Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fütty és sikoly
  2016-10-14 13:15:08, péntek
 
  Fütty és sikoly

Fütty sokféle van. Lehet akár az elismerés kifejezése is, az örömujjongásé valami, vagy valaki miatt. Lehet hívó jel kedvenc négylábúink felé, házőrzőnknek parancs, vagy lovunknak az utasítás hangja is akár. De legtöbbször mégis a nem tetszés kinyilvánítását jelenti, tömegesen pedig egyértelműen azt.


Banánköztársaság | Szerző: Adorján György | 2016. október 14

orban-matolcsy2Nincsen ez másképpen a sikollyal sem. Lehet örömteli testi kapcsolat kiteljesedésében a gyönyörszerzés csúcspontjának hangbéli kirohanása éppúgy, mint a hullámvasúton történő utazás okozta önfeledtség kibontakozása. De legtöbbször mégis a félelem, a rettegés, a sértetti mivoltból fakadó segélykiáltás megnyilvánulása. Nincs ez másképpen azzal a maszkkal sem, amely a Sikoly című filmben szerepelt.

Az MTK stadion avatásán a füttykoncert egyértelműen a nem tetszés kifejeződése volt. Kezdetben csak kisebb vidéki online hírekben jelent meg, később csak a nagyobbacskákban, de az MTI már az elején is elfeledkezett volna arról, hogy bizony a felcsúti kisvasutast beszéde alatt kifütyülték rendesen. Erről nem tudósított a nemzeti hírügynökség, csak a kormányfő beszédjének egy-egy részletéről számolt be.

A híradások szerint már akkor elkezdődött a füttyölés és a bekiabálás, amikor bekonferálták a felszólalókat, de igazán csak akkor erősödött fel, amikor Orbán lépett a mikrofonhoz, és beszélni kezdett. Lehet, hogy a kormány szószátyárja majd ezt úgy fogja kommunikálni, hogy mindez a pávatáncos iránti rajongás kifejeződése volt, de nem gondolom, hogy ezt bárki is elhinné.

Így aztán a kormány iránt kevésbé elfogultak védve a védhetetlent, akár még azt is mondhatják, hogy mindennek oka a betonfal, meg a kivetítőkön megjelenő pornó és az, hogy csak a portugál sztár klub B csapata jött el az avatóra.

De az igazság másutt van, piros lap helyett a fütty jelentette azt, hogy a miniszterelnök ki van állítva, le van küldve a pályáról. Nincs apelláta, meg kilencven akárhány százalékos nem szavazatra való hivatkozás, fütty van csak és kész! Le kell jönni a pályáról, vége a játéknak, az ész nélküli össze-visszarohangálásoknak, az illiberális ámokfutásnak.

Nem először tüntettek a Quaestor károsultak képviselői, az őket ért, máig sem pótolt anyagi veszteségek miatt. Volt már Lánchíd lezárás, és tüntetés a Báthory utcai iroda előtt, e hét csütörtökön pedig a Fővárosi Törvényszék előtt sikoly maszkot viselve skandálták, a Fidesz maffia, a nem hagyjuk és ez Európa szégyene szlogeneket! Tarsoly meg közben a tárgyalásán azzal védekezett, tagadva a vádakat, hogy ő és társai egy koncepciós per áldozatai. Az igazi bűnösök nincsenek itt - mondta.

Mindegy is, hogy a volt Quaestor vezér mit beszélt. Mára tényként közismert, hogy a kormánynak, az MNB-nek közvetlen ráhatása volt a történésekre. A kérdés, hogy ezt ki fogja vizsgálni és milyen mélységben, és a tárgyaló bírónak feltűnik-e mindez?

A fütty és a sikoly, ezekben a negatív értelmezésekben egyedül Orbán érdeme. Az ő illiberális államépítésének sittje mindaz a hegyekben álló autokrata törmelék, amely kiváltotta mára a kevésbé fájt fülűek tiltakozását is.

