Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Női vízilabda E.B. mérkőzések eredményei 01.23
  2020-01-23 21:59:02, csütörtök
 
  - Oroszország - Hollandia 7:7 büntető dobások után - 11:10

- Magyarország - Spanyolország 10:11
Mérkőzés megnézhező
Media klikk videó Link
*

A harmadik negyed után még döntetlen volt az állás, a zárónegyed elején elléptek a spanyolok, de az utolsó percben mégis a döntetlenért támadhatott a magyar csapat, de nem sikerült betalálnia, így a bronzért száll medencébe szombaton.
A házigazda magyar válogatott 11-10-re kikapott az elődöntőben a világbajnoki ezüstérmes spanyol csapattól a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság női tornáján, ezzel eldőlt, hogy a viadalon szerezhető egyetlen kvóta az oroszoké lesz, mivel a spanyolok indulása már biztos volt. Bíró Attila együttese a szombati bronzmérkőzésen a legutóbbi kontinensviadalon győztes hollandokkal találkozik.
A magyar csapat március közepén a Triesztben sorra kerülő olimpiai kvalifikációs tornán harcolhatja ki az ötkarikás indulást. Ott 12 csapat két hatos csoportban küzd majd egymással. Amennyiben lesz afrikai résztvevője a tokiói viadalnak, akkor kettő, ellenkező esetben három válogatott szerezhet kvótát.
Európa-bajnokság (Duna Aréna), nők:
elődöntő:
Spanyolország-Magyarország 11-10 (3-3, 2-1, 2-3, 4-3)
Duna Aréna, v.: Dervieux (francia), Sztavridisz (görög)
gólszerzők: Espar, Tarrago 3-3, Ortiz 2, Bach, Forca, Garcia Godoay 1-1, illetve Keszthelyi, Leimeter 3-3, Vályi 2, Gurisatti, Illés 1-1 Magyarország:
Kasó - Vályi, Garda, Gurisatti, Parkes, Keszthelyi, Máté - cserék: Szilágyi, Illés, Leimeter, Gyöngyössy, Rybanska, Gangl (kapus)
A magyar válogatott világeseményen 2008 óta - olimpián, világbajnokságon, Európa-bajnokságon - ötször találkozott a négy között a spanyolokkal, és mindegyik alkalommal az ellenfél diadalmaskodott. A két évvel ezelőtti barcelonai kontinensviadalon a házigazdák a csoportban és az elődöntőben is győztek, majd a tavalyi kvangdzsui vb-n a négy között kiütéses sikert arattak (16-10).
A Duna Arénában mindkét oldalon kihagyott előnyökkel indult az összecsapás, majd Gurisatti Gréta hajszálpontos lövéssel szerzett vezetést. A spanyolok a második lehetőségükkel sem tudtak élni, a harmadiknál pedig Kasó Orsolya jelentette a végállomást, de a videobíró végül egyenlítéshez segítette a riválist. Támadásban kissé tanácstalannak tűnt a magyar csapat, de a spanyolok is idegesek voltak, Roser Tarrago ötméterest rontott. Később mégis az ő találatával került előnybe a vb-ezüstérmes, ám Keszthelyi Rita akcióból kapufás góllal azonnal egyenlített. Tarrago fórból bombázott újra a hálóba, 11 másodperccel a dudaszó előtt, éppen a magyar előny végén pedig Leimeter Dóra egyenlített.
A második negyed elején újabb hátrányt védekezett ki a magyar csapat, a saját előnyét pedig Illés Anna révén értékesítette. Az újabb elhibázott spanyol fórt ezúttal nem tudta büntetni a hazai gárda, ráadásul az ellentámadásnál megúsztak a spanyolok és Anna Espar révén egyenlítettek, majd újra ő volt eredményes akcióból. A túloldalon Parkes Rebecca harcolt ki előnyt, Keszthelyi lövését azonban blokkolták. A spanyolok a nagyszünet előtt növelhették volna előnyüket, de újra hibáztak.
