Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mert nem vagyok sem vak, sem hülye
  2016-12-02 15:39:15, péntek
 
 
Forgács Erzsébet 2016-12-01

Mert nem vagyok sem vak, sem hülye


Végre sikerült megtudnunk a nagy titkot, fellebbent a fátyol, letépte valaki a leplet és ott állt Rogán Antal a maga csupasz valójában, bátran, rendíthetetlenül mint egy kőszikla, tisztán és ártatlanul. A saját maga indította perek tárgyalására ugyan nem hajlandó elmenni Orbán Viktor egyik bal keze, a parlamenti igazságügyi bizottságban azonban meghallgatták őt. Nem kivételesen, hanem kötelező jelleggel minden évben. Most is.

Kiderült, hogy mi a feladata Rogán Antalnak azon túl, hogy ő Rogán Cecília férje. Az neki a dolga, hogy Orbán Viktort 2018-ban is győzelemre vezesse, hogy 2018 után is Orbán Viktornak hívják Magyarország miniszterelnökét. Ha jól értettem a magvas gondolatot, gyakorlatilag bárkin és bármin átgázol Rogán, hogy ezt a feladatot teljesítse. Ezen kívül semmi sem érdekli. Sőt, direkt örül, ha őt támadják, mert addig sem a drágajó miniszterelnök urat marcangolják a hiénák.

Szép is ez, de jó lenne azért egyéb célokat is kitűzni. Nem kimondottan Rogán Antalnak, mert érzésem szerint a nem túl távoli jövőben éppen eléggé leköti majd őt a pereskedés, hanem mondjuk Orbán Viktor tűzhetne ki valami értelmes célt. Azon túlmenően persze, hogy 2018 után és gyakorlatilag az idők végezetéig ő akar lenni Magyarország miniszterelnöke. Vagy köztársasági elnöke, esetleg királya. Lehetőleg mindhárom egyszerre, mert mégis az lenne a tuti és vérségi alapon öröklődhetne a poszt.

Ez mondjuk lehet egy és még egy ember életcélja, hogy az egyik miniszterelnök legyen, a másik meg segítse ebben. De ez kormányprogramnak édeskevés és főleg az országot és azt a kilencmillió embert, aki nem Orbán Viktor és nem Rogán Antal, sehonnan sehová nem viszi előbbre. Normáliséknál azért akar valaki egy ország vezetője lenni, hogy jobb irányba vigye, gazdagabbá és teljesebbé tegye a hazáját. A személyes ambíciók nem egy igazi politikusra, hanem egy küldetéstudatos diktátorra jellemző vonások.

Az pedig, hogy valaki magánvállalkozásként kezeljen egy országot, kedve szerint ossza el annak vagyonát és jobbágyként kezelje az ország lakóit, mindezt hazugságokkal, a társadalom végletes megosztásával és sok ember élete árán tegye, egészen tragikus eredményhez fog vezetni. És nem azért, mert én azt szeretném, vagy mert az előző kormányok bármelyikét sírom vissza, vagy mert én vagyok az ellenség, vagy bárki, aki jó ideje ordít, hogy baj lesz.

Hanem azért, mert nem vagyok sem vak, sem hülye. Ahogy sokan mások sem azok. Soha, sehol nem lett még jó vége annak, ha egy csoport kisajátított egy országot és szétosztották maguk között a vagyont, miközben sárba tapostak mindenkit, aki nem tartozott a brancshoz. Egyszer vége lesz ennek és szép vége nem lehet. A kormány mindent a kezébe kapott ahhoz, hogy rendbe tegye az országot. Volt döntési lehetőségük, minden rendelkezésre állt, hogy okosan használják a támogatottságukat. A válság nehezén már túl voltunk, amikor átvették a kormányzást. A társadalom nem volt ennyire atomjaira hullva. Az előző kormányban (nem Bajnai-kormányában, bár szeretik összemosni, mint szintén bukott kormány, de ez hazugság) csalódtak az emberek, nagy volt a várakozás.

Abban jól kalkuláltak Orbánék, vagy Habony, vagy aki, hogy az uszítás elég hatékony dolog. A megosztott társadalom gyakorlatilag képtelen az összefogásra. Már régen nem is arról szól a történet, hogy bárki is jónak gondolná, amit a kormány művel. Szerintem a hívek is egészen pontosan látják a rombolást, a korrupciót, a néhány család eszelős gazdagodását. Azért nem fordulnak Orbán ellen, mert akkor be kellene látniuk, hogy becsapták őket is, meglopták őket is, tönkreteszik az ő gyerekeik jövőjét is. Még mindig fájdalommentesebbnek tűnhet úgy tenni, mintha minden rendben lenne és abban a boldog, bár hazug tudatban élni, hogy végső soron ők, Orbán hívei győztek, az ellenzék veszített.

Holott mindenki veszít, néhány kivétellel és az egyik ilyen kivétel éppen Rogán Antal. Aki soha az életben nem engedhetett volna meg magának luxusceleb feleséget, nem vehetett volna a zaciból félmilliós ridikült, nem repkedhetett volna helikopterrel a lakodalomba és nem kezdett volna tágulni a lakása sem, ha a maga erejéből kellett volna összehozni mindazt, amit összehozott. Mégpedig úgy, hogy nincs ügyész, rendőr, bíró, aki hozzá merne nyúlni. Most még. Ameddig Orbán hatalmon van, addig nem. Ha innen nézzük, egyértelmű, hogy Rogánnak nincs fontosabb dolog az életében, mint Orbánt az idők végezetéig hatalomban tartani. Mégpedig a saját érdekében.

