Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Eb marna bennünket legfeljebb kutya helyett!
  2016-12-01 07:28:08, csütörtök
 
  Eb marna bennünket legfeljebb kutya helyett!

Közzétéve 2016-12-01

Orbán retteghet, durva felmérés az elégedetlenekről


Csaknem kétharmados többségben a pesszimisták.
A 2018-as választások közeledtével egyre fontosabb, kik az elégedett, illetve elégedetlen szavazók. A Policy Solutions, a Závecz Research és a Friedrich-Ebert-Stiftung megvizsgálta, milyen általános jellemzői vannak azoknak a választóknak, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok, akik kritikusak a kormánnyal. Az elemzés szerint Magyarországon az alacsony iskolázottságú, idősebb, kistelepüléseken élő választók között a legnagyobb az elégedetlenség. Az ellenzéki pártok számára ugyanakkor komoly kihívás, többségüket nem lehet interneten elérni.

A nők pesszimistábbak
A magyar választókra nem jellemző a derűlátás az ország helyzetét illetően, a többség szerint rossz irányba mennek a dolgok. A válaszadók 61%-a látja borúsan a helyzetet, csak 31 százalék tekinthető bizakodónak. A nők (62%) egy árnyalattal sötétebben látják a helyzetet, mint a férfiak (59%) - de alapvetően mindkét csoportra a negatív helyzetértékelés jellemző.
60 év után már megvan a kétharmad
Valamennyi korcsoportban a rossz irányt érzékelők vannak többségben. A legelégedettebbnek a 30-39 évesek mondhatók (40%). 40 év felett az életkor előrehaladtával fokozatosan emelkedik a borúlátók aránya. A 60 évnél idősebb korosztálynak a leglesújtóbb a véleménye közállapotokról: kétharmaduk szerint ma Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok, és csupán negyedük lát okot az optimizmusra.
Tanulni kell a derűlátáshoz
Az iskolai végzettség erősen hat az ország helyzetének megítélésére. Minél képzettebb valaki, annál valószínűbb, hogy pozitívan ítéli meg az irányt, amerre az ország tart. A legkevésbé iskolázottak, a 8 osztályt sem végzők csoportját minden társadalmi csoportnál erősebb negatív érzület jellemzi: 83 százalékuk szerint rossz irányba mennek a dolgok. A diplomások a legkevésbé borúlátóak, körükben az átlagosnál jóval magasabb az itteni helyzetet jónak ítélők aránya (41%). Ez ugyanakkor csak mérsékelt pesszimizmust jelent, mert még a legmagasabb végzettségűek között is az elégedetlenek vannak többségben (50%).
A legkisebb is számít
Minél nagyobb településen él valaki, annál kevésbé látja rossznak a dolgok alakulását. Ennek megfelelően Budapesten van a legtöbb optimista (35%), de ez is csak egy erős kisebbség (55% elégedetlen). A kisebb városokban élők álláspontja megegyezik az országos átlaggal (31%), a községekben élők körében még alacsonyabb az optimisták aránya: 28%, vagyis a kis településeken a legpesszimistábbak. Az elégedetlen szavazók többségét nem interneten lehet elérni.
Az internettel nő az optimizmus
A gyakori internethasználók elégedettebbek a dolgok aktuális alakulásával, mint azok, akik csak ritkán, vagy egyáltalán nem használják a világhálót. Az alkalmi internetezők rendkívül kritikusak: több mint háromnegyed részük szerint rossz irányba haladnak a dolgok. Az internetet legalább heti rendszerességgel használók optimistábbak a teljes magyar népességnél: 43% szerint jó az irány.
5% fideszes is morog
Politikai értelemben az elégedetleneknek négy számottevő méretű és markánsan elkülöníthető csoportja különböztethető meg: a bizonytalan (a teljes népesség 22%-a), a baloldali-liberális (17%), a jobbikos (12%) és a kormánypárti elégedetlenek (5%), tehát a Fidesz-szimpatizánsok egy szabad szemmel is jól látható része sem ért egyet a dolgok jelenlegi alakulásával. A legnépesebb csoportot alkotó bizonytalanok körében enyhe a női túlsúly. Az átlagosnál többen vannak az 50 éven aluliak között, és kiugró az arányuk 8 osztálynál kevesebbet végzetteken belül. Sokan közülük munkanélküliek, az álláskeresők közel fele tartozik közéjük.
Az ellenzéki profil

