Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
MI tettük magánüggyé Magyarországot!
  2016-09-18 10:49:35, vasárnap
 
  MI tettük magánüggyé Magyarországot!

Közzétéve 2016-09-18

Magyarország: magánügy

mu
Magyarország Matolcsy György magánügye lett.

Legalábbis minden jel arra mutat, hogy a magángazdasági gondolkodó házipénztárának tekinti a magyar, nemzeti és bank jellegét egyaránt nélkülöző MNB-t. Ezt bizonyítja minden korábbinál egyszerűbben, közérthetőbben, egyúttal felháborítóbban a Népszabadság cikksorozatában feltárt, összes elemében vérlázító Vajda Zita-ügy. Az ugyanis arról szól, hogy Matolcsy milliós fizetést ad közpénzből a nőnek, akinek kimutatható teljesítménye a legkevésbé sem indokolja a kiemelt díjazást.
Jelenlegi tudásunk alapján Vajda Zita jógaoktató a magánéletét ­szenteli Matolcsy Györgynek, és ezzel többet kereshet, exkluzívabb pozíciót kaphat, mint a jegybank olyan vezetői, akik komplett karrierjüket, tudásukat a nemzeti érdek szolgálatára szánták. Ez pedig csak úgy lehetséges, hogy a nemzeti bank első emberénél a magánérdek automatikusan megelőzi a közösség ügyét. Ráadásul Matolcsy mintha e tétel igazolására építette volna ciklusát.
Az MNB, amely korábban a magyar monetáris politikáért felelt, ma vezetője hobbijának, kapcsolatainak, rokonságának finanszírozását szolgálja. A jegybanki alapítványokhoz kiszervezett 260 ­milliárd forintból bőven jutott Szemerey Tamásnak, Matolcsy unokatestvérének az érdekeltségeihez, miközben a Szemerey-bank segített Matolcsy fiának gyárvásárlásában, sőt a vállalkozó luxushajlékot is biztosított a jegybankelnök gyerekének. Sorolhatnánk még ­sokáig az eseteket onnantól, hogy az alapítványok a piacon értelmezhetetlen áron megrendelték Matolcsy könyvét, illetve a jegybank környékén posztokkal látták el Szemerey, de még annak a Polt Péternek a feleségét is, akinek főügyészként el kellene járnia a gyanús ügyekben.
Ez hanyatlástörténeti finálé, elvégre korábban azt azért nem mondhattuk el, hogy az MNB aktuális vezére erkölcsiségé­ben nem veszi fel a versenyt a Keleti pályaudvaron itt a piros, hol a pirossal bűvölő szélhámossal.
Ugyanakkor a romlás bankára csak egy a magánügyek rendszerének ikonikus alakjai közül. Mert Magyarország nem csak Matolcsy György magánügye. Hanem Orbán Viktoré is. Meg Rogán Antalé. Meg Polt Péteré. Meg Mészáros Lőrincé. Meg Habony Árpádé. Borsod megye meg Tállai András és Mengyi ,,Voldemort" Roland magánügye. Baranya meg Bánki Erik és Tiffán Zsolt magánügye.
A Fidesz 2010 óta következetesen azon dolgozik, hogy privatizálja az országot. Ennek a magánosításnak éppúgy része a közérdekű adatok titkosítása, mint az irdatlan mennyiségű közpénz kitolása a Habony-médiához, a Századvéghez, a Nézőpont-csoporthoz, az ellenzéki média fojtogatása, az Alkotmánybíróság kinyírása vagy a parlament játékszínné alakítása. Az erre épülő rendszer pedig logikusan termeli ki a miskolci Zsiga Marcellt, akinek frissen vásárolt háza előtt a fideszes önkormányzat leaszfaltozza az utat, és teszi ikonná Matolcsy Györgyöt, akinél közvetlenebb kapcsolatot ma kevés magyar ember ápol a gátlástalansággal.
Ám e taszító tevékenység ellenére tíz éve az áll a népszerűségi tabellán: 1. Fidesz.
Ez pedig világosan mutatja: a szemérmetlen korrupció önmagában nem falja fel a rendszert. Így az ellenzék sem lesz vele képes lerombolni az építményt.
Ezt igazolja majd a Matolcsy-Vajda-sztori kimenetele is, amennyiben annak semmilyen következménye nem lesz. Ez annyiban papírforma, hogy az MNB-s romantikus tragikomédia nincs a Fidesz-kormány ezer legnagyobb korrupciós ügye között. Jelentősége mégis meghaladhatná megannyi sötét ügyét a letelepedésikötvény-biznisztől az EU-s fejlesztési források szervezett lenyúlásáig. Méghozzá azért, mert ritkán adatik meg, hogy egy botrány lényege ilyen könnyen formálható fogyasztható üzenetté. A Vajda-ügyé meg így szól: a nemzeti bank elnöke közpénzből ad álomfizetést egy hozzá fölöttébb közel álló nőnek.
