Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
5. évközi hét hétfő 02.10
  2020-02-10 12:53:02, hétfő
 
  OLVASMÁNY a Királyok első könyvéből
A frigyszekrényt átviszik az új templomba, és az Úr dicsősége betölti a templomot.
Miután elkészült a jeruzsálemi templom és minden felszerelése, Salamon király összehívta magához Jeruzsálembe a választott nép elöljáróit, a törzsek összes vezetőit és Izrael fiainak összes nemzetségfőit, hogy felvigyék az Úr szövetségének szekrényét Dávid városából, vagyis a Sionból. Egész Izrael összegyűlt Salamon királynál az ünnepre Etánim havában, vagyis a hetedik hónapban.
Amikor Izrael elöljárói mind együtt voltak, a papok vállukra emelték a frigyszekrényt. Felvitték az Úr szekrényét, magát a szentsátort és annak minden felszerelését, ami benne volt. Amíg a papok és a leviták ezeket vitték, Salamon király és a választott nép egész sokasága, mely egybegyűlt nála, vele együtt a frigyszekrény előtt haladt. Közben annyi juhot és marhát mutattak be áldozatul, hogy annak se szeri, se száma nem volt.
Azután a papok bevitték az Úr szövetségének szekrényét a helyére: a templom belső részébe, a szentek szentjébe, a kerubok szárnyai alá. A kerubok ugyanis kiterjesztett szárnyakkal álltak a frigyszekrény helye fölött, és felülről befedték a szekrényt és annak hordozó rúdjait.
A frigyszekrényben nem volt semmi más, mint az a két kőtábla, amelyeket Mózes helyezett el benne Hóreb hegyénél, amikor az Úr szövetséget kötött Izrael fiaival az Egyiptomból való kivonulás után.
Amikor a papok kijöttek a szentélyből, felhő takarta be az Úr házát, úgyhogy a papok nem is állhattak szolgálatba a felhő miatt, mert az Úr dicsősége betöltötte a templomot.
Ekkor Salamon azt mondta:
Az Úr megmondta, hogy a felhőben akar lakni; azért a ház, melyet lakásul építettem neked, állandó, örökös székhelyed lesz.
Ez az Isten igéje. 1Kir 8,1-7.9-13

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus ruhájának érintésétől is meggyógyulnak a betegek.
Jézus és apostolai egyszer áthajóztak a Genezáreti-tó túlsó partjára, és ott kikötöttek.
Amint kiszálltak a bárkából, az emberek rögtön fölismerték Jézust. Bejárták az egész környéket, s a betegeket hordágyon odavitték, ahol a hír szerint Jézus tartózkodott.
Amerre csak járt, a falvakban, a városokban és a tanyákon, kitették a betegeket a terekre, és kérték, hogy legalább a ruhája szegélyét érinthessék. Aki csak megérintette, meggyógyult.
Ezek az evangélium igéi. Mk 6,53-56
...... ..........


Imádság
Urunk, Jézus! A mindennapi kenyér a te ajándékod, hogy testünket tápláljuk. Az élő kenyér, az Oltáriszentség szintén a te ajándékod lelkünk táplálására. Saját testedet, önmagadat adod nekünk, hogy bennünk élj. Ajándékod vételére minden embert meghívsz. Segíts, hogy soha ne utasítsuk el meghívásodat, ne utasítsunk el téged! Tégy bennünket élő közösséggé a szentáldozás, az egy kenyérből való részesedés által! Tégy minket hozzád hasonlóvá a szentáldozás által!

