Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ha jő az áramszünet
  2016-10-12 16:13:31, szerda
 
  Ha jő az áramszünet

Közzétéve 2016-10-12

Beérett Orbán gazdaságpolitikája - Mélyponton a magyar versenyképesség


A Világgazdasági Fórum legfrissebb felmérése szerint történelmi mélypontjára zuhant a magyar versenyképesség. A vizsgált 138 országból Magyarország a 69. helyen áll. A régiós országok közül már Románia és Bulgária is beelőzött minket, a magyar gazdaság ezzel sereghajtóvá vált.
megve
A felmérés szerint a legsúlyosabb problémát - legfőbb akadályozó tényezőt - az intézményi háttér jelenti: korrupció, bürokrácia, instabil gazdasági környezet, bonyolult adórendszer, és a Fidesz által csak elbagatellizált munkaerőhiány.
A kormánypárt felmérésre adott reakciója sem hozott újdonságot: az NGM segítségével megpróbáltak némi szakmai alapot adni a lehetetlen kimagyarázásának, a szubjektív gazdaságstatisztikák hibáztatása után azonban nehéz komolyan venni a kritikát a kormány részéről.
Sereghajtók a régióban
A Világgazdasági fórum 2016-2017-es évre szóló jelentése alapján Magyarország a 69. helyre csúszott vissza. Románia és Bulgária már az elmúlt években is megelőzött minket a versenyképességet mérő statisztikákban, ami nem kis teljesítmény, 2016-pedig már Szlovákia is jobban teljesített a felmérésben, így a régióban már csak Horvátországot előzzük meg - az eddigi trendek alapján nem sokáig.
A Világgazdasági fórum felmérése különböző fundamentumok alapján sorolja be az országot: nemcsak a makrogazdasági és a piaci hatékonyságot mérő mutatókat veszik figyelembe, hanem az oktatás és az egészségügy helyzetét, az innovációs képességet, vagy éppen az üzleti környezetet.
Az elmúlt négy évben Magyarország 9 helyet zuhant vissza a felmérésben, ez elsősorban a korrupciónak, az átláthatatlan gazdasági környezetnek, az adórendszernek és a munkaerő-piaci problémáknak köszönhető.

12792374_df0a1240fe1b1dba1726a28a8b405637_wm.jpg
Korrupció, bonyolult adórendszer és munkaerőhiány
A Fidesz még mindig elhiszi néhány makrogazdasági mutató alapján, hogy a magyar gazdaság a régió legjobban teljesítő országa, a Világgazdasági Fórum felmérése viszont pont ezt cáfolta meg. Lehet, hogy papíron jól mutat a 2-3 százalék körüli gazdasági növekedés, a stabilan alacsony költségvetési hiány, vagy éppen a kistafírozott foglalkoztatási adatok, a fundamentumok jóval szélesebb bemutatása azonban jól mutatja, hogy az orbáni gazdaságpolitika egy zsákutca.
Négy évvel ezelőtt Orbán Viktor a Parlamentben azt mondta, hogy ,,Mi meg akarjuk nyerni az Unióban zajló gazdasági versenyt, mi akarunk lenni Európa legversenyképesebb gazdasági rendszere" , négy év alatt azonban csak azt sikerült elérni, hogy 9 helyett rontva a régió sereghajtójává váltunk. Ebben pedig vastagon benne van a Fidesz keze - mindenképpen ki kell emelni Matolcsy György katasztrofális gazdaságpolitikáját -, hiszen a legfrissebb felmérés is az intézményi akadályokat, valamint a korrupciót jelöli meg legfőbb problémaforrásnak.
Annak ellenére, hogy Magyarország az elmúlt években rekordméretű uniós forráshoz tudott hozzájutni, mégsem sikerült építkezni az ,,égi mannából" , mivel a közbeszerzések és kormányzati döntések során a kivételezett kormányközeli cégek kivételezésben részesülnek, ez pedig azt jelenti, hogy nem a legversenyképesebb cég nyeri el az adott megrendelést, hanem az, aki a legjobb viszony ápolja a kormánnyal. A mutyizás gyakorlatilag mindennapossá vált, törvényi szintre emelve. A cégek ilyen környezetben két dolgot tehetnek: vagy beállnak a kormány mögé, vagy nem fejlesztenek, és megpróbálnak túlélni.
Adórendszerünk is az egyik legrosszabb Európában. A rengeteg átalakításnak köszönhetőn még a Fidesznek is nehézséget okozott, hogy meg tudják számolni, pontosan hány adófajta van Magyarországon, az idei 60-as szám már-már kiugró értéknek számít. Bár az adórendszer ilyen szintű tagoltsága nem egyedi a világon, figyelembe véve azt, hogy a legtöbb adónem költségvetéshez való hozzájárulása az 1 százalékot sem éri el, talán érdemes lenne elgondolkodni azon, hogyan lehetne ezen a széttagoltságon segíteni.
De nemcsak az adónemek száma okoz problémát, hanem az adóék és az ehhez kapcsolódó torzító hatások is: az elmúlt években a családos munkavállalók rengeteg kedvezményben részesültek, azonban a gyermekkel nem rendelkező háztartások körében az egyik legmagasabb az adóék az OCED-tagországok között. Az elmúlt években a magyar kormány nagyon bőkezű volt a két és három gyermekkel rendelkező családokkal, azonban nem vette figyelembe, hogy a munkaerőpiacon döntő többségében olyan munkavállalók vannak, akiknek vagy nincs gyermekük, vagy egy gyermekük van, emiatt egy nagyon torz adórendszer épült ki. A versenyképességen az sem segített, hogy a kormány különadókat vetett ki annyi szektorra ahányra csak tudott, meghiúsítva számos beruházást.
Nem újdonság, hogy a magyar gazdasági egyik legfőbb problémája a munkaerőhiány. igaz, a Fidesznek ezt is sikerül elbagatellizálnia. A Világgazdasági Fórum felmérése is a versenyképességet hátráltató tényezőként jelöli meg, hogy a cégek egyre nagyobb hányada nem talál megfelelő munkaerőt, a potenciális munkavállalók jelentős hányada pedig alulképzett, nem rendelkezik megfelelő kvalitásokkal az adott pozíció betöltéséhez.
Nem csak az imént felsorolt fundamentumok miatt tart ott Magyarország ahol. Számos olyan faktor van, amiben nagyon gyatrán teljesítünk, és a felmérésben szereplő országok között a legrosszabbak közé tartozunk: az oktatási rendszer minősége nagyon rossz, ez pedig meghatározó a munkaerőpiac szempontjából, az üzleti szférában alig találhatóak szinergiák, és az innovációs teljesítményen is lenne mit javítani (egyetemek és a gazdasági élet szereplők között minimális az együttműködés, a kormány alig ad támogatást a K+F-re, stb.).

