Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4. nagyböjti hét csütörtök 03.24
  2020-03-24 08:14:04, kedd
 
  OLVASMÁNY Mózes második könyvéből
Isten megkönyörül a választott népen Mózes közbenjáró imájára.
Amíg Mózes fent volt a Sínai-hegyen az Úrnál, a nép a völgyben bálványimádásra tért. Mózesnek akkor ezt parancsolta az Úr: ,,Indulj a völgybe, néped vétkezett, a nép, amelyet kihoztál Egyiptom földjéről.
Hamar letért az útról, melyet mutattál neki: aranyborjút csinált magának, ezt imádja, sőt áldozatot is mutat be neki.
Azt mondogatja: »Ez a te istened, Izrael, aki kihozott téged Egyiptom földjéről.«" Mózeshez így beszélt tovább az Úr: ,,Látom már, hogy milyen keménynyakú ez a nép; engedd, hadd gerjedjen föl ellenük haragom, hogy eltöröljem őket, és téged tegyelek nagy nemzetté!" De Mózes így kérlelte Urát, Istenét: ,,Uram, miért gerjedne föl haragod néped ellen, amelyet nagy hatalommal és erős kézzel kivezettél Egyiptomból? Kérlek, ne mondhassák az egyiptomiak: »Csalárdul kivitte, hogy megölje a hegyekben, és eltörölje őket a föld színéről.«
Szűnjék meg haragod, és bocsásd meg néped gonoszságát! Emlékezzél Ábrahámra, Izsákra és Jákobra, a te szolgáidra, akiknek önmagadra megesküdve megígérted: »Megsokasítom ivadékodat, mint az ég csillagait, és az egész földet, amelyről szóltam, utódaidnak adom, hogy az övék legyen örökre!«"
Ezek után megengesztelődött az Úr, és nem hajtotta végre azt a büntetést, amelyet népe ellen elhatározott.
Ez az Isten igéje. Kiv 32,7-14

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Mózes lesz a vádlójuk azoknak, akik nem hisznek Krisztusban.
Egy alkalommal Jézus ezeket mondta a zsidóknak:
,,Ha én tanúskodom önmagamról, a saját tanúskodásom keveset ér. Más tanúskodik rólam, (az Atya), és én tudom, hogy igaz az ő tanúsága, amelyet rólam tesz.
Ti (Keresztelő) Jánoshoz fordultatok, és ő tanúságot tett az igazságról. Nekem azonban nincs szükségem emberi tanúságra. Ezeket azért mondom, hogy üdvözüljetek. Égő és világító fény volt János, de ti csak ideig-óráig akartatok az ő fényében gyönyörködni.
Mellettem nagyobb bizonyítékok szólnak, mint János tanúskodása: az én tetteim, amelyeket az Atya akaratából cselekedtem. Azok bizonyítják, hogy az Atya küldött engem.
Tehát maga az Atya, aki küldött engem, ő tett tanúságot mellettem. Ti viszont sem szavát nem hallottátok, sem arcát nem láttátok. De még igéje sem marad bennetek, mert nem hisztek abban, akit ő küldött.
Vizsgáljátok meg az írásokat, hiszen azt tartjátok, hogy általuk nyertek örök életet! Éppen az írások tanúskodnak mellettem. Ti mégsem akartok hozzám jönni, hogy elnyerjétek az (örök) életet.
Emberektől nem fogadok el dicsőítést. Ismerlek titeket. Tudom, hogy nincs meg bennetek az Isten szeretete. Én Atyám nevében jöttem, de nem fogadtatok el. Majd ha más valaki a saját nevében jön, azt elfogadjátok. Hogyan hihetnétek ti, akik egymást dicsőítitek, de nem keresitek azt a dicsőséget, amely Istentől származik?
Ne gondoljátok, hogy én leszek a ti vádlótok az Atyánál. A ti vádlótok Mózes lesz, akiben pedig reménykedtek. Ha hinnétek Mózesnek, nekem is hinnétek, hiszen ő rólam írt. Ha azonban az ő írásainak nem hisztek, hogyan hinnétek az én tanításomnak?"
Ezek az evangélium igéi. Jn 5,31-47
...... ........



Imádság
Istenünk! Sokszor érezzük, hogy magunkra maradtunk. Reményeink szertefoszlottak, értelmetlennek látjuk, hogy tovább menjünk az úton. Kérünk, Urunk, erősíts ma is minket, hívj magadhoz mindannyiunkat! Bárcsak Péterrel együtt válaszolhatnánk: igen, Uram, tudod, hogy szeretlek! Bátoríts bennünket, hogy a te segítségeddel éltetői lehessünk családunknak, közösségünknek, minden embertársunknak!

