Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mikhail Naimy: Mirdad könyve
  2016-10-18 09:09:26, kedd
 
 





"Nézzetek felfelé, hogy lássátok, ami lent van. Nézetek lefelé, hogy lássátok ami fent van.
Éppen annyit ereszkedjetek lefelé, amennyit felfelé mentetek - ellenkező esetben elvesztitek egyensúlyotokat.

Ma tanítványok vagytok. Holnap tanítók lesztek. Hogy jó tanítók lehessetek, jó tanítványokká kell lennetek.

Nem kell azzal próbálkoznotok, hogy a rosszat eltávolítsátok a világból, még a gyomnövényekből is lehet jó trágya a földnek. (...)
Kizárólag magas és erős fákból nem lesz erdő. Mindig szükség van bozótra és kúszónövényre is.
A képmutatást lehet álcázni - egy bizonyos határig; de nem lehet örökre elleplezni, mint ahogy elpusztítani és kiirtani sem.(...)

Állítsatok magas világítótornyot, de ne hívogassátok az embereket, hogy jöjjenek és nézzék meg. Nincs szükségük hívogatásra azoknak, akik fényre vágynak.
A bölcsesség teher a félig-bölcs számára, az ostobának pedig ostobaság. Segítsétek a félig-bölcsnek terhét hordozni, az ostobát kerüljétek; a félig-bölcs sokkal jobban tudja őt tanítani, mint ti.(...)

A megszabadulás útján a kevés sokkal többet ér, mint a sok.

Nem egyszer, nem kétszer, nem is csak százszor kell felemelnetek azt, ki megbotlik, amikor követni próbál benneteket. Emeljétek fel mindaddig, egészen addig, amíg már nem botlik meg többé, visszaemlékezve arra az időre, amikor ti is gyermekek voltatok.
Kenjétek meg a szíveteket és az értelmeteket bocsánattal, hogy álmaitok se akadozzanak.

Az élet különböző fajtájú és hőfokú láz, az ember rögeszméitől függően - s az emberek mindig önkívületben vannak. Boldogok, akiket a szent szabadság önkívülete ragadott magával, ami a szent belátás gyümölcse.

Az emberek lázai megváltoztathatók. A háború lázát a béke lázává lehet változtatni. Az arany felhalmozásának lázát a szeretet felhalmozásának lázává lehet változtatni. Ez a Szellem alkímiája és ti arra vagytok hivatottak, hogy ezt gyakoroljátok és tanítsátok.

Hirdessétek az életet a haldoklóknak, az élőnek pedig a halált. De azoknak, akik a győzelem után áhítoznak, a mindkettől való megszabadulást hirdessétek..."

Mikhail Naimy: Mirdad könyve






 
 
0 komment , kategória:  Tőrténetek, bölcsességek  
Címkék: egyensúlyotokat, felhalmozásának, gyomnövényekből, világítótornyot, visszaemlékezve, próbálkoznotok, eltávolítsátok, megszabadulást, ereszkedjetek, kúszónövényre, gyakoroljátok, tanítványokká, megszabadulás, hívogassátok, haldoklóknak, értelmeteket, felemelnetek, rögeszméitől, elpusztítani, önkívületben, hirdessétek, képmutatást, változtatni, akadozzanak, tanítványok, hívogatásra, elvesztitek, bocsánattal, szíveteket, önkívülete, elleplezni, állítsatok, lehessetek, kerüljétek, hivatottak, benneteket, rosszat eltávolítsátok, képmutatást lehet, bizonyos határig, bölcsesség teher, félig-bölcs számára, ostobának pedig, félig-bölcsnek terhét, ostobát kerüljétek, félig-bölcs sokkal, megszabadulás útján, kevés sokkal, értelmeteket bocsánattal, élet különböző, ember rögeszméitől, emberek mindig, szent szabadság, Mikhail Naimy,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó kutya  Alvó kisfiú  Paul David Tripp Március 27  Esti képek  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Sonka vásár  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Aki belekortyol  képre írva  Jó éjszakát  Alvó kutyák  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  A csend aranyat ért  Alvó kutyák  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Apu  A nagyhét eseményei  Sok ember olyan,  virágvasárnap  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Jó éjszakát  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó baby  Kövesd a vezetőt  Levél lány  képre írva  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Most - segíts meg Mária ,  Most - segíts meg Mária ,  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Rács mögé  Amikor még kicsi voltál...  Sonka vásár  Inkább ad  Virágvasárnap a húsvét előtti  A szeretetről  Facebookon kaptam Krisztinától  A haj állapotának javítása egy...  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  virágvasárnap  Esti képek  Táplálékok a máj egészségének ...  Az angyali üdvözlet  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A szeretetről  üdvözöllek!  Képes idézet !  Szívet megérintő . . . 
Bejegyzés Címkék
rosszat eltávolítsátok, képmutatást lehet, bizonyos határig, bölcsesség teher, félig-bölcs számára, ostobának pedig, félig-bölcsnek terhét, ostobát kerüljétek, félig-bölcs sokkal, megszabadulás útján, kevés sokkal, értelmeteket bocsánattal, élet különböző, ember rögeszméitől, emberek mindig, szent szabadság, szent belátás, emberek lázai, háború lázát, béke lázává, arany felhalmozásának, szeretet felhalmozásának, élőnek pedig, győzelem után, mindkettől való, egyensúlyotokat, felhalmozásának, gyomnövényekből, világítótornyot, visszaemlékezve, próbálkoznotok, eltávolítsátok, megszabadulást, ereszkedjetek, kúszónövényre, gyakoroljátok, tanítványokká, megszabadulás, hívogassátok, haldoklóknak, értelmeteket, felemelnetek, rögeszméitől, elpusztítani, önkívületben, hirdessétek, képmutatást, változtatni, akadozzanak, tanítványok, hívogatásra, elvesztitek, bocsánattal, szíveteket, önkívülete, elleplezni, állítsatok, lehessetek, kerüljétek, hivatottak, benneteket, tanítsátok, segítsétek, bölcsesség, mindkettől, ostobaság, ostobának, kizárólag, különböző, megbotlik, áhítoznak, gyümölcse, ellenkező, gyermekek, alkímiája, embereket, mindaddig, emeljétek, szabadság, szükségük, bölcsnek, hordozni, tanítani, bizonyos, százszor, voltatok, jöjjenek, kenjétek, kiirtani, álmaitok, nézzetek, boldogok, mentetek, amennyit, világból, szeretet, lennetek, győzelem, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 442 db bejegyzés
Összes: 12932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 4291
  • e Hónap: 26191
  • e Év: 115801
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.