Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Nagy Terv: Független Erdély és föderális Románia!
  2016-11-06 10:53:28, vasárnap
 
  A Nagy Terv: Független Erdély és föderális Románia!

Szerző: Alexandru Cumpănașu 2016. november 2. szerda, 12:02

Közelegnek a választások, és a nackó csahos kutyákat sorra szabadon eresztik a toleráns, demokratikus politikusok.
Ma már szó sem lehet a magyar revizionizmus vagy Oroszország ambícióinak klasszikus módszereiről.

Sokkal inkább arról, hogy megállapodás jöhet létre a fejünk felett a nyugati országok és azok között, akik ,,hagyományosan" szét szeretnének darabolni egy olyan nagy államot, mint amilyen Románia Európában.

A forgatókönyv nagyjából így nézne ki: független államként létrehoznák Erdélyt, arra hivatkozva, hogy több etnikum lakja, a GDP több mint 50 százalékát biztosítja és intenzíven gondozott kapcsolata van a német térséggel, mely nyilvánvalóan nem korlátozódik csak Németországra. Egy ilyen, ,,erdélyi" polgárok által kért új Köztársaság megtörné a mai Románia erejét és hatalmát és jelentősen megkönnyítené annak a feladatnak a végrehajtását, melynek célja megsemmisíteni egy olyan államot, mely csökönyösen EGYSÉGES, NEMZETI és OSZTHATATLAN kíván maradni.

Az idők folyamán a hatalmi központokból összegyűjtött információk
Az utóbbi években több hipotézist is felvetettem a nagyhatalmak közötti feszültségek eszkalálódásáról, melyek egy részét akkoriban irreálisnak vagy apokaliptikusnak tartották... és, sajnos, nagyrészt egyre inkább valósággá válnak.

A most bemutatott forgatókönyv alapját az összes lehetséges hazai és külföldi médiából az idők folyamán összegyűjtött információk képezik. Azért döntöttem e forgatókönyv nyilvánosságra hozatala mellett, mert egyre több olyan lépést látok, melyek a megvalósulása felé vezetnek, a végrehajtására irányuló cselekedetek pedig szinte nyilvánvalóvá és ,,átlátszókká" váltak...

Ez a forgatókönyv Románia 98 éves egységes állami létének egész időszakában létezett, de sohasem volt annyira széleskörűen hallgatólagos vagy aktív támogatottsága, mint most.

Magyarországnak, Ausztriának és Oroszországnak az 1918. december 1-i Egyesülés aktusával szembeni elégedetlensége természetes volt, ugyanis gazdaságaik javára korábban ,,fejt" jelentős területeket vesztettek el. Tehát hozzászoktunk azok frusztráltsághoz, akik az idők folyamán ,,kiszakítottak" a haza testéből, de ma már nemcsak róluk van szó...

Az egységes román állam megőrzése tekintetében Románia most a legnagyobb megpróbáltatáson megy keresztül. Románia egysége, nemzeti jellege és oszthatatlansága az alkotmány azon szavai, melyek forró viaszként égetik egyes nemzettársaink és mások kezét, amikor hozzájuk érnek.

A feldarabolás stratégiája: Erdélyre korlátozódó befektetések és félrevezetés
Ugyanakkor valószínűleg véletlen egybeesés, hogy a germán térségből érkező befektetések többsége csak Erdélyig jut el, és szinte semmi Románia többi részébe. Ilyen körülmények között nem nyilvánvaló, hogy ennek a térségnek nagyobb a hozzájárulása a GDP-hez? De igen! Pontosan ez az érv: azért fektetünk be Erdélybe, hogy egy adott pillanatban (ahogy arra már volt példa) az ottani román állampolgárok ki akarjanak szakadni az ország testéből...

E terv végrehajtásához elegendő megfigyelni az erdélyiek bukaresti ,,mitikákkal" szembeni hallgatólagos, de gondosan táplált lázadásának csíráit, akik nem képesek ,,méltányosan" elosztani az általuk a fővárosba küldött gazdagságot.

Erdélyben vannak román állampolgárok által működtetett, de nem tisztázott forrásokból finanszírozott rádió- és televízióadók, melyek egyre keményebb hangon beszélnek Erdély ,,önrendelkezési" igényéről.

Ha ehhez hozzávesszük Németország meglepő viselkedését a Transznisztriáról szóló tárgyalásokon, melyeken Oroszországgal megegyező módon Transznisztria függetlenségének elismerésére akarja rávenni Chişinău-t, könnyen megérthető, hogy létezik egy alku, melyben Európának ezt a részét átengedik ,,cserébe" azért, hogy ne támasszanak igényt egyes nagyhatalmak térségei iránt, vagy - ki tudja - ne kezdjenek el, hirtelen, ahogy az utóbbi években már többször felmerült, jelentős kártérítést követelni Németországtól a gyilkosságokért és azért a háborúért, mely majdnem eltörölte a térképről Oroszországot...