Elmélkedés
Biztosak lehetünk abban, hogy Jézus nem véletlenül tévedt a Beteszda-fürdő környékére, hanem szándékosan ment oda, hogy találkozzon a betegekkel. Az evangéliumokban több helyen találkozunk azzal, hogy Jézushoz viszik a betegeket, vagy ha járóképesek, akkor ők maguk mennek hozzá, és ő meggyógyítja őket. Olyan is előfordul, hogy Jézus megy el a beteg személy házába, de ezeket az eseteket megelőzi egy erre vonatkozó kifejezett kérés.
A mai evangéliumi részben nem kéri senki Jézustól, hogy keressen fel egy beteget, mégis ő megy a betegek közé. A fürdőben egy olyan emberrel kezd el beszélgetni, aki harmincnyolc esztendeje beteg, talán ő van a legnyomorúságosabb helyzetben. Bizonyára az sem véletlen, hogy éppen őt veszi észre az Úr és neki segít. A fürdőben minden beteg a vízre figyel, annak megmozdulására vár. Nem kell itt természeti csodára gondolni, hanem csupán arra, hogy egy föld alatti forrásból időnként víz tör fel. A hiedelem szerint, aki először lép a megmozduló vízbe, az meggyógyul.
A béna ember is harmincnyolc évig figyelt a vízre, de most nem a vizet nézi, ezért egyedül ő veszi észre Jézust. A többiek továbbra is a vizet nézik, onnan remélik a gyógyulást. A béna pedig Jézus szavára meggyógyul.
Honnan, kitől várom a gyógyulást? Kitől várom a lelki megtisztulást, bűneim bocsánatát?
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: szertefoszlottak, bálványimádásra, embertársunknak, válaszolhatnánk, evangéliumokban, értelmetlennek, mindannyiunkat, közösségünknek, megmozdulására, megtisztulást, segítségeddel, vizsgáljátok, üdvözüljetek, családunknak, harmincnyolc, meggyógyítja, bizonyítékok, tanításomnak, reménykedtek, gyönyörködni, elhatározott, elfogadjátok, megsokasítom, tanúskodásom, járóképesek, keménynyakú, megkönyörül, beszélgetni, fordultatok, aranyborjút, evangéliumi, egyiptomiak, gonoszságát, krisztusban, dicsőítitek, gondoljátok, választott népen, völgyben bálványimádásra, föld színéről, egész földet, övék legyen, vádlójuk azoknak, alkalommal Jézus, saját tanúskodásom, írások tanúskodnak, saját nevében, evangélium igéi, evangéliumokban több, beteg személy, eseteket megelőzi, erre vonatkozó, betegek közé, OLVASMÁNY Mózes, Amíg Mózes, Emlékezzél Ábrahámra, EVANGÉLIUM Szent János, Bárcsak Péterrel, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Anyák napjára  Előfordul, hogy  Szép estét kedves látogatóimna...  Szabó T. Anna - Pitypang  Egy párkányon  Esterházy Péterre emlékezünk  Márai Sándor tollából  Walter Chrysler mondta  Esterházy Péterre emlékezünk  Borzasztó  Pitypang szökőkút  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  Minden tavaszból őrizz..  Alvó cicák  Paul David Tripp Április 14  Latinovits Zoltán tollából  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam Krisztinától  Tavaszi este  Szép álmokat!  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Önmaga ellenére  Nevelőszülőkhöz adták,  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  különleges  Reményik Sándor: Pierrot &...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Eduardo Sacheri gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Töröld le  Borzasztó  Nevelőszülőkhöz adták,  Szép estét  Egy tavasz  Esterházy Péterre emlékezünk  Azért kaptad  Alvó cica  Szép estét kedves látogatóimn...  Nevelőszülőkhöz adták,  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  39 ígéret  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam Krisztinától  Robert Merle tollából  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Otthon  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Szép estét kedves látogatóimn...  Egy tavasz  Sík Sándor - Ha jő a perc  Márai Sándor tollából 
Bejegyzés Címkék
választott népen, völgyben bálványimádásra, föld színéről, egész földet, övék legyen, vádlójuk azoknak, alkalommal Jézus, saját tanúskodásom, írások tanúskodnak, saját nevében, evangélium igéi, evangéliumokban több, beteg személy, eseteket megelőzi, erre vonatkozó, betegek közé, olyan emberrel, fürdőben minden, vízre figyel, föld alatti, hiedelem szerint, megmozduló vízbe, béna ember, vizet nézi, többiek továbbra, vizet nézik, béna pedig, lelki megtisztulást, szertefoszlottak, bálványimádásra, embertársunknak, válaszolhatnánk, evangéliumokban, értelmetlennek, mindannyiunkat, közösségünknek, megmozdulására, megtisztulást, segítségeddel, vizsgáljátok, üdvözüljetek, családunknak, harmincnyolc, meggyógyítja, bizonyítékok, tanításomnak, reménykedtek, gyönyörködni, elhatározott, elfogadjátok, megsokasítom, tanúskodásom, járóképesek, keménynyakú, megkönyörül, beszélgetni, fordultatok, aranyborjút, evangéliumi, egyiptomiak, gonoszságát, krisztusban, dicsőítitek, gondoljátok, tanúskodása, elnyerjétek, találkozzon, tanúskodnak, egyiptomból, találkozunk, szándékosan, bizonyítják, parancsolta, cselekedtem, hallottátok, meggyógyul, kivezettél, emberektől, emlékezzél, dicsőítést, akaratából, hatalommal, betegekkel, dicsőséget, keresztelő, választott, megmozduló, tanúskodik, véletlenül, környékére, elmélkedés, megesküdve, evangélium, hihetnétek, alkalommal, gyógyulást, bocsánatát, közbenjáró, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3563
  • e Hét: 19955
  • e Hónap: 32631
  • e Év: 266378
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.