Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Így lesznek vakítóan fehérek és illatosak a ruhák fehérítő n
  2013-08-14 19:00:43, szerda
 
  Vakítóan fehér ruhák nem csak a reklámokban léteznek, és nem csak a drága, vegyszerekkel teletöltött, agyonreklámozott termékeknek köszönhetőek. Házi praktikákkal olcsóbban és környezetkímélőbben is fehérré varázsolhatod a ruháidat.

Így használd az ecetet!

Az ecet kiváló fertőtlenítő szer, ezért azoknak a ruháknak a tisztításánál is bevetheted, melyek a szokásosnál piszkosabbak - mint amilyenek a pelenkák, a gyerekruhák, vagy a konyhai törölgetőruhák. Ha ezeket mosod, önts egy pohár ecetet a mosógép dobjába, és a szokásos módon indítsd el a gépet.

A reménytelen állapotú, valaha fehér zoknikat is megtisztíthatod, ha egy jó fazéknyi forró vízhez egy pohár ecetet öntesz, és ebben áztatod őket egy éjszakán át. Másnap mosógépben mosd ki őket. A penészfoltos ruhákat ecet és szódabikarbóna keverékébe áztasd néhány órára, utána mosd ki, és máris megszabadultál a foltoktól.

Így segít a citrom

A rozsdafoltos, szürkült ruhákon a citromlé is segíthet: egy pohárnyit tegyél a szokásos mosáshoz a gépbe. A citromlevet keverheted szódabikarbónával, és az ebben áztatott ruhák ismét fehérek és foltmentesek lehetnek. Az izzadtságfoltos, kellemetlen szagú vagy dezodornyomos ruhák megfelelő részét pedig só és citromlé keverékével dörzsöld be, és nemcsak a foltoknak, hanem a szagoknak is búcsút inthetsz. A lavórt is megtöltheted forró vízzel, melybe szeletelj pár citromot, így kiváló áztató, fehérítő keveréket kapsz.

Só az elsárgult, elszürkült ruhákhoz

A ruhák, de főleg a függönyök, a cigarettafüsttől is besárgulhatnak. Ez esetben a sós vízben áztatás a legjobb módszer arra, hogy ismét fehérek legyenek, az áztatás után azonban mindenképpen mosd ki mosógépben az anyagokat. Azoknak, akik szeretik a bio megoldásokat, jó hír, hogy a mosódiót is forgalmazó bio áruházakban környezetkímélő folttisztító-fehérítő sót is lehet kapni a fehér ruhákhoz.

A szódabikarbóna jótékony hatásai

A szóda ereje kivételesen nem csak reklámfogás: a fogaid mellett a ruháid is fehérebbek lehetnek a használatával. A már kissé megszürkült ruhák vagy függönyök fehérítéséhez engedj a kádba körülbelül 10 liter vizet, ebbe szórj fél kilogramm szódabikarbónát, és a keverékben áztasd néhány órát a nagyobb anyagokat. Utána öblítsd át, és kész is. Ha megteheted, a napon szárítsd a fehérített anyagokat, mert az erősíti a hatást.

Enyhébb szennyeződéseknél csak szórj a mosóporhoz egy kis szódabikarbónát, és moss a megszokott módon. Ha éppen nem találsz a konyhában, néhány zacskó sütőpor is megteszi. A szódabikarbóna egyébként a szőnyeget is szagtalanítja, és a kissé besárgult körmöknek is jót tesz a szódabikarbónás áztatás.