A fordulást követően rögtön egyenlített a magyar válogatott, a Parkes által kiharcolt fórt Leimeter lőtte be, a következőnél viszont Keszthelyi lövése a felső lécről kifelé pattant. A rivális akcióból ragadta magához újra az előnyt, majd kettős emberelőnyben is betalált, igaz, ezúttal is a videobíró segítségére volt szükség. Gyors válasz jött a magyaroktól, Vályi Vanda értékesítette magabiztosan a fórt. Kasó hátrányban kétszer is bravúrral védett, majd fél perccel a negyed vége előtt magyar előny következett, Bíró Attila pedig időt kért. A megbeszélés után a figurát újra a 20 éves Vályira játszották ki, ő pedig ismét biztos kézzel lőtt a hálóba (7-7).
- A zárófelvonás spanyol góllal és kihagyott magyar előnnyel kezdődött, majd Beatriz Ortiz lövésénél a kapufa is a spanyolokat segítette. Négy perc volt már csak hátra, amikor Tarrago harmadik találatával nagyon nehéz helyzetbe került a magyar csapat, amely láthatóan kicsit elfáradt. Nem sokkal később, Maica Garcia Godoy szerencsés góljával úgy tűnt, eldőlt az összecsapás, Keszthelyi és Leimeter azonban még visszahozta a magyar reményeket (11-9). Előbbi óriási góljával pedig 57 másodperccel a vége előtt egyetlen gólra csökkent a különbség. A Kasót váltó Gangl Edina fél perccel a vége előtt mutatott be egy védést, az ellentámadásból pedig az utolsó pillanatban Keszthelyi egyenlíthetett volna, de közeli próbálkozását Laura Ester védte.

- Leimeter Dóra: Valamiért ennek most így kellett lennie.
Bíró Attila és Keszthelyi Rita szerint a szerencsével állt hadilábon a magyar női vízilabda-válogatott a spanyolok elleni Eb-elődöntőben, Leimeter Dóra pedig abban bízik, hogy a sors az olimpián kárpótolja a csapatot.
A házigazda magyar válogatott 11-10-re kikapott a világbajnoki ezüstérmes spanyol csapattól a Duna Arénában, ezzel eldőlt, hogy a viadalon szerezhető egyetlen kvóta az oroszoké lesz, mivel a spanyolok indulása már biztos volt.
,,Szerencsénk sem volt, azzal nem tudok mit csinálni, ha az egyik legjobbunknak az első percben eltörik az ujja" - utalt Bíró Attila szövetségi kapitány az M4 Sportnak nyilatkozva arra, hogy Gurisatti Gréta hamar megsérült.
A tréner hozzátette, nem volt olyan gördülékeny a csapat játéka, mint szerette volna, de ,,hatalmas szívvel" játszottak tanítványai. ,,Sajnos ennyi volt benne. Megvoltak a lehetőségeink, picit fáradtabbnak éreztem a csapatot, mint az elmúlt napokban, ugyanakkor tény, hogy ez volt az egyik legjobb csapat, akivel játszottunk az utóbbi időben. Ezzel a szívvel jobban el tudom fogadni ezt a vereséget, de szomorú vagyok, mert nem erre számítottunk. A játékbeli hiányosságokat nagy szívvel pótoltuk, de ez kevés volt."
- Bíró Attila az MTI-nek hozzátette, az olimpiai selejtező miatt is fontos a bronzmeccs. ,,Az elején jól védekeztünk és rendben voltak a blokkok, de aztán az utolsó negyed elején akadtak védekezésbeli hiányosságaink, amelyek a kipontozódások és a sérülések miatti fáradtságnak tudhatók be" - mondta a kapitány, aki szerint az, hogy a végén egyáltalán vissza tudtak jönni a mérkőzésbe, egy mindent vagy semmit játéknak volt köszönhető, ugyanakkor az utolsó másodpercekben nem volt szerencséjük a hét a hat elleni akció befejezésekor.
