Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ahol nincs ellenpontja a trágyának, ott a trágya marad a fel
  2016-11-27 20:47:04, vasárnap
 
 
Molnár Bálint 2016-11-27

Ahol nincs ellenpontja a trágyának, ott a trágya marad a felszínen


Mégiscsak a vasárnapi ebédhez szól a nóta (igaz, hogy időközben már talán abbahagyta), tehát bármivel is szórakoztathatom a nagyérdeműt. Arra gondoltam, hogy nézegessünk ábrákat, diagrammokat, számokat. Jutott ez eszembe arról, hogy az erőművekről tartanak ma népszavazást. Nem, nem Röjtökmuzsajon, hanem Svájcban.

Magyarországon nem tartanak népszavazást. Semmiről. Sem az olimpiáról, sem Paksról, sem drótkerítésekről, sem boltzárról. Magyarországon csak arról tartanak népszavazást, csak arról kérdezik az embereket, amiről az egyszemélyes önkény akarja. Magyarországon az állampárt lop, mint a kurvaisten, a politikusok elrohannak az újságírók elől, az Orbán nevű állítólagos miniszterelnök 10 éve nem áll bele nyilvános vitákba, felsőbb utasításra kinyírnak ellenzéki lapokat, meghurcolnak ártatlan civileket.

Magyarország minden gazdasági versenyképességi rangsorban történelmi mélyponton vegetál, miközben kormányzati szinten védik a holdudvar legkorruptabb gazembereit. Magyarországon nyilvánosan kijelentik, hogy az állam összeházasodott az egyházzal, és az oktatás legfontosabb szereplőjévé avanzsált. Magyarországon egyszerre dúl a munkanélküliség és a munkaerőhiány, súlyos százezrek vándoroltak külföldre nem kalandvágyból.

Magyarországon a közvagyon fokozatosan elveszíti közvagyon jellegét, miközben újgazdag kleptrokrácia hektáronként, kastélyoként, ingatlanonként vásárolja fel az országot, aminek a helyén lassan csak egy végeláthatatlan mangalicatelep húzódik. Szűk másfél évvel a következő parlamenti választások előtt pedig ez a büdös nagy helyzet:

Fotó forrása: Vasárnapi Hírek/Publicus Intézet
Fotó forrása: Vasárnapi Hírek/Publicus Intézet
És az előző hónapokkal összehasonlítva, tágabb időintervallumba helyezve ugyanez:

Fotó forrása: Publicus Intézet/Vasárnapi Hírek
Fotó forrása: Publicus Intézet/Vasárnapi Hírek
Azt én nem tudnám megmondani, hogy a 3% (LMP) miért több, mint a 4 (DK), de így is értjük a Publicus Intézet által a Vasárnapi Hírek megbízásából 1100 fős mintán készített felmérés lényegét: ha minimálisan is, de novemberben tovább erősödött az állampárt támogatottsága, miközben az ellenzéki pártok stagnáltak, gyengültek (Jobbik), esetenként hajszálnyival erősödtek (MSZP). Számottevő változásról továbbra sincs szó. Még akkor sem, ha mostanra a Fideszt kurva nagy lemaradással követő pártok együttes támogatottsága (ez nem volt mindig így) immár megelőzi a Fideszét. Ez így, ahogy látszik legalábbis elgondolkodtató, ha nem egyenesen lesújtó képet fest a jövőről, és egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy azok, akiknek ezen el kellene gondolkodniuk, megtették már, vagy szándékoznak-e a közelebbi jövőben magukba szállni.

A Publicus úgy értelmezte a bizonytalanok számának csökkenését, azaz a magasabb szavazói aktivitást, hogy az a kamunépszavazási kampány hatására nőtt meg. Lehet, hogy így van, de a nagy egészet tekintve körülbelül semmi jelentősége nincs annak, hogy a 2018-as parlamenti választások előtt szűk másfél évvel a magyar választók 44, avagy 41 százaléka mondhatja el magáról, hogy elképzelése nincs, kire szavazhatna. Hogy a Kutyapárt 1% körül mérhető, vagy hogy a Juhász Péter-féle Együtt, esetleg a Fodor Gábor-féle egyszemélyes Liberális Párt majdhogynem sehol nincs, az már csak tünete ugyanannak a szellemi agóniának, annak a kétpólusú nyomorult politikai színháznak, ami felemészti az országot.

