Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Színvallásra kényszerülnek Döbrögiék? De akkor már késő̷
  2016-09-18 16:44:28, vasárnap
 
  Színvallásra kényszerülnek Döbrögiék? De akkor már késő...


Közzétéve 2016-09-18

Most kiderül, hogy Orbánék kinek az oldalán állnak

A természetvédők szerint a magyar kormánynak nemet kell mondania a TTIP ,,kisöccsére"
Mondjon nemet az Európai Tanácsban az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezményre - erre kéri a kormányt a Magyar Természetvédők Szövetsége. Úgy tudjuk, a kormányhatározat közigazgatási egyeztetése már megkezdődött, és napokon belül dönthetnek is az ügyben.

Már a jövő héten tárgyalhat a kormány az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodás, az átfogó gazdasági és kereskedelmi egyezmény (CETA) hazai ratifikálásáról. Információnk szerint már javában zajlanak a tárcaközi egyeztetések. A CETA lényegében az EU és az Egyesült Államok között kötendő szabadkereskedelmi megállapodásnak (TTIP) a ,,kisöccse", vagyis ha a kabinet elfogadja a paktumot, lényegében szabad utat ad az amerikai egyezménynek is. Ez pedig aligha csengene egybe a kormányzat eddigi kommunikációjával, amely a megállapodással kapcsolatos kritikákat hangoztatta.
Jöhet a GMO-szennyezés és a multik uralma
A paktum ellen többtucatnyi civil szervezet tiltakozik Magyarországon, miközben az EU-ban is több millióan írták alá azt a petíciót, amely a szabadkereskedelmi megállapodások veszélyeire hívja fel a figyelmet. Farkas István, a Magyar Természetvédők Szövetségének vezetője szerint komoly környezetvédelmi és élelmiszerbiztonsági kockázatai vannak a megállapodásnak. Az egyik legsúlyosabb pontja a genetikailag módosított növényekkel kapcsolatos. - A CETA szövege alapján a kereskedelmi érdekek felülírhatnák az egészségvédelmi szabályokat, és veszélybe kerülne az elővigyázatosság elve.
Az egyezmény továbbá felszámolhatja a zéró toleranciát is, ami lényegében a GMO-szennyezés legalizálását jelentené - mondta lapunknak a természetvédők vezetője. További súlyos következményei lehetnek annak a vitarendezési eljárásnak, amelynek értelmében a multinacionális vállalatok különleges jogokat kaphatnak a demokratikusan választott kormányokkal szemben. - A befektetési bírósági rendszerben (ICS) a kormányok szabályozáshoz való joga rosszul definiált azáltal, hogy a megállapodás bevezeti a befektetők jogos elvárásának fogalmát, szélesre tárja a kaput a cégek indokolatlan pereskedése előtt - mondta. Farkas István úgy látja, az ilyen ügyekben döntő bírák lényegében jogászok és ügyvédek, vagyis akkor sem független személyek, ha állandó bíráknak nevezik is őket.
A bírói függetlenség lényege, hogy a bírák egy helyről, a bíróságtól kapják a fizetésüket, és mellette nem lehetnek ügyvédek vagy céges jogászok. A kanadai szabadkereskedelmi megállapodásban azonban bármilyen jogász betöltheti ezt a ,,bírói" szerepkört, akár egy nagyvállalat jogtanácsosa is. Egy tagállam pedig már akkor is kénytelen lenne dollármilliárdos kártérítést fizetni a nagyvállalatoknak, ha csak egy olyan fogyasztóvédelmi szabályozást hozna állampolgárai védelmében, amely nem tetszik a multinacionális cégeknek.
Akkor is perelhetnek, ha nem ratifikálják
A megállapodás esetében a helyzetet súlyosbítja, hogy az Európai Bizottság javasolja az egyezmény ideiglenes hatályba léptetését, még a tagállami ratifikálási folyamat lezárulta előtt. Farkas István szerint ennek következtében előállhat egy olyan helyzet, hogy a CETA alapján a kanadai cégek három éven belül akkor is beperelhetnek egyes európai kormányokat - akár hazánkat is -, ha esetleg a végén egy tagállam vétója miatt mégsem lépne hatályba az egyezmény. Mindezek tükrében a Magyar Természetvédők Szövetsége arra kéri a kormányt, hogy mondjon nemet az Európai Tanácsban az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezményre, ne támogassa, hogy a CETA akár csak ideiglenesen is hatályba lépjen.
Tisztázásra várva
A kanadai és a német kormány egyetért abban, hogy még az októberre tervezett aláírás előtt tisztázni kell bizonyos dolgokat az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezményben. Sigmar Gabriel német gazdasági miniszter bejelentette, hogy a megállapodás aláírása előtt a kanadai kormány és az Európai Bizottság egy ,,jogi nyilatkozatban" teszi közzé a tisztázó magyarázatokat.
(mno)
Bal-Rad komm: “...vagyis ha a kabinet elfogadja a paktumot, lényegében szabad utat ad az amerikai egyezménynek is. Ez pedig aligha csengene egybe a kormányzat eddigi kommunikációjával..."
-Döbrögink politikai ars poticáját jól ismerjük. Márpedig az a qrmányunk politikájának is a leglényegesebb eleme, mondhatni alapja: “Nem azt kell nézni amit mondok! Azt-amit csinálok!"
Márpedig qrmányzati hadova ide-Döbrögi hanta oda, az amerikai nagykövet nemrégiben kikottyantotta, hogy NAGY AZ EGYETÉRTÉS TTIP-ügyileg az USA és a “magyar" qrmány között. Amivégből Colleen Bell fölöttébb elégedett.
Na meg hát mire megszületik a “magyar" qrmány VÉLHETŐLEG POZITÍV DÖNTÉSE, addigra Döbrögink már túl lesz egy referendumon. Ami komoly legitimitást-SZERINTE ÉLET-HALÁL URA felhatalmazást-ad neki! Akkor már CSAK NEMMZETTHY EGYSÉG VAN!-apelláta nincs!
“...Egy tagállam pedig már akkor is kénytelen lenne dollármilliárdos kártérítést fizetni a nagyvállalatoknak, ha csak egy olyan fogyasztóvédelmi szabályozást hozna állampolgárai védelmében, amely nem tetszik a multinacionális cégeknek..."
-TECCENEK ÉRTENI UGYE?


