Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent Mihály arkangyalról
  2014-08-27 15:30:15, szerda
 
   
 

Monte Sant'Angelo:

A Szent Mihály Arkangyal Szentély egy szent barlang, egyben népszerű katolikus kegyhely San Giovanni Rotondo közelében. Ezen a helyen jelent meg három alkalommal is Szent Mihály Arkangyal és maga szentelte meg ezt a helyet. A három jelenés 490-ben, 492-ben és 1656-ban történt.

Szent Mihály Arkangyal első alkalommal 490-ben jelent meg a Monte Sant' Angelo-n. A hagyomány szerint egy helyi nemes, Elvio Emmanuele elveszítette gulyájának egyik bikáját. Hosszú keresés után megtalálta a bikát egy barlangban, melynek kificamodott az egyik lába. Mivel nem tudta megközelíteni az állatot, Elvio kilőtt a bikára egy nyílvesszőt, hogy elpusztítsa, azonban az irányt változtatott és őt magát sebezte meg. Elvio meghökkent és (feltehetően vérezve) a helyi püspökhöz, Aubert de Avranches-hoz ment, aki elrendelte, hogy három napig imádkozzék és böjtöljön.

A három nap letelte után Szent Mihály Arkangyal megjelent a püspöknek és a következőket mondta:

,,Én vagyok Szent Mihály Arkangyal és örökké az Isten jelenlétében tündöklöm. Ezt a barlangot én választottam és általam megáldatott. Nincs szükség a bika vérének kiontására. Azon a helyen, ahol ez a szikla szélesen megnyílik, az emberek bűnei bocsánatot nyernek és amit ezen a helyen imában kérnek, meg fogják kapni. Ezért menj fel a hegyre ehhez a barlanghoz és ajánld fel a keresztények Istenének!"

A püspök az esemény után a saját pszichés állapota miatt kezdett aggódni és inkább nem foglalkozott a történtekkel. Két évvel később a Siponto nevű keresztény várost, amely a püspöki egyházmegye része volt, megtámadta az Odoacre nevű másik város pogány serege. Szent Mihály ismételten megjelent a püspöknek. Ezúttal ígéretet tett a város megmentésére. Amint ez megtörtént, Odoacre-t egy heves vihar pusztította el és Siponto lakossága megmenekült. Hálaadásképpen a püspök körmenetet vezetett a hegy tetejére, de nem mert belépni a barlangba. Hamarosan harmadszorra is megjelent Szent Mihály a püspöknek és utasította, hogy lépjen be a barlangba. Így szólt hozzá:

,,Nem fontos, hogy te is felajánld ezt a templomot, melyet én már megszenteltem a jelenlétemmel. Lépj be és imádkozz a segítségemmel és dicsőítsd a Szentlelket. Meg fogom majd mutatni, hogy ez a hely általam már megszenteltetett."

A püspök ekkor belépett a barlangba, ahol egy vörös lepellel letakart oltárt talált, rajta egy kristály kereszttel, valamint egy lábnyomra is lelt a földön. A püspök ekkor azonnal egy kápolna megépítését kezdeményezte a barlang bejáratánál, azonban ő maga nem szentelte azt fel, mivel előtte Szent Mihály már megtette. Ez a templom később aztán Mennyei Bazilika néven vált ismertté.

Szent Mihály Arkangyalnak volt egy újabb jelenése ugyanitt, 1656-ban, egy nagy pestisjárvány idején. A helyi püspök Szent Mihály védelméért esedezett és az Arkangyal megjelent neki. A járvány ezután megszűnt és a hegyi kegyhely népszerűbbé vált, mint valaha.

A szentély népszerű zarándokhely volt évszázadokom keresztül. Assisi Szent Ferenc, Clairvaux-i Szent Bernát, Svéd Szent Brigitta, Szent Gerhard Majella, Vercelli Szent Vilmos, továbbá hat pápa is elzarándokolt ide, hogy kérje Szent Mihály védelmező erejének segítségét.