Külső szemlélőnek és gondolkodásra képes, a józan eszét még el nem veszített elszenvedők sokaságának biztosan nem fogja át a tudata, hogy az a 27% mi a kurva eget ábrázol, amikor normálisabb helyeken a 2-3% is valahol az istenes határát súrolná az elmúlt hét év fényében. Már ami a kormányzati eredményeket, az erkölcsi színvonalat, az emberi minőséget jelenti. Pedig nagyon világos, és mégcsak birkázni sem kell hozzá, mert a birkán nem segít, ha birkázzák, nem lesz tőle okosabb, és nem fogja jobban átlátni az összefüggéseket.

A hátán naponta felvágott köbméternyi fa súlya ellenére kiábrándulni képtelen 27%-on túl sokkal érdekesebb az a több, mint 40%, amelyik értelmes alternatíva hiányában hosszú ideje távol tartja magát a politikától és - mint ilyen - konzerválja a közvéleménykutatási adatokból rendre kiolvasható eredményeket. Nem kell Mráz Ágoston Sámuel Hugó Töhötöm, vagy a Századvégbél konyhaasztal mellett készült közvéleménykutatásait szidni: évek óta ezt mutatják a statisztikák, függetlenül attól, hogy ki készíti őket kinek a megrendelésére. Ezeket a statisztikákat manipulálni sem kell, hogy világos legyen: ahol nincs ellenpontja a trágyának, ott a trágya marad a felszínen.

Márpedig én úgy látom, hogy a trágyának nem ellenpontja van, hanem hasonló trágya kihívója, és ehhez bőven elég egy pillantást vetni a pillanatnyilag legnagyobb támogatottsággal rendelkező ellenzéki párt (MSZP) 2018-as országgyűlési választási jelöltlistájára. Amelyen ugyanolyan dörzsölt maffiózók tobzódnak mint a Fideszben, akik pillanatnyilag is elszívják ennek az országnak minden erejét, akik miatt a Fidesz vakhitű követői, akiket ugyanúgy a semmibe lökött az elmúlt hét év, mint mindenki mást (akkor is, ha nem tudnak róla) hatalmon tartják a jelenlegi fogvatartókat.

Már rég nem arról van szó, hogy egy egész ország megvezetett birka volna, az a negyvenakárhány százalék pontosan azt mutatja, hogy egy eltántoríthatatlan szekta dönt mindenről ott, ahol a csöndes többség nem talál racionális alternatívákat. Nincsenek hiteles, jövőbe mutató gondolatok, amelyek felülírnák a kényszeres orbánozást. Vagy azért, mert akiknek a szájából ezek a gondolatok elhangzanak, azoknak semmi keresnivalójuk nem lehetne a porondon, vagy azért, mert akiknek meg keresnivalójuk lehetne, azoknak sem sikerül egy markáns, karizmatikus ellen-Orbánt felmutatniuk. Ezt a nyomorúságos tényt emeli négyzetre és köbre a fideszes médiadiktatúra és a torz választási rendszer, amely 2018-ra semmi jót nem ígér.

Márpedig egy ellen-Orbán nélkül, akit még véletlenül sem az MSZP-ben, Jobbikban, DK-ban kellene keresni, a mindent betöltő propaganda ennél csak nagyobb apátiába döngöli az országot 2018-ig. Ameddig az egyre leszakadó, egzisztenciálisan-szellemileg leamortizált társadalom nem lát maga előtt egy ellen-Orbánt, ameddig senki nem tud felmutatni egy követendő, hiteles programot, amelynek nem minden pontja az, hogy Orbán takarodj!, addig ezt az országot ez a gazember fogja vezetni, aki megmondja, hogy merre van az arra, kit kell utálni, kitől fog megvédeni, hogyan töröld ki a seggedet.

A leeső koncon marakodó, az esetleges együttműködésből már az együttműködés létrejötte előtt egymást kizárogató ellenzék csak meghosszabbítja az ország haláltusáját. Ezt fél évvel, két évvel ezelőtt is ugyanekkora bizonyossággal leírhattam volna, és már akkor is késő lett volna felébredni. A nagyobb baj az, hogy - a jelenlegi helyzet alapján - fél év múlva is aktuális lesz. Majd akkor térjünk vissza rá.

