Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kétszer annyian utálják Orbánt, mint ahányan imádják
  2016-10-17 16:00:15, hétfő
 
 
Kétszer annyian utálják Orbánt, mint ahányan imádják

Dull Szabolcs

2016.08.19. 07:01
Új módszerrel méri és mutatja be a politikusok népszerűségét a Republikon Intézet. A kutatócég azt is méri és közli ezentúl, hogy egy politikusnak mekkora az elutasítottsága, mekkora az ellentábora. A mostani kutatásukból kiderült, hogy a baloldali politikusok közül Szél Bernadett és Kunhalmi Ágnes a legnépszerűbb, és nekik alacsony az elutasítottságuk. Orbánt sokan nagyon kedvelik, de még többen utálják.

A politikusok népszerűségét mérni nehéz, és különböző kérdezéstechnikákkal, illetve módszertani húzásokkal alapvetően át lehet rajzolni egy rangsort. Ez derült ki a Republikon Intézet most közzétett kutatásából, amelyben 18 magyar politikus népszerűségét vizsgálták, és nem is kell mondani, más-más kérdésekre egészen különböző listák születtek.

Ha arra kérdeztek rá például, hogy kit látnának az emberek szívesen döntéshozói pozícióban, az első két helyen Áder János és Orbán Viktor szerepel; őket három baloldali politikus, az LMP-s Szél Bernadett, az MSZP-s Kunhalmi Ágnes és a PM-es Karácsony Gergely követi.
Ha a kérdés arra vonatkozik, kiket kedvelnek a választók: Áder, Szél és Kunhalmi végez a dobogón. Orbán itt csak az ötödik.
Ugyanakkor ha az a kérdés, kit nem kedvelnek kifejezetten, Gyurcsány Ferenc és Rogán Antal után Orbán Viktor itt is az élmezőnyben van, ő a harmadik.

13987439 10154332918364976 2489601979676271556 o
Fotó: Republikon Intézet

Óvatosan kell tehát kezelni a politikusi népszerűségi listákat, amelyekről Dávid Ibolya óta tudjuk, hogy a párt népszerűségéhez ráadásul nincs is automatikusan közük. (Dávid évekig a népszerűségi listák élmezőnyében volt, az MDF népszerűségére azonban ebből vajmi kevés ragadt. Ennek az az oka, hogy Dávid jobbról és balról is kapott közepes értékeléseket, ami felhúzta a pontszámát.)
Gyurcsány csak ismertségben közelíti Orbánt

Már önmagában az is egy torzító tényező, hogy miért épp 18 politikust vizsgálnak egy kutatásban, és miért épp azokat a politikai szereplőket. A Republikon felmérésében például a jobbikosok közül csak Vona Gábor szerepel, míg a baloldalról a nem épp élvonalban lévő szocialista Horváth Csaba is bekerült a felmérésbe.

A Republikon kutatása abból a szempontból viszont hasznos, hogy a különböző válaszokból, rangsorokból remekül kirajzolódik az összkép, hogy egy politikust a szavazók mennyire ismernek, kedvelnek, utálnak, és mindezzel együtt kompetensnek tartják-e.

Néhány érdekesebb megállapítás a kutatásból:

A Fidesz-KDNP politikusai szinte egyeduralkodók ismertségben; velük csak a DK elnöke képes versenyezni (Gyurcsány Ferenc ismertségét nyilván nem az ellenzéki ténykedése, hanem a miniszterelnöksége növelte). Orbánnak 98,4, Gyurcsánynak 98,1, Áder Jánosnak 93,3 százalék az ismertsége.
Orbán Viktor és az Együtt-alelnök Juhász Péter a leginkább megosztó politikusok. Vagyis sokan válaszolják, hogy ,,kifejezetten kedvelik őket", viszont esetükben magas az olyan válaszadók aránya is, akik kifejezetten nem kedvelik őket.
Például majdnem kétszer annyian tartják egyértelműen ellenszenvesnek Orbán Viktort (21,8 százalék), mint ahányan kimondottan kedvelik (11,2 százalék).

14067996 10154332917729976 96390363037322602 o
Fotó: Republikon Intézet
Magas az elutasítottsága Lázár Jánosnak, valamint Gyurcsány Ferencnek és Rogán Antalnak is - utóbbi két politikus gyakorlatilag a népszerűség összes mérhető dimenziójában a legrosszabb helyet szerezte meg.
A két legkevésbé elutasított politikus az LMP korábbi és jelenlegi társelnöke, Schiffer András és Szél Bernadett.
Az elemzésben vizsgált politikusok közül csak három olyan volt, akit többen szívesen látnának döntéshozói pozícióban, mint ahányan kedvelik őket: ők sorrendben Orbán Viktor, Molnár Gyula MSZP-elnök és Lázár János.
A fideszesek táborában a következő a fideszes politikusok népszerűsége: Orbán Viktor (76 százalékkal), Áder János (67), Lázár János (50).
A baloldali kormányra áhítozók táborában pedig ez a baloldali, liberális politikusok népszerűsége (figyelemre méltó az alacsonyabb népszerűségi pontszám): Szél Bernadett (49,5 százalék), Kunhalmi Ágnes (46,8), Molnár Gyula (45,2).