Az október másodiki érvénytelenség, az azzal való cinikus játszadozás, együtt az MTK avatáson történtekkel, kísérve a Quaestor károsultak felháborodásával, megspékelve a Népszabadság elleni akcióval, mind, mind azt a szándékot fejezik ki a közvélemény reakcióiban, hogy Orbánnak le kell mennie a pályáról, mert amit ő ott tesz, az nem csak szabályellenes, hanem gyomorforgatóan sportszerűtlen is egyben!


http://gepnarancs.hu/2016/10/futty-es-sikoly/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: banánköztársaság, kiteljesedésében, felháborodásával, nagyobbacskákban, megnyilvánulása, államépítésének, értelmezésekben, gyomorforgatóan, kinyilvánítását, miniszterelnök, sportszerűtlen, gyönyörszerzés, csúcspontjának, szabályellenes, érvénytelenség, elfeledkezett, segélykiáltás, örömujjongásé, hullámvasúton, kibontakozása, felszólalókat, bekonferálták, füttykoncert, hírügynökség, kifejeződése, tiltakozását, egyértelműen, kommunikálni, szószátyárja, védhetetlent, történtekkel, népszabadság, házőrzőnknek, történésekre, ámokfutásnak, elkezdődött, elismerés kifejezése, örömujjongásé valami, utasítás hangja, gyönyörszerzés csúcspontjának, hullámvasúton történő, sértetti mivoltból, füttykoncert egyértelműen, felcsúti kisvasutast, nemzeti hírügynökség, kormányfő beszédjének, híradások szerint, kormány szószátyárja, pávatáncos iránti, kormány iránt, kivetítőkön megjelenő, portugál sztár, Adorján György, Fővárosi Törvényszék,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sok ember olyan, mint a kaméle...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam Krisztinától  40 felett  Egy párkányon  40 felett  Horváth Szilvia tollából  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  képre írva  Robin Wight pitypang szobra  Esterházy Péterre emlékezünk  Mindent de mindent visszakap  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Alvó cica  képre írva  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  képre írva  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szép estét kedves látogatóimna...  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Latinovits Zoltán tollából  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Segíts neki dicsérni Téged  képre írva  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Vito Giaquinto gondolata  Szeretem ujjad karcsuságait,  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péterre emlékezünk  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Jan Twardowski - Siessünk  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Müller Péter tollából  Töröld le  Horváth Szilvia tollából  Gebhardt Nóra versei II.  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Tanácsok egy pszichológustól  Horváth Szilvia tollából  A pitypang legendája  Ma van a magyar költészet napj...  Szép álmokat!  Kertem  Jázmin  Mindent de mindent visszakap  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam Krisztinától  Jázmin  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Alvó cica  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
elismerés kifejezése, örömujjongásé valami, utasítás hangja, gyönyörszerzés csúcspontjának, hullámvasúton történő, sértetti mivoltból, füttykoncert egyértelműen, felcsúti kisvasutast, nemzeti hírügynökség, kormányfő beszédjének, híradások szerint, kormány szószátyárja, pávatáncos iránti, kormány iránt, kivetítőkön megjelenő, portugál sztár, igazság másutt, fütty jelentette, illiberális ámokfutásnak, Quaestor károsultak, tárgyalásán azzal, igazi bűnösök, volt Quaestor, tárgyaló bírónak, negatív értelmezésekben, hegyekben álló, kevésbé fájt, október másodiki, azzal való, szándékot fejezik, közvélemény reakcióiban, banánköztársaság, kiteljesedésében, felháborodásával, nagyobbacskákban, megnyilvánulása, államépítésének, értelmezésekben, gyomorforgatóan, kinyilvánítását, miniszterelnök, sportszerűtlen, gyönyörszerzés, csúcspontjának, szabályellenes, érvénytelenség, elfeledkezett, segélykiáltás, örömujjongásé, hullámvasúton, kibontakozása, felszólalókat, bekonferálták, füttykoncert, hírügynökség, kifejeződése, tiltakozását, egyértelműen, kommunikálni, szószátyárja, védhetetlent, történtekkel, népszabadság, házőrzőnknek, történésekre, ámokfutásnak, elkezdődött, önfeledtség, kifütyülték, kivetítőkön, mikrofonhoz, kisvasutast, csütörtökön, beszédjének, szlogeneket, részletéről, illiberális, legtöbbször, veszteségek, törvényszék, tárgyalásán, reakcióiban, négylábúink, közvélemény, játszadozás, megspékelve, kifejezése, jelentette, kiváltotta, koncepciós, védekezett, tudósított, skandálták, elfogultak, károsultak, mondhatják, pávatáncos, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 310
  • e Hét: 649
  • e Hónap: 4394
  • e Év: 157890
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.