Ilyen körülmények között mindenkinek megfelelne egy feldarabolt Románia: a (Romániánál sokkal kisebb) szomszédoknak, a revánsra vágyó Oroszországnak, de a Germán térséghez tartozó országoknak is, melyek nem akarnak nagy és erős, az európai ,,nehézfiúk" számításaiba belerondítani képes államokat Európában.

A föderalizálás a második lépés
Ennek a tervnek nemcsak egy Független Erdélyi Köztársaság létrehozása a célja, hanem Románia többi részének FÖDERALIZÁLÁSA is, de nem azelőtt, hogy - ha lehetséges - kiszakítsa Moldvát Romániából, Besszarábiával együtt létrehozva egy új Független ,,Európai" Köztársaságot... A terv, Moldva kiszakításával vagy anélkül, az ország többi részének föderalizálásáról és a román állam nemzeti jellegének felszámolásáról szól.

Egy 5 regionális szinten kormányzott és igazgatott köztársaságból álló Románia az utolsó lépés a különféle regionális vagy globális szereplők Romániával szembeni ambícióinak, frusztrációinak és érdekeinek ,,bevégzése" felé. A 3 föderális állam: Moldva (ha nem csatolják Besszarábiához), Dobrudzsa, illetve Olténia és Munténia egyetlen államban.

Néhány évvel ezelőtt egy Klúzs-Napoka-i helyi televíziót nézve láttam, amint az egyik románunk azt mondta a Nagy Egyesülés Aktusáról és a román csapatok átkeléséről a Kárpátokon, hogy ekkor kezdett Erdélyben érezhetővé válni a ,,lábszag". Nos, az ilyenfajta kommentárok egyáltalán nem számítanak ritkaságnak a térségbeli média egyes adóin, amikor - nyilvánvalóan - sokkal elegánsabb formában a források elköltéséről beszélnek, valamint arról, hogy Bukarestről képtelenek Erdélyt igazgatni. Egyesek már éppenséggel e köztársaság kormányzójának, vagy akár elnökének is álmodják magukat, az árulók hatalmi tisztségekkel és pénzzel történő csábítása pedig egyáltalán nem számít újdonságnak a történelemben.

Az idegen protektorátus igénye
A terv egy másik szegmense annak bizonyítására irányul, hogy Románia képtelen önmagát igazgatni és ezért szükség van egyes nagyhatalmak ,,protektorátusára". A politikai, közigazgatási, gazdasági, de főleg kulturális leadership bármilyen formájának kiiktatása és jól szervezett káosz kialakítása újabb érvként szolgál majd, hogy a románok könnyebben elfogadják a ,,jövőjüket".

A románizmus, a kultúra kiiktatása vagy a történelem és az oktatás lerombolása, a kvázi teljes román tőke felvásárlása, a - széttépett, gyenge és engedelmes Romániát akaró - országokból származó multik vazallusainak döntéshozatali tisztségekbe ültetése szintén olyan elemek, melyek javában zajlanak. Elég megnézni Románia Kereskedelmi és Iparkamarájának rangsorát az első 10.000 cégről és a tulajdonosi összetételükről (különösen Erdélyben), vagy a történelem és románnyelv-tankönyveket - melyeknek semmi közük sincs az igazi történelmünkhöz és az identitásunkhoz, sőt, a címek is azt sugallja, hogy már nem kell románoknak lennünk, elég, ha - például - a kommunikáció tudományaiban kommunikálunk...

A védelmi intézmények megsemmisítése
Ennek az alaposan kigondolt tervnek az utolsó aktusa azoknak az intézményeknek az egymás ellen fordítása vagy megsemmisítése, melyek megőrizték a román államot eddigi határai között. Nevezetesen, a hírszerző szolgálatokról, a hadseregről, az ügyészségről és az igazságszolgáltatásról van szó.