Most az látszik, a romlottság e kivételes példája sincs érdemi hatással a közbeszédre. Nyilván azért, mert ahogy sok korábbi eset, kutatás igazolta: a polgárok beárazták a korrupciót. Semmi nem mutatja tisztábban az általános választói érzéketlenséget a csupán ,,erkölcsi" érvelésre, mint a gyömrői polgármester karrierje: őt elítélték adócsalásért, de a helyiek annak ellenére újraválasztották, hogy bűncselekményt követett el.
Hogy következménye lehessen az elfogadhatatlan mutatványoknak, annak szükséges feltétele a politikai közösség közös normarendszere. Ami viszont nem létezik. Fájdalom, egy darabig nem is fog.
Ezt onnan tudjuk, hogy a jobboldali elit jelenleg lényegében minden erkölcstelenséghez asszisztál, kéjes örömmel hadakozik a mindenható hatalom, a sok éve csak győztesek oldalán a sok éve csak vesztesek ellen. Rá­adásul tökéletes gyávaságát példátlan bátorságnak tartja. Történelmi igazságtételnek tekinti, hogy szórhatja a közpénzt, adatokat titkolhat el, haveroknak osztogathat, nokiás dobozokból nokiás kamiont rakhat össze. Mármost a jobboldali elit tagjainak e szilánkos gerinctörése súlyos probléma; a morális léc lekerül a földre.
Az tovább bonyolítja a képletet, hogy még a történések megnevezéséért is politikai, értelmezési háború zajlik. Hiszen az uralkodó diskurzus szerint nem is korrupciós ügyeket látunk, hanem magyar vállalkozók, tehetséges Vajda Ziták patrióta támogatását. És amíg a Lopás vagy hazaszeretet Mészáros Lőrinc milliárdossá tétele? munkacímű vita zajlik, a Fidesz sorra húzza majd be a választásokat. Mert olyan korban élünk, amely - a The Economist zseniális kifejezésével - elhozta az igazság utáni politikát. Azaz nem a mesék tényekhez, valósághoz való viszonya határozza meg a politikai verseny esé­lyeit. Hanem a nagy történet, amely igaznak látszik, látszhat, még ha nincs is ténybeli alapja.
Idehaza ilyen most Orbán Viktor migrációs sztorija. Ez eltakarja a nyilvánosságot, láthatatlanná tesz egyéb problémákat. Képes olyan abszurdot teremteni, hogy terroristáktól retteg a mezőtúri fideszes polgármester, a kormányfő meg arról beszél, elképzelhető, hogy Salgótarján megállapodik az EU-val a migránsok betelepítéséről, a kerítésépítő kormány meg tehetetlenül nézi a nógrádi bányászváros magánakcióját.
A kortárs nyilvánosság, a demokratikus intézményrendszer egyszerűen nem volt felkészülve az igazság utáni politikára. Radikális, régi konszenzusokat önfeledten felrúgó politikai szereplők képesek voltak eszközzé tenni a médiát, az intézményeket. Azaz mindent, aminek funkciója eredetileg a hatalom, a politika kontrollja volt.
Ebből semmiképpen nem következik, hogy a média, az ellenzék, a civil szféra nem teszi helyesen, hogy rendíthetetlenül üldözi a korrupciót, hiszen elsődleges felelőssége a közösség érdekeinek védelme a magánérdekek támadásával szemben. Csak látni kell a korrupciós narratíva korlátait. A Fidesz soha nem lesz leváltható politikai identitásépítés nélkül. Addig nincs esély a párt ellen, amíg egy vezető meg egy történet nem áll szemben Orbánék igazságmentes sztorijával. A történetek versenyét ugyanis nem lehet történet nélkül megnyerni.
Annak a sztorinak az alapja, amely versenyképes lesz a Fideszével, mindenképpen az lesz: Magyarország közügy.
Még az igazság utáni korban is.
(NOL)
Bal-Rad komm: Mindig elragadóak ezek a liberális kesergők. Azok voltak ám a nemmzetthy kesergők is! Amelyek a liberálisok lopásai miatt zengedeztek. 26 esztendeje már annak, hogy ilyen kesergőket hallunk.
“...Ez hanyatlástörténeti finálé..."
Ez még nem az! Amíg a finálé kezdetét veszi, addig még sok galádság fog megtörténni országunkban.
Mert finálé az majd csak lesz. Valamikor. De sok örömre ok akkor-és az után sem- lesz!
Már az eddigi 26 év olyan károkat okozott országunknak-nemzetünknek, hogy az jószerével helyrehozhatatlan! Márpedig még a fináléig van idő! Csakhogy a lopnivaló fogy egyre gyorsabban, miközben a lopási vágy az egekbe szökik!
A finálé akkor kezdődik, amikor már nem lesz itt semmi! SEMMI!
Na majd akkor lesz csak nagy lesekedés kifelé a fejekből! Most mitévők legyünk?!
Tulajdonképpen meg is érdemeljük a sorsunkat! Hiszen MI KELLETTÜNK AHHOZ, hogy választottjaink magánügyet csináltak Magyarországból!