fuck
A baloldali-liberális elégedetlenek nagyobb arányban kerülnek ki a nők közül, korszerkezetük pedig erőteljes idősödést mutat, a 60 év felettieknek messze a legnagyobb részét ez a csoport alkotja. Jellemzően az alapfokú végzettségűek körében találhatók, igen erősen felülreprezentáltak a nyugdíjasok és háztartásbeliek inaktív csoportján belül. Legjellemzőbb lakóhelyük a főváros, de a kisebb településtípusokban is viszonylag kiegyensúlyozott arányban vannak jelen. A Jobbik az országos helyzettel elégedetlen szimpatizánsai a párt táborának profiljához kapcsolódóan főként a férfiak és a 40 év alatti korosztályokban vannak jelen. Tipikusan szakmunkás, illetve középfokú végzettséggel rendelkeznek. Minden településtípuson hasonló arányban találhatjuk őket.
A Fidesz gyenge pontja
Az országban zajló folyamatokkal szemben kritikus fideszesek között nagyjából kiegyensúlyozott a férfiak és nők aránya, és életkor alapján is viszonylag egyenletesen oszlanak meg. Az átlagosnál többen vannak a legkevésbé iskolázottak körében, a közép- és felsőfokú végzettségűeknél alig vannak jelen. Budapest felől a kisebb települések felé haladva növekszik a fideszes elégedetlenek részaránya. A Fidesz elégedetlenjei az átlagosnál nagyobb arányban élnek vidéki kisvárosokban, falvakban, jellemzően segéd- és betanított munkások. A Fidesz gyenge pontját tehát az alacsony iskolázottságú, rossz anyagi helyzetben lévő, kistelepülésen élő támogatói jelentik. (Az elemzés a Závecz Research által 2016-ban, két hullámban, személyes megkereséssel végzett közvélemény-kutatások adatain alapul.)
“Politikai osztálylétszám"
Tavaly a Policy Solutions ezen a néven, a GfK Hungária Piackutató kutatásait felhasználva elemezte a magyar választók társadalmi hátterét, az egyes pártok szavazóinak életstílusát. A kutatás 20 társadalmi csoportot különböztetett meg, összegyűjtve legfontosabb politikai, gazdasági, társadalmi problémáikat.
A csoportok közül - a mostani elégedetlenek között meghatározó - bizonytalanok, rejtőzködők egyik legfontosabb kategóriája az Elszegényedő középosztály volt. A csoport tagjai igen erős kapcsolati hálóval rendelkeznek, szinte minden társadalmi rétegben átlagon felül vannak jó ismeretségeik. A kisvállalkozóktól, a fodrászokon és a bolti eladókon keresztül az igazgatókig minden foglalkozási körben értékes kapcsolati tőkével bírnak. Szinte mindegyiküknek van lakása, amelynek értéke azonban igen alacsony. Jellemzően panelben vagy régi társasházban élnek. Sokan, de az átlagnál nem többen laknak vidéki kockaházakban.
Már Class FM sincs
Aktív újságolvasóként számos napi- és hetilapot az átlagnál gyakrabban vesznek. Kiemelkednek ezek közül a női magazinok. Átlagon felül követik a televíziós csatornák adásait. A rádióadók közül a közrádiók, a Class FM és a Klubrádió hallgatottsága volt náluk kiemelkedő. A híreket interneten is követik, zenei ízlésük kettős: hallgatnak komolyzenét, de szeretik a mulatós zenét is.
A csoport tagjai az átlagnál aktívabbak civilszervezetekben, elsősorban szakszervezetben és adománygyűjtő szervezetekben, a vallásosság tekintetében megosztottak. A csoport az átlagosnál jobban érdeklődik a közélet és a politika iránt, a magyar demokrácia helyzetével nagyon elégedetlen, nagyon elkötelezett a demokrácia mellett. Tagjai körében szinte nincs is olyan, aki a diktatúrát jobbnak tartaná.
Értékrendjét tekintve a csoport mérsékelten balos, nem tekinti magát se konzervatívnak, se liberálisnak, a Fideszt a Jobbiknál is erőteljesebben elutasítja, és nem kiemelkedő rokonszenvvel fordul a baloldal felé, amelyek közül népszerűségben a kisebb pártok (Együtt, PM, DK) egy hajszállal megelőzik az MSZP-t és az LMP-t.
(24.hu)
Bal-Rad komm: Ahogyan azt a közmondás tartja: “nem közvéleménykutatást, hanem választást kell nyerni!"
Döbrögisztánban a a “választás" mindössze technikai részletkérdés-a végkimenetelnek semmi köze a közhangulathoz.
Ergo: mindenki tudja, hogy a helyzet nagyon rossz!-ám A POLGÁRI DEMOKRÁCIA HAGYOMÁNYOS KERETEIN BELÜL MEG NEM VÁLTOZTATHATÓ!
Igaz ez jelen esetben a qrmányváltásra, és igaz ez az ország általános helyzetére is. Tetézi a bajokat, hogy politikai maffiáink mindegyike CSAKIS A JELEN RENDSZERBEN GONDOLKODIK, és nincs létező alternatív politikai erő!
ORSZÁGUNK HELYZETÉN EGY ESETLEGES QRMÁNYVÁLTÁS SEMMIT NEM SEGÍTENE!
Eb marna bennünket legfeljebb kutya helyett!