versenykepesseg.png
Bukott unortodox gazdaságpolitika
A kritikákhoz hasonlóan a Fidesz a Világgazdasági Fórum felmérését is megpróbálta félresöpörni, arra hivatkozva, hogy szubjektív statisztikákon és céges megkérdezéseken alapul a felmérés. A statisztikákat mindenki úgy értelmezi, ahogyan akarja - a kormánypárt például előszeretettel stafírozza ki azokat -, de a vállalati vezetők véleményét mégsem lehet figyelmen kívül hagyni, hiszen mégis csak ők döntenek a beruházásokról, a fejlesztésekről. Márpedig, ha Magyarországról nem túl jó a vélemény az üzleti környezetben, akkor az azt jelenti, hogy jóval kevesebb befektetés fog az országba érkezni.
A Világgazdasági Fórum felmérése a versenyképességi mutatók között a legrangosabbnak számít, több mint 100 paramétert vesznek figyelembe, és hiába tartalmaz szubjektív elemeket, a versenyképesség változása és a versenytársakhoz mért relatív helyzetünk jól tükrözi Magyarország helyzetét. Mivel a magyar kormány sosem fogja elismerni az unortodox gazdaságpolitika sikertelenségét - a magyar gazdaságot most is az uniós források tartják lélegeztetőgépen -, inkább félresöpörnek minden építőjellegű kritikát.
Az unortodox gazdaságpolitika egyértelműen megbukott, a korrupció pedig annyira agyonnyomja a magyar gazdaságot, hogy cselekvés hiányában még mélyebbre fogunk süllyedni.
(tenytar)
Bal-Rad komm: Megjegyezzük: a fejlett országok korrupciós világranglistájának NEGYEDIK HELYEZETTJEKÉNT toronymagasan verjük Maradék-Ukrajnát! Valcmanék csak Döbrögi viharsebesen távolodó hátát leshetik!
Országunk-és ezt le kell szögezni a leghatározottabban-A RENDSZERT VÁLTOTT ORSZÁGOK KÖZÜL A LEGOCSMÁNYABBUL JÁRT!
A rabszolgabérre alapozott Nagy Összeszerelde álma-meglehet-már hónapokon belül fog összeomlani! Egyenesen Döbrögire. “Zajos és gyors rendszerváltás lehet a vége"-hogy Tölgyessy mai véleményét idézzük!
Persze a qrmányvetítóben továbbra is a dicsőségjelentés filmje pereg! Egészen az áramkimaradásig!


