Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nagyhétfő 04.06
  2020-04-06 08:29:48, hétfő
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Íme, az én szolgám, akiben kedvem telik.
Ezt mondja az Úr:
,,Íme, az én szolgám, akit támogatok, választottam, akiben kedvem telik. Kiárasztottam rá lelkemet, hogy igazságot vigyen a nemzeteknek. Nem kiált majd, nem emeli föl a hangját, és szava sem hallatszik az utcákon. A megtört nádszálat nem töri össze, a pislákoló mécsbelet nem oltja ki. Hűségesen tanítja az igazságot, nem lankad el, sem kedvét el nem veszti, míg az igazságot meg nem szilárdítja a földön. Az ő tanítására várnak a távoli szigetek."
Ezt mondja az Isten, az Úr, aki megteremtette az eget és kifeszítette, aki megszilárdította a földet s kisarjasztotta rajta a növényeket, aki éltető leheletet ad a földön lakó népnek, és életet mindennek, ami csak jár-kel rajta: ,,Én, az Úr hívtalak meg igazságban, én fogtam meg a kezed és én formáltalak. Általad kötök szövetséget népemmel, és adok világosságot a nemzeteknek, hogy nyisd meg a vakok szemét, és szabadítsd ki a börtönből a foglyokat, és a tömlöcből azokat, akik a sötétben ülnek."
Ez az Isten igéje. Iz 42,1-7

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Mária megkeni Jézus lábát, és ezt Jézus már temetési előkészületnek veszi.
Hat nappal húsvét előtt Jézus Betániába ment. Itt élt Lázár, akit Jézus feltámasztott a halálból. Vacsorát rendeztek Jézus tiszteletére Márta felszolgált, Lázár pedig ott ült Jézussal a vendégek között.
Mária pedig vett egy font illatos, drága nárdusz-olajat, megkente vele Jézus lábát, majd hajával megtörölte. A ház betelt a kenet illatával. Jézus tanítványai közül az egyik, aki elárulni készült őt, a karióti Júdás, megszólalt: ,,Miért nem adtuk el ezt a kenetet háromszáz dénárért, és miért nem osztottuk szét a szegények között?" Ezt azonban nem azért mondta, mintha gondja lett volna a szegényekre, hanem mert tolvaj volt; ő kezelte a pénzt, és az adományokat ellopkodta.
Jézus azt mondta neki; ,,Hagyd békén őt, hiszen temetésem napjára teszi. Mert szegények mindig lesznek veletek, én azonban nem leszek mindig veletek."
A zsidók közül sokan megtudták, hogy Jézus Betániában van, és odamentek nemcsak Jézus miatt, hanem hogy lássák Lázárt, akit feltámasztott a halálból. Ekkor a főpapok elhatározták, hogy Lázárt is megölik, mivel miatta a zsidók közül sokan hittek Jézusban.
Ezek az evangélium igéi. Jn 12,1-11
...... ............



Imádság
Ó, végtelen Szeretet, aki az Atyától és a Fiútól származol, add meg nekem az istengyermekség kegyelmét, taníts meg arra, hogyan kell mindig Isten gyermekéhez méltóan cselekednem! Maradj bennem! Add, hogy én is mindig benned maradjak, és úgy szerethesselek, ahogyan te szeretsz engem! Nélküled semmi vagyok. Magamtól semmire sem megyek. Egyesíts önmagaddal, tölts el szereteteddel, hogy általad az Atyával és a Fiúval mindig egyesüljek!

