Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
6. évközi hét csütörtök 02.20
  2020-02-20 09:53:06, csütörtök
 
  SZENTLECKE Szent Jakab apostol leveléből
Isten a világ szemében szegényeket választotta ki arra, hogy gazdagokká tegye őket a hitben.
Testvéreim!
Ha hisztek dicsőséges Urunkban, Jézus Krisztusban, ne legyetek személyválogatók! Mert ha a testvéri közösségbe belép hozzátok egy aranygyűrűs, fényes öltözetű férfi, meg egy kopott ruhájú szegény is, ugye ti arra figyeltek, aki drága ruhába van öltözve, és azt mondjátok neki: ,,Foglalj itt kényelmesen helyet!" A szegényhez pedig így szóltok: ,,Állj csak oda!" vagy pedig: ,,Ülj ide a zsámolyra, a lábam mellé!" Ugye hogy különbséget tesztek az emberek között, és igazságtalanul ítélkeztek róluk!
Tudjátok meg tehát, szeretett testvéreim! Isten éppen azokat választotta ki, akik a világ szemében szegények, hogy gazdagokká tegye őket a hitben, és örökösei legyenek annak az országnak, melyet az őt szeretőknek ígért. Ti pedig lenézitek a szegényt. Hát nem a gazdagok nyomnak el titeket erőszakkal, és hurcolnak a törvény elé? Nem ők becsmérlik-e Krisztus fölséges nevét, amelyről keresztényeknek neveznek titeket?
Ha személyválogatók vagytok, bűnt követtek el, és Krisztus törvénye mint törvényszegőket elmarasztal benneteket. Ha ellenben megtartjátok a Szentírás királyi törvényét: ,,Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!" - helyesen jártok el.
Ez az Isten igéje. Jak 2,1-9

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus előre megmondja tanítványainak, hogy messiási küldetése sok szenvedéssel jár.
Jézus egyszer elment tanítványaival a Fülöp-Cezáreája környékén fekvő falvakba. Útközben megkérdezte őket: ,,Kinek tartanak engem az emberek?"
A tanítványok azt felelték: ,,Egyesek Keresztelő Jánosnak, mások Illésnek, ismét mások valamelyik prófétának." Ő tovább kérdezte őket: ,,Hát ti kinek tartotok engem?" Erre Péter így válaszolt: ,,Te vagy a Messiás." Akkor szigorúan lelkükre kötötte, hogy ezt senkinek se mondják el róla.
Ettől kezdve arra oktatta őket, hogy az Emberfiának sokat kell szenvednie. A vének, a főpapok és az írástudók elvetik és megölik, de harmadnapra föltámad. Erről egészen nyíltan beszélt nekik.
Péter ekkor félrevonta Jézust, és szemrehányást tett neki. Erre ő hátrafordult, tanítványaira nézett, és így korholta Pétert: ,,Távozz tőlem, sátán, mert emberi módon gondolkodol és nem Isten tervei szerint!"
Ezek az evangélium igéi. Mk 8,27-33
...... ........... .........


Imádság
Urunk Jézus Krisztus, aki valóságos Isten és valóságos ember vagy! Te vagy az irgalom kimeríthetetlen forrása. Te vagy Megváltóm, aki megszabadítasz bűneimtől. Alázattal és bűnbánattal járulok eléd. Segíts, hogy bűneimben se felejtsem: van kiút számomra a bűnből, mert te új lehetőséget adsz. Légy hozzám és minden emberhez irgalmas! Taníts őszinte bűnbánatra és alázatra, hogy beismerjem bűneimet! Vedd le rólam a bűnös élet rongyait és öltöztess engem újra a lelki tisztaság ruhájába!

