Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mit tanít a Biblia az angyalokról ?
  2014-09-16 05:34:56, kedd
 
  Az angyalok szellemi lények, intelligenciával, érzelmekkel és akarattal rendelkeznek. Inteligensek (Máté 8:29; 2 Korintus 11:3; 1 Péter 1:12), érző lények (Lukács 2:13; Jakab 2:19; Jelenések 12:17), és akarattal rendelkeznek (Lukács 8:28-31; 2 Timóteus 2:26; Júdás 6). Az angyalok stellemi lények (Zsidók 1:14), igazi fizikai test nélkül. Az a tény azonban, hohy nincs fizikai testük, nem jelenti azt, hogy nem különálló egyéniségek (ugyanez vonatkozik Istenre is).



MI AZ ANGYALOK FELADATA?

Azt nem tudjuk, vajon minden angyal ugyanazt a feladatot végzi-e, vagy néhányan specializálódtak bizonyos területekre. A Biblia beszél az angyalok különböző fajtáiról, mint a Kerúbok (Ezékiel 1) és Szeráfok (Ézsaiás 6). Két angyalról név szerint is tudunk: Mihályról (vagy Mikál) (Dán 10,13 • Júd 9) és Gábrielről (Dán 9,21 • Lk 1,19;26).
A Szentírásban legyakrabban előforduló névtelen angyalok azonban különböző feladatokat látnak el - mind Istent szolgálva.

Imádat és dícséret - ez a mennyben végzett legfőbb foglalatosság (Ézs 6,1-3 • Jel 4-5).
Kinyilatkoztatás - hírvivőként szolgálnak, hogy átadják Isten üzenetét az embereknek. Õk segítettek közvetíteni Mózesnek a törvényt (ApCsel 7,52-53) és az üzenetek nagy részét is ők vitték Dániel és a Jelenések könyvében.
Vezetés - az angyalok adtak utasításokat Józsefnek Jézus születéséről (Mt1-2), az asszonyoknak a sírnál, Fülöpnek (ApCsel 8,26) és Kornéliusznak (ApCsel 10,1-8).
Ellátás - Isten angyalokat használt arra, hogy élelmet adjon Hágárnak (1Móz 21,17-20), Illésnek (1Királyok 19,6) és Krisztusnak, megkísértése után (Mt 4,11).
Védelem - Isten embereinek távoltartása a fizikai veszélytől, ahogy példa erre Dániel és az oroszlánok esete, vagy három barátja a tüzes kemencében (Dán 3 és 6).
Megszabadítás - Isten embereinek kiszabadítása a veszélyből. Angyalok szabadították ki az apostolokat a börtönből az ApCsel 5-ben, és ezt megismételték Péterrel az ApCsel 12-ben.
Megerősítés és bátorítás - angyalok erősítették meg Jézust megkísértése után (Mt 4,11), bátorították az apostolokat a prédikálásra, miután kiszabadították őket a börtönből (ApCsel 5,19-20), és megmondták Pálnak, hogy mindenki túléli a bekövetkező hajótörést (ApCsel 27,23-25).
Imák megválaszolása - Isten gyakran angyalokat használ fel, hogy az ő gyermekeinek imáira válaszoljon (Dán 9,20-24; 10,10-12 • ApCsel 12,1-17).
Gondoskodás a hívőkről a halál pillanatában - Lázár és a gazdag ember történetében azt olvassuk, hogy angyalok vitték Lázár lelkét “Ábrahám kebelére", amikor meghalt (Lk 16,22).

Írta: Dr. John Bechtle




Az angyalokban való hit a Szentírás állandó tanúságtételén alapszik. Ha nem létezik a szellemek világa, akkor Isten hazugságban vétkes, mivel Ő ezt mondta: ,,Angyalaimnak parancsoltam felőled, hogy megőrizzenek minden utadon." (Zsolt 91,11) Ha nincsenek angyalok, akkor Krisztus álmodozó volt, amikor így szólt: ,,Látni fogjátok, hogy megnyílik az ég és Isten angyalai föl-alá szállnak az Emberfia előtt." (Jn 1,51) Ha nincsenek angyalok, akkor Pál betegesen fantáziált, amikor ezt írta: ,,Benne teremtett mindent a mennyben és a földön: a láthatókat és a láthatatlanokat, trónusokat, uralmakat, fejedelemségeket és hatalmasságokat, mindent általa és érte teremtett." (Kol 1,16) Mind az Ó-, mind az Újszövetség számtalan helyén van szó angyalokról, akiket hírnöknek, küldöttnek, szellemnek, Isten fiainak, őrnek, a menny lakóinak, mennyei seregeknek neveznek.






