Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
KÍMÉLŐ MENŰ Kísért a múlt.
  2016-11-22 07:29:51, kedd
 
  KÍMÉLŐ MENŰ

Kísért a múlt.
Hajdan az átkosban volt divat, hogy az APO (MSZMP KB Agitációs és Propaganda Osztály) vagy a Tájékoztatási Hivatal illetékesei lecseszték az újságírókat, ha mindennapjaink történéseit nem pozitív kontextusban tálalták a gyanútlan olvasóknak.
Gondolom, ezt azért tették, hogy mindenféle meggondolatlan slapajok el ne vegyék a társadalom kedvét a szocializmus lelkes építésétől, jóllehet a társadalom akkortájt is csak a háztájit meg a hétvégit építette lelkesen, a többit meg csak az alkalmazott laza közönyével.
Ebben az sem befolyásolta, hogy a szocialista Magyarország tulajdonképpen az övé volt, ha lopott, hát magától lopott, de a korabeli ideológia nem csinált ebből gondot: ami a határokon belül marad, az az országot építi.
Magyarember nem az árnyalt gondolkodásáról híres, a téeszből is hazavitte a John Deere traktor ráeső kerekét, - jó lesz az tojófészeknek, melyen aztán elül a liba, míg csak szét nem rohad a kerék a mintagazda trágyadombja mellett.
De ez már az ország felvirágzásának első éveiben történt, ma már történelem, és már csak kevesen emlékszünk arra, hogy ez volt az a rövid periódus, mikor nem kellett biztatni az írástudókat az optimizmusra, mert aki nem volt optimista, az egy megrögzött komcsi volt, ellentétben az optimistákkal, akik nem megrögzött, hanem kitért komcsik voltak.
A többiek közül meg kevesen tudtak írni, olvasni...


Úgy tűnik, a demokratikus oldal hagyománytisztelő.
Egyre több helyen találkozom olyan véleményekkel, hogy búbánatunk és bajaink annak köszönhetők, hogy azok, akik veszik a fáradságot és leírják véleményüket a demokratikusnak nevezett oldal aktuális politikai lépéseiről, pesszimista módon közelítik a kérdéseket.
Például leírják arról, ami hülyeség, hogy hülyeség, felháborodnak, ha szeretett pártjaik korifeusai az ország pozicionálása helyett saját pozicionálásukkal vannak elfoglalva, ha idióta álproblémákkal cseszik el a drága időt, ha tisztességes elemző munka helyett álomvilágot építenek, ha szervezetépítő munka helyett magukat ünnepeltetik, vagy tervszerű cselekvés helyett improvizálgatnak, meg pótcselekvésekkel szórakoztatják el magukat.
Konferenciát szerveznek, programot írnak, miközben a Fidesz megszáll minden stratégiai pontot, a Jobbik pedig házról-házra járva győzi meg a falusi embereket, hogy ő az igazi, a többi csak kaland.
A mieink meg megnevezik a jelöltjeiket, ezektől a mieink többi gittegyletei menten elhatárolódnak, de újabban már nem ez a gond, hanem az, hogy az újságírók meg a bloggerek leírják ezt.
Az, hogy az újságírók már csak egy újságban képesek írni, az nem gond, azzal nem foglalkozunk.
A Népszabadság miatt körbesápítozzuk a világot, de helyette nem indítunk azonnal új lapot, vagy nem veszünk egy döglött sajtókiadványt és adunk neki új nevet, mert életünket és vérünket adjuk ugyan a szabadságért, de zabot egy szemet sem, mint ez tradícióinkhoz illik.


És akkor meghallgathatjuk, elolvashatjuk a bírálatot: negatív közelítéssel írunk a mieinkről.
Nem akarok messzebb menni példáért, a pártszakadás után úgy tűnt, hogy a szocialisták reformszárnya alapította meg a Demokratikus Koalíciót.
Jómagam nagy reményekkel fogadtam a történetet, gondoltam, hogy az új párt vezetője tanult régi hibáiból, megerősödik a szervezőmunka, szakmai kérdéseket szakmai alapon közelítenek, a pártdemokrácia példás lesz, és létrejön egy modern, európai párt.
Ennek érdekében eleinte lelkesen írtam a történésekről, aztán később tudatosan nem írtam, mert jót írni keveset tudtam volna, ma meg már nem érzem azt, hogy oda kellene figyelnem arra, hogy jólesik-e a párt vezetésének, amit írok, mert lehet, akkor teszek jobbat, ha megmutatom őket esetenként saját maguknak, hátha elszégyellik magukat.
Illúzió.
Ugyanez vonatkozik a Szocialista Pártra is, melynek nem volt elég hat év, hogy eltávolítsa a pártból a Fidesszel mutyizó bandát, a mai napig ott vannak a pártban és jöhet bármilyen vezetés, ők a Fidesz dallamát fogják fütyörészni, és hogy a párton belüli többségük meglegyen, hát megveszik majd a tagságot kilóra, mint a kacsát.
A pártvezetés, meg majd sajnálkozva mondja: leszavaztak minket...


