Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A hisztéria csapdája? Dehogyis! A rendszerváltás csapdája!
  2016-09-20 18:52:36, kedd
 
  A hisztéria csapdája? Dehogyis! A rendszerváltás csapdája!

Közzétéve 2016-09-20

Az emberek nagy része retteg a biztonság elvesztésétől

Nem először fut neki a nemzetgazdasági miniszter a gazdasági bevándorlás kérdésének. Varga Mihály szerint a hazai munkaerőhiányt a hiányszakmákba irányított, kulturálisan illeszkedő külföldi munkaerővel lehetne enyhíteni. Hozzátette, hogy sajnos Magyarországon kevéssé elfogadott a külföldi munkavállalók alkalmazása. Tudta?

Ha úgy vesszük, a munkaerőhiány puszta léte fordulatot jelez, hiszen korábban elsősorban az alacsony foglalkoztatás jellemezte a hazai viszonyokat. Ehhez képest a 2010-es években négymillió fölé repült a foglalkoztattak száma. Ennek hátterében azonban ott van az EU-n belüli migráció felfutása, valamint a közfoglalkoztatás egyre bővülő birodalma is.
Az elmúlt években a magyar társadalmat szinte sokkolta a munkaerő külföldre áramlása. Riasztó felmérések szólnak arról, hogy a távozók egy része nem tervezi a visszatérést. Az elvándorlás azzal szembesít, hogy eldőlt: megint nem fogunk itthon jól élni. Ma az Európai Uniónak köszönhetően nem ,,kitántorogni" kell, merthogy van egy ilyen fájdalmas hagyomány is, hanem szervezett körülmények között bonyolítható le az így sem könnyű életútváltás, otthoncsere.

Képtalálat a következőre: ,,Kapitalizmus-kép"
Mindennek hátterében ott vannak a nyugati fizetésekkel összevetve alacsony bérek, amelyek nyilván magyarázhatók a magyar gazdaság periferikus helyzetével is. A kormány politikai tűzoltásként áll elő szakmai csoportokra irányuló béremelésekkel. Emeli a minimálbért is, de annak öt évvel ezelőtti közteher-növekedését az érintettek máig sem tudták kiheverni. A miniszterelnök az alacsony bérekben látja a versenyképesség biztosítékát, ezzel reklámozza az országot a befektetőknek.
A bérprobléma mögött ott találjuk a hazai társadalmi egyenlőtlenségek nyomasztó tömegét, amelyeknek fő forrása az oktatás és a végzettség. Mint a legutóbbi OECD-adatok megerősítik, nálunk extrém különbség van az alacsony és a magasabb iskolai végzettségűek kereseti kilátásai között. Idetartozik a magasabb végzettségűek kiszorító hatása, akik ugyanis az elmúlt másfél évtizedben sokkal többen lettek. A középfokú végzettséggel nem rendelkezők kiszorulnak a munkapiacról vagy akár a társadalomból is.
A helyzetet a kormány - szokása szerint a lovon fordítva ülve - úgy próbálja orvosolni, hogy lezárja az egyetemre vezető utakat és a szakképzésre koncentrál. Mégpedig úgy, hogy az alapkészségeket, vagyis éppen a munkapiaci alkalmazkodóképességet szolgáló tudást vonja ki a szakképzési rendszerből. Ettől biztosan nem javul majd a foglalkoztathatóság, nem enyhül a munkaerőhiány, valamint a termelékenység és a hozzáadott érték sem lesz magasabb.
A kormányban újabban felmerült, hogy a közmunkát esetleg mégis össze kellene kötni az elsődleges munkaerőpiaccal - miután fél évtizeden át minden erre vonatkozó kritikát visszautasítottak. A változtatás azonban akkor sem könnyű, ha komolyan gondolják. A közfoglalkoztatás a helyi hatalmi viszonyok egyik működtető mechanizmusává vált. Rajta keresztül valósul meg a szegények feletti állami-társadalmi kontroll.