Szél, Áder, Kunhalmi a lista elején

A Republikon az előbb bemutatott módszertani problémák miatt a jövőben egy új indexszel mutatja majd be a politikusi népszerűséget. A dolog az adott politikussal szimpatizálók, illetve nem szimpatizálók különbségén alapul. Vagyis az intézet megméri, hogy a politikust mennyien kedvelik, illetve azt is, mennyien nem kedvelik, utálják. Majd az előbbi csoport százalékos értékeit pozitív, míg az utóbbiakét negatív előjellel látja el. A kettőt pedig kivonja egymásból.
13938021 10154332919259976 5313217250518930405 o
Fotó: Republikon Intézet

Így kapunk egy olyan listát, amelynek értékei mínusz 100-tól plusz 100-ig terjedhetnek, és ezen jobban láthatjuk, hogy egy politikusnak a drukkerei vagy az ellendrukkerei vannak többen. A Republikon most először publikált indexe alapján négy olyan politikus van, akinek több a szimpatizánsa, mint az ellendrukkere. Sorrendben: Szél Bernadett, Áder János, Kunhalmi Ágnes és Karácsony Gergely.

Mivel Orbánnak a kedveltségénél nagyobb az elutasítottsága, ezért ő a középmezőnyben található, de így is megelőzi Molnár Gyulát és Vona Gábort. A lista végén Lázár, Rogán és Gyurcsány kullog, ami abból adódik, hogy őket kevesen kedvelik, és sokan kifejezetten nem kedvelik.

A teljes kutatást itt lehet végigböngészni.

http://index.hu/belfold/2016/08/19/ketszer_annyian_utaljak_orbant_mint_ahanyan_ke dvelik_a_republikon_intezet_politikusi_nepszerusegi_listaja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elutasítottságuk, ellenszenvesnek, elutasítottsága, népszerűségéhez, ellendrukkerei, kedveltségénél, népszerűségére, egyeduralkodók, végigböngészni, középmezőnyben, szimpatizálók, automatikusan, népszerűséget, népszerűségét, dimenziójában, gyakorlatilag, legnépszerűbb, értékeléseket, szimpatizánsa, ellendrukkere, kifejezetten, egyértelműen, politikusnak, ismertségben, terjedhetnek, gyurcsánynak, kirajzolódik, rangsorokból, nepszerusegi, felmérésében, kompetensnek, megállapítás, élmezőnyében, népszerűségi, kutatásukból, népszerűsége, politikusok népszerűségét, politikusnak mekkora, mostani kutatásukból, baloldali politikusok, emberek szívesen, kérdés arra, politikusi népszerűségi, párt népszerűségéhez, népszerűségi listák, torzító tényező, politikai szereplőket, jobbikosok közül, szempontból viszont, különböző válaszokból, szavazók mennyire, ellenzéki ténykedése, Dull Szabolcs, Republikon Intézet, Szél Bernadett, Kunhalmi Ágnes, Áder János, Orbán Viktor, LMP-s Szél Bernadett, MSZP-s Kunhalmi Ágnes, PM-es Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc, Rogán Antal, Dávid Ibolya, Vona Gábor, Horváth Csaba, Áder Jánosnak, Együtt-alelnök Juhász Péter, Orbán Viktort, Lázár Jánosnak, Gyurcsány Ferencnek, Rogán Antalnak, Schiffer András, Molnár Gyula MSZP-elnök, Lázár János, Molnár Gyula, Karácsony Gergely, Mivel Orbánnak, Molnár Gyulát, Vona Gábort,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esterházy Péterre emlékezünk  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  képre írva  A pitypang legendája  Az ókori görögök sebkezelésre ...  A pitypang legendája  A pitypang legendája  Ott van  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Bársony székben  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 13  Szép estét kedves látogatóimna...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam Krisztinától  Jázmin  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Otthon  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Walter Chrysler mondta  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Csend  Tanmese  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Mindent de mindent visszakap  József Attila - Kopogtatás nél...  Pitypang szökőkút  Nevelőszülőkhöz adták,  Szép estét kedves látogatóimn...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Előfordul, hogy  Robin Wight pitypang szobra  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Egy párkányon  Van néhány kérdés, amin gondol...  Szívek  Baranyi Ferenc - N i n c s  Alvó cica  Robert Merle tollából  A Magyar Költészet napja alkal...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Csend  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Vito Giaquinto gondolata  Szép estét  Jázmin 
Bejegyzés Címkék
politikusok népszerűségét, politikusnak mekkora, mostani kutatásukból, baloldali politikusok, emberek szívesen, kérdés arra, politikusi népszerűségi, párt népszerűségéhez, népszerűségi listák, torzító tényező, politikai szereplőket, jobbikosok közül, szempontból viszont, különböző válaszokból, szavazók mennyire, ellenzéki ténykedése, leginkább megosztó, olyan válaszadók, elutasítottsága Lázár, népszerűség összes, legrosszabb helyet, elemzésben vizsgált, fideszesek táborában, fideszes politikusok, baloldali kormányra, alacsonyabb népszerűségi, lista elején, előbb bemutatott, politikusi népszerűséget, adott politikussal, intézet megméri, politikust mennyien, előbbi csoport, utóbbiakét negatív, kettőt pedig, olyan listát, drukkerei vagy, ellendrukkerei vannak, kedveltségénél nagyobb, középmezőnyben található, lista végén, teljes kutatást, elutasítottságuk, ellenszenvesnek, elutasítottsága, népszerűségéhez, ellendrukkerei, kedveltségénél, népszerűségére, egyeduralkodók, végigböngészni, középmezőnyben, szimpatizálók, automatikusan, népszerűséget, népszerűségét, dimenziójában, gyakorlatilag, legnépszerűbb, értékeléseket, szimpatizánsa, ellendrukkere, kifejezetten, egyértelműen, politikusnak, ismertségben, terjedhetnek, gyurcsánynak, kirajzolódik, rangsorokból, nepszerusegi, felmérésében, kompetensnek, megállapítás, élmezőnyében, népszerűségi, kutatásukból, népszerűsége, politikussal, politikusok, ismertségét, alacsonyabb, módszertani, politikusai, szempontból, kutatásából, szocialista, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 197
  • e Hét: 3961
  • e Hónap: 7706
  • e Év: 161202
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.