http://kolozsvaros.com/2016/11/27/ahol-nincs-ellenpontja-a-tragyanak-ott-a-tragya -marad-a-felszinen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: támogatottsággal, versenyképességi, drótkerítésekről, szórakoztathatom, időintervallumba, együttműködésből, kamunépszavazási, összeházasodott, végeláthatatlan, jelöltlistájára, összefüggéseket, összehasonlítva, munkanélküliség, meghosszabbítja, negyvenakárhány, elgondolkodtató, magyarországon, pillanatnyilag, megrendelésére, bizonyossággal, támogatottsága, miniszterelnök, statisztikákat, röjtökmuzsajon, médiadiktatúra, keresnivalójuk, ingatlanonként, alternatívákat, mangalicatelep, kleptrokrácia, gondolkodniuk, munkaerőhiány, legkorruptabb, fogvatartókat, gondolkodásra, kalandvágyból, trágya marad, vasárnapi ebédhez, erőművekről tartanak, egyszemélyes önkény, politikusok elrohannak, újságírók elől, holdudvar legkorruptabb, állam összeházasodott, oktatás legfontosabb, közvagyon fokozatosan, helyén lassan, végeláthatatlan mangalicatelep, következő parlamenti, büdös nagy, előző hónapokkal, állampárt támogatottsága, Molnár Bálint, Vasárnapi Hírek, Publicus Intézet, Juhász Péter-féle Együtt, Fodor Gábor-féle, Liberális Párt, Mráz Ágoston Sámuel Hugó Töhötöm,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyi süt  Esti kép  Facebookon kaptam  Kun Magdolna.: Belső félelem  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 11  Hatványozott áldások  Előled is hozzád  Az élet nem más  ajándék, mellyel meglepem  A női sziv  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Paul Verlaine - Óvatosság  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az időskori betegségeket is cs...  Folytasd tovább a befejezésig  Facebookon kaptam  Az élet mindig  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amellett, amit az emberek  Laczkó Sándor - A bizalom....  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  40 felett  Csend  Alvó kislány  Mi volt e hatalom értelme  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a magányról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi volt e hatalom értelme  Paul David Tripp Április 9  Facebookon kaptam  Az ember  Paul David Tripp Április 10  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Egyszer mindannyian hazatérünk  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  azzal harcolj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csomó  József Attila – Keresek ...  Mondjam azt, hogy jó vagyok  azzal harcolj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Reggeli kávé  Spenót  Mondjam azt, hogy jó vagyok  A haragos ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Ma van a magyar költészet napj...  Mi volt e hatalom értelme  Az ember  Facebookon kaptam  Egy valóban nagy örökség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Laczkó Sándor - A bizalom....  jó reggelt  Az élet mindig  Az ember  Spenót 
Bejegyzés Címkék
trágya marad, vasárnapi ebédhez, erőművekről tartanak, egyszemélyes önkény, politikusok elrohannak, újságírók elől, holdudvar legkorruptabb, állam összeházasodott, oktatás legfontosabb, közvagyon fokozatosan, helyén lassan, végeláthatatlan mangalicatelep, következő parlamenti, büdös nagy, előző hónapokkal, állampárt támogatottsága, ellenzéki pártok, közelebbi jövőben, bizonytalanok számának, magasabb szavazói, nagy egészet, 2018-as parlamenti, magyar választók, szellemi agóniának, kétpólusú nyomorult, józan eszét, kurva eget, istenes határát, kormányzati eredményeket, erkölcsi színvonalat, emberi minőséget, hátán naponta, statisztikákat manipulálni, pillantást vetni, pillanatnyilag legnagyobb, országnak minden, semmibe lökött, jelenlegi fogvatartókat, egész ország, csöndes többség, kényszeres orbánozást, szájából ezek, gondolatok elhangzanak, nyomorúságos tényt, fideszes médiadiktatúra, torz választási, ellen-Orbán nélkül, mindent betöltő, országot 2018-ig, egyre leszakadó, gazember fogja, leeső koncon, esetleges együttműködésből, együttműködés létrejötte, ország haláltusáját, jelenlegi helyzet, támogatottsággal, versenyképességi, drótkerítésekről, szórakoztathatom, időintervallumba, együttműködésből, kamunépszavazási, összeházasodott, végeláthatatlan, jelöltlistájára, összefüggéseket, összehasonlítva, munkanélküliség, meghosszabbítja, negyvenakárhány, elgondolkodtató, magyarországon, pillanatnyilag, megrendelésére, bizonyossággal, támogatottsága, miniszterelnök, statisztikákat, röjtökmuzsajon, médiadiktatúra, keresnivalójuk, ingatlanonként, alternatívákat, mangalicatelep, kleptrokrácia, gondolkodniuk, munkaerőhiány, legkorruptabb, fogvatartókat, gondolkodásra, kalandvágyból, bizonytalanok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 124
  • e Hét: 463
  • e Hónap: 4208
  • e Év: 157704
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.