Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bizarr módon jutottak Orbánék a külföldi magyarok lakcíméhe
  2016-09-17 11:14:39, szombat
 
 
Bizarr módon jutottak Orbánék a külföldi magyarok lakcíméhez

Földes András követés
2016.09.17. 09:18

Orbán Viktor az adatvédelem elveinek megsértésével küldte menekültellenes leveleit a külföldi magyaroknak, állította egy adatvédelmi szakember. Ahogy beszámoltunk róla, a miniszterelnök népszavazásra buzdító levelet küldött a külföldre költözött magyaroknak.

A lépésben csak az egyik érdekesség, hogy épp azt a csoportot, a Magyarországon született, külföldre költözött magyarokat próbálja Orbán szavazásra bírni, amelyiket jogszabályokkal megpróbálnak távol tartani a szavazástól. Míg ugyanis a határon túliak levélben is szavazhatnak, a külföldre költözött, a kormánnyal minden bizonnyal kritikusabb magyaroknak személyesen kell elmenniük a követségekre.
Lakcímek vándorolnak Orbán Viktorhoz

Ugyanilyen érdekes, hogy több olvasónk is jelezte: lakcímüket nem jegyeztették be, így meglepődtek, hogy Orbán Viktor mégis megtalálta őket. A jellemző forgatókönyv az volt, hogy a külföldi magyar új útlevele kipostázásához adta meg címét a követségen, vagy konzulátuson. Majd ugyanezen a címen később megérkezett a kampánylevél.

,,19 éve Kanadában lakom. Ahogy többen jelezték, én is csak az útlevelem megújításáért voltam kapcsolatban a magyar kormánnyal, és azért, hogy az itt született gyerekeimnek magyar állampolgárságot szerezzek. Egyébként a családom kijelentkezett az országból amikor kiköltöztünk, nincs Magyarországon bejelentett lakhelyem. Ha a miniszterelnöki hivatalnak sikerült a címemet megszereznie, azt valószínűleg a gyerekek papírmunkája alapján tették, mert máshol nem emlékszem, hogy megadtuk volna" -írta egy olvasónk, megemlítve azt is, hogy néz ki az adatvédelmi szempontból korrekt ügyintézés:

Nem tudom, hogy a magyar kormány hogy kezeli az ilyen dolgokat. A kanadai kormány különböző minisztériumai nem osztják meg egymással az emberek személyes adatait beleegyezés nélkül.

,,Néhány évvel ezelőtt, mikor kijelentkeztem végleges külföldön való letelepedéssel, kérdezték hogy szeretném e az adataim teljes törlését. Miért is ne? Mint állampolgár kaptam egy lakcímkártyát amin annyi áll: külföldi cím." Egy Németországban élő olvasónk szintén az útlevele miatt adta meg címét: ,,A konzulátus felírta a postai címünket egy fecnire, és csatolta a dokumentumok mellé. Az útlevél kiállító hivatal elküldi a kész útleveleket a nagykövetségre, onnan küldik tovább nekünk." Később azonban nem csak útlevelét, de a terrorveszéllyel riogató miniszterelnöki kampánylevelet is megkapta.

Volt olyan olvasónk, aki egyáltalán nem tudta, hogyan kerülhetett be a címe a magyar nyilvántartásba. ,,Angliában élek 12 éve magyar cím nélkül. Mégis megtaláltak engem is ezzel a levéllel. Soha nem adtam meg nekik a címem"

Megkérdeztük Havasi Bertalant, hogy miként jutottak hozzá a külföldi magyarok címeihez. A miniszterelnök sajtósa a Kormányzati Tájékoztatási Központon keresztül válaszolt:

A külföldön élő nagykorú magyar állampolgárok név- és lakcímadatait a Miniszterelnöki Kabinetiroda a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalától igényelte a polgárok személyi adatának és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény alapján. A küldeményeket a KEKKH útján a Magyar Posta Zrt. állítja össze és juttatja el a címzetteknek. Ez azt is jelenti, hogy a tájékoztató levelek kiküldésében a külképviseletek nem működnek közre.

Ha valakit érthetően megzavarna a körülményes, és a lényeget elfedő hivatali bikfanyelv, a válasz röviden annyi: a magyar állampolgárok adatait kezelő hivatalban megvannak a külföldi magyar állampolgárok címei, és a miniszterelnök stábja tőlük kapta meg azokat.
A követségek tehát automatikusan elküldik Magyarországra azokat az adatokat, amiket teljesen más célból kaptak meg a külföldi magyaroktól.
Alkotmányossági kérdéseket vet fel

,,Az adatok kezelésénél a célhoz kötöttség elve érvényesül, azaz az adatot csak arra a célra lehet felhasználni, amire megadták." - mondta az Indexnek Szabó Máté Dániel adatvédelmi szakértő. A TASZ munkatársa ugyanakkor tisztában volt a magyar jogrend bizarr megoldásaival, amikor hozzátette: Lehetséges, hogy van egy olyan részletszabály, ami ezt az adattovábbítást lehetővé teszi, de ez akkor alkotmányossági kérdéseket feszeget. ,,Elvi szinten annyit tudok mondani, hogy ilyet nem lenne szabad tenni" - jelentette ki az adatvédelmi szakértő.