NÉLKÜLÜNK EZ NEM SIKERÜLHETETT VOLNA! SENKINEK!

http://www.balrad.com/2016/09/18/mi-tettuk-maganuggye-magyarorszagot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: értelmezhetetlen, unokatestvérének, gyárvásárlásában, újraválasztották, érdekeltségeihez, rendíthetetlenül, alkotmánybíróság, elfogadhatatlan, alapítványokhoz, identitásépítés, betelepítéséről, cikksorozatában, finanszírozását, házipénztárának, igazságtételnek, felháborítóbban, magyarországból, választottjaink, érzéketlenséget, konszenzusokat, kapcsolatainak, terroristáktól, megnevezéséért, következetesen, magánosításnak, magyarországot, közérthetőbben, bűncselekményt, mutatványoknak, magyarorszagot, normarendszere, tulajdonképpen, magángazdasági, nyilvánosságot, jegybankelnök, meghaladhatná, magángazdasági gondolkodó, ugyanis arról, kiemelt díjazást, magánéletét ­szenteli, jegybank olyan, nemzeti érdek, nemzeti bank, magánérdek automatikusan, közösség ügyét, magyar monetáris, jegybanki alapítványokhoz, vállalkozó luxushajlékot, jegybankelnök gyerekének, eseteket onnantól, piacon értelmezhetetlen, jegybank környékén, Magyarország Matolcsy György, Vajda Zita-ügy, Vajda Zita, Matolcsy Györgynek, Ráadásul Matolcsy, Szemerey Tamásnak, Polt Péternek, Mert Magyarország, Matolcsy György, Hanem Orbán Viktoré, Rogán Antalé, Polt Péteré, Mészáros Lőrincé, Habony Árpádé, Tállai András, Bánki Erik, Tiffán Zsolt, Zsiga Marcellt, Matolcsy Györgyöt, Vajda Ziták, Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor, Hiszen MI KELLETTÜNK AHHOZ, NÉLKÜLÜNK EZ NEM SIKERÜLHETETT VOLNA,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
s immár én is felragyogva, ért...  Png csokor  Hiányzik  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tóth Ágnes - Szervusz pad  képre írva  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 21  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Akarat  Szép álmokat!  Még csak most kezdődik a nap  Soha ne kedvezz...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Png csokor  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Örülök, hogy látlak!  Nevem  Png fotel  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Nagyi telefonál  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Lóhere  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Elköszönt  A másik dolog,  Adakozás  Alvó cicák  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Idő  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Png kutya  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Albert Einstein gondolata  Elköszönt  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Bertolt Brecht -től idézet  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Irgalom és ítélet  Szép álmokat!  Lóhere  Miért nem menti meg Jézus a jó...  s immár én is felragyogva, ért...  Németh László tollából  Png csokor  Szép estét  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem tiéd  Erdőn  Leonardo da Vinci gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Nem méltó hozzád  Mindig jusson idő nevetni  Fekete-erdő desszert 
Bejegyzés Címkék
magángazdasági gondolkodó, ugyanis arról, kiemelt díjazást, magánéletét ­szenteli, jegybank olyan, nemzeti érdek, nemzeti bank, magánérdek automatikusan, közösség ügyét, magyar monetáris, jegybanki alapítványokhoz, vállalkozó luxushajlékot, jegybankelnök gyerekének, eseteket onnantól, piacon értelmezhetetlen, jegybank környékén, gyanús ügyekben, pirossal bűvölő, romlás bankára, magánosításnak éppúgy, közérdekű adatok, irdatlan mennyiségű, ellenzéki média, parlament játékszínné, erre épülő, miskolci Zsiga, fideszes önkormányzat, népszerűségi tabellán, szemérmetlen korrupció, botrány lényege, hozzá fölöttébb, polgárok beárazták, általános választói, csupán &#8222, gyömrői polgármester, helyiek annak, elfogadhatatlan mutatványoknak, politikai közösség, jobboldali elit, mindenható hatalom, tovább bonyolítja, történések megnevezéséért, uralkodó diskurzus, igazság utáni, mesék tényekhez, politikai verseny, nagy történet, mezőtúri fideszes, migránsok betelepítéséről, kerítésépítő kormány, nógrádi bányászváros, kortárs nyilvánosság, demokratikus intézményrendszer, politika kontrollja, civil szféra, közösség érdekeinek, magánérdekek támadásával, korrupciós narratíva, párt ellen, történetek versenyét, liberális kesergők, nemmzetthy kesergők, liberálisok lopásai, finálé kezdetét, majd csak, után sem-, jószerével helyrehozhatatlan, lopnivaló fogy, lopási vágy, egekbe szökik, finálé akkor, értelmezhetetlen, unokatestvérének, gyárvásárlásában, újraválasztották, érdekeltségeihez, rendíthetetlenül, alkotmánybíróság, elfogadhatatlan, alapítványokhoz, identitásépítés, betelepítéséről, cikksorozatában, finanszírozását, házipénztárának, igazságtételnek, felháborítóbban, magyarországból, választottjaink, érzéketlenséget, konszenzusokat, kapcsolatainak, terroristáktól, megnevezéséért, következetesen, magánosításnak, magyarországot, közérthetőbben, bűncselekményt, mutatványoknak, magyarorszagot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1766
  • e Hét: 4868
  • e Hónap: 15979
  • e Év: 169475
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.