Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2. évközi hét péntek 01.24
  2020-01-24 10:02:24, péntek
 
  OLVASMÁNY Sámuel első könyvéből
Dávid nagylelkű ellenségével szemben is: nem akarja kezét a király felkent személyére emelni.
(Saul király - esküje ellenére - nyíltan üldözni kezdte Dávidot, mire az a Holt-tenger melletti hegyekben húzta meg magát. Amikor Saul erről értesült,) kiválasztott egész Izraelből háromezer embert, maga mellé vette őket, és elindult, hogy felkutassa Dávidot és kísérőit, még azokon a meredek sziklákon is, amelyeken csak a vadkecskék járnak.
Amikor eljutott az út mentén lévő juhaklokhoz, ahol egy barlang volt, Saul betért oda, hogy megkönnyebbüljön. Dávid pedig és társai éppen ennek a barlangnak a belsejében rejtőztek.
Társai emlékeztették Dávidot: ,,Eljött a nap, melyet megígért neked az Úr: »Kezedbe adom ellenségedet, hogy tetszésed szerint bánhass vele.«"
Dávid erre felkelt, és titokban levágta Saul palástjának a csücskét. Később azonban nyugtalan volt a lelkiismerete, amiért levágta Saul ruhájának a csücskét. Azért társait is csitította: ,,Isten mentsen attól, hogy ilyent kövessek el az én uram, az Úr felkentje ellen! Nem emelhetem kezemet ellene, hiszen ő az Úr felkentje!" Dávid ezekkel a szavakkal megfékezte társait, és nem engedte meg nekik, hogy Saulra rontsanak.
Saul ezután eltávozott a barlangból, és folytatta útját. Később Dávid is felkelt, kiment a barlangból, és utána kiáltott Saulnak: ,,Uram, királyom!"
Amikor Saul visszatekintett, Dávid hódolata jeléül egészen a földig hajolt előtte, és így szólt hozzá: ,,Miért hallgatsz azoknak a szavára, akik azt beszélik, hogy Dávid rosszat forral ellened? Íme, most saját szemeddel meggyőződhetsz róla, hogy az Úr kezembe adott a barlangban. Biztattak is, hogy öljelek meg, de én megkíméltelek, mert azt gondoltam: nem emelem kezemet az én uram ellen, hiszen ő az Úr felkentje. Nézz csak ide, atyám! Lásd: palástod csücske itt van a kezemben. Levágtam ugyanis a palástod csücskét, de téged nem akartalak bántani. Értsd meg, és lásd be, hogy nincs bennem irántad rosszindulat! Én nem vétettem ellened, te mégis az életemre törsz, hogy elvedd azt. Az Úr tegyen közöttünk igazságot, és az Úr álljon bosszút értem! De az én kezem nem fog bántani. A régi közmondás is úgy tartja: »A gonoszság gonoszoktól származik«. Én azonban nem emelek rád kezet. Ki ellen vonulsz ki, Izrael királya? Kit üldözöl? Egy holt ebet, vagy egy bolhát? Az Úr legyen a bíránk! Ő szolgáltasson igazságot közöttünk! Vizsgálja meg és ítélje meg ügyemet, és szabadítson ki a kezedből!"
Miután Dávid befejezte szavait, megszólalt Saul: ,,Valóban a te hangod ez, fiam, Dávid?" Azzal hangos sírásra fakadt. Beismerte Dávid előtt: ,,Te igazabb vagy, mint én; mert te jóval fizettél nekem, bár én rosszat tettem ellened. Te most bebizonyítottad, hogy csak jót tettél velem, mert az Úr kezedbe adott, és te mégsem öltél meg engemet. Pedig ha valaki ellenségére akad, vajon sértetlenül bocsátja-e útjára? Fizessen meg neked az Úr azért a jóért, amit ma velem tettél! Most már meggyőződtem róla, hogy bizonyosan király leszel, és a te kezedben lesz Izrael királysága."
Ez az Isten igéje. 1Sám 24,3-21

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus kiválasztja apostolait.
Abban az időben Jézus fölment egy hegyre, és magához hívta, akiket kiválasztott. És ők csatlakoztak hozzá. Tizenkettőt választott ki, hogy vele tartsanak, és hirdessék az igét. Hatalmat is adott nekik a betegek gyógyítására és az ördögűzésre.
A következő tizenkettőt választotta ki: Simont, akinek a Péter nevet adta; Jakabot, Zebedeus fiát és Jánost, Jakab testvérét - akiket Boanergesznek, vagyis ,,mennydörgés fiainak" hívott. Továbbá kiválasztotta Andrást, Fülöpöt, Bertalant, Mátét, Tamást, Jakabot Alfeus fiát, Tádét, a kánaáni Simont és a karióti Júdást, aki később elárulta őt.
Ezek az evangélium igéi. Mk 3,13-19
...... ..............



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te mindenkit arra hívsz, hogy részese legyen Isten országának, s ebből az országból senki sincs kizárva származása vagy nyelve miatt. Még a legnagyobb bűnösök is meghívást kapnak, hogy megtérjenek és elfogadják Isten megbocsátó irgalmát. Te senkit sem zársz ki az üdvösségből, azaz mindenki üdvözülhet, hacsak valaki önmagát nem zárja ki. Segíts megértenem, hogy az üdvösségre szóló meghívás nekem is szól és arra hittel válaszoljak! Vezess engem az üdvösség, az örök élet útján!

