Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2020-01-28 01.28
  2020-01-28 14:28:22, kedd
 
  OLVASMÁNY Sámuel második könyvéből
Dávid király Jeruzsálembe viteti a frigyszekrényt; hogy ott legyen az ország vallási központja is.
Miután Dávid elfoglalta és újjáépítette Jeruzsálemet, az Isten szekrényét nagy örömujjongás közepette átvitette Obededom házából Dávid városába.
(Dávid hét énekkart és áldozati borjakat is vitt magával.) Amikor az Úr szekrényének hordozói hat lépést tettek, Dávid egy bikát és egy hizlalt borjút áldozott.
Buzgalmában - papi gyolcsruhába öltözve - ő maga is részt vett az ünnepi táncban az Úr színe előtt. így vitte Dávid és az egész nép örömujjongás és harsonaszó közepette az Úr szekrényét.
Azután bevitték abba a sátorba, amelyet Dávid újonnan emeltetett az Úr szekrénye számára, és a helyére, középre állították. Majd egészen elégő és békeáldozatokat mutatott be Dávid az Úr színe előtt.
Miután befejezte az áldozatok bemutatását, áldó imát mondott a népre a Seregek Urának nevében. Azután személyenként egy-egy kenyeret, egy-egy datolyát és mazsolás kalácsot osztott ki a nép egész sokaságának, férfiaknak és nőknek egyaránt. Mindezek végeztével mindenki hazatért, ki-ki a maga házába.
Ez az Isten igéje. 2Sám 6,12b-15.17-19

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Azok tartoznak igazán Jézushoz, akik teljesítik a mennyei Atya akaratát.
Egy alkalommal Jézust fölkeresték anyja és rokonai. De nem mentek be a házba, ahol Jézus tanított, hanem hívatták őt.
Akik körülötte ültek, odaszóltak Jézusnak: ,,Anyád és rokonaid kint vannak, és keresnek téged."
Jézus azonban így válaszolt: ,,Ki az én anyám? Kik az én rokonaim?" Aztán végighordozta tekintetét a körülötte ülőkön, és csak ennyit mondott: ,,Ezek az én anyám és rokonaim. Aki teljesíti Isten akaratát, az az én testvérem, nővérem és anyám!"
Ezek az evangélium igéi. Mk 3,31-35

Imádság
Üdvözítő Istenünk! El kell fogadnunk azt a tényt, hogy a te akaratod az volt, hogy szenvedésével és halálával váltson meg bennünket Jézus. Be kell látnunk: félre kell tennünk emberi gondolatainkat, hogy megérthessük a te szándékaidat! Azt az isteni szándékot, amely megengedte az emberi gyűlölet tombolását, megengedte a keresztre feszítést azért, hogy a szeretet legnagyobb jelét adja. A te irántunk való szereteted legnagyobb tanújelét láthatjuk abban, hogy Fiad, Jézus értünk szenvedett és értünk halt meg a keresztfán. Segíts felismerni Jézusban Megváltónkat!

Elmélkedés: C: Horváth István Sándor atya
Az ördöggel való szövetkezés képtelen vádja után Jézus családtagjai érkeznek meg. Jövetelük célját Márk evangélista korábban ismertette: ,,Rokonai elindultak, hogy erőnek erejével magukkal vigyék, mert az volt róla a szóbeszéd, hogy eszét vesztette" (Mk 3,21). A mai részletben ez már nincs megismételve, de érdemes emlékeznünk rá, mert ennek ismeretében könnyebben megértjük Jézus reakcióját. Úgy tűnik, hogy a rokonság pontosan értesül Jézus tevékenységéről és arról is, hogy egyesek őrültnek, háborodottnak tartják. Kellemetlen számukra, hogy egy családtagjukról ilyen dolgokat híresztelnek, ezért azt szeretnék elérni, hogy Jézus ne tevékenykedjen tovább. Ha ugyanis nem volna olyan sokat a nagy nyilvánosság előtt, akkor elejét lehetne venni a szóbeszédnek.
A rokonok érkezésének hírére Jézus beszélni kezd az ő új családjáról. Nem tagadja meg édesanyját és családtagjait, nem tagadja meg származását, de felvázolja a hozzá való tartozás, kötődés új lehetőségét. Mindazokat családtagjának tekint, akik Isten akaratát megteszik. És ez a kötelék, ez a lelki kapcsolat akár még a vér szerinti kapcsolatoknál is erősebb lehet. Ahol az Isten jelen van, ott család születik. Amely családban megtapasztalható és megélhető a szeretet, ott jelen van az Isten. Az ő közelében mindannyian családra, otthonra lelhetünk
Hanganyag Link

