Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
5 nyomós ok, amiért Rogán Antalnak azonnal repülnie kell
  2016-10-08 21:59:25, szombat
 
 
2016. október. 07. 15:27 2016. október. 07. 15:43


5 nyomós ok, amiért Rogán Antalnak azonnal repülnie kell
szerző:
hvg.hu


Egyre több van a propagandaminiszter rovásán, de nyoma sincs annak, hogy levonná a konzekvenciákat. Összeszedtük, mi az a pár dolog, amit illene végiggondolnia.

Mekkora lúzer volt Kiss Elemér, Medgyessy Péter kancelláriaminisztere, aki 2003-ban képes volt azért lemondani, mert kiderült, hogy az ügyvédi irodája állami megrendeléseket kapott. De még Schmitt Pál is belátta (vagy más láttatta be vele): plágiumügye, meg az annak kirobbanását követő ferdítések nyomán annyira kínossá vált a személye a jobboldalon is, hogy mennie kell.

A két bukott politikust csak azért említjük meg, mert fontos emlékezni arra, hogy vannak helyzetek, amikor le kell mondani.
© Magyar Vizsla

Nem biztos, hogy sokan emlékeznek, de 2006 tavaszán a választási kampányban kiderült, hogy a Magyar Vizsla című lap egyik lapszámát egyenesen Rogán Antal kampányfőnök irodai faxgépéről küldték el a terjesztésre felkért Magyar Postának. Ez volt az az ingyenes újság, amely kifejezetten Kóka János gazdasági miniszter és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vagyona ellen próbálta hergelni a választókat.

Az esetet két dolog miatt fontos megemlíteni. Egyrészt láthatjuk belőle, hogy az MSZP annak idején ugyanúgy politikai célra használta az állami cégeket, ahogyan most a Fidesz is teszi. Ujhelyi István ugyanis azzal buktatta le a Magyar Vizslát, hogy az állami tulajdonú Magyar Postától megszerezte a Magyar Vizslára vonatkozó fax másolatát, és a nyilvánosság előtt is bemutatta. Ezt azért fontos leszögezni.

Másrészt viszont a Fidesz oldaláról olyan magyarázatot hallhattunk, amely most nagyon ismerős lehet. Akkor a nyomdai cég vállalta a felelősséget, azt állította, hogy épp kampánylevelek ügyében járt bent egy munkatársa egyeztetni a Fidesz-irodán, és éppen ott merült fel, hogy a Magyar Vizslát a hivatalos verzió szerint kiadó Adózók Érdekvédelmi Szövetsége kérésére átfaxolja a Postának. ,,Gárván Gábor, a pécsi székhelyű G and G Nyomda Kft. munkatársa elmondta, hogy ,,régi, jól működő kapcsolatuk" van a Fidesszel, folyamatosan dolgoznak a pártnak. Hangsúlyozta, időben el kellett faxolniuk a dokumentumokat, és mint mondta, mindez ugyanúgy bármelyik budapesti partnerük irodájából megtörténhetett volna" - szól az akkori MTI-híradás, amely szerint Rogán a helyszínen sem volt abban az időpontban.
© Túry Gergely

Nem tudjuk egészen pontosan, hogy Rogán Antal mivel delejezi környezetét, de úgy látszik, ha bajba kerül, mindig van, aki kiáll helyette a nyilvánosság elé és megvédi. Ahogyan 2006-ban, úgy a mostani helikopteres ügyben is előállt egy vállalkozó, aki megvédte Rogán Antalt és családját anélkül, hogy Rogán érdemben közölt volna bármit az ügyről: A 2006-os történethez hasonló fordulatokkal arról beszélt a helikoptert üzemeltető cég tulajdonosa - persze csak miután elsőre letagadta, hogy miről van szó -, hogy ő ajánlotta fel Rogán feleségének, Rogán Cecíliának, hogy visszahozza Mándokról (az ottani kastélyban szállt meg a Rogán család, miután Nyírtasson letudták a szombati lagzit).

Viszont az a helyzet, hogy Rogán Antal most nem egy ellenzéki kampányt vezető politikus, aki egy lebukós helyzetben magyarázkodik, hanem Magyarország kormányának kommunikációs minisztere, aki egyáltalán meg sem próbál magyarázkodni.

