Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2. nagyböjti hét kedd 03.10
  2020-03-09 23:15:41, hétfő
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Sokszor a választottak is hálátlanok; a bűnbánatban azonban megtisztulunk, és örök életet nyerünk.
Prófétája által szól az Úr: Halljátok az Úr szavát, Szodoma fejedelmei! Figyelj Isten parancsára, Gomorra népe! ,,Mosdjatok meg, s tisztuljatok meg. El gonosz tetteitekkel színem elől, ne tegyetek többé rosszat!
Tanuljatok meg jót tenni: keressétek az igazságot, segítsétek az elnyomottakat, szolgáltassatok igazságot az árvának s védelmezzétek az özvegyet. Aztán jöjjetek s szálljatok velem perbe!" - mondja az Úr. ,,Ha olyanok volnának is bűneitek, mint a skarlát, fehérek lesznek, mint a hó; és ha olyan vörösek is, mint a bíbor, olyanok lesznek, mint a gyapjú.
Ha készséggel engedelmeskedtek, majd a föld legjavából esztek. De ha tovább is lázongtok ellenem, kard pusztít el benneteket." Igen, az Úr szája mondta ezt.
Ez az Isten igéje. Iz 1,10.16-20

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Aki Isten törvényét tanítja, legyen példakép a törvény megtartásában is!
Egy alkalommal Jézus e szavakkal fordult a néphez és tanítványaihoz;
,,Mózes tanítószékében az írástudók és a farizeusok ülnek. Tegyetek meg és tartsatok meg ezért mindent, amit mondanak nektek, de tetteikben ne kövessétek őket, mert tanítják ugyan, de maguk nem teszik azt. Súlyos, sőt elviselhetetlen terheket kötöznek össze és helyeznek az emberek vállára, de maguk egy ujjal sem hajlandók mozdítani rajta. Amit tesznek, azért teszik, hogy lássák őket az emberek. Szélesre szabják imaszíjukat, és köntösükön megnagyobbítják a bojtokat. Vendégségben szeretnek a főhelyekre ülni, a zsinagógában pedig az első székekbe. Elvárják, hogy az emberek köszönjenek nekik a főtereken, és hogy rabbinak, azaz mesternek szólítsák őket.
Ti ne hívassátok magatokat mesternek, mert egy a ti Mesteretek, ti pedig mindnyájan testvérek vagytok. De atyának se hívjatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok, a mennyei. És tanítónak se hívassátok magatokat, hisz egy a ti tanítótok: Krisztus. Aki a legnagyobb köztetek, az legyen a többi szolgája. Aki önmagát magasztalja, azt megalázzák, és aki önmagát megalázza, azt felmagasztalják."
Ezek az evangélium igéi. Mt 23,1-12
...... ...........


Imádság
Uram, Jézus, a te küldötted vagyok, ezért mindenkor a te örömhíredet akarom továbbadni és rólad akarok tanúságot tenni. A te szereteted és irgalmad jele szeretnék lenni a világban, naponta gyakorolva az irgalmas szeretet cselekedeteit. Mindent a te nevedben akarok tenni, hogy te győzz a rossz és a gonosz felett. Vezess engem Szentlelked által, aki indít és megerősít engem és az egész Egyházat a küldetésben!

