits Zoltán tollából  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  Az ember emlékekből áll  Gebhardt Nóra versei II.  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Robert Merle tollából  A gyulladáscsökkentő és csonte...  39 ígéret  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  A pitypang legendája  A felvilágosodás...  Szép estét  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Isten hűségének mértéke  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Anyámról való emlékek  Minden tavaszból őrizz..  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Erdei gyöngyvirág  Paul David Tripp Április 13  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  James Allen  Isten hűségének mértéke  Szeretem ujjad karcsuságait,  Spenót fasírttal  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  A pitypang legendája  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Walter Chrysler mondta  ajándék, mellyel meglepem  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Csend  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Vito Giaquinto gondolata  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Gebhardt Nóra versei II.  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Jó nap volt  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam  Szép estét  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Ott van  Robin Wight pitypang szobra  Martin Buber, A haszidim meséi  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Eduardo Sacheri gondolata  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
éjjel szüléshez, nővérekkel együtt, anya meghalt, kétéves leánykát, kongói eldugott, tehetetlenség keserű, gyermek életben, egyik nővér, csecsemőt vattába, másik elsietett, meleg vizes, harmadik pedig, gyógyeszközökért felelős, tömlő szétrepedt, utolsó meleg, orvos kiadta, ajtó között, kicsit huzat, árva gyerekeket, különböző imatémákat, életben tartásához, szétrepedt meleg, kétéves testvérke, édesanyja meghalt, hallottakat azzal, egyszerű őszinteséggel, afrikai gyerekek, igazat megvallva, kérést meghallgatja, délután közepén, ápolónők iskolájában, értesítéssel állított, háza előtt, autó eltűnt, verandán azonban, dobozt találtam, könnyeimmel küszködtem, csomó ruha, gyermekek annyira, másik után, leprások részére, nagydarab szappan, szemük azonban, gyerekek között, szívére helyezte, angliai vasárnapi, missziói területre, ötletet adta, melegítő tömlőt, csomag rendeltetési, messzi Angliában, anyátlan afrikai, gumitömlőt &#8211, kisbaba meghal, síró kislánynak, hittel mondott, gyógyeszközökért, megforrósítottam, misszionáriusnő, erőfeszítésekre, koraszülöttről, prédikációkban, koraszülöttet, tehetetlenség, odafurakodott, elektromosság, hőmérsékletet, hazaszaladtam, őszinteséggel, természetesen, biztosítanunk, szülésznőkhöz, britanniából, megemlítette, összegyűlnek, meghallgatja, gyógyszertár, gumitömlőért, tapasztaltad, rendeltetési, értesítéssel, imádkozzanak, beleöntöttem, könnyeimmel, szorongatta, iskolájában, gumitömlőnk, felcsillant, helyezzétek, kételkedett, lelkesedést, hallottakat, rosevearere, következett, foglalkozik, valamelyik, bugyolálva, csoportnak, felbontani, gyerekeket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3719
  • e Hét: 14781
  • e Hónap: 27457
  • e Év: 261204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.