Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ennyire keveset költeni oktatásra, az az ország felégetése.
  2016-09-19 17:07:13, hétfő
 
 
2016. szeptember. 19. 09:12 2016. szeptember. 19. 09:57 Itthon

Tóta W.: Mintha nem lenne holnap


Ennyire keveset költeni oktatásra, az az ország felégetése.

A két iraki háború végén Szaddám Huszein felgyújtatta a saját olajkútjait. Ez tiszta hülyeségnek hangzik egy olajtermelésre alapuló államban, csakhogy nem az ország számított, a vezetőjének pedig akkor már minden mindegy volt.

Magyarországnak nincs olaja, nincs semmi hasonló kincsünk; de még tengerpartunk, meg kikötőnk se, szóval egy kicsit gondolkodni kell, mit érdemes itt felgyújtani, ha tökön akarjuk szúrni a nemzetet. A híres magyar vendégszeretet lenne a mi tőkénk? Kék alapon sárga kiemeléssel?

Az egyetlen erőforrásunk, amelyre alapozhatunk, mi magunk vagyunk, az ország lakói, vagyis a jövőnk azon múlik, mennyire értékes emberek lesznek a magyarok. A nap kommentje gróf Széchenyié, miszerint a nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik. Abból a tehetségből és lehetőségből főzünk, ami ebben a tízmillió emberben és másfél millió gyerekben megvan.

Ebből sokat és jól főzni úgy lehet, ha minél kevesebb tehetséget pocsékolunk el, hagyunk elveszni vagy zárjuk el előtte az érvényesülést azért, mert mondjuk cigány, vagy szegény.

Robbantsuk fel a sulit

Na, kapiskáljuk már, mit kell porig rombolni? Hát persze, hogy az iskolákat! És egészen jól haladunk ezzel. Ennek csak egyik fele, hogy Magyarország összességében is gyalázatosan keveset költ oktatásra. Itt van a friss célfotó, a számok meg az összefüggések, nehéz vitatkozni vele, bár nyilván lesznek mondatok arról, hogy az OECD a nihilista háttérhatalom fedőszervezete, és személyesen Ferenc pápa pénzeli.

Nagyon kínos társaságban, a világ legbunkóbb népei között végeztünk. És nem azért költünk keveset, mert nem futná: amennyi hiányzik, azt tulajdonképpen össze lehetne söpörni abból, ami itt kézen-közön elveszti közpénz jellegét, és vén kecskék csajozásává alakul. Volna pénz, csak nem erre megy, hanem udvartartásokra, presztízsberuházásokra, meg például sík rasszista kampányra.

A másik gond nem látszik az OECD-jelentésből: ami jut, azt se hatékonyan költjük el, az egész rendszer irányítására nem sikerül kitalálni használható struktúrát már hat éve; egyentankönyv van kötelező hülyeségekkel és tévedésekkel, és különórák nélkül a tudásanyag már ahhoz is versenyképtelen, hogy a gimnáziumi felvételire esély legyen. Vagyis ugyanúgy kiszerveződik privátba, mint az elviselhető egészségügyi ellátás.

Ha a puszta nérói szadizmuson túl van emögött stratégia, az csak egy lehet: buta és kiszolgáltatott embereket könnyebb kormányozni meg hülyíteni kék alapon sárgával, mint a kiművelt emberfőket. Hosszú távon ebből a politikából más haszon egyszerűen nem származhat.

De azért az is járható út, hogy nem gyújtjuk fel az egyetlen vagyonunkat.

A másik stratégia szerint érdemes megadni az okosodás esélyét minél szélesebb tömegeknek, és nemcsak azért, mert ez jó az országnak, hanem mert ezek a tömegek aztán hálásak lesznek nekünk. A magyar baloldal húsz évig azokból a szavazókból élt, akiknek bizony a szocializmus hozta el a mobilitás, a felemelkedés lehetőségét. És elfogadták ugyan, hogy maga a szocializmus megbukott, de a hála igenis politikai kategória, úgyhogy szavaztak annak megfelelően.

Mára ez a réteg összezsugorodott, és nincs egyelőre új sztori új nemzedékeknek. Elhatározhatná akár ez a kormány is, hogy kitárja újra a kaput; mint fent láttuk, nem pénzkérdés. De nem fogja: ők éppen azt az úri világot építik vissza, amely után millióknak felüdülés volt a szovjet modernizáció és a kádári esélyegyenlőség.