Sajnos kezdjük elfelejteni, hogy egy miniszternek ilyenkor le kellene mondania, úgyhogy szeretnénk emlékeztetni mindenkit arra, hogy miért kellene:

Rogán hazudott a helikopterútról. Persze, hazudott 2006-ban Révész Máriusz is, amikor a luxuskormányozós Magyar Vizsla faxára azt mondta, hogy hamisítvány, de mondjuk őt utána ejtették is a kampányban, most csak bicikliügyi biztos. Rogán Antal viszont a kormány kommunikációs minisztereként hazudott, ami alapján messzemenő következtetések vonhatók le magáról a kormányzati kommunikációról is. Rogán tehát az első pillanatban letagadta a Népszabadságnak, hogy helikopterrel utazott volna, azt állította, hogy összekeverhették valakivel, majd a nyomaték kedvéért perrel fenyegette meg a lapot. Amikor már a bizonyító erejű fotókat is elküldték neki, elhallgatott. Később még azzal magyarázkodott, hogy fáradt volt a kisfia az autóúthoz. Még később azzal hárított, hogy ,,lezártnak tekinti az ügyet", ami gyenge próbálkozás egy olyan ügyben, amelyben naponta derülnek ki újabb fejlemények.
Rogán Antal és felesége
© MTI / Kovács Tamás
Az hagyján, hogy elsőre hazudott, de azóta sem adott magyarázatot semmire, sem ő, sem a felesége: hagyják, hogy a helikopter- és a limuzincég vezetője álljon elő mindenféle magyarázattal, hagyják, hogy az első körben még üzleti titoktartásról szövegelő figurák hülyét csináljanak magukból, és nyíltan kibeszéljék, milyen állítólagos személyes beszélgetések nyomán jutottak arra, hogy mindenképpen el kell vinniük a Rogán családot valahová. Rogán arról sem nem adott számot, hogy a kb. havi 700 ezres nettó fizetése felvételét követően hogyan keveredhetett olyan helyzetbe, hogy ilyen értékű szolgáltatást igénybe vegyen. Sem arról, hogy milyen kapcsolat fűzi a fuvarozó cégek vezetőihez. Sem arról, hogy valóban mozgósították-e a nyírtassi lakosságot, hogy helikopterleszállót alakítsanak ki neki. Sem arról, hogy korábban miért hazudott. Rogán Antal érdemben nem mondott semmit.
Éppen az a Rogán Antal helikopterezett el egy celeblagzira, aki tíz évvel korábban éppen a helikopterezés miatt támadta Kóka János szabaddemokrata gazdasági minisztert. Már az is szép emlék, ahogyan a ,,luxusbaloldalt" támadó, amúgy később Louis Vuitton táskát villantó Rogán helikopterügyi miniszternek nevezte el Kóka Jánost, de akkoriban a Fidesz eleve nagyon ki volt hegyezve a helikopterre: Wintermantel Zsolt jelenlegi újpesti polgármester például egyenesen azt ajánlotta Kókának, hogy a cége tulajdonában lévő helikoptert adja oda a mentőszolgálatnak. Viszont Kókának nem kell aggódnia amiatt, hogy a Fidesz-kormány alatt esetleg elkobozzák a helikopterét, mert az anno súlyosan luxusbaloldalozó Szijjártó Péter manapság magával viszi őt is a külügyminisztérium külföldi útjaira hozzá csatlakozó üzleti delegációval.
© Stiller Ákos
A Rogán Antal körüli, magyarázat nélküli korrupciós ügyek egyik legnyilvánvalóbbja a letelepedésikötvény-ügy. Ebben kulcsszereplőnek számít a miniszter, hiszen a parlament gazdasági bizottsági elnökeként ő találta ki a rendszert. Márpedig a magyar letelepedési kötvények legfőbb ismérve, hogy azzal nem az állam jár jól, hanem a politikai kedvezményezett közvetítő cégek. És miközben a kormány a menekültek ellen uszít, a 300 ezer eurós kötvények megvásárlásával az jut be a schengeni övezetbe, aki csak akar.
A Rogán Antal vezette kommunikációs minisztérium menedzselte le Magyarország legdrágább és legvisszataszítóbb uszító kampányát. Eltérő számítások vannak arról, hogy az egész kampányra és a népszavazás lebonyolítására összesen 13 vagy 17 milliárd forint ment el, az viszont tény, hogy a horribilis árú kampány sikertelen, a népszavazás pedig érvénytelen volt. Rogánnak - akiről a helikopterezés közben még az sem derült ki biztosan, hogy egyáltalán elment-e népszavazni - már csak emiatt is le kellene mondania.

Két nappal ezelőtt megszavaztattuk olvasóinkat arról, hogy menesztenék-e Rogán Antalt a helikopteres kaland miatt. A szavazás jelenlegi állása szerint 81,5 százalék elküldené, 13,2 százalék pedig legalábbis magyarázatot vár a történtekre, 5,3 százalék viszont nem rugózna a történteken. A szavazás állása persze még változhat, itt tud szavazni, vagy csekkolni az eredményt:


Ön szerint le kell-e mondania Rogán Antalnak?
Nem hiszem, ilyen urizálás minden kultúrában előfordul. 4.2%
Lemondani talán nem, de jó lenne, ha megmagyarázná, honnan volt erre pénzük, és miért hazudott. 8.6%
Le. 87.1%


http://hvg.hu/itthon/20161007_5_nyomos_ok_amiert_Rogan_Antalnak_azonnal_repulnie_ kell
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: luxuskormányozós, luxusbaloldalozó, összekeverhették, kulcsszereplőnek, konzekvenciákat, kommunikációról, helikopterútról, következtetések, megszavaztattuk, megtörténhetett, megrendeléseket, szabaddemokrata, helikopterezett, kedvezményezett, megvásárlásával, lebonyolítására, népszabadságnak, miniszterelnök, végiggondolnia, dokumentumokat, kampánylevelek, minisztereként, titoktartásról, helikopterügyi, helikopterezés, magyarázkodott, luxusbaloldalt, mozgósították, kommunikációs, megmagyarázná, fordulatokkal, magyarázkodni, magyarázattal, beszélgetések, keveredhetett, helikopterrel, ügyvédi irodája, annak kirobbanását, választási kampányban, terjesztésre felkért, állami cégeket, állami tulajdonú, nyilvánosság előtt, munkatársa egyeztetni, hivatalos verzió, pécsi székhelyű, akkori MTI-híradás, mostani helikopteres, 2006-os történethez, helikoptert üzemeltető, ottani kastélyban, szombati lagzit, Rogán Antalnak, Kiss Elemér, Medgyessy Péter, Schmitt Pál, Magyar Vizsla, Rogán Antal, Magyar Postának, Kóka János, Gyurcsány Ferenc, Ujhelyi István, Magyar Vizslát, Magyar Postától, Magyar Vizslára, Adózók Érdekvédelmi Szövetsége, Gárván Gábor, Nyomda Kft, Túry Gergely, Rogán Antalt, Rogán Cecíliának, Révész Máriusz, Kovács Tamás, Louis Vuitton, Kóka Jánost, Wintermantel Zsolt, Viszont Kókának, Szijjártó Péter, Stiller Ákos,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szép napot kívánok  Gonosz démon-álarc  Png kutya  Rátalálsz  Png telefon  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Sose bánj semmit  Esti kép  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Akarat  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Png virág  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Alvó cicák  Őrizkednünk kell...  Alázat  Őrizkednünk kell...  Lóhere  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Irgalom és ítélet  Neked tudnod kell  Szabolcska Mihály – Ákác...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Png fotel  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Esti kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Próbálj meg ...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Akarat  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  George Gordon Lord Byron: Inez...  Mai harmónia kártyám  s immár én is felragyogva, ért...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Mi lenne ha  Adakozás  A jó emberek mindig szépek mar...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kaffka_Margit  Bertolt Brecht -től idézet  Az engedelmesség miért nem vál...  Png fotel  A televizió nem a kultúrát kép...  Nem méltó hozzád  Png virág  Nem számIt  Illyés Gyula - Milyen hamar.  képre írva  Őrizkednünk kell...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Hiányzik  Png kislány 
Bejegyzés Címkék
ügyvédi irodája, annak kirobbanását, választási kampányban, terjesztésre felkért, állami cégeket, állami tulajdonú, nyilvánosság előtt, munkatársa egyeztetni, hivatalos verzió, pécsi székhelyű, akkori MTI-híradás, mostani helikopteres, 2006-os történethez, helikoptert üzemeltető, ottani kastélyban, szombati lagzit, ellenzéki kampányt, lebukós helyzetben, miniszternek ilyenkor, luxuskormányozós Magyar, kormány kommunikációs, kormányzati kommunikációról, első pillanatban, nyomaték kedvéért, bizonyító erejű, olyan ügyben, limuzincég vezetője, első körben, fuvarozó cégek, nyírtassi lakosságot, helikopterezés miatt, cége tulajdonában, anno súlyosan, parlament gazdasági, magyar letelepedési, politikai kedvezményezett, menekültek ellen, schengeni övezetbe, egész kampányra, népszavazás lebonyolítására, viszont tény, népszavazás pedig, helikopterezés közben, helikopteres kaland, szavazás jelenlegi, szavazás állása, luxuskormányozós, luxusbaloldalozó, összekeverhették, kulcsszereplőnek, konzekvenciákat, kommunikációról, helikopterútról, következtetések, megszavaztattuk, megtörténhetett, megrendeléseket, szabaddemokrata, helikopterezett, kedvezményezett, megvásárlásával, lebonyolítására, népszabadságnak, miniszterelnök, végiggondolnia, dokumentumokat, kampánylevelek, minisztereként, titoktartásról, helikopterügyi, helikopterezés, magyarázkodott, luxusbaloldalt, mozgósították, kommunikációs, megmagyarázná, fordulatokkal, magyarázkodni, magyarázattal, beszélgetések, keveredhetett, helikopterrel, szolgáltatást, magyarázkodik, nyilvánosság, magyarázatot, helikopteres, miniszternek, magyarország, hangsúlyozta, folyamatosan, kifejezetten, terjesztésre, érdekvédelmi, felelősséget, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.