A pici gond ezzel az, hogy itt van egy egész ország, ahonnan vagy elmenekülnek az emberek, vagy belerokkannak helyben abba, hogy Orbán Viktornak hívják még 2018 után is a miniszterelnököt és Rogán Antalhoz senki ne nyúlhasson egy ujjal sem, és hogy a híveik továbbra is azzal a boldog tudattal élhessék a pont ugyanolyan nyomorult életüket, mint mindenki más, hogy végső soron ők győztek. És tényleg.

https://kolozsvaros.com/2016/12/01/mert-nem-vagyok-sem-vak-sem-hulye/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendíthetetlenül, miniszterelnökét, miniszterelnököt, küldetéstudatos, miniszterelnöke, miniszterelnök, normáliséknál, meghallgatták, gyakorlatilag, helikopterrel, hazugságokkal, belerokkannak, megosztásával, rendelkezésre, szétosztották, tárgyalására, magyarország, elmenekülnek, repkedhetett, összefogásra, marcangolják, köztársasági, bizottságban, kisajátított, öröklődhetne, gazdagodását, kilencmillió, tönkreteszik, kolozsvaros, bármelyikét, kivételesen, igazságügyi, összehozott, eredményhez, kalkuláltak, politikusra, nagy titkot, maga csupasz, saját maga, parlamenti igazságügyi, feladata Rogán, magvas gondolatot, feladatot teljesítse, drágajó miniszterelnök, idők végezetéig, ember életcélja, egyik miniszterelnök, kilencmillió embert, ország vezetője, személyes ambíciók, igazi politikusra, küldetéstudatos diktátorra, Forgács Erzsébet, Rogán Antal, Orbán Viktor, Rogán Antalnak, Rogán Cecília, Orbán Viktort, Orbán Viktornak, Ameddig Orbán, Rogán Antalhoz,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó cica  képre írva  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Egy párkányon  Szívek  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Esterházy Péterre emlékezünk  IGEN így  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Paul Éluard - És egy mosoly  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Robert Merle tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Ott van  József Attila - Kopogtatás nél...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Az ember  Tanmese  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Borzasztó  Borzasztó  jó reggelt  A sorsod  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Paul David Tripp Április 12  Robert Merle tollából  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Borzasztó  Annyira tisztelem a szabadságo...  Nagy és kis csodák  Ott van  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  képre írva  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Az ember  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  39 ígéret  Ott van  Andrássy Réka - A bolond Böske  Szép estét kedves látogatóimn...  Bornyi Veronika haiku verse  jó reggelt  A Magyar Költészet napja alkal...  Szép álmokat!  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Borzasztó  Magyar költészet napja  Nevelőszülőkhöz adták,  Márai Sándor tollából  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Bársony székben  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Szép estét kedves látogatóimna...  Vidámság  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Magyar költészet napja  Paul David Tripp Április 12  Paul David Tripp Április 12  Egy tavasz  Horváth Szilvia tollából  Vidámság  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Tanmese  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Kertem  Vidámság  "Ez egy csoda" 
Bejegyzés Címkék
nagy titkot, maga csupasz, saját maga, parlamenti igazságügyi, feladata Rogán, magvas gondolatot, feladatot teljesítse, drágajó miniszterelnök, idők végezetéig, ember életcélja, egyik miniszterelnök, kilencmillió embert, ország vezetője, személyes ambíciók, igazi politikusra, küldetéstudatos diktátorra, ország lakóit, társadalom végletes, előző kormányok, csoport kisajátított, kormány mindent, kezébe kapott, válság nehezén, előző kormányban, uszítás elég, megosztott társadalom, kormány művel, néhány család, ellenzék veszített, egyik ilyen, zaciból félmilliós, maga erejéből, saját érdekében, pici gond, egész ország, híveik továbbra, boldog tudattal, pont ugyanolyan, rendíthetetlenül, miniszterelnökét, miniszterelnököt, küldetéstudatos, miniszterelnöke, miniszterelnök, normáliséknál, meghallgatták, gyakorlatilag, helikopterrel, hazugságokkal, belerokkannak, megosztásával, rendelkezésre, szétosztották, tárgyalására, magyarország, elmenekülnek, repkedhetett, összefogásra, marcangolják, köztársasági, bizottságban, kisajátított, öröklődhetne, gazdagodását, kilencmillió, tönkreteszik, kolozsvaros, bármelyikét, kivételesen, igazságügyi, összehozott, eredményhez, kalkuláltak, politikusra, kormányában, lakodalomba, engedhetett, kimondottan, lehetőségük, jobbágyként, kormányzást, összehozni, gondolatot, teljesítse, hatalomban, végezetéig, győzelemre, kivétellel, pereskedés, luxusceleb, félmilliós, egyértelmű, korrupciót, teljesebbé, nyúlhasson, gazdagabbá, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1988
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.