Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Viktor! Azt üzeni a Mari, hogy feltétlen menj el orvoshoz
  2016-10-28 14:53:34, péntek
 
 
Swan Edgar 2016-10-28

Viktor! Azt üzeni a Mari, hogy feltétlen menj el orvoshoz


Drága barátom, Viktor!

Láttunk a múltkor a tévében, amikor az ünnepségen neked kellett szónokolnod. Te, Viktor barátom! Tudod, hogy nem szokásom nekem beleszólni mások dolgába. Mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja, senkinek semmi köze hozzá. Most se azért írom ezt a levelet, mert bele akarok pofázni az életedbe, hanem mert régi cimborák vagyunk, annak idején együtt hajkurásztuk a libákat. Meg a tyúkokat.

Meg aztán az asszony is sipákol a fülembe, hogy feltétlenül írjak neked, mert azért ő is aggódik érted. Mondta ő rögtön, amikor elkezdtél beszélni, vagyis hát ordítani, mint akinek becsípte a tökét a cippzár. Hogy ő ilyet már látott egyszer. A tavalyelőtt nyáron - akkor még nem voltunk kilépve belőled - bezárták itt az utolsó üzemet. Vagyis már előtte bezárták, csak még volt éjjeliőr, hogy el ne lopja valaki az őrbódét, mert más ott már nem maradt, ami ért volna egy fületlen gombot. De aztán felmondtak az éjjeliőrnek, a Zsoltnak. Az meg - vagy azért, mert nagyon beleélte magát az őrködésbe, vagy mert addig sem volt ki mind a négy kereke - teljesen megbuggyant.

Ugyanilyen rekedt hangon handabandázott - meg ne sértődj, de még a szeme is pont úgy vérben forgott, mint neked - és azt képzelte, hogy ő egy ló. Vagyis paripa, mert így mondta. Levetkőzött tiszta meztelenre és le-fel nyargalászott az utcán. Hívtunk mi hozzá mentőt abban a percben, de a mentős azt mondta, sok ilyen van, azokat se tudják hová tenni. Amúgy nem veszélyes senkire a Zsolti, úgyhogy ők nem viszik be a kórházba. Igenám, csakhát a fehérnép sivalkodott, amikor a Zsolti odáig fajult, hogy a farkával akarta hajtani a legyeket, úgyhogy ki kellett találni valamit.

Ez jutott az eszébe a Marinak, amikor meglátott téged a tévében. Azt üzeni, hogy feltétlen menj el orvoshoz, téged biztosan nem küldenek el. Mégiscsak nagy ember vagy.

Képzeld, a múltkorában azt találták ki az asszonyok, hogy ők már unják az állandó sütés-főzést, meg a mi pofánkat. Hogy ők kirándulni akarnak, meg világot látni, meg úri népek között sürgölődni. Valamelyik meghallotta, hogy Pesten a kaszinósné nemzeti fánkboltot nyit és erőnek erejével oda akartak menni. Hogy ők már unják a csörögefánkot, meg a szalagost (pedig milyen jó az egy finom bableves után), ők nemzeti fánkot akarnak. Próbáltuk lebeszélni őket (mert akkor ki főz itthon, ha ezek ott csellengenek), még a körzeti doki is bevetette a tudományát. Mondta, hogy a sok libazöld, meg hupikék festéktől tán még majd világítani is fognak éjszaka. De ezek csak menni akartak.

Ráadásul valamelyik hígagyú elmesélte a Rogán haverod helikopterezését is, hogy abból micsoda cirkusz volt, úgyhogy a hibbant tyúkjai nemcsak, hogy nem akartak főzni, meg mosni, hanem Pestre akartak menni fánkot zabálni és egyenesen helikopterrel akartak menni. Merthogy vannak ők olyan jó nők (ők mondták így), mint a Cili. Azt ugyan nem tudom, hogy kicsoda a Cili, de azt tudom, hogy nagyon tudja enni az életemet az asszony, ha akar valamit.

Nem volt mit tenni, bedurrantottuk a permetezőhelikoptert és elvittük őket Pestre, fánkot enni. Ha tudnád, mit kínlódtunk, mire le tudtunk szállni! De addig ment a szarakodás, hogy mire odaértünk, bezárt a fánkozó. Nem, hogy másnap reggelig zárt be, hanem hogy teljesen. Hát ez meg micsoda munka, te Viktor? Egy nap alatt tönkrement, vagy mi? Ott álltunk a helikopterrel meg a bőgő asszonyokkal és akkor döntöttük el, hogy a büdös életben nem tesszük ki többet a faluból a lábunkat.

Na, csak ezt akartam elmondani, hogy az asszony rágja a fülemet és szólnom kellett: sürgősen menjél el orvoshoz!