Az a tény, hogy létezik egy TERV, nem jelenti azt, hogy a bárhol élő ROMÁNOK beletörődtek volna abba (mint a mioritikus juhász), hogy elvegyék az országukat. Ellenkezőleg, kötelességünk reagálni, egységesnek lenni, megerősíteni államunkat és a kultúránkat. Mindnyájan szeretjük ezt a földet és nacionalista túlkapások nélkül is képesek vagyunk megbirkózni velük. Csak demokratikus eszközökkel közel kell tartanunk vezetőinket a hazához és el kell utasítanunk azok bármilyen túlkapását, akik ürügyeket fognak felhasználni, hogy kedvükre tegyenek ,,gazdáiknak".


http://foter.ro/cikk/20161102_a_nagy_terv_fuggetlen_erdely_es_foderalis_romania?h onnan=Nemzeti_Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: oszthatatlansága, megpróbáltatáson, frusztráltsághoz, apokaliptikusnak, eszkalálódásáról, függetlenségének, protektorátusára, iparkamarájának, elégedetlensége, magyarországnak, összetételükről, frusztrációinak, történelmünkhöz, identitásunkhoz, végrehajtásához, felszámolásáról, gyilkosságokért, támogatottsága, oroszországnak, föderalizálása, besszarábiával, köztársaságból, kiszakításával, németországtól, nemzettársaink, finanszírozott, önrendelkezési, oroszországgal, transznisztria, kormányzójának, besszarábiához, megsemmisítése, végrehajtására, intézményeknek, szolgálatokról, megsemmisíteni, nackó csahos, magyar revizionizmus, fejünk felett, nyugati országok, olyan nagy, forgatókönyv nagyjából, német térséggel, olyan államot, idők folyamán, hatalmi központokból, utóbbi években, nagyhatalmak közötti, részét akkoriban, most bemutatott, összes lehetséges, megvalósulása felé, Nagy Terv, Független Erdély, Alexandru Cumpănaș, Románia Európában, Független Erdélyi Köztársaság, Moldvát Romániából, Nagy Egyesülés Aktusáról, Románia Kereskedelmi,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Ady Endre - Mindegy átka  Pitypang szökőkút  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Minden tavaszból őrizz..  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul David Tripp Április 13  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  József Attila - Kopogtatás nél...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Önmaga ellenére  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Borzasztó  Gebhardt Nóra versei II.  Töröld le  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  IGEN így  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péterre emlékezünk  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Horváth Szilvia tollából  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  James Allen  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Tanácsok egy pszichológustól  Minden tavaszból őrizz..  Spenót fasírttal  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  képre írva  Ma van a magyar költészet napj...  Anyák napjára  Egyszerű  Anyámról való emlékek  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Az ember emlékekből áll  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Ma van a magyar költészet napj...  IGEN így  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Mindig lesz olyan  Márai Sándor tollából  Andrássy Réka - A bolond Böske  A felvilágosodás...  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Tavaszi este  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Kertem  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  A sorsod  Gebhardt Nóra versei II.  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda 
Bejegyzés Címkék
nackó csahos, magyar revizionizmus, fejünk felett, nyugati országok, olyan nagy, forgatókönyv nagyjából, német térséggel, olyan államot, idők folyamán, hatalmi központokból, utóbbi években, nagyhatalmak közötti, részét akkoriban, most bemutatott, összes lehetséges, megvalósulása felé, végrehajtására irányuló, forgatókönyv Románia, haza testéből, egységes román, legnagyobb megpróbáltatáson, alkotmány azon, feldarabolás stratégiája, germán térségből, térségnek nagyobb, adott pillanatban, ottani román, ország testéből&#8230, erdélyiek bukaresti, fővárosba küldött, részét átengedik, feldarabolt Románia, revánsra vágyó, európai &#8222, második lépés, tervnek nemcsak, ország többi, román állam, utolsó lépés, különféle regionális, egyik románunk, román csapatok, ilyenfajta kommentárok, térségbeli média, források elköltéséről, árulók hatalmi, idegen protektorátus, másik szegmense, románok könnyebben, kultúra kiiktatása, oktatás lerombolása, kvázi teljes, tulajdonosi összetételükről, igazi történelmünkhöz, kommunikáció tudományaiban, védelmi intézmények, alaposan kigondolt, utolsó aktusa, egymás ellen, román államot, hírszerző szolgálatokról, mioritikus juhász, oszthatatlansága, megpróbáltatáson, frusztráltsághoz, apokaliptikusnak, eszkalálódásáról, függetlenségének, protektorátusára, iparkamarájának, elégedetlensége, magyarországnak, összetételükről, frusztrációinak, történelmünkhöz, identitásunkhoz, végrehajtásához, felszámolásáról, gyilkosságokért, támogatottsága, oroszországnak, föderalizálása, besszarábiával, köztársaságból, kiszakításával, németországtól, nemzettársaink, finanszírozott, önrendelkezési, oroszországgal, transznisztria, kormányzójának, besszarábiához, megsemmisítése, végrehajtására, intézményeknek, szolgálatokról, megsemmisíteni, döntéshozatali, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 2256
  • e Hónap: 6001
  • e Év: 159497
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.