Angyali rangsor


Az angyalok rangsorozása nem éppen könnyű feladat, főleg azért mert az emberi elme lineárisan gondolkodik kicsi-nagy, magasrangú-alacsonyrendű, jó-rossz. A valóságban viszont nincs ilyen az isteni erőnek rengeteg megnyilvánulási formája van és mindegyik egy egész szerves része, csupán a feladataik és erejük különbözteti meg őket egymástól.

Az elementálok és a dévák is az Angyali hierarchia részei.

Az Angyalokat különböző rendekbe sorolhatjuk a feladatkörük és erősségük szerint.

Elementálok: A "legalacsonyabb rendű" lények, az emberek szeme előtt megjelenhetnek, ködszerű foltok, felvillanásokban vagy különböző színes alakzatokban.
Továbbá közéjük sorolhatóak az elem lények a törpék, manók, tündérek, szilfek (légi szellemek), szalamandrák (tűzszellemek), illetve a sellők (vízi szellemek) csoportja is.
Az elementálok szoros kapcsolatban állnak a természettel és az elemekkel.

Dévák: fejlettebb elementálok, feladatuk: az évszakok felügyelete, a folyók és hatalmas erdők védelme, de megtalálhatóak szent kegyhelyek, szent épületek és különböző szent helyek környékén is.
Egyes Angyaltörténészek szerint három kategorikus szférába sorolhatóak az Angyalok.

Az első szféra Angyalai a legközelebb állnak Istenhez, s mennyei tanácsadóként szolgálnak:
Ők a Szeráfok, Kerubok és Trónusok.

A Szeráfok a legfelső Angyalcsoport, így legközelebb állnak Istenhez. Isten trónját körülvéve különböző hangokkal és a szférák zenéjével dolgoznak. Egyfolytában Istent dicsőítik s így a hangok segítségével egyensúlyban, tartják a bolygók mozgását és a mennyeket.
Az Ótestamentumban lángoló teremtményekként írják le őket, mert ők a szeretet Angyalai, és lángolnak a szeretettől. A szeretet szellemei. Ők hatják át a létezést szeretettel, az isteni szeretet hírnökei. A szeretet által teljes egységet alkotnak, nem különülnek el egymástól. Krisztus sok szentnek Szeráfként jelent meg. Az emberi lények a Szeráfoktól a hit és az isteni szeretet adományát kapják.

A Kerubok a második csoport Angyalai. Isten akaratát közvetítik minden síkon, azaz a mennyek krónikusai. Ők a bölcsesség angyalai, és a mennyek küszöbének őrei is, valamint a Frigyláda őrzőiként is ábrázolták őket. A Kerubok a Napból, a Holdból és a csillagokból sugárzó fény őrzői, nevük pedig imádkozót vagy bölcsességet jelent. Az összhang és harmónia szellemei. Az ő tevékenységük által lett a Káoszból Kozmosz. A Kozmosz jelentése: rend, rendezettség. A Kerubok segítségével hatja át az isteni rendező elv a létezést. Az égi világ rendjében, törvényszerűségeiben az ő tetteik nyilvánulnak meg. Mivel négyes dualitásban élnek, azaz négy-négy Kerub alkot teljes szellemi egységet, ezért sokszor négyarcú lényekként ábrázolják őket. Az emberi lények a Keruboktól a bölcsességet az erőt és a megvilágosodás isteni adományát kapják.

