Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szombat húsvét nyolcadában 04.18
  2020-04-18 13:10:51, szombat
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Az apostolok nem hallgathatnak arról amit láttak és hallottak.
Amikor a jeruzsálemi főtanácsban látták Péter és János bátorságát, és amikor megtudták, hogy írástudatlan és tanulatlan emberek, meglepődtek. Fölismerték bennük Jézus tanítványait, ráadásul a meggyógyult ember is ott állt, és így nem tudtak mit mondani.
Kiküldték tehát őket a gyűlésteremből, és egymás között tanakodtak: ,,Mitévők legyünk ezekkel az emberekkel, hiszen egész Jeruzsálem tudja, és nem is tagadhatjuk, hogy nyilvánvalóan csoda történt általuk? De, hogy a dolognak tovább ne terjedjen a híre a nép között, fenyegessük meg őket, hogy senkinek se említsék többé az ő nevét." Ezzel behívták őket, és megparancsolták nekik, hogy egyáltalán ne beszéljenek és ne tanítsanak Jézus nevében.
Péter és János azonban így válaszolt: ,,Ítéljétek meg magatok, helyes volna-e Isten előtt, hogy inkább rátok hallgassunk, mint Istenre! Mi nem hallgathatunk arról, amit láttunk és hallottunk."
Erre újra megfenyegették, majd a népre való tekintettel szabadon bocsátották őket, mert semmi jogcímet sem találtak megbüntetésükre.
Mindenki dicsőítette Istent a történtek miatt.
Ez az Isten igéje. ApCsel 4,13-21

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus megbízatást ad apostolainak: ,,Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek!"
Miután húsvétvasárnap reggel Jézus feltámadt, először Mária Magdolnának jelent meg, akiből (annak idején) hét ördögöt űzött ki.
Magdolna elment, és elvitte a hírt a gyászoló és szomorkodó tanítványoknak. Amikor a tanítványok meghallották, hogy Jézus él, és hogy Magdolna látta őt, nem hitték el neki.
Ezután Jézus más alakban megjelent két tanítványnak útközben, amikor vidékre mentek. Ezek visszatértek, és közölték a hírt a többiekkel, de ők nekik sem hittek.
Végül megjelent Jézus a tizenegy (apostolnak), amikor éppen asztalnál ültek. Szemükre vetette hitetlenségüket és keményszívűségüket, hogy nem hittek azoknak, akik látták őt feltámadása után. Azután így szólt hozzájuk: ,,Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek!"
Ezek az evangélium igéi. Mk 16,9-15
...... ...........



Imádság
Istenem, csodálatos gondviselésed által mindannyian arra vagyunk hivatva, hogy Krisztus testének tagjaivá váljunk. Minden egyes tagnak öröktől fogva meghatároztad a maga feladatát, számolva minden ember adottságával. Ebben a rendben örök előrelátásoddal részemre is kijelöltél egy helyet, ahol szolgálnom kell. Uram, készen állok erre a szolgálatra! Kívánj tőlem akár csöndes, hangtalan munkát, akár hősi elszántságot, nagy áldozatokat: követlek, Uram!

