Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bűvölés és bűvöletbe esés
  2016-11-30 18:58:57, szerda
 
  Bűvölés és bűvöletbe esés

Közzétéve 2016-11-30

Mindenki rengeteget fog keresni!


Ezt nem én találtam ki. A nemzetgazdasági miniszter mondta. Pontosabban így fogalmazott: Magyarországon lezárult az alacsony munkabérek időszaka. Ez a múlt héten nyélbe ütött bérmegállapodásnak köszönhető, amelynek alkalmából nem csupán a minimálfizetéseket emelik jövőre és hosszabb távon, hanem az úgynevezett szakmai bérminimumot is. Előbbi 2017-ben 111 ezer forint helyett 128 ezer lesz - bruttóban -, utóbbi pedig 129 ezer helyett 161 ezer. És nem áll meg a menet, megvannak a következő esztendőkre vonatkozó számok is. A munkaadók emiatt növekvő terheit adó- és járulékcsökkentésekkel mérséklik, remélvén, hogy számításaik alkalmasak a kecske jóllakatására anélkül, hogy elpocsékolnák a komplett káposztakészletet. Akárhogy is, a hatéves terv összességében épp alkalmas arra, hogy Varga Mihály 40 százalékos béremelésről beszélhessen, amikor kerek számokkal szeretne zsonglőrködni.