El is köszönök, csak még elmesélem, hogy mi lett a Zsoltival. Végül megoldottuk a gondját neki. Bekötöttük az istállóba, most ott lakik. Csináltunk neki egy helyre kis szekeret, azóta ő a futárszolgálat a faluban. Ha Rozál pogácsát süt és küldene belőle a keresztlányának a falu túlvégére, csak megkongatja az ereszcsatornát és Zsolt már oda is paripáskodik, Rozál berakja a pogácsát a szekérbe, Zsolt meg fuvaroz boldogan. Csak ne nyerítene olyan hangosan.

Na, mostmár tényleg megyek, mert meg kell fennem a kapát. Hátha szükség lesz rá.

http://kolozsvaros.com/2016/10/28/viktor-azt-uzeni-a-mari-hogy-feltetlen-menj-el- orvoshoz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: helikopterezését, keresztlányának, futárszolgálat, bedurrantottuk, handabandázott, ereszcsatornát, helikopterrel, csörögefánkot, nyargalászott, paripáskodik, asszonyokkal, hajkurásztuk, csellengenek, sivalkodott, szónokolnod, meghallotta, levetkőzött, megbuggyant, feltétlenül, megkongatja, kolozsvaros, tavalyelőtt, megoldottuk, múltkorában, éjjeliőrnek, felmondtak, meztelenre, ugyanilyen, tudományát, szarakodás, kínlódtunk, tönkrement, bekötöttük, csináltunk, valamelyik, világítani, ünnepségen neked, tavalyelőtt nyáron, utolsó üzemet, fületlen gombot, négy kereke, fehérnép sivalkodott, farkával akarta, állandó sütés-főzést, kaszinósné nemzeti, körzeti doki, hibbant tyúkjai, bőgő asszonyokkal, büdös életben, asszony rágja, gondját neki, falu túlvégére, Swan Edgar,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A kávé  Isteni zsebkendők  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Atyám !  Az ünnepről  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Kezdet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Nem mindegy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem mindegy  A halolaj és a hal még a migré...  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Ez a miénk!  Az élet  Facebookon kaptam  Mi a különbség  Üdvözöllek az oldalamon  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Szabó Norbert – Szabadsá...  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Nemzeti  Jó éjszakát  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi a különbség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Március  Az ünnepről  A kávé  Sötétség és világosság  Kezdet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Nyíljatok meg  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Paul David Tripp Március 15  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  A tékozló és Isten gondviselés...  Szeretettel  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Kokárda  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Szép Álmokat  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Nyíljatok meg  A Mindenható Istenben bízva  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Könnyáztatta asszonysorsok  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Ne engedd el kezem!  Jó éjszakát  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az ünnepről  A nemzet csak akkor...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  A közszereplő  Heltai Jenő: Szabadság  Szép estét kedves látogatóimna...  Rejtő Jenő versei  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Dóró Sándor: Ma  Alvó baby  A közszereplő  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Márciusi eső  Esti kép  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  Szép estét  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
ünnepségen neked, tavalyelőtt nyáron, utolsó üzemet, fületlen gombot, négy kereke, fehérnép sivalkodott, farkával akarta, állandó sütés-főzést, kaszinósné nemzeti, körzeti doki, hibbant tyúkjai, bőgő asszonyokkal, büdös életben, asszony rágja, gondját neki, falu túlvégére, helikopterezését, keresztlányának, futárszolgálat, bedurrantottuk, handabandázott, ereszcsatornát, helikopterrel, csörögefánkot, nyargalászott, paripáskodik, asszonyokkal, hajkurásztuk, csellengenek, sivalkodott, szónokolnod, meghallotta, levetkőzött, megbuggyant, feltétlenül, megkongatja, kolozsvaros, tavalyelőtt, megoldottuk, múltkorában, éjjeliőrnek, felmondtak, meztelenre, ugyanilyen, tudományát, szarakodás, kínlódtunk, tönkrement, bekötöttük, csináltunk, valamelyik, világítani, sürgölődni, kaszinósné, fánkboltot, lebeszélni, kirándulni, ünnepségen, beleszólni, feltetlen, döntöttük, meglátott, egyenesen, istállóba, asszonyok, elmondani, bevetette, veszélyes, őrködésbe, elmesélte, próbáltuk, elmesélem, elkezdtél, nyerítene, szalagost, túlvégére, odaértünk, feltétlen, zsoltival, festéktől, mégiscsak, reggelig, biztosan, pofánkat, becsípte, ordítani, beszélni, mindenki, teljesen, szekérbe, libazöld, küldenek, orvoshoz, köszönök, beleélte, farkával, erejével, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 167
  • e Hét: 1825
  • e Hónap: 18618
  • e Év: 151535
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.