Elmélkedés
Szent Márk evangéliumának befejező sorait olvassuk a mai napon. A szöveg összefoglaló jelleggel a feltámadt Jézus három jelenését idézi fel. Elsőként Mária Magdolna kerül említésre, aki húsvét hajnalán elsőként megy Jézus sírjához. Ő lesz az első, aki hirdetni kezdi Jézus feltámadását. Majd a két tanítványról van szó, akik nyilvánvalóan az emmauszi tanítványok. Történetüket, találkozásukat Jézussal, akit a kenyértörésben ismertek fel, Szent Lukács írja le részletesen (vö. Lk 24,13-35). A két találkozást az köti össze, hogy mind Mária Magdolna, mind pedig a két emmauszi tanítvány beszámol az apostoloknak élményükről, elmondják, hogy látták a feltámadt Jézust, de az apostolok nem hisznek nekik. Hitetlenségük a harmadik jelenésnél is kitűnik. Az Úr nehezményezi, hogy apostolai kételkedtek azoknak a szavában, tanúságtételében, akik számukra a feltámadás örömhírét közvetítették.
A történet azt igazolja, hogy Jézus feltámadását követően az apostolok csak lassan indulnak el húsvéti útjukon, amelynek kiindulópontja a hitetlenség és végcélja nem csupán a feltámadásba vetett személyes hit, hanem a feltámadás hirdetése is. Aki ugyanis találkozott a Feltámadottal, annak tanúságot kell tennie róla. Ez nem csak az asszonyokra, az egykori tanítványokra és az apostolokra vonatkozik, hanem rám is.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: tanúságtételében, megbüntetésükre, megparancsolták, előrelátásoddal, hitetlenségüket, cselekedeteiből, gyűlésteremből, tanítványoknak, találkozásukat, evangéliumának, megfenyegették, húsvétvasárnap, kiindulópontja, kenyértörésben, meghatároztad, gondviselésed, hitetlenségük, hallgathatunk, nyilvánvalóan, teremtménynek, feltámadottal, tanítványokra, hallgathatnak, közvetítették, visszatértek, evangéliumot, feltámadásba, tanítványról, feltámadását, nehezményezi, apostolainak, tanítványnak, történetüket, adottságával, meghallották, apostoloknak, jeruzsálemi főtanácsban, meggyógyult ember, dolognak tovább, népre való, történtek miatt, egész világra, evangéliumot minden, tanítványok meghallották, evangélium igéi, maga feladatát, rendben örök, szöveg összefoglaló, feltámadt Jézus, emmauszi tanítványok, kenyértörésben ismertek, köti össze, Apostolok Cselekedeteiből, EVANGÉLIUM Szent Márk, Mária Magdolnának, Ezután Jézus, Szent Márk, Elsőként Mária Magdolna, Szent Lukács, Mária Magdolna, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Őrizkednünk kell...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kaffka_Margit  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Png kutya  Mai harmónia kártyám  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Paul David Tripp Április 21  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Még csak most kezdődik a nap  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png telefon  A televizió nem a kultúrát kép...  A másik dolog,  Lóhere  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Még csak most kezdődik a nap  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Png virág  Szép estét  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Nagyi telefonál  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Kellemes délutánt kívánok  Őrizkednünk kell...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Garai Gábor - Takarítás  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png kutya  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Kövesd a cowboyt!  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Fehér virág  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Még csak most kezdődik a nap  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Paul David Tripp Április 21  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Az igazi szeretetért rendszeri...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
jeruzsálemi főtanácsban, meggyógyult ember, dolognak tovább, népre való, történtek miatt, egész világra, evangéliumot minden, tanítványok meghallották, evangélium igéi, maga feladatát, rendben örök, szöveg összefoglaló, feltámadt Jézus, emmauszi tanítványok, kenyértörésben ismertek, köti össze, apostoloknak élményükről, feltámadt Jézust, harmadik jelenésnél, feltámadás örömhírét, apostolok csak, feltámadásba vetett, feltámadás hirdetése, egykori tanítványokra, apostolokra vonatkozik, tanúságtételében, megbüntetésükre, megparancsolták, előrelátásoddal, hitetlenségüket, cselekedeteiből, gyűlésteremből, tanítványoknak, találkozásukat, evangéliumának, megfenyegették, húsvétvasárnap, kiindulópontja, kenyértörésben, meghatároztad, gondviselésed, hitetlenségük, hallgathatunk, nyilvánvalóan, teremtménynek, feltámadottal, tanítványokra, hallgathatnak, közvetítették, visszatértek, evangéliumot, feltámadásba, tanítványról, feltámadását, nehezményezi, apostolainak, tanítványnak, történetüket, adottságával, meghallották, apostoloknak, írástudatlan, tanítványait, elszántságot, összefoglaló, áldozatokat, hitetlenség, kételkedtek, hirdessétek, szolgálatra, fenyegessük, részletesen, hallgassunk, dicsőítette, magdolnának, tagadhatjuk, feltámadása, jeruzsálemi, meggyógyult, élményükről, megbízatást, tanítványok, tekintettel, asszonyokra, meglepődtek, fölismerték, találkozást, találkozott, bocsátották, apostolokra, beszéljenek, főtanácsban, mindannyian, szomorkodó, feltámadás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 23060
  • e Hónap: 56214
  • e Év: 289961
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.