Elmélkedés
Fellépett körükben egy felnőtt férfi, aki elsősorban saját népéhez, a zsidókhoz fordul, de a hagyományok határát átlépve a pogányokhoz is szól üzenetével. Tanítása nem csupán újszerű, hanem egyenesen a vallási élet megújítását célozza. Néha gyalog, máskor bárkával közlekedik. Soha nem látni egyedül, s ha éppen nincs is körülötte nagyszámú tömeg, tanítványai akkor is vele vannak. Olyan tanító, aki érthetően és világosan beszél. Sőt, még mondanivalója is van. Az emberek pedig szívesen hallgatják. Sőt, még azt is megértik, hogy nem elég hallgatniuk őt, hanem meg is kell tenniük, amit tőle hallanak. A tanítás mellett gyógyít is. Testet és lelket egyaránt. Képes megszüntetni a testi betegségeket és képes eltörölni a lélek betegségét, a bűnt. Akár ő érint meg valakit, akár őt érinti meg valaki, csoda történik. Csoda történik azzal, aki hittel fordul hozzá, bízik segítségében, reménykedik abban, hogy élete fordulathoz érkezett.
Ez az emberek tapasztalata Jézusról. És ők kihasználják a lehetőséget: szívesen hallgatják, mert szomjazzák az igazság szavát, és gyógyulást kérnek, mert az irgalom, a szeretet megváltoztatja életüket.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: frigyszekrényben, frigyszekrényt, oltáriszentség, megváltoztatja, kiterjesztett, felszerelését, szövetségének, meggyógyulnak, mondanivalója, frigyszekrény, nemzetségfőit, tartózkodott, felszerelése, szentáldozás, betegségeket, meghívásodat, segítségében, megszüntetni, jeruzsálembe, tapasztalata, kihasználják, megérintette, reménykedik, lehetőséget, hallgatniuk, fölismerték, szárnyakkal, meggyógyult, tanítványai, megújítását, érintésétől, érinthessék, szövetséget, táplálására, szentsátort, szentélyből, frigyszekrényt átviszik, jeruzsálemi templom, törzsek összes, ünnepre Etánim, hetedik hónapban, papok vállukra, leviták ezeket, frigyszekrény előtt, papok bevitték, templom belső, szentek szentjébe, kerubok szárnyai, kerubok ugyanis, frigyszekrény helye, papok kijöttek, felhő miatt, Egész Izrael, Amikor Izrael, Ekkor Salamon, EVANGÉLIUM Szent Márk, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Szeretettel !  Nem hazudnak  Öreg nő sóhajt  Facebookon kaptam  Tedd őt foglyul, Uram  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Virág vasárnap  Mire jók ?  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Manna OWell tollából  Devecsery László - Húsvét  képre írva  Talppontok közérthetően  képre írva  képre írva  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Tedd őt foglyul, Uram  Facebookon kaptam Krisztinától  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  képre írva  Kékfestőről pár szóban  Tibeti harangvirág  Facebookon kaptam  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  A víz abszolút súlya nem számí...  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Apu  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Sadhguru idézet  Heltai Jenő: Március  Szép estét  Humor is meg nem is szerinted?  Alvó kutyák  Az út  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nárciszok  Leereszkedés és olvadás  Alvó baby  Virágvasárnap a húsvét előtti  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Haja van  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  képre írva  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Sok ember olyan,  Talppontok közérthetően  Az idegen országok éghajlata  Harang ( gif )  Jó éjszakát  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Esti Ima !  Alvó baby  Szép estét kedves látogatóimna...  Ködvirágok  Facebookon kaptam  Fényvarázslat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  A haj állapotának javítása egy...  Devecsery László - Húsvét  Alvó kutyák  Esti kép  Búzavirág  Paul David Tripp Március 25  Minden kedves látogatómnak sze...  Isten . . .  képre írva  Jó éjszakát  Figyeld meg az "én"-t 
Bejegyzés Címkék
frigyszekrényt átviszik, jeruzsálemi templom, törzsek összes, ünnepre Etánim, hetedik hónapban, papok vállukra, leviták ezeket, frigyszekrény előtt, papok bevitték, templom belső, szentek szentjébe, kerubok szárnyai, kerubok ugyanis, frigyszekrény helye, papok kijöttek, felhő miatt, felhőben akar, emberek rögtön, egész környéket, betegeket hordágyon, ruhája szegélyét, evangélium igéi, mindennapi kenyér, szentáldozás által, felnőtt férfi, zsidókhoz fordul, hagyományok határát, vallási élet, emberek pedig, tanítás mellett, testi betegségeket, lélek betegségét, emberek tapasztalata, igazság szavát, szeretet megváltoztatja, frigyszekrényben, frigyszekrényt, oltáriszentség, megváltoztatja, kiterjesztett, felszerelését, szövetségének, meggyógyulnak, mondanivalója, frigyszekrény, nemzetségfőit, tartózkodott, felszerelése, szentáldozás, betegségeket, meghívásodat, segítségében, megszüntetni, jeruzsálembe, tapasztalata, kihasználják, megérintette, reménykedik, lehetőséget, hallgatniuk, fölismerték, szárnyakkal, meggyógyult, tanítványai, megújítását, érintésétől, érinthessék, szövetséget, táplálására, szentsátort, szentélyből, jeruzsálemi, pogányokhoz, szolgálatba, fordulathoz, hagyományok, egyiptomból, kikötöttek, elmélkedés, áthajóztak, genezáreti, elsősorban, városokban, egybegyűlt, szekrényét, választott, utasítsunk, mindennapi, részesedés, evangélium, közösséggé, kiszálltak, összehívta, betöltötte, hallgatják, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1849
  • e Hét: 5439
  • e Hónap: 26122
  • e Év: 229035
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.