http://www.balrad.com/2016/09/18/szinvallasra-kenyszerulnek-dobrogiek-de-akkor-ma r-keso/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: fogyasztóvédelmi, dollármilliárdos, elővigyázatosság, kormányhatározat, környezetvédelmi, multinacionális, ratifikálásáról, egészségvédelmi, megállapodással, megállapodásban, megállapodásnak, leglényegesebb, megállapodások, természetvédők, felszámolhatja, magyarországon, nyilatkozatban, felhatalmazást, következményei, demokratikusan, szabályozáshoz, kikottyantotta, magyarázatokat, vitarendezési, állampolgárai, kényszerülnek, legalizálását, politikájának, szövetségének, közigazgatási, kenyszerulnek, felülírhatnák, következtében, beperelhetnek, bejelentette, megállapodás, oldalán állnak, természetvédők szerint, magyar kormánynak, kormányhatározat közigazgatási, jövő héten, átfogó gazdasági, tárcaközi egyeztetések, kabinet elfogadja, amerikai egyezménynek, kormányzat eddigi, megállapodással kapcsolatos, multik uralma, paktum ellen, egyik legsúlyosabb, genetikailag módosított, kereskedelmi érdekek, Európai Tanácsban, Magyar Természetvédők Szövetsége, Európai Unió, Egyesült Államok, Farkas István, Magyar Természetvédők Szövetségének, Európai Bizottság, Sigmar Gabriel, NAGY AZ EGYETÉRTÉS TTIP-ügyileg, Amivégből Colleen Bell, VÉLHETŐLEG POZITÍV DÖNTÉSE, ÉLET-HALÁL URA, CSAK NEMMZETTHY EGYSÉG VAN, ÉRTENI UGYE,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Sose bánj semmit  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Zilahy Lajos gondolata  Png ház  Garai Gábor - Takarítás  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Radikális szeretet  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  képre írva  Facebookon kaptam  Png ház  George Gordon Lord Byron: Inez...  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kövesd a cowboyt!  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Popper Péter szavai  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Png telefon  Szép estét  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Png csokor  A sors  Elköszönt  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép napot kívánok  Lóhere  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Kellemes délutánt kívánok  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Reggel van  Szép estét kedves látogatóimna...  A Megváltó szolgálatában  Minden harmadik...  Png csokor  Esti kép  Png virág  Boldog születésnapot a ma ünne...  Lóhere  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Krisztinától  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Az engedelmesség miért nem vál...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Zilahy Lajos gondolata  A sors  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz... 
Bejegyzés Címkék
oldalán állnak, természetvédők szerint, magyar kormánynak, kormányhatározat közigazgatási, jövő héten, átfogó gazdasági, tárcaközi egyeztetések, kabinet elfogadja, amerikai egyezménynek, kormányzat eddigi, megállapodással kapcsolatos, multik uralma, paktum ellen, egyik legsúlyosabb, genetikailag módosított, kereskedelmi érdekek, egészségvédelmi szabályokat, elővigyázatosság elve, egyezmény továbbá, zéró toleranciát, természetvédők vezetője, vitarendezési eljárásnak, multinacionális vállalatok, demokratikusan választott, befektetési bírósági, kormányok szabályozáshoz, megállapodás bevezeti, befektetők jogos, cégek indokolatlan, ilyen ügyekben, bírói függetlenség, bíróságtól kapják, nagyvállalat jogtanácsosa, tagállam pedig, olyan fogyasztóvédelmi, multinacionális cégeknek, megállapodás esetében, helyzetet súlyosbítja, egyezmény ideiglenes, tagállami ratifikálási, olyan helyzet, kanadai cégek, tagállam vétója, német kormány, októberre tervezett, megállapodás aláírása, kanadai kormány, tisztázó magyarázatokat, leglényegesebb eleme, amerikai nagykövet, multinacionális cégeknek&#8230, fogyasztóvédelmi, dollármilliárdos, elővigyázatosság, kormányhatározat, környezetvédelmi, multinacionális, ratifikálásáról, egészségvédelmi, megállapodással, megállapodásban, megállapodásnak, leglényegesebb, megállapodások, természetvédők, felszámolhatja, magyarországon, nyilatkozatban, felhatalmazást, következményei, demokratikusan, szabályozáshoz, kikottyantotta, magyarázatokat, vitarendezési, állampolgárai, kényszerülnek, legalizálását, politikájának, szövetségének, közigazgatási, kenyszerulnek, felülírhatnák, következtében, beperelhetnek, bejelentette, megállapodás, információnk, egyezménynek, indokolatlan, ratifikálási, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1313
  • e Hét: 7045
  • e Hónap: 18156
  • e Év: 171652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.