Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Durva áremelések jönnek – üzenik a kisboltosok a kormá
  2016-11-27 18:52:04, vasárnap
 
  Durva áremelések jönnek - üzenik a kisboltosok a kormány béremelése miatt

László Pál
ÚJSÁGÍRÓ. 2016. 11. 23. 17:30

3261358
A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondja, csak a multik igényeit vette figyelembe a kormány és ők, akik a magyar munkavállalók 60 százalékát foglalkoztatják, nem tudnak ennyit kitermelni. Villáminterjú Neubauer Katalinnal.

Úgy tűnik, nem valami lelkesek a kedden bejelentett bérmegállapodással kapcsolatban. Pedig a kormány boldog és már a polgárok is számolgatják, mennyivel lesz vastagabb a boríték.

Teljesen természetes, hogy a polgárok lelkesednek azért, hogy növekszik a bérük és végre nemcsak a bruttó, hanem a nettó bérük is. Az elmúlt hat évhez képest most fordul majd elő először, hogy nem a költségvetés jár jobban, hanem a dolgozók. Azt azért tudjuk, hogy az elmúlt hat évben 51 százalékkal nőtt a bruttó minimálbér, és csak 22,5 százalékkal a nettó minimálbér. Ellenben, ha ezt a vállalkozói oldalról nézzük, akkor ez kitermelhetetlen!

Kitermelhetetlen? Ez egy közös megállapodás a kormány és a munkaadók közt.

Az a probléma, hogy ez a megállapodás nem veszi figyelembe a kis- és középvállalkozások helyzetét. Az elemzések, amikből kiindul a kormány, a nagyvállalatok, a multik számai. A KKV-szektor foglalkoztatja a magyar munkavállalók 60 százalékát, ha kiszámolom ennek a döntésnek a hatását, akkor az azt mutatja, hogy

dolgozónként, havonta 15 ezer forinttal többet kell kitermelnie egy vállalkozásnak minimálbér esetén. De ha a garantált bérminimumot nézem, akkor az már havonta több, mint 33 ezer forint dolgozónként.

Ez nincs ma meg a kis cégeknél. Áremelések lesznek a kereskedelmi szektorban, a versenyképességünk tovább fog romlani és minden olyan ágazatot súlyosan érint, ellehetetlenít ez, ahol a személyi jellegű ráfordítás magas és alacsony a hozzáadott érték, amit a dolgozók előállítanak. Ilyen az agrárium, a kereskedelem, az építőipar, a feldolgozóipar. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség nem gondolta, hogy ebből egy ilyen gyors megállapodás és bejelentés születik.

Az önök szövetségének tagja a legnagyobb magyar kiskereskedelmi lánc, a CBA. Ön a CBA kereskedelmi igazgatója volt 9 évvel ezelőttig. Erről a cégről ritkán mondják, hogy nincsen közel a kormányhoz. Mi történt, hogy ez most mégsem sikerült úgy, ahogy önök tervezték?

A versenyszféra és a kormány közötti egyeztető fórum hozta meg ezt a döntést, és nemcsak a CBA nem lett megkérdezve, hanem az összes többi KKV képviselője sem.

Azt hittem, hogy ez az ország simán működik úgy, hogy egy-egy telefonnal meg lehet oldani mindent.

Ez nem így működik.

Akkor mi a megoldás?

Mi korábban azt javasoltuk, de nem volt rá fogadókészség, hogy mivel Varga Mihály bejelentette, hogy 2016-ban több, mint 900 milliárd költségvetési többlet alakult ki, ami jórészt abból adódott szerintünk, hogy a cégek jobban emeltek bért és ebből komolyabb járulék- és adóbevétele lett az államnak, szóval ezt a pénzt kellene visszaforgatni. Hozzanak létre külön járulékszintet a minimálbérre és a garantált bérminimumra oly módon, hogy az egy az egyben fedezetet nyújtson a kormány által elképzelt, de kitermelhetetlen béremelésre.

És ha ez nincs?