A Trónusok a harmadik helyen állnak a rangsorban, és ők a bolygók őrzői, más néven Ofanimok. Minden bolygónak saját trónusa van - a mi bolygónk Őrangyala a Föld Angyala. Sokszeműként és kerékként is ismertek, mert Isten trónusa körül hajtják kocsijukat, és mert befolyásolják kerekeinket, azaz csakráinkat. De hídként is szolgálnak az ember, az angyalok és Isten között, így összekötve az eget és földet.
Azoknak az Angyaloknak akiknek EL-re végződik a nevük szükségük van egy Ofanimra, hogy földi világunkban kifejthessék az erejüket. Az akarat szellemei. Ők hatják át a létezést akarattal, az isteni akarat hírnökei. Duálunióban élnek, két-két Trón alkot teljes szellemi egységet. Ennek megfelelően sok ábrázoláson kétarcú szárnyas lényekként ábrázolják őket. A Szaturnusz bolygó szellemi szférájában találkozhat velük az emberi szellem. Az emberi lények a Trónusoktól a teremtésünk megismerését és az isteni eszmék adományát kapják.
A második szférához tartoznak az Uraságok, Erősségek, Főhatóságok.

Az Uraságok a náluk alacsonyabb rangsorban lévő Angyali csoportoknak a kormányzói és szabályozói. Feladatuk, hogy tanácsokkal lássák el ezeket az Angyalokat. Az ábrázolásokon jobb kezükben arany pálcát tartanak, a bal kezükben Isten Pecsétjét. A bölcsesség szellemi lényei. Ők hatják át az egész létezést bölcsességgel, az isteni mindentudás hírnökei. Az emberiség nagy tanítómesterei tőlük merítették bölcsességüket. A Jupiter bolygó szellemi szférájában találkozhat velük az emberi szellem. A valódi bölcsesség nem kimondható, hanem erő és fény, az Uraságok emanációja! Az emberi lények az Uraságoktól az ellenségeink legyőzéséhez szükséges tudást és az üdvözölés titkának isteni adományát kapják.

Az Erősségek az ötödikek az Angyalok rangsorában. Két angyal közülük jelen volt Jézus Mennybe menetelénél. A csodák és az áldások Angyalainak tartják őket. Az Isteni fényt képesek hatalmas erővel sugározni, ezért gyakran utalnak rájuk ragyogó vagy fényes jelzővel. A mozgás szellemei. Az ő hatásuknak köszönhető, hogy minden mozog, minden rezeg, a legkisebb atomtól a legnagyobb galaxisokig. A emberi mozgás is általuk alakult ki. A szakrális mozgással, a templomi tánccal feléjük próbáltak közeledni. A Mars bolygó szellemi szférájában találhatók. Az emberi lények az akadályok legyőzésének isteni adományát kapják.

A Főhatóságok a hatodik helyet kapták az Angyalok között. Ők felügyelik a halált, a születést és az újjászületést. E csoport tagjai vezetik az Akasha krónika feljegyzéseit. Az Akasha krónika a szellemi világban lévő minden tudás kalendáriuma, melyben leírva megtalálható a lélek fejlődése során előforduló összes cselekedet és gondolat. Azonkívül megvédik lelkünket a gonosz lényektől, és bosszút állnak a világban munkálkodó gonoszon. A forma szellemei. Minden forma mögött az ő hatásuk keresendő. Az emberi forma is nekik köszönhető, amit úgy alakítottak ki, hogy az lehetővé tegye az emberi szellem testet öltését. A formák kialakítását a hang segítségével végzik. A formákkal való munka a művészetben nyilvánul meg leginkább. A szellemi alapokon nyugvó művészeti tevékenység közelebb visz a Forma szellemeihez, akiknek a bibliai neve: Elohím. A Nap szellemi szférájában találjuk meg őket.


A harmadik szféra Angyali csoportjai a Fejedelemségek, Arkangyalok
Ide tartoznak a Fejedelemségek, Arkangyalok, Angyalok.

Fejedelemségek vagy Hercegségek a hetedikek az angyali rangsorban és a nagyobb szervezetekre, csoportokra vigyáznak. Nemzetek, városok, sőt egyes vezetők felett is őrködnek. A hit szerint ebből a rendből származott az az Angyal is, aki Dávidnak segített legyőzni Góliátot.

Az Arkangyalok az Angyalok hierarchiájában a nyolcadik helyen vannak, és általában ők a legismertebbek: Mihály, Gábriel, Rafael, Uriel, Metatron, Sandalfon Arkangyalok. "Megvilágító Angyalok is", mert vigyázzák, megvilágítják és irányítják az Angyalok csoportjait, és az emberiség minden részletét. Mivel minden Arkangyalnak és Angyalnak az a feladata, hogy segítsenek nekünk embereknek, így bármikor és bármilyen problémával kapcsolatban hívhatjuk őket, készséggel segítenek. Mások megsegítése céljából is hívhatjuk őket, ezért is jó ha ismerjük nevükhöz tartozó feladatkörüket, mert így célirányos a cselekedet.