Elmélkedés
Lázár, Márta és Mária személyére irányul figyelmünk a mai evangélium alapján, akik a Jeruzsálemhez közeli Betániában éltek. Zarándoklatai alkalmával hozzájuk szokott betérni, náluk szokott megszállni Jézus.
Lázárról nem tudunk meg sokat e helyen, csupán annyit, hogy ott ült Jézussal a vendégek között. A múlt héten említettük, hogy az ő feltámasztása után a főtanács ülést tartott, hogy végleg lezárják a Jézus-ügyet. Lázár úgy tesz tanúbizonyságot Jézus mellett, hogy meg sem szólal. Nem tart beszédet a jelenlévőknek, nem próbálja őket semmiről meggyőzni. Ő egyszerűen csak él. Meghalt, négy napig volt a sírban, de most él. Él, mert Jézus visszahívta őt az életbe. Ő az élő bizonyíték. Aki látja őt, az nem kételkedhet Jézus isteni hatalmában.
Márta személye szintén fontos a jelenetben. Ő felszolgál, ellátja a vendégeket. Tudja, hogy mire van szüksége a vendégeknek, szolgálatkészen gondoskodik róluk. Ő sem beszél, hanem csendben végzi szolgálatát.
A harmadik személy Mária, aki kifejezi Jézus iránti tiszteletét. Mégpedig a szükségesnél bővebben, nagylelkűbb módon, drága olajjal keni meg az Úr lábát. Cselekedete szeretetből fakad. Nem sajnálja a pénzt a drága olajra. És nem sajnálja haját, amivel megtörli Jézus lábát a megkenés után.
Krisztus melletti tanúságtétel-e az életem? Kész vagyok-e az Úr szolgálatára? Kimutatom-e iránta szeretetemet?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megszilárdította, tanúbizonyságot, istengyermekség, szolgálatkészen, szerethesselek, előkészületnek, kisarjasztotta, megteremtette, szereteteddel, feltámasztott, kiárasztottam, jelenlévőknek, zarándoklatai, jeruzsálemhez, feltámasztása, választottam, szeretetemet, szolgálatára, tiszteletére, szükségesnél, világosságot, kifeszítette, elhatározták, tanúságtétel, vendégeknek, gyermekéhez, kételkedhet, felszolgált, szilárdítja, visszahívta, cselekednem, gondoskodik, nemzeteknek, formáltalak, szövetséget, cselekedete, megtört nádszálat, pislákoló mécsbelet, távoli szigetek, földön lakó, vakok szemét, tömlöcből azokat, sötétben ülnek, vendégek között, font illatos, kenet illatával, karióti Júdás, kenetet háromszáz, szegények között, adományokat ellopkodta, zsidók közül, főpapok elhatározták, OLVASMÁNY Izajás, EVANGÉLIUM Szent János, Jézus Betániába, Jézus Betániában, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Müller Péter tollából  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Egy barátság története  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Egy tavasz  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  "Ez egy csoda"  József Attila – Keresek ...  39 ígéret  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Gebhardt Nóra versei II.  Márai Sándor tollából  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  képre írva  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Nem kell hozzá fürdőruhás  jó reggelt  Különleges  Különleges  ajándék, mellyel meglepem  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jan Twardowski - Siessünk  Bársony székben  Reményik Sándor: Pierrot &...  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Szép estét  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Ady Endre - Mindegy átka  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Jázmin  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Sorsunk miatt...  Ady Endre - Mindegy átka  Azért kaptad  Jó nap volt  Ma van a magyar költészet napj...  Esterházy Péterre emlékezünk  Robert Merle tollából  Tanácsok egy pszichológustól  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam Krisztinától  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Martin Buber, A haszidim meséi  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Hogyan válunk hűségesekké?  Horváth Szilvia tollából  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Anyámról való emlékek  Ott van  Bársony székben  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle... 
Bejegyzés Címkék
megtört nádszálat, pislákoló mécsbelet, távoli szigetek, földön lakó, vakok szemét, tömlöcből azokat, sötétben ülnek, vendégek között, font illatos, kenet illatával, karióti Júdás, kenetet háromszáz, szegények között, adományokat ellopkodta, zsidók közül, főpapok elhatározták, evangélium igéi, istengyermekség kegyelmét, múlt héten, főtanács ülést, harmadik személy, szükségesnél bővebben, drága olajra, megkenés után, megszilárdította, tanúbizonyságot, istengyermekség, szolgálatkészen, szerethesselek, előkészületnek, kisarjasztotta, megteremtette, szereteteddel, feltámasztott, kiárasztottam, jelenlévőknek, zarándoklatai, jeruzsálemhez, feltámasztása, választottam, szeretetemet, szolgálatára, tiszteletére, szükségesnél, világosságot, kifeszítette, elhatározták, tanúságtétel, vendégeknek, gyermekéhez, kételkedhet, felszolgált, szilárdítja, visszahívta, cselekednem, gondoskodik, nemzeteknek, formáltalak, szövetséget, cselekedete, szeretetből, adományokat, szegényekre, nagylelkűbb, szolgálatát, tanítványai, tiszteletét, említettük, ellopkodta, betániában, megszállni, szabadítsd, evangélium, megszólalt, elmélkedés, igazságban, növényeket, megtörölte, önmagaddal, figyelmünk, személyére, egyesüljek, tanítására, alkalmával, hatalmában, hallatszik, jelenetben, felszolgál, vendégeket, egyszerűen, bizonyíték, megtudták, odamentek, osztottuk, olvasmány, foglyokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5330
  • e Hét: 16392
  • e Hónap: 29068
  • e Év: 262815
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.