Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2. évközi hét szerda 01.22
  2020-01-22 13:30:44, szerda
 
  OLVASMÁNY Sámuel első könyvéből
Az ifjú Dávid Isten nevében legyőzi a hatalmas Góliátot.
(A filiszteusok elleni hadakozás idején történt. Az óriás termetű Góliát azt ajánlotta, hogy csata helyett párviadal döntse el, hogy ki legyen a győztes. De senki se mert kiállni ellene.)
Végül is Dávid jelentkezett Saul királynál, és azt mondta: ,,Ne veszítsük el bátorságunkat! Én, a te szolgád, elmegyek, és megvívok ezzel a filiszteussal."
Saul megpróbálta lebeszélni: ,,Nem bírsz te szembeszállni és megvívni ezzel a filiszteussal, mert te még csak gyermek vagy, ez meg harcban edzett férfiú ifjúságától fogva." Dávid erre azt felelte: ,,Az Úr már nemegyszer megszabadított az oroszlán meg a medve karmai közül. Most is megszabadít majd ennek a filiszteusnak kezéből." Erre Saul ráhagyta: ,,Menj, és az Úr legyen veled!"
Dávid ekkor fogta a botját, kiválasztott magának a patakból öt sima követ, és beletette tarisznyájába. Majd parittyájával a kezében elindult a filiszteus ellen.
Góliát a fegyverhordozójával együtt lassú léptekkel közeledett Dávid felé. Amikor feltekintett, és szemügyre vette Dávidot, nem sokra becsülte a vörös arcú, csinos külsejű legénykét. Mindjárt rá is förmedt: ,,Hát kutya vagyok én, hogy bottal jössz ellenem?" Majd átkozni kezdte Dávidot az Istenével együtt, és megfenyegette: ,,Gyere csak ide! Hadd adjam húsodat az ég madarainak és a mező vadjainak!" Dávid azt felelte a filiszteusnak: ,,Te karddal, dárdával és lándzsával jössz ellenem; én pedig az ég Urának nevében megyek ellened, aki Izrael hadainak Istene, és akit te gyalázni merészeltél. Az Úr mindjárt kezembe ad téged. Megöllek, és fejedet veszem. Azután hamarosan az ég madarainak és a mező vadjainak adom testedet és a filiszteusok katonáinak holttestét. Hadd tudja meg az egész föld: van Izraelnek Istene. Tudja meg ez az egész sereg azt is, hogy az Úrnak nincs szüksége kardra és dárdára a győzelemhez! Mivel ez a harc az ő ügye, ezért ad a kezünkbe benneteket."
Amikor a filiszteus elindult, és egyre jobban megközelítette Dávidot, az harcra készen, sietve eléje futott. Majd benyúlt a táskájába, kivett onnan egy követ, parittyájával elhajította, és homlokon sújtotta vele a filiszteust. A kő belefúródott a homlokába, úgyhogy arcával a földre bukott.
Így győzte le Dávid a filiszteust parittyával és kővel, és miután leterítette, meg is ölte. Mivel azonban kard nem volt nála, odarohant a filiszteushoz. Megállva fölötte megragadta annak kardját, kirántotta hüvelyéből, és fejét levágva megölte.
Amikor a filiszteusok látták, hogy legnagyobb hősük meghalt, vad futásnak eredtek.
Ez az Isten igéje. 1Sám 17,32-33.37.40-51

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Legyünk mindig készek segíteni bajbajutott embertársunkon!
Egy szombati napon Jézus betért a kafarnaumi zsinagógába. Volt ott egy fél kezére béna ember. A farizeusok figyelték Jézust, vajon meggyógyítja-e szombaton. Vádaskodni akartak ugyanis ellene.
Jézus felszólította a béna kezű embert: ,,Állj ide középre!" Aztán megkérdezte a körülállókat: ,,Szabad-e szombaton jót vagy rosszat tenni, életet menteni vagy veszni hagyni?" Ők azonban hallgattak.