A népek szellemei. Minden népnek van egy szellemi vezetője, a nép géniusza. Régen tudtak róla, imádkoztak hozzá, áldozatokat mutattak be neki. Egy adott nép temperamentumában, nyelvében tükröződik hatásuk. Régen a nép királya beavatás révén- élő kapcsolatban állt a nép arkangyalával, így a magasabb isteni szándékok alapján vezette a népet. A népi hagyomány megismerése és ápolása segíti a velük való kapcsolatot. Szellemi hazájuk a Merkúr bolygó szellemi szférájában található.

Angyalok: Legnagyobb csoportjuk az egyes ember lelki-szellemi vezetéséért felelős. Leszületéskor minden ember kap maga mellé egy védőangyalt, aki egészen haláláig segíti, inspirálja, terelgeti védencét. Ők állnak legközelebb az emberhez. Velük lehetséges először az élő kapcsolat kialakítása. Az ember karmájának, előző életeinek, jelenlegi életfeladatának ismeretében a lehető legjobb módon tudják segíteni az embert, ha létrejön velük a kapcsolat. Szellemi hazájuk a Hold-szférában található. Az ősi időkben az ember ösztönös kapcsolatban állt védőangyalával, a későbbiekben azonban ez a kapcsolat megszűnt. A mai kor egyik feladata védőangyalunkkal az élő, tudatos kapcsolatfelvétel.


Archék: A kor szellemei. Egy-egy koron keresztül vezetik az emberiséget az adott kor feladatainak megfelelően. Hatással vannak a Föld és az ember fizikai testére. A jelenlegi korszellemi vezetője: Michael arché. Michael Nap-arché, az összes többi arché szellemi vezetője. Az Új Kor szellemi vezetője Uriel arché. Ő az Új Földfejlődés legfőbb segítője. Az archék a Vénusz bolygó szellemi szférájában találhatók.

Forrás:Kristálycsakra - Pusztai Orsolya






A 103. zsoltár: ,,Áldjátok az Urat, angyalai, mind, ti hatalmasok, kik teljesítitek parancsait, és lesitek a szavát! Áldjátok az Urat, égi seregek, mind, ti szolgái, kik teljesítitek akaratát!" (Zsolt 103,20-21). A 148. zsoltár kezdő versében pedig eképpen imádkozunk: ,,Dicsérjétek az Urat a mennyből, dicsérjétek a magasságban! Dicsérjétek, angyalai mind, dicsérjétek, égi seregek!"

Ők, a mennyeiek nemcsak velünk imádkoznak, hanem értünk is. A Jelenések könyvében János látja, amint ,,a huszonnégy vén leborult a Bárány előtt. Hárfája volt mindegyiknek és tömjénnel tele aranycsészéje - ezek a szentek imádságai." (Jel 5,8). A mennyben lakó szentek tehát Istennek ajánlják a földön élő szentek imádságait.

Az angyalok ugyanezt teszik: ,,Jött egy másik angyal, megállt az oltár előtt, aranyfüstölő volt nála. Sok tömjént kapott, hogy az összes szent imádásával tegye az aranyoltárra, amely az Isten trónusa előtt állt. Az angyal kezéből a tömjén füstje a szentek imádásával felszállt az Isten elé." (Jel 8,3-4)

Jézus maga óva int a kicsinyek megbotránkoztatásától, mert őrangyalaik biztosított közbenjáró befolyással bírnak az Atyánál: ,,Vigyázzatok, ne vessetek meg egyet se e kicsik közül! Mondom nektek: angyalaik az égben szüntelenül látják mennyei Atyám arcát." (Mt 18,10)


ANGYAL témában keresel? - ITT mindent megtalálsz! >> : Link
Küzdelem önmagunkkal ~ Angyalmandala : Link
Link