Képtalálat a következőre: ,,Kapitalizmus-kép"
Az emberek nagy része retteg a biztonság elvesztésétől, de gyűlöli azokat, akik már elvesztették a biztonságukat. Az indulatkeltés ma az egyes számú kormánypolitikai irány, jelenleg elképzelhetetlen, hogy háttérbe szoruljon. Varga felvetése a munkaerőhiány pótlásának szükségességéről annak elismerése, hogy nemcsak az ellenzék van csapdában a kvótahisztéria miatt, hanem a kormány is. Saját befogadás-ellenes politikájába ütközik, amikor kudarcainak kijavításáról egyáltalán gondolkodni próbálna.
(NOL)
Bal-Rad komm: Hát így is lehet LÁTTATNI A BAJOKAT! Amik vannak! Immár hosszú ideje vannak, és nem a migránsok ránk zúdulásakor/zúdításakor keletkeztek!
Lehet FÉLREMAGYARÁZNI a dolgokat! Valós RENDSZERSZINTŰ PROBLÉMÁK kiteregetése helyett RENDSZERMOSDATÁSSAL, MIGRÁNSPÁTYOLGATÁSSAL!
A meglévő és egyre inkább elhatalmasodó munkaerőhiány egyenes következménye a rendszerváltásnak! A szocializmus jelentette biztonság elvesztésének! AZ ÖNÁLLÓ MAGYAR GAZDASÁG-MAGYARORSZÁG-FÖLSZÁMOLÁSÁNAK, KIRABLÁSÁNAK, MILLIÓK NYOMORBA-KILÁTÁSTALANSÁGBA TASZÍTÁSÁNAK!
A munkaerőpótlás migránsokkal való megoldásának már nem is nagyon burkolt liberális ösztökélése NEM A MAGYAR GAZDASÁG PROBLÉMÁINAK MEGOLDÁSÁRÓL, HANEM A NYUGATI ÖSSZESZERELDÉK PROFITJÁNAK MEGTARTÁSÁRÓL SZÓLNAK! Figyelmen kívül hagyva azt a közismert tényt, hogy a pátyolgatottak nem igazán integrálhatók! (Vagy nagyon is arra számítva?)
Álságos és undorító dolog az INNEN ELMENEKÜLŐ-TÖNKRETETT MAGYAROK BIZTONSÁGKERESÉSÉT összehasonlítani a dologkerülő MEGHÍVOTTI STÁTUSZUKHOZ GÖRCSÖSEN RAGASZKODÓ, IDEGEN LELKÜLETŰ MIGRÁNSTÖMEGHEZ HASONLÍTANI!
A magyarok problémáit a “magyar" elit okozta. Többek között az, amely most a migránsok behívásában látja a bajok egyedüli orvoslását, másrészt pedig az, amely látszólag elutasítja ezt a fajta megoldást! LÁTSZÓLAG!
A magyar emberek vágyott biztonságérzetét ISMÉT-CSAK A SZOCIALIZMUS ADHATJA/ADHATNÁ VISSZA!
Erről viszont a fősodratú nem beszél! Mint ahogyan a kettős háttere sem! Sem az álnemzetieskedő, sem pedig a liberális politikai fősodor!
Érdekeik teljességgel összecsengenek! Részkérdésekben egy kicsit vitatkoznak!
ÁM A FŐ TÉMÁBAN-A KAPITALISTA RENDSZERBEN-NAGYON IS EGYETÉRTENEK!
Pedig valamennyi problémánk eredője ebből a rendszerből fakad! A KAPITALIZMUSBÓL!