http://www.balrad.com/2016/12/01/eb-marna-bennunket-legfeljebb-kutya-helyett/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: helyzetértékelés, rendszerességgel, szakszervezetben, kiegyensúlyozott, kistelepüléseken, elégedetleneknek, településtípuson, végzettségűeknél, elégedetlenekről, különböztethető, háztartásbeliek, végkimenetelnek, újságolvasóként, előrehaladtával, döbrögisztánban, pesszimistábbak, közállapotokról, korosztályokban, elégedettebbek, elégedetlenjei, osztálylétszám, elégedetlenség, magyarországon, mindegyiküknek, hallgatottsága, különböztetett, szervezetekben, kistelepülésen, iskolázottságú, konzervatívnak, munkanélküliek, közhangulathoz, qrmányváltásra, szimpatizánsok, népszerűségben, korszerkezetük, 2018-as választások, elemzés szerint, alacsony iskolázottságú, ellenzéki pártok, magyar választókra, ország helyzetét, többség szerint, válaszadók 61%-a, árnyalattal sötétebben, negatív helyzetértékelés, rossz irányt, 30-39 évesek, életkor előrehaladtával, borúlátók aránya, véleménye közállapotokról, iskolai végzettség, Policy Solutions, Závecz Research, Hungária Piackutató, Class FM, POLGÁRI DEMOKRÁCIA HAGYOMÁNYOS KERETEIN BELÜL MEG NEM VÁLTOZTATHATÓ, CSAKIS JELEN RENDSZERBEN GONDOLKODIK, ORSZÁGUNK HELYZETÉN EGY ESETLEGES, SEMMIT NEM SEGÍTENE,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Szép álmokat!  Próbálj meg ...  Akarat  A sors  Varga János Veniam - Fontos sz...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Radikális szeretet  Sokan azt tartják  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png csokor  Fehér virág  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Fekete István - Akác  Popper Péter szavai  Ágai Ágnes – Csendélet  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Szép estét  Rátalálsz  Facebookon kaptam Annuska bar...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Reménység és erő Krisztustól e...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A kételkedés kezelése  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Lóhere  Fekete István - Akác  Png csokor  Éretlen vers  Reggel van  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  képre írva  Szép estét  Makszim Gorkij gondolata  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einstein gondolata  Soha ne kedvezz...  Elköszönt  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Fehér virág  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Éretlen vers 
Bejegyzés Címkék
2018-as választások, elemzés szerint, alacsony iskolázottságú, ellenzéki pártok, magyar választókra, ország helyzetét, többség szerint, válaszadók 61%-a, árnyalattal sötétebben, negatív helyzetértékelés, rossz irányt, 30-39 évesek, életkor előrehaladtával, borúlátók aránya, véleménye közállapotokról, iskolai végzettség, ország helyzetének, ország tart, legkevésbé iskolázottak, legkevésbé borúlátóak, átlagosnál jóval, itteni helyzetet, legmagasabb végzettségűek, elégedetlenek vannak, dolgok alakulását, legtöbb optimista, erős kisebbség, kisebb városokban, országos átlaggal, községekben élők, optimisták aránya, elégedetlen szavazók, gyakori internethasználók, dolgok aktuális, alkalmi internetezők, internetet legalább, teljes magyar, elégedetleneknek négy, teljes népesség, kormánypárti elégedetlenek, szabad szemmel, dolgok jelenlegi, legnépesebb csoportot, átlagosnál többen, álláskeresők közel, ellenzéki profil, legnagyobb részét, csoport alkotja, alapfokú végzettségűek, országos helyzettel, párt táborának, országban zajló, kisebb települések, fideszes elégedetlenek, átlagosnál nagyobb, magyar választók, egyes pártok, csoportok közül, mostani elégedetlenek, csoport tagjai, bolti eladókon, igazgatókig minden, átlagnál gyakrabban, televíziós csatornák, rádióadók közül, híreket interneten, mulatós zenét, átlagnál aktívabbak, vallásosság tekintetében, átlagosnál jobban, politika iránt, magyar demokrácia, demokrácia mellett, diktatúrát jobbnak, csoport mérsékelten, baloldal felé, kisebb pártok, hajszállal megelőzik, közmondás tartja, helyzet nagyon, ország általános, helyzetértékelés, rendszerességgel, szakszervezetben, kiegyensúlyozott, kistelepüléseken, elégedetleneknek, településtípuson, végzettségűeknél, elégedetlenekről, különböztethető, háztartásbeliek, végkimenetelnek, újságolvasóként, előrehaladtával, döbrögisztánban, pesszimistábbak, közállapotokról, korosztályokban, elégedettebbek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 849
  • e Hét: 2336
  • e Hónap: 13447
  • e Év: 166943
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.