Erre Jézus szívük keménységén elszomorodva haragosan végignézett rajtuk, aztán így szólt az emberhez: ,,Nyújtsd ki a kezedet!" A beteg kinyújtotta kezét, és meggyógyult.
Erre a farizeusok kimentek, és tanakodni kezdtek a Heródes-pártiakkal, hogy miként okozhatnák Jézus vesztét.
Ezek az evangélium igéi. Mk 3,1-6
...... ........... ...........



Imádság
Mennyei Atyám! Adj nekem önfeláldozó, szelíd szívet, mint a te egyszülött Fiadnak. Add, hogy minden élethelyzetben ki tudjam mondani: Legyen meg a te akaratod! Jézus, köszönöm, hogy előttem jártál az úton, és megmutattad, hogyan lehet Istennek tetsző, tiszta, szent életet élni. Adj nekem erőt és alázatot az engedelmességhez! Szentlélek, jöjj, és taníts, hogy Isten dicsőségére éljek, az ő akaratát cselekedve, mindenkor hitben és alázatban. Köszönöm, Uram, irgalmadat, jóságodat. Segíts, hogy mindig felismerjem akaratodat és a te lelkületeddel szolgálhassak másoknak!

Elmélkedés C.Horváth István Sándor atya
A kalászszedés munkának, mégpedig szombaton tiltott munkának minősítése után egy csodatételről olvasunk a mai evangéliumban. Ebben az esetben már nem a tanítványok, hanem a Mester, Jézus tevékenysége a téma. És nem egy befejezett cselekvés ébreszti fel a farizeusokban a vádaskodás gondolatát, hanem Jézus várható cselekedete, tehát egy olyan dolog, amit még meg sem tett.
Érdekes, hogy Márk evangélista úgy jegyzi le az esetet, hogy közben a farizeusok meg sem szólalnak. Jézus jól ismeri törvényértelmezésüket, nincs szükség arra, hogy álláspontjukat ismertessék. Még akkor sem szólalnak meg, akkor is hallgatnak, amikor Jézus egy kérdést tesz fel nekik: ,,Szabad-e szombaton jót vagy rosszat tenni, életet menteni vagy veszni hagyni?" Hallgatnak, mert talán érzik a szívük mélyén, hogy a helyes válasz nem felel meg a hagyományaiknak. Hallgatnak, mert a legszívesebben helyeselnék a gyógyítást, de ez nem felel meg a törvényi előírásaiknak.
Ami a hallgatásuk után következik, egy kicsit megmosolyogtat minket. Mintha Jézus borsot akarna törni a farizeusok orra alá azzal, hogy nem tesz semmit, hanem csak szavával parancsol. Nem tesz egyetlen mozdulatot sem, nem érinti meg a beteg testrészt, a béna kart. Más csodáknál szinte mindig van egy érintése, egy mozdulata. Most csak beszél. Ennyit mond a betegnek: ,,Nyújtsd ki a kezedet!" És most magunk előtt látjuk a mosolyát, ahogyan a farizeusokra néz: Hát most ezt a rövidke mondatot próbáljátok meg munkának minősíteni! Ti akartok engem megakadályozni abban, hogy jót tegyek valakivel?
Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmességhez, hagyományaiknak, álláspontjukat, megszabadított, megközelítette, megakadályozni, embertársunkon, legszívesebben, élethelyzetben, megmosolyogtat, farizeusokban, szembeszállni, parittyájával, filiszteussal, filiszteushoz, lelkületeddel, csodatételről, evangéliumban, filiszteusnak, megfenyegette, felszólította, bátorságunkat, tarisznyájába, előírásaiknak, szolgálhassak, filiszteusok, körülállókat, jelentkezett, meggyógyítja, belefúródott, feltekintett, elszomorodva, farizeusokra, kiválasztott, kalászszedés, tevékenysége, ifjú Dávid, hatalmas Góliátot, filiszteusok elleni, óriás termetű, medve karmai, filiszteusnak kezéből, kezében elindult, filiszteus ellen, vörös arcú, mező vadjainak, filiszteusok katonáinak, egész föld, egész sereg, kezünkbe benneteket, filiszteus elindult, harcra készen, OLVASMÁNY Sámuel, Dávid Isten, Erre Saul, Izraelnek Istene, EVANGÉLIUM Szent Márk, Erre Jézus, Mennyei Atyám, Elmélkedés, Horváth István Sándor, Mintha Jézus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A haragos ember  Osvát Erzsébet - Április...  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Ég veled Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A haragos ember  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Ma van a magyar költészet napj...  Osvát Erzsébet - Április...  Kitaszítva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osvát Erzsébet - Április...  Segíts neki dicsérni Téged  Magyar költészet napja  ajándék, mellyel meglepem  Idézetek a magányról  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Baudelaire - Visszaháramlás  Nézni  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Mondjam azt, hogy jó vagyok  Facebookon kaptam  Mondjam azt, hogy jó vagyok  Hatványozott áldások  Magyar költészet napja  Paul David Tripp Április 11  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osvát Erzsébet - Április...  Paul David Tripp Április 8  Facebookon kaptam  Esti kép  A női sziv  Osvát Erzsébet - Április...  Hálás vagyok  Egyszerű  Gebhardt Nóra versei II.  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Vidámság  Facebookon kaptam  A tavaszi sugár…  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  József Attila – Keresek ...  A civilizációk nemzedékről nem...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Az ideges katicabogár  Facebookon kaptam  Esti kép  Paul David Tripp Április 11  Paul David Tripp Április 10  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Csend  Csomó  Facebookon kaptam  Mondjam azt, hogy jó vagyok  József Attila – Keresek ...  Kun Magdolna.: Belső félelem  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi süt  Tavaszi szél vizet áraszt  Paul Verlaine - Óvatosság  Amellett, amit az emberek  Különleges  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az érelmeszesedés kockázatait ...  Remy Bellau - Április  Facebookon kaptam  Hatványozott áldások  Facebookon kaptam  Osvát Erzsébet - Április...  Facebookon kaptam  jó reggelt  Jó nap volt  Mondjam azt, hogy jó vagyok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mókás uborka tál  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Az élet mindig  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ifjú Dávid, hatalmas Góliátot, filiszteusok elleni, óriás termetű, medve karmai, filiszteusnak kezéből, kezében elindult, filiszteus ellen, vörös arcú, mező vadjainak, filiszteusok katonáinak, egész föld, egész sereg, kezünkbe benneteket, filiszteus elindult, harcra készen, földre bukott, filiszteust parittyával, filiszteusok látták, szombati napon, kafarnaumi zsinagógába, farizeusok figyelték, béna kezű, beteg kinyújtotta, farizeusok kimentek, evangélium igéi, kalászszedés munkának, csodatételről olvasunk, befejezett cselekvés, vádaskodás gondolatát, olyan dolog, kérdést tesz, szívük mélyén, helyes válasz, legszívesebben helyeselnék, törvényi előírásaiknak, hallgatásuk után, kicsit megmosolyogtat, farizeusok orra, beteg testrészt, béna kart, rövidke mondatot, engedelmességhez, hagyományaiknak, álláspontjukat, megszabadított, megközelítette, megakadályozni, embertársunkon, legszívesebben, élethelyzetben, megmosolyogtat, farizeusokban, szembeszállni, parittyájával, filiszteussal, filiszteushoz, lelkületeddel, csodatételről, evangéliumban, filiszteusnak, megfenyegette, felszólította, bátorságunkat, tarisznyájába, előírásaiknak, szolgálhassak, filiszteusok, körülállókat, jelentkezett, meggyógyítja, belefúródott, feltekintett, elszomorodva, farizeusokra, kiválasztott, kalászszedés, tevékenysége, megpróbálta, keménységén, megkérdezte, merészeltél, megszabadít, győzelemhez, bajbajutott, filiszteust, parittyával, elhajította, leterítette, ifjúságától, zsinagógába, meggyógyult, felismerjem, dicsőségére, megmutattad, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 538
  • e Hét: 2308
  • e Hónap: 14984
  • e Év: 248731
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.