Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ady Endre a miniszterelnökről
  2016-10-06 16:22:11, csütörtök
 
  Tényleg igazad van Marikám! :)







Ady Endre a miniszterelnökről
RÁTÓT ÁLLAMFÉRFIA


Széll Kálmán úr, a magyar politikai élet Neukomja, eljátszotta immár kis játékait. A hipnózis nehéz álmából ébredni kezd a magyar közvélemény, s a miniszterelnök úr be fogja ide s tova látni, hogy a rátóti tehéngazdálkodás elvei nem válnak be a miniszterelnöki székben.
Nem titkoljuk, hogy annak idején mi is tápláltunk reményeket a miniszterelnök úr szép ígéretei felől, de ugyancsak mi voltunk azok, kiknek nagyon hamar be kellett látnunk, hogy a Széll-éra nem egy jobb korszakot jelent, s a nagyhangú ígéretek csak ígéretek maradnak.
Széll Kálmán a legnagyobb mértékben nélkülözi az igazi államférfi tulajdonait. Ő, aki büszkén hirdette magát a Deák Ferenc elvei letéteményesének, éppen olyan messze esett a minden hibája dacára is tiszteletreméltó Deák Ferenctől, akár a korrupció atyamestere, Tisza Kálmán vagy a korlátolt eszű volt főispán-miniszterelnök.
Deák Ferencben is erős volt a megalkuvási készség, de ellensúlyozta erős magyar egyénisége s a politikai morál iránti érzéke. Széll Kálmán paktummal került a miniszterelnöki székbe, beváltatlan ígéretekkel vezette félre a közvéleményt, egyéni érdekek kielégítésével némította el az ellenőrzés kritikáját, s ami a politikai morált illeti, a Széll Kálmán eddigi kormányelnöksége nem nagyon igazolta híres teóriáját a politikai becsületről.
Példa nélkül való az az eset, hogy egy miniszterelnök ennyi ideig sütkérezzék a népszerűség fényében, anélkül, hogy erre legkevésbé is méltónak mutatta volna magát.
Pártja megnövekedett a húsosfazék varázsától, a diadalmas ellenzék pedig paktumba göngyölte a győzelmi pálmát, s hódolattal tette le a miniszterelnök úr lábai elé. Tulajdonképpen ellenzék sincs, mióta Széll úr hinti a port a magyar politikusok szemébe.
Az ő dicsőségét zengi a magyar sajtó is - alig néhány független lap kivételével. A nemzeti jogok Türtaioszai ma már csak ódákat írnak. Vészi József mandátumot kapott, Ugron Gábort egyhangúlag választották meg Sz.-Somlyón. Csak nem lehet kívánni Bartha Miklós úrtól, hogy a szeretett barátnak adott elégtétel után is ellenzéki maradjon?... S ilyenformán nyert magának nagyon sok barátot Széll Kálmán úr.
Ezek után ígérhetett, bolondíthatott tovább. Minden ígéretét vívmánynak vették, s minden megalkuvását államférfiúi bölcsességnek.
Az ő miniszterelnöksége alatt nyugodtan verhették arcon a magyart, avathatták fel nagy ünnepséggel a Hentzi-szobrot. Máskor az egész magyar sajtó egyként tiltakozott volna e galád merénylet ellen, most alig egy-két magyar lap emelte fel szavát.
És mégis a Hentzi-ünnep leplezte le a maga valóságában Széll Kálmánt.
Most már kezd látni a magyar közvélemény. Széll Kálmán kormánya alatt “törvény, jog és igazság" nevet nyertek a megalkuvás s a nemzeti becsület sárbatiprása.
Itt az ideje leszámolni e politikai szédelgéssel s ennek fő alakjával, a rátóti államférfival.
Sem jogcíme, sem képessége nincs a magyar politika vezetésére, s rövid uralma csak megerősítette a politikai vásár piacát.
Ha pedig a nép képviselői elfelejtik kötelességüket, megmozdul maga a nemzet, s oda juttatja Széll Kálmánt, ahová való: a rátóti tehéngazdaságba

Ady Endre
Debreczen 1899. augusztus 14.