http://www.balrad.com/2016/10/12/ha-jo-az-aramszunet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: lélegeztetőgépen, gazdaságpolitika, kimagyarázásának, dicsőségjelentés, versenyképességi, versenytársakhoz, statisztikákban, megkérdezéseken, versenyképesség, magyarországról, széttagoltságon, elbagatellizált, legrangosabbnak, költségvetéshez, versenykepesseg, qrmányvetítóben, legocsmányabbul, helyezettjeként, sikertelenségét, foglalkoztatási, fejlesztésekről, áramkimaradásig, világgazdasági, beruházásokról, rabszolgabérre, közbeszerzések, sereghajtójává, makrogazdasági, adórendszernek, horvátországot, adórendszerünk, előszeretettel, rendszerváltás, katasztrofális, magyarországon, munkaerőpiacon, magyar versenyképesség, régiós országok, magyar gazdaság, felmérés szerint, legsúlyosabb problémát, intézményi háttér, kormánypárt felmérésre, lehetetlen kimagyarázásának, kormány részéről, elmúlt években, versenyképességet mérő, eddigi trendek, piaci hatékonyságot, egészségügy helyzetét, innovációs képességet, üzleti környezetet, Beérett Orbán, Világgazdasági Fórum, Orbán Viktor, Matolcsy György, NEGYEDIK HELYEZETTJEKÉNT, RENDSZERT VÁLTOTT ORSZÁGOK KÖZÜL LEGOCSMÁNYABBUL JÁRT, Nagy Összeszerelde, Egyenesen Döbrögire,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem látom őket  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Esti kép  Nárciszok  Egy imádság Ágoston Vallomások...  A jó kedv a világon  Alvó kutya  Virág vasárnap  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Az izmaink nem csak testmozgás...  J. Donald Walters  Görgess  Karinthy Frigyes: Almafa  Tibeti harangvirág  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Havazás  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fülpontok  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Alvó baby  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Esti kép  Nem hazudnak  képre írva  képre írva  Búzavirág  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Ködvirágok  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Búzavirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Szép estét kedves látogatóimna...  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Könyvek  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Talppontok közérthetően  Esti kép  Sir Andrew Lloyd Webber  Szép estét kedves látogatóimna...  A víz abszolút súlya nem számí...  Búzavirág  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Az út  Galaktikus kapcsolat  Kinyílni egy beteg világban: v...  Facebookon kaptam  képre írva  Virágos mező  Alvó cica  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Havasi gyopár  képre írva  Egy hét kihagyás  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Facebookon kaptam  Nárcisz  Levél lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  képre írva  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Könyvek  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
magyar versenyképesség, régiós országok, magyar gazdaság, felmérés szerint, legsúlyosabb problémát, intézményi háttér, kormánypárt felmérésre, lehetetlen kimagyarázásának, kormány részéről, elmúlt években, versenyképességet mérő, eddigi trendek, piaci hatékonyságot, egészségügy helyzetét, innovációs képességet, üzleti környezetet, elmúlt négy, átláthatatlan gazdasági, munkaerő-piaci problémáknak, régió legjobban, stabilan alacsony, kistafírozott foglalkoztatási, fundamentumok jóval, orbáni gazdaságpolitika, régió sereghajtójává, legfrissebb felmérés, intézményi akadályokat, korrupciót jelöli, kivételezett kormányközeli, adott megrendelést, legjobb viszony, mutyizás gyakorlatilag, cégek ilyen, kormány mögé, egyik legrosszabb, rengeteg átalakításnak, idei 60-as, adórendszer ilyen, legtöbb adónem, széttagoltságon segíteni, adónemek száma, ehhez kapcsolódó, családos munkavállalók, egyik legmagasabb, magyar kormány, munkaerőpiacon döntő, nagyon torz, kormány különadókat, magyar gazdasági, versenyképességet hátráltató, cégek egyre, potenciális munkavállalók, adott pozíció, imént felsorolt, felmérésben szereplő, legrosszabbak közé, oktatási rendszer, munkaerőpiac szempontjából, üzleti szférában, innovációs teljesítményen, gazdasági élet, kormány alig, kritikákhoz hasonlóan, statisztikákat mindenki, kormánypárt például, vállalati vezetők, üzleti környezetben, országba érkezni, versenyképességi mutatók, legrangosabbnak számít, versenyképesség változása, versenytársakhoz mért, unortodox gazdaságpolitika, magyar gazdaságot, uniós források, korrupció pedig, fejlett országok, rabszolgabérre alapozott, qrmányvetítóben továbbra, dicsőségjelentés filmje, lélegeztetőgépen, gazdaságpolitika, kimagyarázásának, dicsőségjelentés, versenyképességi, versenytársakhoz, statisztikákban, megkérdezéseken, versenyképesség, magyarországról, széttagoltságon, elbagatellizált, legrangosabbnak, költségvetéshez, versenykepesseg, qrmányvetítóben, legocsmányabbul, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 558
  • e Hét: 2216
  • e Hónap: 19009
  • e Év: 151926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.