A katolikus hagyomány szerint Szent Mihály (Mihály arkangyal) egyike a 7 arkangyalnak (főangyalnak), ő a mennyei hadak nagy vezére és győztes harcosa. Ünnepnapja szeptember 29. (a VI. századtól tartják.) Jelképe hatalmas kardja, mellyel legyőz minden gonoszt, akaratereje hatalmas, mint ahogyan ő maga is. Isten iránti hűsége megingathatatlan.

Nevének jelentése:
Neve a héber ,,mi ká él" = ,,ki olyan, mint az Isten?" kifejezésből ered. A keresztény hagyomány szerint Szent Mihály arkangyal az Istenhez hűséges angyalok vezére, akik Isten oldalán állnak a lázadó angyalok, azaz a gonosz lelkek elleni harcban. Az Istenhez hűséges angyalok jelszava, csatakiáltása: Ki olyan, mint az Isten?!, aminek voltaképpeni értelme ez: Senki sem olyan, mint az Isten, vagyis: Isten a leghatalmasabb, ő a győztes, őt kell Úrnak elismerni, őt kell szolgálni.

Tettei:
Bibliai történetekhez kapcsolódóan:
• Az Isten ellen fellázadt Sátánt (Lucifert) eltiporta, és lándzsájával átszúrta, majd letaszította a földre.
• Felemelte a mennybe Énokh prófétát.
• A Jelenések Könyve szerint a végítéletkor feloldozza a Sátán láncait és ideiglenesen hagyja, hogy kitombolja magát a földön.

Nem bibliai legendák szerint:
• 452-ben Attila, a hunok fejedelme Ravennánál tárgyalt I. Leó pápával és ,,ekkor feje fölött a levegőben egy férfiút láta lebegni, kezében kivont karddal, ki fogait csikorgatva fejét lecsapni fenyegetőzik" Forrás: Márk Krónikája-Képes krónika
• 1077 körül Szent László és Salamon viadala közben Salamon ,,két angyalt láta László feje fölött tüzes karddal repkedve és ellenségeit fenyegetve" Forrás: Márk Krónikája- Képes krónika

Szimbolika
A többi főangyalhoz hasonlóan a művészetben általában szárnnyal van ábrázolva, egyházi ruhában (alba, dalmatika, vagy pluviálé), vagy harci öltözékben (karddal, pajzzsal és kopjával), lábánál a legyőzött sárkánnyal (a Sátán megtestesítőjével).

Többször ábrázolják mérleggel a kezében, mint a jó és a rossz eldöntésére hivatott személyt, a lelkek mérlegelőjét.

Mihály (Micháél) és Gábor (Gabriél) arkangyal képe megjelenik a magyar Szent Koronán is.

A magyar néphagyományban Szent Mihály ott van a haldoklók mellett, segít itthagyni a földi világot, átkíséri a lelkeket a túlvilágra. Ehhez a jelenséghez kapcsolódik a Szent Mihály lova elnevezés. Innen a magyar néphagyományban a Göncölszekér másik neve, Szent Mihály szekere, sőt, a Tejút egyik középkori neve Szent Mihály útja.

Szent Mihályról elnevezett magyar helyek:
A legtöbb magyar (a történelmi Magyarországot is beleértve) templom Szent Mihály nevét viseli. A legrégebbi magyar (rovás)írásos emlék Szent Mihályról Vargyason található, a régi templom egyik kövén, melynek felirata: ,,Mihály, Isten szentje".
--------------------------------------------------------------------------------- ---------------------

Szent Mihály-ima
XIII. Leó pápa (1810-1903, 1878-tól pápa) éppen szentmiséjét fejezte be egy vatikáni kápolnában 1884. október 13-án. Már távozni készült, amikor hirtelen megállt az oltár lépcsőjénél. Mereven állt mintegy tíz percig, mint aki önkívületbe esett. Arca hamuszürke lett. Amikor végre megmozdult, egyetlen szót sem szólt a körülötte állókhoz, hanem dolgozószobájába sietett és íróasztalához ült. Ott megfogalmazta azokat az imákat, amelyek végzését minden szentmise után elrendelte. Ezek egyike az alább következő imádság Szent Mihály támogatásáért a sátán elleni harcban.