Meglepő megoldások
Néhány szem aszpirin a mosógép vízzel feltöltött dobjába dobva csodát művel az izzadtságfoltos fehér ruhával: dobj egy-kettőt a dobba, majd csukd vissza a gép ajtaját, és mosd ki a fehér ruhát a szokásos módon.
A tányérjaid mellett pedig a ruhákat is tisztíthatod, fehérítheted, ha meleg, mosóporos vízhez egy kevés mosogatógéptisztítót adsz, és ebben mosod ki az anyagot.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Címkék: cigarettafüsttől, agyonreklámozott, szódabikarbónát, izzadtságfoltos, szódabikarbónás, megtisztíthatod, környezetkímélő, szódabikarbóna, megszabadultál, besárgulhatnak, törölgetőruhák, dezodornyomos, fehérítéséhez, szagtalanítja, tisztításánál, varázsolhatod, használatával, vegyszerekkel, megoldásokat, mindenképpen, folttisztító, piszkosabbak, köszönhetőek, tisztíthatod, megtöltheted, fertőtlenítő, praktikákkal, rozsdafoltos, foltmentesek, penészfoltos, fehérítheted, szokásosnál, citromlevet, megszürkült, áruházakban, keverékével, reklámokban léteznek, ecet kiváló, szokásosnál piszkosabbak, konyhai törölgetőruhák, pohár ecetet, mosógép dobjába, szokásos módon, reménytelen állapotú, penészfoltos ruhákat, pohárnyit tegyél, szokásos mosáshoz, citromlevet keverheted, ebben áztatott, legjobb módszer, áztatás után, fehér ruhákhoz,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png férfi  Garai Gábor - Takarítás  Png kislány  A sors  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Png cica  Éretlen vers  Png csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Garai Gábor - Takarítás  Fehér virág  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Julian Brass gondolata  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Fehér virág  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Bounty krémes  Hazára minden embernek szükség...  Nevem  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Mindig jusson idő nevetni  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Png csokor  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Ne kapaszkodj magasabbra,  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Ne kapaszkodj magasabbra,  képre írva  Png rózsa csokor  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Popper Péter szavai  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Próbálj meg ...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Garai Gábor - Takarítás  Adakozás  Png lepke  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Varga János Veniam - Fontos sz... 
Bejegyzés Címkék
reklámokban léteznek, ecet kiváló, szokásosnál piszkosabbak, konyhai törölgetőruhák, pohár ecetet, mosógép dobjába, szokásos módon, reménytelen állapotú, penészfoltos ruhákat, pohárnyit tegyél, szokásos mosáshoz, citromlevet keverheted, ebben áztatott, legjobb módszer, áztatás után, fehér ruhákhoz, szódabikarbóna jótékony, szóda ereje, fogaid mellett, kádba körülbelül, keverékben áztasd, nagyobb anyagokat, napon szárítsd, fehérített anyagokat, megszokott módon, szódabikarbóna egyébként, kissé besárgult, szódabikarbónás áztatás, mosógép vízzel, izzadtságfoltos fehér, fehér ruhát, tányérjaid mellett, cigarettafüsttől, agyonreklámozott, szódabikarbónát, izzadtságfoltos, szódabikarbónás, megtisztíthatod, környezetkímélő, szódabikarbóna, megszabadultál, besárgulhatnak, törölgetőruhák, dezodornyomos, fehérítéséhez, szagtalanítja, tisztításánál, varázsolhatod, használatával, vegyszerekkel, megoldásokat, mindenképpen, folttisztító, piszkosabbak, köszönhetőek, tisztíthatod, megtöltheted, fertőtlenítő, praktikákkal, rozsdafoltos, foltmentesek, penészfoltos, fehérítheted, szokásosnál, citromlevet, megszürkült, áruházakban, keverékével, kivételesen, reklámokban, kellemetlen, gyerekruhák, reménytelen, reklámfogás, teletöltött, termékeknek, tányérjaid, fehérített, fehérebbek, körülbelül, keverékben, megteheted, elszürkült, mosógépben, keverékébe, megoldások, keverheted, feltöltött, forgalmazó, mosóporhoz, megszokott, bevetheted, függönyök, keveréket, anyagokat, elsárgult, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 136 db bejegyzés
e év: 585 db bejegyzés
Összes: 9041 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2703
  • e Hét: 6664
  • e Hónap: 15686
  • e Év: 83451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.