|
2012-08-31 20:48:57, péntek
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
26 (1,5 csomag) Petit keksz (vagy más vajas keksz)
4 dl tej
6 dkg főzhető vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
12,5 dkg vaj
3,5 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
12,5 dkg Maroni Mr. Chef konzerv gesztenyepüré
10 dkg jó minőségű étcsokoládé
Egy 25 x 25 centis brownie formát kirakunk a keksz felével. A pudingporból, a cukorból és a tejből sűrű krémet főzünk. Félretesszük, kihűtjük. A vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt vaníliás pudingot és jól összedolgozzuk. Az így kapott krémet a kekszekre kenjük. 2,5 dl tejszínt 15 percre a fagyasztó szekrénybe teszünk, nem baj ha kikristályosodik, majd a porcukorral kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a burgonyanyomó segítségével áttört gesztenyemasszát. Rákenjük a vaníliakrémes rétegre. Rárakosgatjuk a keksz másik felét is. A maradék tejszínt felforraljuk. Lehúzzuk a tűzhelyről és belekeverjük az étcsokoládét. Addig keverjük, amíg szép fényes egynemű krémmé nem válik. Ráöntjük a kekszes rétegre. 2-3 órára (még jobb, ha egész éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük, ezalatt a keksz megpuhul és könnyen szeletelhetővé válik. Felszeletelve tálaljuk
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
Címkék: kikristályosodik, gesztenyemasszát, összedolgozzuk, hűtőszekrénybe, szeletelhetővé, felszeletelve, vaníliakrémes, rárakosgatjuk, burgonyanyomó, gesztenyepüré, beleforgatjuk, félretesszük, pudingporból, felforraljuk, segítségével, belekeverjük, étcsokoládét, porcukorral, étcsokoládé, hozzávalók, tűzhelyről, szekrénybe, hozzáadjuk, kekszekre, éjszakára, fagyasztó, pudingpor, keverjük, kihűtjük, megpuhul, cukorból, vaníliás, pudingot, tálaljuk, ráöntjük, rákenjük, keksz felével, tejből sűrű, vajat habosra, kihűlt vaníliás, kekszekre kenjük, fagyasztó szekrénybe, porcukorral kemény, burgonyanyomó segítségével, vaníliakrémes rétegre, keksz másik, maradék tejszínt, kekszes rétegre, keksz megpuhul, Gesztenyés Petit, Maroni Mr,
|
|
|
|
keksz felével, tejből sűrű, vajat habosra, kihűlt vaníliás, kekszekre kenjük, fagyasztó szekrénybe, porcukorral kemény, burgonyanyomó segítségével, vaníliakrémes rétegre, keksz másik, maradék tejszínt, kekszes rétegre, keksz megpuhul, kikristályosodik, gesztenyemasszát, összedolgozzuk, hűtőszekrénybe, szeletelhetővé, felszeletelve, vaníliakrémes, rárakosgatjuk, burgonyanyomó, gesztenyepüré, beleforgatjuk, félretesszük, pudingporból, felforraljuk, segítségével, belekeverjük, étcsokoládét, porcukorral, étcsokoládé, hozzávalók, tűzhelyről, szekrénybe, hozzáadjuk, kekszekre, éjszakára, fagyasztó, pudingpor, keverjük, kihűtjük, megpuhul, cukorból, vaníliás, pudingot, tálaljuk, ráöntjük, rákenjük, lehúzzuk, tejszínt, evőkanál, porcukor, minőségű, kirakunk, habosra, brownie, felével, konzerv, teszünk, tejszín, rétegre, maradék, ezalatt, könnyen, kekszes, tesszük, főzhető, egynemű, csomag, percre, maroni, kemény, kenjük, verjük, krémmé, fényes, áttört, krémet, főzünk, formát, tejből, kapott, centis, kihűlt, felét, keksz, vajat, vajas, másik, addig, órára, egész, válik, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2043
- e Hét: 12248
- e Hónap: 51860
- e Év: 280797
|
|
|