Megkérdeztük a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalától, hogy milyen jogszabályok alapján kapják meg a külföldi állampolgárok hivatali ügyintézéshez leadott címét. Válaszukat közölni fogjuk.

A hivataltól azt is megtudtuk, hogy Orbán leveleit nem a Fidesz pártkasszájából fizették. A miniszterelnök a költségvetés terhére kampányol.


http://index.hu/belfold/2016/09/17/ha_menekultellenes_propagandarol_van_szo_a_kor many_nem_tartja_be_az_adatvedelmi_elveket/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: állampolgárságot, terrorveszéllyel, nyilvántartásba, menekultellenes, miniszterelnöki, pártkasszájából, alkotmányossági, adattovábbítást, jogszabályokkal, menekültellenes, külképviseletek, miniszterelnök, kijelentkeztem, magyarországon, részletszabály, németországban, kijelentkezett, magyarországra, nagykövetségre, kipostázásához, letelepedéssel, minisztériumai, kampánylevelet, népszavazásra, közigazgatási, propagandarol, küldeményeket, megoldásaival, lakcímkártyát, megújításáért, megsértésével, állampolgárok, ügyintézéshez, automatikusan, lakcímadatait, tájékoztatási, külföldi magyarok, adatvédelem elveinek, külföldi magyaroknak, adatvédelmi szakember, miniszterelnök népszavazásra, külföldre költözött, lépésben csak, egyik érdekesség, határon túliak, kormánnyal minden, jellemző forgatókönyv, külföldi magyar, címen később, útlevelem megújításáért, magyar kormánnyal, családom kijelentkezett, Földes András, Orbán Viktor, Orbán Viktorhoz, Megkérdeztük Havasi Bertalant, Kormányzati Tájékoztatási Központon, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalától, Magyar Posta Zrt, Indexnek Szabó Máté Dániel,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ott van  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Tavaszi este  Az ember emlékekből áll  Nagy és kis csodák  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  A sorsod  Dóró Sándor: Embernek maradni  Szép estét  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Paul David Tripp Április 15  Szép estét  Nagy és kis csodák  Ma van a magyar költészet napj...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  A sorsod  Emlékezz  Anyámról való emlékek  Hamvas Béla  Márai Sándor tollából  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Jó éjszakát  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Egyszerű  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Jó éjszakát  képre írva  József Attila – Keresek ...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Egy tavasz  József Attila - Kopogtatás nél...  Az ember emlékekből áll  39 ígéret  Esterházy Péterre emlékezünk  Pitypang szökőkút  Latinovits Zoltán tollából  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  40 felett  A pitypang legendája  Szép estét  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Latinovits Zoltán tollából  Horváth Szilvia tollából  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Önmaga ellenére  Zilahy Lajos gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Anyák napjára  Jó nap volt  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  39 ígéret  Zilahy Lajos gondolata  Isten hűségének mértéke  Alvó cica  Szép álmokat!  képre írva  Hogyan válunk hűségesekké?  Magamnak  Vannak emberek  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Különleges  Nevelőszülőkhöz adták,  Vannak emberek  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
külföldi magyarok, adatvédelem elveinek, külföldi magyaroknak, adatvédelmi szakember, miniszterelnök népszavazásra, külföldre költözött, lépésben csak, egyik érdekesség, határon túliak, kormánnyal minden, jellemző forgatókönyv, külföldi magyar, címen később, útlevelem megújításáért, magyar kormánnyal, családom kijelentkezett, országból amikor, miniszterelnöki hivatalnak, címemet megszereznie, gyerekek papírmunkája, adatvédelmi szempontból, magyar kormány, ilyen dolgokat, kanadai kormány, emberek személyes, adataim teljes, lakcímkártyát amin, útlevele miatt, konzulátus felírta, postai címünket, dokumentumok mellé, útlevél kiállító, kész útleveleket, terrorveszéllyel riogató, magyar nyilvántartásba, miniszterelnök sajtósa, polgárok személyi, tájékoztató levelek, lényeget elfedő, válasz röviden, magyar állampolgárok, miniszterelnök stábja, követségek tehát, külföldi magyaroktól, adatok kezelésénél, célhoz kötöttség, adatot csak, célra lehet, magyar jogrend, olyan részletszabály, adattovábbítást lehetővé, adatvédelmi szakértő, külföldi állampolgárok, költségvetés terhére, állampolgárságot, terrorveszéllyel, nyilvántartásba, menekultellenes, miniszterelnöki, pártkasszájából, alkotmányossági, adattovábbítást, jogszabályokkal, menekültellenes, külképviseletek, miniszterelnök, kijelentkeztem, magyarországon, részletszabály, németországban, kijelentkezett, magyarországra, nagykövetségre, kipostázásához, letelepedéssel, minisztériumai, kampánylevelet, népszavazásra, közigazgatási, propagandarol, küldeményeket, megoldásaival, lakcímkártyát, megújításáért, megsértésével, állampolgárok, ügyintézéshez, automatikusan, lakcímadatait, tájékoztatási, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 904
  • e Hét: 4668
  • e Hónap: 8413
  • e Év: 161909
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.