 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok II. ❤  
Címkék: fejedelemségeket, kinyilatkoztatás, felvillanásokban, specializálódtak, intelligenciával, teremtményekként, védőangyalunkkal, hierarchiájában, életfeladatának, ótestamentumban, megnyilvánulási, láthatatlanokat, kiszabadították, hatalmasságokat, fejedelemségek, megválaszolása, kristálycsakra, megtalálhatóak, feladatkörüket, bölcsességüket, tanítómesterei, legalacsonyabb, megjelenhetnek, védőangyalával, tanúságtételén, legismertebbek, megvilágosodás, angyalcsoport, aranycsészéje, szervezetekre, angyalmandala, megismételték, újjászületést, feljegyzéseit, tanácsadóként, leszületéskor, angyalok szellemi, angyalok stellemi, feladatot végzi-e, angyalok különbözõ, mennyben végzett, üzenetek nagy, angyalok adtak, fizikai veszélytõ, oroszlánok esete, tüzes kemencében, halál pillanatában, gazdag ember, angyalokban való, szellemek világa, menny lakóinak, angyalok rangsorozása, ANGYALOK FELADATA, Józsefnek Jézus, John Bechtle, Egyes Angyaltörténészek, Egyfolytában Istent, Káoszból Kozmosz, Föld Angyala, Isten Pecsétjét, Jézus Mennybe, Sandalfon Arkangyalok, Megvilágító Angyalok, Michael Nap-arché, Pusztai Orsolya,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mit beszél, nem értem, hogy m...  Paul David Tripp Április 20  Png virág  Irgalom és ítélet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png fotel  Ami embereknek lehetetlen, az...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Idő  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Kaffka_Margit  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A másik dolog,  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Leonardo da Vinci gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Bertolt Brecht -től idézet  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Nem méltó hozzád  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png férfi  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Őrizkednünk kell...  Alázat  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A másik dolog,  Leonardo da Vinci gondolata  Nem számIt  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png csokor  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  képre írva  Jó éjszakát  Fehér virág  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Próbálj meg ...  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Bounty krémes  Fekete-erdő desszert  Png férfi  Jó éjszakát  Idő  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
angyalok szellemi, angyalok stellemi, feladatot végzi-e, angyalok különböz&#245, mennyben végzett, üzenetek nagy, angyalok adtak, fizikai veszélyt&#245, oroszlánok esete, tüzes kemencében, halál pillanatában, gazdag ember, angyalokban való, szellemek világa, menny lakóinak, angyalok rangsorozása, emberi elme, valóságban viszont, isteni erőnek, egész szerves, emberek szeme, elem lények, elementálok szoros, évszakok felügyelete, első szféra, legközelebb állnak, legfelső Angyalcsoport, szférák zenéjével, hangok segítségével, bolygók mozgását, szeretet Angyalai, szeretet szellemei, létezést szeretettel, isteni szeretet, szeretet által, emberi lények, második csoport, mennyek krónikusai, bölcsesség angyalai, mennyek küszöbének, csillagokból sugárzó, isteni rendező, megvilágosodás isteni, harmadik helyen, bolygók őrzői, nevük szükségük, akarat szellemei, létezést akarattal, isteni akarat, emberi szellem, teremtésünk megismerését, isteni eszmék, második szférához, náluk alacsonyabb, ábrázolásokon jobb, bölcsesség szellemi, egész létezést, isteni mindentudás, emberiség nagy, valódi bölcsesség, ellenségeink legyőzéséhez, üdvözölés titkának, áldások Angyalainak, mozgás szellemei, legkisebb atomtól, legnagyobb galaxisokig, emberi mozgás, szakrális mozgással, templomi tánccal, akadályok legyőzésének, hatodik helyet, szellemi világban, lélek fejlődése, gonosz lényektől, világban munkálkodó, forma szellemei, emberi forma, lehetővé tegye, formák kialakítását, hang segítségével, formákkal való, művészetben nyilvánul, szellemi alapokon, bibliai neve, harmadik szféra, angyali rangsorban, nagyobb szervezetekre, rendből származott, nyolcadik helyen, emberiség minden, népek szellemei, szellemi vezetője, magasabb isteni, népi hagyomány, velük való, egyes ember, ember karmájának, lehető legjobb, ember ösztönös, későbbiekben azonban, kapcsolat megszűnt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1841
  • e Hét: 4341
  • e Hónap: 13011
  • e Év: 68944
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.