Elmélkedés
A tegnapi evangéliumban Jézus abból az emberi jellemvonásból kiindulva fogalmazta meg elvárását tanítványaival szemben, hogy a magunk hibáival elnézőek és nagyvonalúak vagyunk, másokéval szemben viszont szigorúak. Saját bűneinket szívesen kicsinyítjük, míg másokét előszeretettel felnagyítjuk. A mai evangéliumban ismét emberi gyengeségünkre mutat rá, jellemünk vadhajtásait szeretné lenyesni. Arra a tulajdonságunkra gondol, hogy szívesen dicsérjük magunkat, soroljuk érdemeinket, miközben másokban inkább csak a rosszat vesszük észre.
Egész életünk folyamán arra törekszünk, hogy megpróbáljuk megvalósítani önmagunkat. Nem mondom, hogy napjainkban divatos ez a hozzáállás, mert valójában minden korban divatos volt az önmegvalósítás gondolata. E területen könnyű túlzásokba esni, hiszen, ha elégedetlenek vagyunk önmagunkkal, akkor elkezdünk a látszatra törekedni. Jobbnak szeretnénk láttatni magunkat, mint amilyenek valójában vagyunk. Azt szeretnénk, ha mások jó embernek látnának, tartanának minket, bár mi tisztában vagyunk gyarlóságainkkal, de ezeket gondosan titkoljuk.
Jézus szava kijózanítóan hat az öndicsérő emberre: ,,Aki önmagát magasztalja, azt megalázzák, és aki önmagát megalázza, azt felmagasztalják." Nagyböjti feladatunk lehet a szerénységre, az alázatosságra való törekvés.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskedtek, tulajdonságunkra, gyarlóságainkkal, elviselhetetlen, felmagasztalják, szolgáltassatok, megnagyobbítják, tanítószékében, előszeretettel, gyengeségünkre, tanítványaihoz, önmegvalósítás, jellemvonásból, tanítványaival, alázatosságra, megvalósítani, elégedetlenek, elnyomottakat, megtisztulunk, cselekedeteit, evangéliumban, megtartásában, védelmezzétek, tisztuljatok, kicsinyítjük, vadhajtásait, felnagyítjuk, tetteitekkel, nagyvonalúak, választottak, kijózanítóan, szerénységre, megpróbáljuk, vendégségben, zsinagógában, érdemeinket, bűnbánatban azonban, föld legjavából, törvény megtartásában, alkalommal Jézus, farizeusok ülnek, emberek vállára, főhelyekre ülni, zsinagógában pedig, első székekbe, emberek köszönjenek, legnagyobb köztetek, többi szolgája, evangélium igéi, irgalmas szeretet, gonosz felett, egész Egyházat, OLVASMÁNY Izajás, Figyelj Isten, EVANGÉLIUM Szent Máté, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png kutya  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  A boldog családok mind hasonló...  Radikális szeretet  Png csokor  Sokan azt tartják  Png telefon  Leonardo da Vinci gondolata  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Egy bizonyos határt  Aki nem dolgozik, ne is egyék  210 éve született a SZÓZAT meg...  Hogy lehet megtartani  Örülök, hogy látlak!  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Png cica  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Erdőn  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mi lenne ha  Tanuld meg ezt a versemet  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Fekete István - Akác  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Lóhere  Leonardo da Vinci gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png virág  Png cica  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Nagyi telefonál  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Hiányzik  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Alázat  Idő  képre írva  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nem méltó hozzád  Png rózsa csokor 
Bejegyzés Címkék
bűnbánatban azonban, föld legjavából, törvény megtartásában, alkalommal Jézus, farizeusok ülnek, emberek vállára, főhelyekre ülni, zsinagógában pedig, első székekbe, emberek köszönjenek, legnagyobb köztetek, többi szolgája, evangélium igéi, irgalmas szeretet, gonosz felett, egész Egyházat, tegnapi evangéliumban, emberi jellemvonásból, magunk hibáival, tulajdonságunkra gondol, rosszat vesszük, önmegvalósítás gondolata, látszatra törekedni, öndicsérő emberre, alázatosságra való, engedelmeskedtek, tulajdonságunkra, gyarlóságainkkal, elviselhetetlen, felmagasztalják, szolgáltassatok, megnagyobbítják, tanítószékében, előszeretettel, gyengeségünkre, tanítványaihoz, önmegvalósítás, jellemvonásból, tanítványaival, alázatosságra, megvalósítani, elégedetlenek, elnyomottakat, megtisztulunk, cselekedeteit, evangéliumban, megtartásában, védelmezzétek, tisztuljatok, kicsinyítjük, vadhajtásait, felnagyítjuk, tetteitekkel, nagyvonalúak, választottak, kijózanítóan, szerénységre, megpróbáljuk, vendégségben, zsinagógában, érdemeinket, napjainkban, imaszíjukat, magasztalja, bűnbánatban, küldetésben, önmagunkkal, szentlelked, köszönjenek, örömhíredet, hozzáállás, továbbadni, evangélium, megalázzák, mesteretek, túlzásokba, törekszünk, farizeusok, tetteikben, kövessétek, köntösükön, főhelyekre, önmagunkat, hívassátok, alkalommal, benneteket, tartanának, legjavából, szeretnénk, mindnyájan, legnagyobb, készséggel, parancsára, keressétek, gyakorolva, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1664
  • e Hét: 3845
  • e Hónap: 36999
  • e Év: 270746
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.