Mi is szeretnénk többet fizetni a dolgozóinknak, csak nincs rá fedezet. Minden évben újabb sarcokkal van terhelve a kereskedelem. Minden évben van valami extra, és most ez.


http://24.hu/fn/penzugy/2016/11/23/durva-aremelesek-jonnek-uzenik-a-kisboltosok-a -kormany-beremelese-miatt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kitermelhetetlen, foglalkoztatják, kiskereskedelmi, visszaforgatni, járulékszintet, feldolgozóipar, ellehetetlenít, foglalkoztatja, nagyvállalatok, vállalkozásnak, munkavállalók, költségvetési, villáminterjú, versenyszféra, fogadókészség, szövetségének, dolgozóinknak, kereskedelem, előállítanak, kereskedelmi, megállapodás, számolgatják, dolgozónként, költségvetés, bérminimumot, kapcsolatban, minimálbérre, bérminimumra, bejelentette, adóbevétele, kisboltosok, béremelésre, természetes, bejelentett, kitermelnie, százalékkal, kormány béremelése, multik igényeit, magyar munkavállalók, kedden bejelentett, kormány boldog, polgárok lelkesednek, nettó bérük, bruttó minimálbér, nettó minimálbér, vállalkozói oldalról, közös megállapodás, munkaadók közt, multik számai, vállalkozásnak minimálbér, garantált bérminimumot, kereskedelmi szektorban, László Pál, Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség, Villáminterjú Neubauer Katalinnal, Varga Mihály,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A nemzeti hovatartozás kulturá...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akik bántanak téged  Mi lenne ha  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Szívem  Régi emberek, akikre máig büsz...  Egy bizonyos határt  Alázat  A kételkedés kezelése  Erdőn  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Erdőn  Png férfi  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Alázat  Facebookon kaptam  Png cica  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png fotel  Reménység és erő Krisztustól e...  képre írva  Makszim Gorkij gondolata  Idő  Reménység és erő Krisztustól e...  Julian Brass gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png csokor  Akik bántanak téged  Png telefon  Gonosz démon-álarc  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Rátalálsz  Png telefon  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szívem  Mai harmónia kártyám  Nem méltó hozzád  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Reggel van  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Alázat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Kövesd a cowboyt!  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A sors  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png férfi  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png virág  Png lepke  Facebookon kaptam  Png csokor  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szép napot kívánok  Png csokor  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Minden harmadik... 
Bejegyzés Címkék
kormány béremelése, multik igényeit, magyar munkavállalók, kedden bejelentett, kormány boldog, polgárok lelkesednek, nettó bérük, bruttó minimálbér, nettó minimálbér, vállalkozói oldalról, közös megállapodás, munkaadók közt, multik számai, vállalkozásnak minimálbér, garantált bérminimumot, kereskedelmi szektorban, személyi jellegű, hozzáadott érték, dolgozók előállítanak, ilyen gyors, önök szövetségének, legnagyobb magyar, cégről ritkán, kormány közötti, összes többi, ország simán, cégek jobban, pénzt kellene, garantált bérminimumra, egyben fedezetet, kormány által, kitermelhetetlen, foglalkoztatják, kiskereskedelmi, visszaforgatni, járulékszintet, feldolgozóipar, ellehetetlenít, foglalkoztatja, nagyvállalatok, vállalkozásnak, munkavállalók, költségvetési, villáminterjú, versenyszféra, fogadókészség, szövetségének, dolgozóinknak, kereskedelem, előállítanak, kereskedelmi, megállapodás, számolgatják, dolgozónként, költségvetés, bérminimumot, kapcsolatban, minimálbérre, bérminimumra, bejelentette, adóbevétele, kisboltosok, béremelésre, természetes, bejelentett, kitermelnie, százalékkal, megkérdezve, vállalkozói, lelkesednek, képviselője, szerintünk, béremelése, ráfordítás, minimálbér, szektorban, áremelések, aremelesek, beremelese, figyelembe, százalékát, kiszámolom, hozzáadott, igazgatója, szeretnénk, legnagyobb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 650
  • e Hét: 2137
  • e Hónap: 13248
  • e Év: 166744
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.