- ,,Gratulálok a lányoknak, mert ilyen szívvel játszani óriási dolog, amely hitet adhat a bronzmérkőzésre és az olimpiai selejtezőre is" - tette hozzá a kapitány. Kiemelte, fontos lenne megszerezni a bronzérmet, mert akkor a csapat az olimpiai selejtezőre olyan érzelmi töltettel utazhatna el, amely ha nem is garantálja az ötkarikás részvételt, de ,,többletet tud adni" ahhoz, hogy megszerezze a kvótát.
- ,,A szerencse nem volt mellettünk, két gólt is kaptunk videóelemzés után, a miénk pedig nem csúszott át a gólvonalon - értékelt könnyes szemmel az M4 Sportnak a háromgólos Keszthelyi Rita. - Sokkal több egyéni jó teljesítmény kellett volna. Gréta nagyon jól szállt be a mérkőzésre, nagyon fájó, hogy rögtön elvesztettük."
- Az UVSE játáékosa szerint végig nagyot küzdött a csapat, amely azt játszotta, amit korábban megbeszéltek. ,,Mindenki beletette azt, amit tudott, és van még egy mérkőzés, lehet még mit nyerni, nem mindegy, hogy az ember egy hazai rendezésű Eb-n éremmel tud búcsúzni vagy anélkül. Nem szabad letargiába esni, ennek a mérkőzésnek vége van, tovább kell menni."
- ,,Nagyon felkészültek voltunk, mindenki nagyon akarta a győzelmet, mindenki szívét-lelkét kiadta - fogalmazott a szintén három góllal záró Leimeter Dóra. - Hiszek a sorsban, azt gondolom, nem hiába kaptunk két VAR-ral megadott gólt, a miénk pedig nem volt bent, valamiért ennek most így kellett lennie. Ha ez ahhoz kellett, hogy a kvalifikációról kijussunk az olimapiára és ott érmet nyerjünk, akkor legyen!"
A BVSC pólósa úgy véli, védekezésben jól teljesített a csapat, támadásban viszont többször kapkodott vagy bizonytalan volt. Leimeter Dóra az MTI-nek hozzátette, azzal, hogy a végén egy gólra visszajöttek négygólos hátrányból, bebizonyították, hogy a csapatnak óriási tartása van.
- Vályi Vanda elmondta, annak ellenére, hogy sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, úgy érezte, inkább a spanyolok akarata érvényesül. Aztán a negyedik negyed elején kaptak egy 4-0-s ,,darát", ami annak volt betudható, hogy a rivális felismerte a védekezési hibákat. Ezek azért alakulhattak ki, mert a kipontozódások és Gurisatti Gréta sérülése miatt át kellett alakítani a játékrendszert.
,,Ez persze egyáltalán nem mentség semmire, ha valaki új helyre kerül, ugyanúgy kellene teljesítenie, de ez nem sikerült" - fűzte hozzá a fiatal magyar játékos, aki kiemelte, egy óra múlva már el kell felejteniük ezt a találkozót, hogy százszázalékosan a legutóbbi kontinensviadalon győztes hollandok elleni bronzcsatára koncentráljanak.
A magyar csapat március közepén a Triesztben sorra kerülő olimpiai kvalifikációs tornán harcolhatja ki az ötkarikás indulást. Ott 12 csapat két hatos csoportban küzd majd egymással, amennyiben lesz afrikai résztvevője a tokiói viadalnak, akkor kettő, ellenkező esetben három válogatott szerezhet kvótát

...... ............