Elmélkedés
A mai evangéliumban arról olvasunk, hogy Jézus kérdésére Péter apostol csodálatos hitvallást fogalmaz meg: ,,Te vagy a Messiás." Majd pedig ezt követően értetlenségéről tesz tanúbizonyságot, amelyet az vált ki, hogy Jézus előre megjövendöli saját halálát. A Mester ugyan arról is beszél, hogy ,,harmadnapra föltámad", de ezt Péter meg sem hallja vagy ha hallotta, akkor nem érti.
De térjünk vissza Péter hitvallására! Jézusra vonatkozóan mondja: ,,Te vagy a Messiás." Zsidó ember aligha mondhat ennél csodálatosabbat. A zsidóság, az ószövetségi választott nép évszázadok óta a Messiást várta. Abban a lelki szomjúságban élt, hogy Isten ígérete egyszer biztosan meg fog valósulni. Senki nem tudta, nem tudhatta előre, hogy mikor fog eljönni a Megváltó, de mindenki bízott abban, hogy még az ő életében eljön a Messiás. Ezt a vágyakozást nagyon szépen mutatja be Jézus templomi bemutatásának jelenete. Ekkor történik az, hogy az idős Simeon, aki karjaiba veheti a kisded Jézust, így imádkozik: ,,Most már elbocsáthatod szolgádat, Uram, mert szemeim meglátták az üdvösséget" (Lk 2,29-30).
A Messiás eljövetelével, Isten országának beköszöntével új korszak kezdődik az emberiség számára. Elkezdődik a világ újjáteremtése és csodálatos ajándékként ragyog fel mindenki számára a lelki újjászületés lehetősége.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: személyválogatók, értetlenségéről, kimeríthetetlen, tanúbizonyságot, csodálatosabbat, törvényszegőket, keresztényeknek, tanítványainak, igazságtalanul, megszabadítasz, tanítványaival, felebarátodat, evangéliumban, beköszöntével, újjáteremtése, eljövetelével, elbocsáthatod, bemutatásának, tanítványaira, szemrehányást, hitvallására, szenvedéssel, hátrafordult, megjövendöli, újjászületés, szomjúságban, megtartjátok, emberfiának, szeretőknek, harmadnapra, vágyakozást, vonatkozóan, ószövetségi, bűnbánattal, választotta, gondolkodol, világ szemében, testvéri közösségbe, kopott ruhájú, szegényhez pedig, lábam mellé, emberek között, gazdagok nyomnak, írástudók elvetik, evangélium igéi, irgalom kimeríthetetlen, bűnös élet, lelki tisztaság, ószövetségi választott, lelki szomjúságban, vágyakozást nagyon, idős Simeon, SZENTLECKE Szent Jakab, Jézus Krisztusban, EVANGÉLIUM Szent Márk, Egyesek Keresztelő Jánosnak, Erre Péter, Urunk Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hogy lehet megtartani  Nagyi telefonál  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Irgalom és ítélet  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mai harmónia kártyám  Bertolt Brecht -től idézet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A jó emberek mindig szépek mar...  Radikális szeretet  Akarat  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Makszim Gorkij gondolata  Nevem  Png kislány  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Éretlen vers  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szép álmokat!  Fehér virág  Facebookon kaptam  Png virág  Mai harmónia kártyám  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Reggel van  Alvó cicák  Png telefon  Paul David Tripp Április 21  Png fotel  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mi lenne ha  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png virág  Rátalálsz  Reggel van  Garai Gábor - Takarítás  Png kislány  Régi emberek, akikre máig büsz...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Fehér virág  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Reménység és erő Krisztustól e...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  A Megváltó szolgálatában  Akarat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam Krisztinától  Az engedelmesség miért nem vál...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Mit beszél, nem értem, hogy m... 
Bejegyzés Címkék
világ szemében, testvéri közösségbe, kopott ruhájú, szegényhez pedig, lábam mellé, emberek között, gazdagok nyomnak, írástudók elvetik, evangélium igéi, irgalom kimeríthetetlen, bűnös élet, lelki tisztaság, ószövetségi választott, lelki szomjúságban, vágyakozást nagyon, idős Simeon, kisded Jézust, emberiség számára, világ újjáteremtése, lelki újjászületés, személyválogatók, értetlenségéről, kimeríthetetlen, tanúbizonyságot, csodálatosabbat, törvényszegőket, keresztényeknek, tanítványainak, igazságtalanul, megszabadítasz, tanítványaival, felebarátodat, evangéliumban, beköszöntével, újjáteremtése, eljövetelével, elbocsáthatod, bemutatásának, tanítványaira, szemrehányást, hitvallására, szenvedéssel, hátrafordult, megjövendöli, újjászületés, szomjúságban, megtartjátok, emberfiának, szeretőknek, harmadnapra, vágyakozást, vonatkozóan, ószövetségi, bűnbánattal, választotta, gondolkodol, aranygyűrűs, megkérdezte, lehetőséget, szegényeket, ajándékként, elmarasztal, kényelmesen, különbséget, tanítványok, krisztusban, csodálatos, elmélkedés, beismerjem, bűnbánatra, ítélkeztek, szentlecke, erőszakkal, keresztelő, becsmérlik, gazdagokká, benneteket, evangélium, valamelyik, prófétának, hitvallást, félrevonta, szenvednie, testvéreim, országának, üdvösséget, választott, elkezdődik, évszázadok, lehetősége, közösségbe, szegényhez, dicsőséges, valóságos, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3100
  • e Hét: 14730
  • e Hónap: 47884
  • e Év: 281631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.