Elmélkedés
A mai evangéliumban részlet a tizenkét apostol kiválasztását, hatalommal való felruházását, feladatuk rövid megjelölését és nevük felsorolását tartalmazza. Jézus és a tizenkét apostol közös történetében a kezdeményezés, a választás Jézustól ered. Ő az, aki önállóan és szabadon cselekszik. A hegyre való felmenetele ünnepélyessé teszi az eseményt, kiemeli annak jelentőségét. Nem meghirdet egy feladatot, egy munkakört, amire lehet önként jelentkezni, hanem ő cselekszik, ő dönti el, hogy a tanítványok nagyobb köréből ki tartozzon ehhez a szűkebb társasághoz, az apostolok testületéhez. Senkinek nincs beleszólása a dologba. Még maguk a kiválasztottak sem kerülnek döntési helyzetbe, nem teszi fel nekik Jézus azt a kérdést, hogy akarnak-e a tizenkét apostol közé tartozni vagy sem. A leírásból az sem derül ki, hogy milyen szempontok vezették Jézust. Mi alapján döntött? Milyen tulajdonságokat és képességeket látott azokban, akikre választása esett?
Itt nincs demokrácia. Nincs megkérdezve a nép, hogy kiket tart a legalkalmasabbnak az új feladatra, szolgálatra. Nincs népszavazás a kiválasztottak személyéről. Itt nem számít a rátermettség. Nem számít az érdem. Nincs szükség a kiválasztottak részéről semmiféle ígéretre vagy felajánlásra. Jézus egészen egyszerűen, teljes szabadsággal kijelöli őket és hatalmat ad nekik küldetésük teljesítéséhez. A kiválasztottak mindent Mesterüktől kapnak.
Elfogadom-e azt a szolgálatot, amivel Jézus megbíz?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megkönnyebbüljön, bebizonyítottad, visszatekintett, tulajdonságokat, meggyőződhetsz, kiválasztottak, teljesítéséhez, kiválasztását, evangéliumban, emlékeztették, kiválasztotta, megkíméltelek, szolgáltasson, boanergesznek, lelkiismerete, kezdeményezés, ellenségével, képességeket, testületéhez, kiválasztott, felruházását, rosszindulat, ünnepélyessé, történetében, gyógyítására, ellenségedet, megjelölését, felsorolását, jelentőségét, rátermettség, felajánlásra, meggyőződtem, szabadsággal, csatlakoztak, személyéről, juhaklokhoz, király felkent, meredek sziklákon, vadkecskék járnak, barlang volt, belsejében rejtőztek, szavakkal megfékezte, földig hajolt, palástod csücskét, életemre törsz, régi közmondás, gonoszság gonoszoktól, holt ebet, időben Jézus, betegek gyógyítására, következő tizenkettőt, kánaáni Simont, OLVASMÁNY Sámuel, Amikor Saul, Később Dávid, Miután Dávid, Beismerte Dávid, EVANGÉLIUM Szent Márk, Jakabot Alfeus, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png nő  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Szép álmokat!  Varga János Veniam - Fontos sz...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Jó éjszakát  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Szép estét kedves látogatóimna...  s immár én is felragyogva, ért...  Akarat  Facebookon kaptam  Png lepke  Lóhere  Png rózsa csokor  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Julian Brass gondolata  Hogy lehet megtartani  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Próbálj meg ...  Png ház  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Albert Einsteinről  Ágai Ágnes – Csendélet  Paul David Tripp Április 21  Nem méltó hozzád  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Jónás Tamás – Végtelen b...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Julian Brass gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Png rózsa csokor  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nagyon különös  Akarat  Akarat  Egy lelki imádság  Varga János Veniam - Fontos sz...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Nevem  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png csokor  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Bounty krémes  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Erdőn  Alázat  Szép napot kívánok  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
király felkent, meredek sziklákon, vadkecskék járnak, barlang volt, belsejében rejtőztek, szavakkal megfékezte, földig hajolt, palástod csücskét, életemre törsz, régi közmondás, gonoszság gonoszoktól, holt ebet, időben Jézus, betegek gyógyítására, következő tizenkettőt, kánaáni Simont, karióti Júdást, evangélium igéi, országból senki, legnagyobb bűnösök, üdvösségre szóló, örök élet, tizenkét apostol, választás Jézustól, hegyre való, tanítványok nagyobb, szűkebb társasághoz, apostolok testületéhez, kiválasztottak személyéről, kiválasztottak részéről, kiválasztottak mindent, megkönnyebbüljön, bebizonyítottad, visszatekintett, tulajdonságokat, meggyőződhetsz, kiválasztottak, teljesítéséhez, kiválasztását, evangéliumban, emlékeztették, kiválasztotta, megkíméltelek, szolgáltasson, boanergesznek, lelkiismerete, kezdeményezés, ellenségével, képességeket, testületéhez, kiválasztott, felruházását, rosszindulat, ünnepélyessé, történetében, gyógyítására, ellenségedet, megjelölését, felsorolását, jelentőségét, rátermettség, felajánlásra, meggyőződtem, szabadsággal, csatlakoztak, személyéről, juhaklokhoz, jelentkezni, tartalmazza, mesterüktől, szolgálatra, felmenetele, szolgálatot, palástjának, népszavazás, megkérdezve, mennydörgés, társasághoz, tanítványok, tizenkettőt, ellenségére, kiválasztja, beleszólása, sértetlenül, ördögűzésre, szabadítson, válaszoljak, üdvösségből, választotta, megtérjenek, gonoszoktól, apostolait, küldetésük, egyszerűen, csitította, cselekszik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2549
  • e Hét: 4730
  • e Hónap: 37884
  • e Év: 271631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.