Latinul:
Sancte Michael Archangele,
defende nos in proelio;
contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium.
Imperet illi Deus, supplices deprecamur:
tuque, Princeps militiae Caelestis,
satanam aliosque spiritus malignos,
qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo,
divina virtute in infernum detrude.
Amen


Magyarul:
Szent Mihály arkangyal,
védelmezz minket a küzdelemben;
a Sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk!
Esedezve kérjük: ,,Parancsoljon neki az Isten!"
Te pedig, mennyei seregek vezére,
a Sátánt és a többi gonosz szellemet,
akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban,
Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére!
Amen


Bizalmas munkatársainak XIII. Leó pápa elárulta, hogy ördögien gonosz hangot hallott, amint ezt mondta: ,,El tudom pusztítani Egyházadat!" Jóságos hang válaszolt. A pápa úgy érezte, az Úr beszél a Sátánnal. Hasonlóan a Jób könyvében zajló párbeszédhez (Jób 1,6-12; 2,1-7), a Sátán időt és felhatalmazást követelt, hogy csapásokkal sújtsa az Egyházat, az Úr pedig hatalmat engedett neki a XX. század nagyobb része fölött, hogy Egyházát próbára tegye.

Sajnos a II. Vatikáni Zsinat liberális egyházpolitikájának következtében már nem mondjuk kötelezően ezt a gyönyörű imát a szentmisék után. Jó lenne ismét ,,divatba hozni", ill. legalább mi magunk illesszük bele a mindennapi imaéletünkbe!




Ima Szent Mihály segítségéért / 1

Szent Mihály, imádás lángja, igazság villogó kardja, a fény légióinak hadvezére, sugárzó szellemi hatalom, küzdötárs és jóbarát, oltalmunk és segítségünk! Segíts Istent imádnunk, támogass a hit jó harcában, légy pajzsunk és páncélunk a sátán rohamai ellen, kísérj el minket az igazság és áldozat útján, amelyet Jézus Krisztusban járunk! Vezess gyözelemre a sötétség démoni erői ellen! Jézus drága Vérével megerősítve ki akarunk tartani a föltámadt Úr mellett, az evangéliumi reménység mellett. Hűségesek akarunk lenni Isten dicsőségének megvallásában szóval és tettel. Velünk vagy, veled vagyunk, szolgatársaid Isten elött, szent helytállásban, örvendező szeretetben, a Szentség Lelkében, mennyei harmóniában, Izrael Istenének győzelmes seregében. Amen.

Ima Szent Mihály segítségéért / 2

Könyörülő Istenünk, küldd el hozzánk hatalmas angyalodat, Szent Mihályt, hogy a mennyei seregek élén szent neved dicsőségéért és a mi lelki szabadságunkért küzdve, a sötétség fejedelmét visszaverje, a lázadó angyalokat elűzze, befolyásuktól mindnyájunkat szabaddá tegyen, s világgá kiáltsa: «Ki olyan, mint az Isten?»
Mert nincs szentség olyan, mint a Te szentséged, nincs hatalom olyan, mint a Te hatalmad, nincs jóság olyan, mint a Te jóságod, és nincs bölcsesség olyan, mint a Te bölcsességed, Urunk és Királyunk, emberek és angyalok Teremtője, aki Fiad vérével megváltást szereztél nekünk a sátán és a gonosz lelkek hatalmából.

Küldd el Szent Mihály arkangyalt és szent angyalaid tündöklő sokaságát oltalmunkra és megvilágosodásunkra, a bűn hálóinak szétszakítására, a csüggedés kísértésének leküzdésére, az istenkáromlás gyalázatának eloszlatására, a gyűlölet és gőg megfékezésére.

Szabadító Istenünk, tisztaság és békesség forrása, adj nekünk győzelmet Jézus föltámadása által, Lelked hatalma által, angyalaid közreműködése által! Oltalmazz meg a gonosztól, hogy a szent angyalok dicsőséges seregével egyesülve áldhassunk és magasztalhassunk mindörökkön örökké.
Amen.