Megengedem, az alacsony és a rengeteg között vannak fokozatok - ha lezárult az a korszak, ha nem -, vagyis tisztában vagyok vele, hogy írásom címében a költői túlzás eszközét alkalmaztam. De miért pont én ne tehetnék ilyet? Ha már havi 128 ezer forintnak örvendezve értekezhet a miniszter az alacsony munkabérek kiiktatásáról és soha vissza nem téréséről - és ha egy korszak kétségkívül véget is ért? Mármint az, amelynek során egy-két évtizedig tényleg a valóság különb- s különbféle értelmezése, és nem totálisan virtuális világok építgetése képezte a menet közben egyúttal sokat harsányodó verbális politika alapjait.
Szó se róla, a béremelés és a küszöbönálló nyugdíjemelés - ennek amúgy jelentősen szerényebb mértékéről ma ugyancsak dönt a kormány - húsba vágóbb és valóságosabb, mint az elmúlt másfél esztendő első számú kampánytémája. Utóbbit ideje is volt lecserélni. Azaz ha eldobni nem is, valamelyest háttérbe szorítani. Amit kihozhattak belőle, kihozták. Hogy elsöprőbb sikerre számítottak - érvényes népszavazással, alaptörvény-módosítással -, kézenfekvő, de hát nem lehet mindig minden egészen tökéletes és hibátlanul gömbölyű.
A témaváltás vagy hangsúlyáthelyezés - nevezzük, aminek akarjuk - azért is indokoltnak tűnik, mert a kormányzati ciklusoknak eddigi tudásunk szerint hasonló a karakterük. Az utóbbi időben persze megborultak a rendszerek, és nem fix, hogy a korábbi sablonok változatlanul alkalmazhatók. Ám ezzel együtt sem árthat felidézni, hogy a radikalizálódásnak jellemzően a ciklusok elején-közepén van hozadéka, amikor ellenben közelednek a választások, az emberek szívesebben fordulnak a nyugodt erők, a pozitív energiákat megmozdítani képes konszolidáltak felé. Magyarán pluszos és egyúttal beváltható ígéreteket, sőt, konkrét ajándékokat várnak.
Nem véletlen tehát, hogy a célkereszt kellős közepébe az alsó középosztály kerülhet ismét - Orbán Viktor múlt heti, a Világgazdaságban megjelent interjújának is ők voltak már a főszereplői -, így azon sem lepődnék meg, ha megint általánossá válna a keményen dolgozó kisemberek rendszeres emlegetése. Ők nagyjából másfél évvel ezelőtt előkerültek már egyszer, de abban a pillanatban hamarjában felbukkantak a migránsok - a kormányzat szerencséjére -, és a kisemberek átmenetileg eltörpültek.
Szó, ami szó, tény, ami tény: a 15 százalékra és a 25 százalékra olyat nem mondhatunk, hogy nincs konkrét és kézzelfogható tartalmuk. Egyrészt van, másrészt nagy valószínűséggel olyan köröket érintenek kedvezően, amelyek tagjai választópolgárként eddig nem tartoztak a népesség legaktívabb-legfideszesebb rétegei közé. Egy az egyben senki voksa sem vásárolható meg csak úgy, a szavazatszerzés kultúrája szofisztikáltabb, mint a Lehel piac, ám az irány alaposan megtervezettnek és kidolgozottnak tűnik. Feltétlenül kidolgozottabbnak, mint amilyen Medgyessy Péterék 50 százalékos közszférás ígérete volt 2002 előtt - és amelynek beváltása később kőkeményen megrogyasztotta a magyar gazdaság alapvető fejlődési esélyeit.
A hat év alatt 40 százalék óvatosabb duhajkodási szándékra utal - ez anélkül is megállapítható, hogy megpróbálnék mélyebben elmerülni a program teljesíthetőségének rejtelmei között. Bíbelődjenek ezzel - helyettem is - a rátermettebb-felkészültebb közgazdászok. A történetnek számomra egyelőre izgalmasabbak a politikai vonatkozásai. Ezekkel kapcsolatban két dolgot szeretnék megjegyezni még. Az egyik, hogy a közhangulat attól csak vidámabbá válik, ha nem a hazánkra leselkedő rettenetes veszélyek lesznek a kommunikációs stratégia középpontjában. Hanem a pénz. A több pénz. A másik, hogy miután ezt a tematikai mezőt is könnyed lendülettel fogja uralni a Fidesz, még nehezebb dolga lesz az összes kihívójának. Jobbról is, balról is. Innen szép nyerni, ahogy mondani szokás. Sőt, nemhogy nyerni, de egyáltalán versenyezni és észrevehetőnek lenni is.
(mno)
Bal-Rad komm: Mindenki rengeteget fog KERESGÉLNI a következő hat esztendőben!-az már biztos! Hogy ki mennyit fog találni?-az már egy más kérdés!
Mert azért az a 40 százalék izzasztóan remek emelkedés ám! Így első hallásra. MERTHOGY A RENGETEG ÍGÉRET KÖZÖTT MÁR SENKI SEM FIGYEL A HAT ÉVRE!
Úgy már mondjuk csak évi 6,66 százalék. Némileg kevesebb mint a 40 százalék!
1989-ben a havi netto átlagkereset Magyarországon 8165 ft. volt/hó
2016-ban Budapesten a legmagasabb átlagbér: 222 ezer forint volt a félév végén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig alig több mint 116 ezer forint volt. Ha ezeket összeadju, majd elosztjuk kettővel, kijön egy átlag. 169 ezer forint.
Magyarán az idén kb. 20,7-szer annyi volt a havi netto jövedelem, mint '89-ben. 27 esztendővel a rendszerváltás után. Az éves netto bérnövekmény tehát a '89-es bázisévről kiindulva évi 7 (AZAZ HÉT!) százalék! (Ha jó a matek!)
Mondjuk nagyjából annyi, mint amit Varga Mikhál úr a falat dörömbölve beharangozott a következő hat esztendőre, MINT ÓRIÁSI BÉRFEJLESZTÉST! Döbrögi elszántsága jeleként!
No persze ha Mikhál úr úgy adja elő Döbrögi “nagylelkűségét", hogy a béremelkedés mértéke annyi lesz mint a megszokott!...-hát hozsannázásban nem törnek ki a magyarok!
A 40 százalék az sokkal jobban hangzik!
Gondoljunk bele: ha whytézz Antall József '91-ben azt mondja, hogy meglátjátok tízszeresére növelem a fizetéseteket!-azonnal örökös királlyá választotta volna a magyar nép!

(A Bal-Rad matekhoz felhasznált irodalom:

http://www.ksh.hu/statszemle_archive/2001/2001_04-05/2001_04-05_420.pdf
https://www.ksh.hu/keresetek )