Égnek az iskolák, bodorodik a fekete füst, sűrűsödik a jótékony homály. Még háború sem kellett hozzá, csak kitaláltunk egyet. De hogy nem nyerjük meg, az messzire látszik a füstből.

http://hvg.hu/itthon/20160919_Tota_W_oktatas_iskola_mintha_nem_lenne_holnap#utm_s ource=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2016_09_19&ty pe-id=HvgDaily&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: összezsugorodott, magyarországnak, kiszolgáltatott, esélyegyenlőség, versenyképtelen, udvartartásokra, fedőszervezete, elhatározhatná, vendégszeretet, tulajdonképpen, olajtermelésre, nemzedékeknek, háttérhatalom, összefüggések, hülyeségekkel, érvényesülést, kiszerveződik, egyentankönyv, összességében, tengerpartunk, magyarország, erőforrásunk, lehetőségből, modernizáció, szocializmus, felemelkedés, gyalázatosan, alapozhatunk, irányítására, egészségügyi, tévedésekkel, felgyújtatta, jelentésből, felgyújtani, szavazókból, elviselhető, saját olajkútjait, olajtermelésre alapuló, ország számított, vezetőjének pedig, kicsit gondolkodni, híres magyar, egyetlen erőforrásunk, ország lakói, jövőnk azon, nemzet ereje, kiművelt emberfők, tízmillió emberben, érvényesülést azért, friss célfotó, nihilista háttérhatalom, világ legbunkóbb, Tóta, Szaddám Huszein,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A sors  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hazára minden embernek szükség...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Png virág  Fekete István - Akác  Erdőn  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Adakozás  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Akarat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Próbálj meg ...  Alázat  Szép estét  Ne kapaszkodj magasabbra,  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Éretlen vers  Lóhere  Alázat  Még csak most kezdődik a nap  Kerüld el az evangélium örömén...  Szívem tiéd  Bounty krémes  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Krisztinától  Fekete-erdő desszert  Hogy lehet megtartani  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kellemes délutánt kívánok  Albert Einsteinről  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Mai harmónia kártyám  Png csokor  Csak a fogyatkozás látható  Png kutya  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Németh László tollából  Png cica  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Adakozás  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png ház  Irgalom és ítélet  Egy lelki imádság  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Akarat  Julian Brass gondolata  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Erdőn  Hiányzik  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Németh László tollából  Az engedelmesség miért nem vál...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Hiányzik 
Bejegyzés Címkék
saját olajkútjait, olajtermelésre alapuló, ország számított, vezetőjének pedig, kicsit gondolkodni, híres magyar, egyetlen erőforrásunk, ország lakói, jövőnk azon, nemzet ereje, kiművelt emberfők, tízmillió emberben, érvényesülést azért, friss célfotó, nihilista háttérhatalom, világ legbunkóbb, másik gond, egész rendszer, gimnáziumi felvételire, elviselhető egészségügyi, puszta nérói, kiművelt emberfőket, egyetlen vagyonunkat, másik stratégia, okosodás esélyét, tömegek aztán, magyar baloldal, szocializmus hozta, felemelkedés lehetőségét, szocializmus megbukott, hála igenis, réteg összezsugorodott, szovjet modernizáció, kádári esélyegyenlőség, fekete füst, jótékony homály, messzire látszik, összezsugorodott, magyarországnak, kiszolgáltatott, esélyegyenlőség, versenyképtelen, udvartartásokra, fedőszervezete, elhatározhatná, vendégszeretet, tulajdonképpen, olajtermelésre, nemzedékeknek, háttérhatalom, összefüggések, hülyeségekkel, érvényesülést, kiszerveződik, egyentankönyv, összességében, tengerpartunk, magyarország, erőforrásunk, lehetőségből, modernizáció, szocializmus, felemelkedés, gyalázatosan, alapozhatunk, irányítására, egészségügyi, tévedésekkel, felgyújtatta, jelentésből, felgyújtani, szavazókból, elviselhető, személyesen, hülyeségnek, politikából, kiemeléssel, tehetségből, társaságban, kormányozni, pocsékolunk, felvételire, vagyonunkat, lehetőségét, kapiskáljuk, sokaságában, olajkútjait, megfelelően, gondolkodni, használható, kitaláltunk, csajozásává, szadizmuson, vezetőjének, pénzkérdés, szeptember, legbunkóbb, gimnáziumi, tehetséget, felégetése, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.