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Címkék: világbajnokságon, százszázalékosan, kvalifikációról, bronzmérkőzésen, koncentráljanak, bronzmérkőzésre, diadalmaskodott, ellentámadásból, bebizonyították, ellentámadásnál, hiányosságaink, játékrendszert, világeseményen, kipontozódások, egyenlíthetett, másodpercekben, tanácstalannak, lehetőségükkel, hiányosságokat, próbálkozását, értékesítette, befejezésekor, spanyolország, egyenlítettek, kvalifikációs, legjobbunknak, lehetőségeink, egyenlítéshez, védekezésbeli, emberelőnyben, hajszálpontos, bronzcsatára, hollandokkal, magyarország, videóelemzés, következőnél, harmadik negyed, zárónegyed elején, utolsó percben, döntetlenért támadhatott, magyar csapat, bronzért száll, házigazda magyar, világbajnoki ezüstérmes, viadalon szerezhető, oroszoké lesz, spanyolok indulása, szombati bronzmérkőzésen, legutóbbi kontinensviadalon, ötkarikás indulást, tokiói viadalnak, magyar válogatott, Duna Arénában, Bíró Attila, Duna Aréna, Garcia Godoay, Gurisatti Gréta, Kasó Orsolya, Roser Tarrago, Keszthelyi Rita, Leimeter Dóra, Illés Anna, Anna Espar, Parkes Rebecca, Vályi Vanda, Beatriz Ortiz, Maica Garcia Godoy, Gangl Edina, Laura Ester,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Vito Giaquinto gondolata  Hogyan válunk hűségesekké?  Jó nap volt  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam Krisztinától  Bársony székben  A Magyar Költészet napja alkal...  James Allen  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Szép estét  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Tanácsok egy pszichológustól  Szép estét  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztinától  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Szép álmokat!  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Ma van a magyar költészet napj...  képre írva  Szép álmokat!  Kedvenc felismerésem az imádsá...  József Attila – Keresek ...  Alvó kislány  Müller Péter tollából  39 ígéret  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Önmaga ellenére  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Különleges  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Krisztinától  Robert Merle tollából  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Robert Merle tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos gondolata  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Zilahy Lajos mondta  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Bornyi Veronika haiku verse  Szívek  Facebookon kaptam  Különleges  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
harmadik negyed, zárónegyed elején, utolsó percben, döntetlenért támadhatott, magyar csapat, bronzért száll, házigazda magyar, világbajnoki ezüstérmes, viadalon szerezhető, oroszoké lesz, spanyolok indulása, szombati bronzmérkőzésen, legutóbbi kontinensviadalon, ötkarikás indulást, tokiói viadalnak, magyar válogatott, négy között, ellenfél diadalmaskodott, tavalyi kvangdzsui, második lehetőségükkel, harmadiknál pedig, videobíró végül, dudaszó előtt, magyar előny, második negyed, saját előnyét, újabb elhibázott, hazai gárda, ellentámadásnál megúsztak, túloldalon Parkes, nagyszünet előtt, fordulást követően, következőnél viszont, felső lécről, rivális akcióból, videobíró segítségére, negyed vége, megbeszélés után, figurát újra, zárófelvonás spanyol, spanyolokat segítette, magyar reményeket, vége előtt, ellentámadásból pedig, utolsó pillanatban, szerencsével állt, spanyolok elleni, olimpián kárpótolja, egyik legjobbunknak, első percben, tréner hozzátette, csapat játéka, elmúlt napokban, egyik legjobb, utóbbi időben, szívvel jobban, játékbeli hiányosságokat, olimpiai selejtező, utolsó negyed, sérülések miatti, végén egyáltalán, mindent vagy, utolsó másodpercekben, olimpiai selejtezőre, ötkarikás részvételt, miénk pedig, gólvonalon &#8211, háromgólos Keszthelyi, hazai rendezésű, mérkőzésnek vége, szintén három, kvalifikációról kijussunk, gólra visszajöttek, csapatnak óriási, spanyolok akarata, negyedik negyed, 4-0-s &#8222, rivális felismerte, védekezési hibákat, fiatal magyar, világbajnokságon, százszázalékosan, kvalifikációról, bronzmérkőzésen, koncentráljanak, bronzmérkőzésre, diadalmaskodott, ellentámadásból, bebizonyították, ellentámadásnál, hiányosságaink, játékrendszert, világeseményen, kipontozódások, egyenlíthetett, másodpercekben, tanácstalannak, lehetőségükkel, hiányosságokat, próbálkozását, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 17593
  • e Hónap: 30269
  • e Év: 264016
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.