*
- Útravaló
,,Aki teljesíti Isten akaratát, az az én testvérem, nővérem és anyám!" - Amikor anyja és rokonai fölkeresik Jézust, ő ezt a látogatást felhasználja, hogy fontos dolgot közöljön Isten országáról. Aki megteszi az Atya akaratát, az az ő rokonsága. Nem a vérségi kapcsolatról van itt szó, sőt nem is a kiválasztott tanítványokról, hanem mindenkiről, aki megteszi az Atya akaratát. Jézus testvéreivé, nővéreivé, anyjává válunk, ha engedelmeskedünk az Atyának. Kell ennél örömtelibb meghívás? Jézus a vérségi kapcsolat elszakíthatatlan szeretetét hozza példaként arra, hogy egy mélyebb, az Atya akaratában való örök kötődésre hívjon. Isten országa szentháromságos életet jelent. Ismered Isten akaratát?
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskedünk, elszakíthatatlan, megtapasztalható, tevékenységéről, családtagjukról, békeáldozatokat, szentháromságos, tevékenykedjen, gondolatainkat, kapcsolatoknál, családtagjának, tanítványokról, frigyszekrényt, szenvedésével, végighordozta, személyenként, háborodottnak, családtagjait, szóbeszédnek, híresztelnek, örömujjongás, szándékaidat, szekrényének, kiválasztott, családtagjai, kapcsolatról, nyilvánosság, gyolcsruhába, megváltónkat, jeruzsálembe, megismételve, jeruzsálemet, újjáépítette, felhasználja, megérthessük, emlékeznünk, ország vallási, hizlalt borjút, ünnepi táncban, áldozatok bemutatását, maga házába, mennyei Atya, alkalommal Jézust, körülötte ülőkön, evangélium igéi, isteni szándékot, emberi gyűlölet, keresztre feszítést, szeretet legnagyobb, ördöggel való, volt róla, rokonság pontosan, OLVASMÁNY Sámuel, Miután Dávid, Seregek Urának, EVANGÉLIUM Szent Márk, Üdvözítő Istenünk, Jézusban Megváltónkat, Horváth István Sándor, Ismered Isten, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Különleges  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  képre írva  Sík Sándor - Ha jő a perc  Paul David Tripp Április 14  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Borzasztó  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  képre írva  Martin Buber, A haszidim meséi  Szép estét kedves látogatóimna...  ajándék, mellyel meglepem  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Megígért békesség  Spenót fasírttal  Magamnak  Facebookon kaptam  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Szívek  A pitypang legendája  A felvilágosodás...  Az ember emlékekből áll  Tavaszi este  Bársony székben  A pitypang legendája  Kertem  Reményik Sándor: Pierrot &...  Különleges  Facebookon kaptam Krisztinától  Annyira tisztelem a szabadságo...  Eduardo Sacheri gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Tavaszi este  József Attila - Kopogtatás nél...  Sorsunk miatt...  Vito Giaquinto gondolata  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Robert Merle tollából  Paul David Tripp Április 12  Hamvas Béla  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Pitypang szökőkút  Szép estét kedves látogatóimna...  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Bornyi Veronika haiku verse  Vidámság  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Esterházy Péterre emlékezünk  ajándék, mellyel meglepem  Pitypang szökőkút  Egy párkányon  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Különleges  A pitypang legendája  Paul Éluard - És egy mosoly  Szép estét  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Vidámság  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Vidámság  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  képre írva  Robert Merle tollából  Előfordul, hogy 
Bejegyzés Címkék
ország vallási, hizlalt borjút, ünnepi táncban, áldozatok bemutatását, maga házába, mennyei Atya, alkalommal Jézust, körülötte ülőkön, evangélium igéi, isteni szándékot, emberi gyűlölet, keresztre feszítést, szeretet legnagyobb, ördöggel való, volt róla, rokonság pontosan, családtagjukról ilyen, nagy nyilvánosság, rokonok érkezésének, hozzá való, lelki kapcsolat, látogatást felhasználja, vérségi kapcsolatról, kiválasztott tanítványokról, vérségi kapcsolat, engedelmeskedünk, elszakíthatatlan, megtapasztalható, tevékenységéről, családtagjukról, békeáldozatokat, szentháromságos, tevékenykedjen, gondolatainkat, kapcsolatoknál, családtagjának, tanítványokról, frigyszekrényt, szenvedésével, végighordozta, személyenként, háborodottnak, családtagjait, szóbeszédnek, híresztelnek, örömujjongás, szándékaidat, szekrényének, kiválasztott, családtagjai, kapcsolatról, nyilvánosság, gyolcsruhába, megváltónkat, jeruzsálembe, megismételve, jeruzsálemet, újjáépítette, felhasználja, megérthessük, emlékeznünk, származását, testvéreivé, ismeretében, kellemetlen, mindenkiről, érkezésének, mindannyian, bemutatását, lehetőségét, sokaságának, családjáról, evangélista, buzgalmában, szövetkezés, fölkeresték, odaszóltak, reakcióját, részletben, fölkeresik, állították, könnyebben, emeltetett, látogatást, evangélium, országáról, harsonaszó, szekrényét, elindultak, örömtelibb, mindazokat, szereteted, legnagyobb, akaratában, alkalommal, teljesítik, elfoglalta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3114
  • e Hét: 9804
  • e Hónap: 22480
  • e Év: 256227
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.