http://www.balrad.com/2016/11/30/buvoles-es-buvoletbe-eses/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szofisztikáltabb, világgazdaságban, megtervezettnek, szavazatszerzés, valószínűséggel, nemzetgazdasági, megrogyasztotta, legfideszesebb, hozsannázásban, magyarországon, népszavazással, középpontjában, rendszerváltás, kidolgozottnak, észrevehetőnek, bérfejlesztést, nagylelkűségét, megállapítható, konszolidáltak, felkészültebb, izgalmasabbak, változatlanul, zsonglőrködni, kampánytémája, nyugdíjemelés, alkalmazhatók, összességében, kiiktatásáról, jóllakatására, elpocsékolnák, szerencséjére, kézzelfogható, fizetéseteket, kommunikációs, beharangozott, beszélhessen, nemzetgazdasági miniszter, alacsony munkabérek, múlt héten, úgynevezett szakmai, következő esztendőkre, munkaadók emiatt, kecske jóllakatására, komplett káposztakészletet, hatéves terv, rengeteg között, költői túlzás, korszak kétségkívül, valóság különb-, menet közben, küszöbönálló nyugdíjemelés, kormány –, Varga Mihály, Orbán Viktor, Medgyessy Péterék, MERTHOGY RENGETEG ÍGÉRET KÖZÖTT MÁR SENKI SEM FIGYEL HAT ÉVRE, AZAZ HÉT, Varga Mikhál, MINT ÓRIÁSI BÉRFEJLESZTÉST, Antall József,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Bounty krémes  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Radikális szeretet  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png kislány  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Nem számIt  Próbálj meg ...  Radikális szeretet  Akik bántanak téged  Radikális szeretet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  képre írva  Albert Einstein gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Csak a fogyatkozás látható  Még csak most kezdődik a nap  Hiányzik  Rátalálsz  A Megváltó szolgálatában  Még csak most kezdődik a nap  Png rózsa csokor  Zilahy Lajos gondolata  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Paul David Tripp Április 20  Adakozás  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png cica  Facebookon kaptam Annuska bar...  Hogy lehet megtartani  Szép álmokat!  Neked tudnod kell  Egy lelki imádság  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png csokor  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Png nő  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Fehér virág  Png cica  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png cica  Bertolt Brecht -től idézet  Png virág  Reggel van  George Byron - Ahogy itt jár -...  Adakozás  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A sors  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Zilahy Lajos gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Krisztinától  Albert Einsteinről  Akarat  Nem méltó hozzád  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Png kislány  Mindig jusson idő nevetni  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem  Fekete István - Akác  Bertolt Brecht -től idézet  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nemzetgazdasági miniszter, alacsony munkabérek, múlt héten, úgynevezett szakmai, következő esztendőkre, munkaadók emiatt, kecske jóllakatására, komplett káposztakészletet, hatéves terv, rengeteg között, költői túlzás, korszak kétségkívül, valóság különb-, menet közben, küszöbönálló nyugdíjemelés, kormány &#8211, elmúlt másfél, témaváltás vagy, kormányzati ciklusoknak, utóbbi időben, korábbi sablonok, ciklusok elején-közepén, emberek szívesebben, nyugodt erők, pozitív energiákat, célkereszt kellős, alsó középosztály, főszereplői &#8211, keményen dolgozó, pillanatban hamarjában, migránsok &#8211, kormányzat szerencséjére, kisemberek átmenetileg, szavazatszerzés kultúrája, irány alaposan, magyar gazdaság, történetnek számomra, politikai vonatkozásai, közhangulat attól, hazánkra leselkedő, kommunikációs stratégia, több pénz, tematikai mezőt, összes kihívójának, havi netto, legmagasabb átlagbér, félév végén, rendszerváltás után, éves netto, falat dörömbölve, béremelkedés mértéke, sokkal jobban, szofisztikáltabb, világgazdaságban, megtervezettnek, szavazatszerzés, valószínűséggel, nemzetgazdasági, megrogyasztotta, legfideszesebb, hozsannázásban, magyarországon, népszavazással, középpontjában, rendszerváltás, kidolgozottnak, észrevehetőnek, bérfejlesztést, nagylelkűségét, megállapítható, konszolidáltak, felkészültebb, izgalmasabbak, változatlanul, zsonglőrködni, kampánytémája, nyugdíjemelés, alkalmazhatók, összességében, kiiktatásáról, jóllakatására, elpocsékolnák, szerencséjére, kézzelfogható, fizetéseteket, kommunikációs, beharangozott, beszélhessen, átlagkereset, módosítással, felbukkantak, béremelésről, béremelkedés, középosztály, interjújának, megpróbálnék, megmozdítani, bérnövekmény, tízszeresére, rátermettebb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1475
  • e Hét: 4577
  • e Hónap: 15688
  • e Év: 169184
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.