http://www.balrad.com/2016/09/20/a-hiszteria-csapdaja-dehogyis-a-rendszervaltas-c sapdaja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: egyenlőtlenségek, összehasonlítani, szükségességéről, biztonságérzetét, kormánypolitikai, elképzelhetetlen, foglalkoztattak, részkérdésekben, félremagyarázni, munkaerőpiaccal, kapitalizmusból, versenyképesség, nemzetgazdasági, migránstömeghez, alapkészségeket, álnemzetieskedő, fölszámolásának, pátyolgatottak, kvótahisztéria, foglalkoztatás, rendszerváltás, hiányszakmákba, magyarországon, miniszterelnök, összecsengenek, munkaerőhiányt, munkaerőpótlás, rendszervaltas, termelékenység, béremelésekkel, mechanizmusává, összeszereldék, rendszerszintű, munkaerőhiány, végzettségűek, következménye, hisztéria csapdája, rendszerváltás csapdája, emberek nagy, biztonság elvesztésétől, nemzetgazdasági miniszter, gazdasági bevándorlás, hazai munkaerőhiányt, hiányszakmákba irányított, külföldi munkavállalók, munkaerőhiány puszta, alacsony foglalkoztatás, hazai viszonyokat, 2010-es években, foglalkoztattak száma, közfoglalkoztatás egyre, elmúlt években, Varga Mihály, Európai Uniónak, LÁTTATNI BAJOKAT, Lehet FÉLREMAGYARÁZNI, Valós RENDSZERSZINTŰ PROBLÉMÁK, ÖNÁLLÓ MAGYAR GAZDASÁG-MAGYARORSZÁG-FÖLSZÁMOLÁSÁNAK, MILLIÓK NYOMORBA-KILÁTÁSTALANSÁGBA TASZÍTÁSÁNAK, MAGYAR GAZDASÁG PROBLÉMÁINAK MEGOLDÁSÁRÓL, HANEM NYUGATI ÖSSZESZERELDÉK PROFITJÁNAK MEGTARTÁSÁRÓL SZÓLNAK, INNEN ELMENEKÜLŐ-TÖNKRETETT MAGYAROK BIZTONSÁGKERESÉSÉT, MEGHÍVOTTI STÁTUSZUKHOZ GÖRCSÖSEN RAGASZKODÓ, IDEGEN LELKÜLETŰ MIGRÁNSTÖMEGHEZ HASONLÍTANI, ISMÉT-CSAK SZOCIALIZMUS ADHATJA, ADHATNÁ VISSZA, TÉMÁBAN-A KAPITALISTA RENDSZERBEN-NAGYON IS EGYETÉRTENEK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy hatékony szolga  Png nő  Alázat  Png kislány  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Png nő  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Soha ne kedvezz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Fekete István - Akác  Png nő  Popper Péter szavai  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  képre írva  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagyon különös  Bounty krémes  Jó éjszakát  Fehér virág  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  A kételkedés kezelése  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Tanuld meg ezt a versemet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Julian Brass gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Egy maradéktalanul uralt világ  Esti kép  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kellemes délutánt kívánok  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Adakozás  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  A sors  Fekete-erdő desszert  Őrizkednünk kell...  Nagyon különös  Nagyi telefonál  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kaffka_Margit  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Alázat  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Leonardo da Vinci gondolata  Makszim Gorkij gondolata  képre írva  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Esti kép  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Facebookon kaptam  Szívem 
Bejegyzés Címkék
hisztéria csapdája, rendszerváltás csapdája, emberek nagy, biztonság elvesztésétől, nemzetgazdasági miniszter, gazdasági bevándorlás, hazai munkaerőhiányt, hiányszakmákba irányított, külföldi munkavállalók, munkaerőhiány puszta, alacsony foglalkoztatás, hazai viszonyokat, 2010-es években, foglalkoztattak száma, közfoglalkoztatás egyre, elmúlt években, magyar társadalmat, munkaerő külföldre, elvándorlás azzal, ilyen fájdalmas, nyugati fizetésekkel, magyar gazdaság, kormány politikai, érintettek máig, alacsony bérekben, versenyképesség biztosítékát, bérprobléma mögött, hazai társadalmi, legutóbbi OECD-adatok, magasabb iskolai, magasabb végzettségűek, elmúlt másfél, középfokú végzettséggel, munkapiacról vagy, kormány &#8211, lovon fordítva, egyetemre vezető, szakképzésre koncentrál, szakképzési rendszerből, hozzáadott érték, kormányban újabban, közmunkát esetleg, elsődleges munkaerőpiaccal, változtatás azonban, helyi hatalmi, szegények feletti, egyes számú, munkaerőhiány pótlásának, kvótahisztéria miatt, migránsok ránk, szocializmus jelentette, munkaerőpótlás migránsokkal, közismert tényt, dologkerülő MEGHÍVOTTI, magyarok problémáit, migránsok behívásában, bajok egyedüli, fajta megoldást, magyar emberek, kettős háttere, liberális politikai, kicsit vitatkoznak, rendszerből fakad, egyenlőtlenségek, összehasonlítani, szükségességéről, biztonságérzetét, kormánypolitikai, elképzelhetetlen, foglalkoztattak, részkérdésekben, félremagyarázni, munkaerőpiaccal, kapitalizmusból, versenyképesség, nemzetgazdasági, migránstömeghez, alapkészségeket, álnemzetieskedő, fölszámolásának, pátyolgatottak, kvótahisztéria, foglalkoztatás, rendszerváltás, hiányszakmákba, magyarországon, miniszterelnök, összecsengenek, munkaerőhiányt, munkaerőpótlás, rendszervaltas, termelékenység, béremelésekkel, mechanizmusává, összeszereldék, rendszerszintű, munkaerőhiány, végzettségűek, következménye, megtartásáról, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1371
  • e Hét: 4473
  • e Hónap: 15584
  • e Év: 169080
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.