Akos - Szent Mihaly-ima : Link


Dalszöveg

Szent Mihály Arkanagyal!
Védelmezz minket a küzdelemben!
A sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk!
Esedezve kérjük: parancsoljon neki az Isten!
Te pedig mennyei seregek vezére,
A sátánt és a többi gonosz szellemet,
Akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban,
Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére!

Amen








A Hold erőivel sokszor hozzák kapcsolatba az angyali fénylényeket.

A Holdnak van egy növekvő, és van egy csökkenő fázisa, mindkettő 14 napig tart. A növekvő fázis Újhold, a csökkenő fázis Telihold után kezdődik. A holdfázisok 28 napos ciklusban ismétlődnek. Ne felejtsük el, ez van hatással a nők menstruációs ciklusára is.

Minden naphoz rendeltek egy angyalt, ők a Hold angyalai. Nézzük meg nevüket, napok szerint. Ez a felsorolás segíthet abban, hogy bármelyik napon, nevén megszólítva az aktuális Hold angyalt, segítséget, támogatást tudj kérni, éppen aktuális helyzetedben, problémádban, vagy hálát adj mindenért, és ezért szólítsd meg őket!

Növő fázis:

Geniel /Újhold angyala/ 8. Amnediel
Enediel 9. Barbiel
Anixiel 10. Ardifiel
Azariel 11. Neciel
Gábriel 12. Abdizuel
Dirachiel 13. Jazeriel
Seliel 14. Ergediel

Fogyó fázis:

15. Atliel /Telihold angyala/ 22. Geliel

16. Azeruel 23. Rekviel

17. Adriel 24. Abrinael

18. Egibiel 25. Aziel

19. Amutiel 26. Tagriel

20. Küriel 27.Atheniel

21. Bethnael 28. Amnixiel

Hívd őket, szólítsd őket nevükön, meditálj velük, kérj útmutatást, jeleket, bátran mondj el nekik mindent, s tudd, ők is minden pillanatban készen állnak arra, hogy segítsenek, kéréseid irányába tevékenyen beavatkozást vigyenek véghez!

Egy mécses vagy gyertya lángja mellett csendben kérj, imádkozz, de akár hangosan is!

Az irányítást, jeleket, mindig megkapod, leginkább megérzések, belső sugallatok által. Bízz ezekben, bízz magadban és az angyalokban!

Figyeld meg az embereket, akik körülvesznek! Figyeld meg tükreidet. Hiszen lehet, hogy a Hold angyalok éppen rajtuk keresztül juttatják el hozzád az üzeneteiket.

Küldj szeretetet a Hold angyalok felé is, és érezd, hogy általuk is a Végtelen Isteni Fény árad le rád!