 
 
0 komment , kategória:  Ady Endre  
Címkék: tiszteletreméltó, tehéngazdálkodás, letéteményesének, kormányelnöksége, miniszterelnöki, tehéngazdaságba, miniszterelnök, bolondíthatott, kötelességüket, kielégítésével, tulajdonképpen, ellensúlyozta, megnövekedett, megerősítette, államférfival, bölcsességnek, választották, sárbatiprása, államférfiúi, szédelgéssel, megalkuvását, közvéleményt, népszerűség, becsületről, tiltakozott, kivételével, beváltatlan, egyhangúlag, ünnepséggel, megalkuvási, államférfia, ígéretekkel, atyamestere, valóságában, türtaioszai, eljátszotta, magyar politikai, hipnózis nehéz, magyar közvélemény, rátóti tehéngazdálkodás, miniszterelnöki székben, jobb korszakot, nagyhangú ígéretek, legnagyobb mértékben, igazi államférfi, minden hibája, korrupció atyamestere, korlátolt eszű, megalkuvási készség, politikai morál, miniszterelnöki székbe, ellenőrzés kritikáját, RÁTÓT ÁLLAMFÉRFIA, Széll Kálmán, Deák Ferenc, Deák Ferenctől, Tisza Kálmán, Deák Ferencben, Vészi József, Ugron Gábort, Bartha Miklós, Széll Kálmánt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Adakozás  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Kerüld el az evangélium örömén...  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Idő  Rátalálsz  Csak a fogyatkozás látható  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Fehér virág  Szép napot kívánok  Kerüld el az evangélium örömén...  Popper Péter szavai  A Megváltó szolgálatában  Popper Péter szavai  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  képre írva  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Próbálj meg ...  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Soha ne kedvezz...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Radikális szeretet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Bounty krémes  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szívem  Ne kapaszkodj magasabbra,  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Erdőn  Sose bánj semmit  Png férfi  Mindig jusson idő nevetni  Mai harmónia kártyám  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Mai harmónia kártyám  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Adakozás  Minden harmadik...  Még csak most kezdődik a nap  Nagyi telefonál  Png cica  Leonardo da Vinci gondolata  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Elköszönt  képre írva  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nem tudhatod  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Annuska bar... 
Bejegyzés Címkék
magyar politikai, hipnózis nehéz, magyar közvélemény, rátóti tehéngazdálkodás, miniszterelnöki székben, jobb korszakot, nagyhangú ígéretek, legnagyobb mértékben, igazi államférfi, minden hibája, korrupció atyamestere, korlátolt eszű, megalkuvási készség, politikai morál, miniszterelnöki székbe, ellenőrzés kritikáját, politikai morált, politikai becsületről, miniszterelnök ennyi, népszerűség fényében, húsosfazék varázsától, diadalmas ellenzék, győzelmi pálmát, magyar politikusok, magyar sajtó, nemzeti jogok, szeretett barátnak, egész magyar, maga valóságában, nemzeti becsület, ideje leszámolni, rátóti államférfival, magyar politika, politikai vásár, rátóti tehéngazdaságba, tiszteletreméltó, tehéngazdálkodás, letéteményesének, kormányelnöksége, miniszterelnöki, tehéngazdaságba, miniszterelnök, bolondíthatott, kötelességüket, kielégítésével, tulajdonképpen, ellensúlyozta, megnövekedett, megerősítette, államférfival, bölcsességnek, választották, sárbatiprása, államférfiúi, szédelgéssel, megalkuvását, közvéleményt, népszerűség, becsületről, tiltakozott, kivételével, beváltatlan, egyhangúlag, ünnepséggel, megalkuvási, államférfia, ígéretekkel, atyamestere, valóságában, türtaioszai, eljátszotta, sütkérezzék, politikusok, közvélemény, ilyenformán, tulajdonait, reményeket, avathatták, ígérhetett, megalkuvás, tápláltunk, leszámolni, államférfi, ellenőrzés, egyénisége, vívmánynak, dicsőségét, képviselői, elfelejtik, hódolattal, legnagyobb, varázsától, legkevésbé, kritikáját, mandátumot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 530 db bejegyzés
Összes: 13020 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4067
  • e Hét: 9543
  • e Hónap: 26926
  • e Év: 144172
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.