Szóval, én azt hiszem, hogy nem az újságírókkal, a bloggerekkel és a kommentelőkkel van baj, hanem politikusainkkal, akik képtelenek még ezt a szűk réteget is maguk mellé állítani, hát akkor hogy képzelik maguk mellé állítani a társadalmat?
És hogyan képzelik azok a barátaink, akik ezeket a kritikákat a fejünkhöz vágják a tömegkommunikációs munkát a XXI. században?
Kommunikálni csak azt lehet, amit a politika elénk villáz, ha nincs mondanivaló, akkor a média egérszürke robotosai nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, írnak, ami eszükbe jut, és megengedem, nem mindig az jut eszükbe, ami a politikának kellemes.
A mai világban a politika a kommunikációról szól, ezt megtanulta a Fidesz, megtanulta a Jobbik, egyedül a demokraták képtelenek ezt felfogni - sajnos.
A politika a mai világban, a parlamentáris demokráciában - szakma.
Ha viszont a világ így megy tovább, a politikusok helyett jönnek megint a forradalmárok, újságírók helyett az agitátorok, érvek helyett a fegyverek.


El kellene dönteni, melyik utat választjuk.

http://www.pupublogja.hu/2016/11/kimelo-menu.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: improvizálgatnak, meghallgathatjuk, politikusainkkal, gondolkodásáról, körbesápítozzuk, felvirágzásának, demokratikusnak, kommunikációról, tradícióinkhoz, sajtókiadványt, elhatárolódnak, meggondolatlan, tulajdonképpen, álproblémákkal, szervezetépítő, szórakoztatják, mindennapjaink, pártdemokrácia, kommentelőkkel, véleményekkel, felháborodnak, történésekről, tájékoztatási, szervezőmunka, pozicionálása, optimistákkal, parlamentáris, tojófészeknek, reformszárnya, forradalmárok, demokráciában, elolvashatjuk, magyarország, véleményüket, trágyadombja, bloggerekkel, átkosban volt, gyanútlan olvasóknak, társadalom kedvét, szocializmus lelkes, társadalom akkortájt, hétvégit építette, alkalmazott laza, szocialista Magyarország, korabeli ideológia, határokon belül, árnyalt gondolkodásáról, mintagazda trágyadombja, ország felvirágzásának, többiek közül, demokratikus oldal, demokratikusnak nevezett, KÍMÉLŐ MENŰ, MSZMP KB Agitációs, Propaganda Osztály, Tájékoztatási Hivatal, John Deere, Demokratikus Koalíciót, Szocialista Pártra,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
József Attila - Kopogtatás nél...  39 ígéret  Egy barátság története  A sorsod  Dóró Sándor: Embernek maradni  Magyar költészet napja  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Mindig lesz olyan  Az ember  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Tanmese  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jan Twardowski - Siessünk  Jan Twardowski - Siessünk  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  képre írva  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ott van  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Azért kaptad  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  A sorsod  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ma van a magyar költészet napj...  különleges  Egy barátság története  Robert Merle tollából  Tanmese  képre írva  IGEN így  Jó éjszakát  Az ember emlékekből áll  Tanácsok egy pszichológustól  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Borzasztó  Facebookon kaptam Krisztinától  Azért kaptad  Magyar költészet napja  Esterházy Péterre emlékezünk  Ismeretlen: Ikarusz monda  képre írva  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Jan Twardowski - Siessünk  Paul David Tripp Április 15  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam Krisztinától  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Reményik Sándor: Pierrot &...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  IGEN így  ajándék, mellyel meglepem  Szívek  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kertem  Latinovits Zoltán tollából  képre írva  Zilahy Lajos mondta  Emlékezz  Az egyik legalapvetőbb tézis a... 
Bejegyzés Címkék
átkosban volt, gyanútlan olvasóknak, társadalom kedvét, szocializmus lelkes, társadalom akkortájt, hétvégit építette, alkalmazott laza, szocialista Magyarország, korabeli ideológia, határokon belül, árnyalt gondolkodásáról, mintagazda trágyadombja, ország felvirágzásának, többiek közül, demokratikus oldal, demokratikusnak nevezett, ország pozicionálása, drága időt, falusi embereket, többi csak, mieink többi, bloggerek leírják, újságban képesek, döglött sajtókiadványt, pártszakadás után, szocialisták reformszárnya, pártdemokrácia példás, párt vezetésének, párton belüli, tagságot kilóra, szűk réteget, fejünkhöz vágják, politika elénk, média egérszürke, politikának kellemes, kommunikációról szól, demokraták képtelenek, parlamentáris demokráciában, politikusok helyett, improvizálgatnak, meghallgathatjuk, politikusainkkal, gondolkodásáról, körbesápítozzuk, felvirágzásának, demokratikusnak, kommunikációról, tradícióinkhoz, sajtókiadványt, elhatárolódnak, meggondolatlan, tulajdonképpen, álproblémákkal, szervezetépítő, szórakoztatják, mindennapjaink, pártdemokrácia, kommentelőkkel, véleményekkel, felháborodnak, történésekről, tájékoztatási, szervezőmunka, pozicionálása, optimistákkal, parlamentáris, tojófészeknek, reformszárnya, forradalmárok, demokráciában, elolvashatjuk, magyarország, véleményüket, trágyadombja, bloggerekkel, demokratikus, kommunikálni, optimizmusra, tisztességes, szocialisták, foglalkozunk, pártszakadás, szabadságért, közelítéssel, befolyásolta, gittegyletei, ünnepeltetik, elszégyellik, konferenciát, jelöltjeiket, újságírókkal, népszabadság, kontextusban, szocializmus, újságírókat, fütyörészni, mondanivaló, köszönhetők, illetékesei, társadalmat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 4500
  • e Hónap: 8245
  • e Év: 161741
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.