Szécsi Ildikó

Forrás:http://www.angyalisegitok.eoldal.hu



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok II. ❤  
Címkék: magasztalhassunk, megingathatatlan, megszenteltetett, dolgozószobájába, néphagyományban, szabadságunkért, szétszakítására, leghatalmasabb, magyarországot, angyalisegitok, hálaadásképpen, munkatársainak, felhatalmazást, mindnyájunkat, befolyásuktól, megfékezésére, eloszlatására, jelenlétemmel, istenkáromlás, következtében, segítségemmel, közreműködése, kezdeményezte, csatakiáltása, megszenteltem, megvallásában, történetekhez, támogatásáért, szolgatársaid, megfogalmazta, íróasztalához, helytállásban, pestisjárvány, elzarándokolt, megközelíteni, szentmiséjét, szent barlang, helyen jelent, három jelenés, hagyomány szerint, helyi nemes, egyik lába, irányt változtatott, helyi püspökhöz, következőket mondta, bika vérének, szikla szélesen, emberek bűnei, helyen imában, hegyre ehhez, keresztények Istenének, esemény után, Szent Mihály, Monte Sant, Szent Mihály Arkangyal Szentély, Giovanni Rotondo, Szent Mihály Arkangyal, Monte Sant’, Elvio Emmanuele, Mennyei Bazilika, Szent Mihály Arkangyalnak, Assisi Szent Ferenc, Clairvaux-i Szent Bernát, Svéd Szent Brigitta, Szent Gerhard Majella, Vercelli Szent Vilmos, Jelenések Könyve, Márk Krónikája-Képes, Szent László, Márk Krónikája- Képes, Szent Koronán, Szent Mihályról, Szent Mihályról Vargyason, Szent Mihály-ima, Sancte Michael Archangele, Vatikáni Zsinat, Segíts Istent, Jézus Krisztusban, Szentség Lelkében, Izrael Istenének, Könyörülő Istenünk, Szent Mihályt, Szabadító Istenünk, Szent Mihaly-ima, Szent Mihály Arkanagyal, Végtelen Isteni Fény, Szécsi Ildikó,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó baby  Szép estét kedves látogatóimna...  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Paul David Tripp Március 28  A máj egészségének javítása te...  A tavasz nem csak önmagában sz...  képre írva  Esti kép  Alvó cica  Levél lány  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Jó éjszakát  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Képes idézet !  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  képre írva  Alvó cica  Facebookon kaptam  Nárcisz  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Sadhguru idézet  Nem azt látja  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Sadhguru idézet  Szép estét kedves látogatóimna...  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Szép estét  2004-es kivégzés után  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Az erdőterápia egészségre gyak...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nem jár  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Soli Deo gloria  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Ha nyitott vagy  Alvó cica  képre írva  Facebookon kaptam  Játékos kis cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  A nagy természet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  üdvözöllek!  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Inkább ad  Az idegen országok éghajlata  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25 
Bejegyzés Címkék
szent barlang, helyen jelent, három jelenés, hagyomány szerint, helyi nemes, egyik lába, irányt változtatott, helyi püspökhöz, következőket mondta, bika vérének, szikla szélesen, emberek bűnei, helyen imában, hegyre ehhez, keresztények Istenének, esemény után, saját pszichés, püspöki egyházmegye, város megmentésére, heves vihar, püspök körmenetet, hegy tetejére, hely általam, püspök ekkor, vörös lepellel, kristály kereszttel, kápolna megépítését, barlang bejáratánál, templom később, újabb jelenése, nagy pestisjárvány, helyi püspök, járvány ezután, hegyi kegyhely, szentély népszerű, katolikus hagyomány, mennyei hadak, héber &#8222, keresztény hagyomány, lázadó angyalok, gonosz lelkek, mennybe Énokh, végítéletkor feloldozza, hunok fejedelme, férfiút láta, többi főangyalhoz, művészetben általában, legyőzött sárkánnyal, rossz eldöntésére, lelkek mérlegelőjét, magyar Szent, magyar néphagyományban, haldoklók mellett, földi világot, jelenséghez kapcsolódik, legtöbb magyar, történelmi Magyarországot, legrégebbi magyar, régi templom, vatikáni kápolnában, oltár lépcsőjénél, körülötte állókhoz, alább következő, sátán elleni, többi gonosz, lelkek vesztére, kárhozat helyére, gyönyörű imát, szentmisék után, mindennapi imaéletünkbe, fény légióinak, sátán rohamai, sötétség démoni, evangéliumi reménység, mennyei seregek, sötétség fejedelmét, lázadó angyalokat, csüggedés kísértésének, istenkáromlás gyalázatának, szent angyalok, sátán gonosz, angyali fénylényeket, csökkenő fázisa, növekvő fázis, csökkenő fázis, felsorolás segíthet, aktuális Hold, mécses vagy, magasztalhassunk, megingathatatlan, megszenteltetett, dolgozószobájába, néphagyományban, szabadságunkért, szétszakítására, leghatalmasabb, magyarországot, angyalisegitok, hálaadásképpen, munkatársainak, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 345
  • e Hét: 1788
  • e Hónap: 7316
  • e Év: 55228
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.