Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Elküldjük a vírust a pokolba - Szandi zenéjével
  2020-04-19 08:50:52, vasárnap
 
  Az előadóművész zenéjével nagyban hozzá tud járulni a lélek megerősödéséhez - vallja Pintácsi Alexandra, művésznevén Szandi. A kétszeres eMeRTon-díjas magyar énekesnővel a járvány túléléséhez szükséges látásmódról beszélgettünk.
Szandival gyakran találkozunk a békásmegyeri Szent József-templomban szentmisén. A 12 évesen feltűnt, és rögtön az ,,Év ígérete" címet elnyert énekesnő születése óta Békásmegyeren él. Ma már férjével és három gyermekével Békásmegyer-Ófalu patrióta lakója, szívesen kapcsolódik bele mind a hagyományőrző falu, mind a katolikus Szent József-iskola életébe.
Bár most fellépések nincsenek, a művészélet nem állt meg a zenész házaspár számára: ,,Szerencsések vagyunk, mert van itthon egy stúdiónk, ahol alapvetően is sok időt töltünk és alkotunk, de ennyit korábban soha nem tudtunk. Nincs olyan, hogy le kell feküdni, mert reggel korán kezdődik a napunk. Nem kell órára kelnünk, az időnket magunk osztjuk be. Nagyon jókat dolgozunk a stúdióban. A férjem, Bogdán Csaba zenész, én énekesnő vagyok. Jól kiegészítjük egymást, és tudunk az embereknek valami olyat nyújtani, ami gyógyít, a zenét. Mi ezzel tudunk segíteni ebben az időszakban. Valósággal fürdőzünk a zene tengerében, ennek örömét igyekszünk átadni."
A házaspár naponta alkot valamit. ,,Egyelőre nem új dalokat akarunk alkotni, feldolgozásban adjuk elő kedvenceinket" - meséli Szandi, aki nem fél hallgatósága ,,sokkolásától" sem. Sokan nem tudják róla, de nagyon szereti a rockzenét is, nemcsak hallgatni, de énekelni is. ,,Elküldtük a pokolba a vírust" - Alapi Istvánnal, az Edda gitárosával az AC/DC Highway to hell számát dolgozták fel. ,,Ütős lett, Csabi és Pisti gitároznak, én pedig végre bátran megmutathattam rockénekes énemet is" - mondja a rockzenébe elkalandozó énekesnő.
A zene mellett a család erőt adó voltát dicséri. Férjével 21 éve él boldog házasságban. Gyerekeikkel, a húszéves Blankával, a 18 éves Domonkossal és a 14 éves Csabival jó csapatot alkotnak. ,,Szerintem nagyon nagy ereje van a családnak. Így együtt sokkal könnyebb minden akadállyal megküzdeni. Ha egyikünk nem bírja olyan jól a terhelést, valamelyikünk biztos segít neki, mindig számíthatunk egymásra."
A házaspár - hasonlóan minden nagycsaládhoz - küzd az online oktatással. Az érettségi előtt álló nagylány már tudja, hogyan kell ezt az időszakot tanulással tölteni. Beosztja az idejét, önállóan működik. ,,A két fiú nehezebben alkalmazkodott az új rendszerhez. Úgy vélték, itt a szép idő, hát élvezzük a szabadságot" - mondja az édesanya. Meg kellett értetni velük, hogy bár nem járnak iskolába, nincs szünet.
Szandi igyekszik mindenre pozitívan tekinteni: ,,A járvánnyal szerintem nagy pofont kapott az emberiség. El kell gondolkodnunk, milyen irányban haladunk tovább, mik a fontos dolgok életünkben. Nem tudom, mennyire fogunk tudni változni. Tanulunk mindebből, vagy ott fogjuk folytatni, ahol hónapokkal azelőtt abbahagytuk. Abban szinte biztos vagyok, hogy az emberek soha nem látott erővel fogják keresni egymás társaságát."
Szandi számára a hit igazodási pont, ami erkölcsi tartást is ad neki, és megtanította határvonalat húzni kényes helyzetekben is. A fiatalon híressé váló énekesnő a hitet is fiatalon fedezte fel. Megérintődését mitológiai hasonlattal írja le. ,,Nem hívő, de a szeretetben nagyon erős családban nőttem fel. 11 éves voltam, amikor egy nyári napon édesapámmal a pünkösdfürdői strandon ültünk. Felnéztem az égre, és megkérdeztem Aputól, hogy meg vagyok-e keresztelve. Mint akit eltalál Ámor nyila, úgy érintett meg a Jóisten szeretete. Megismertem Antal János atyát, aki fantasztikus hatással volt rám. 12 évesen jelentkeztem a keresztségre, a Jóisten megtalált magának."
Bogdán Csabát 16 évesen, egy turnén ismerte meg. Találkozásukat Szandi gondviselés szerűnek tartja. Joggal. Csaba a piarista gimnáziumban érettségizett, a turné hosszú és mély beszélgetésekkel telt, az első csók után hét évvel a Boldog Özséb-templomban szentségi házasságot kötöttek. ,,A Jóisten ajándékának tekintem, hogy mi ketten egymásra találtunk."
Az énekesnő figyel arra, hogy a számára fontos értékek dalaiban is megszólaljanak. A 2005-ben készült Tárd ki a szíved című lemeze az, ami leginkább közvetíti ezt a világlátást. ,,Akkoriban készült, amikor a második gyermekünk született. Benne van a születés öröme is. Szép lemez lett, a rajongóimtól aranylemezt kaptam érte ajándékba, amire ráírták: »Szeretet-díj«. Azt szeretném, ha hallgatóim hozzám hasonlóan megélnék a szeretet csodáját."


Fotó: Bogdán Csaba
...... .......


Trauttwein Éva/Magyar Kurír 2020.04.18
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Címkék: beszélgetésekkel, megerősödéséhez, megmutathattam, alkalmazkodott, megérintődését, találkozásukat, megszólaljanak, feldolgozásban, pünkösdfürdői, nagycsaládhoz, kedvenceinket, hagyományőrző, beszélgettünk, érettségizett, gondolkodnunk, valamelyikünk, békásmegyeren, jelentkeztem, gimnáziumban, rajongóimtól, helyzetekben, előadóművész, keresztségre, megtanította, békásmegyeri, fantasztikus, sokkolásától, gyerekeikkel, szerencsések, számíthatunk, határvonalat, megkérdeztem, hallgatósága, kiegészítjük, hasonlattal, szeretetben, előadóművész zenéjével, lélek megerősödéséhez, kétszeres eMeRTon-díjas, járvány túléléséhez, békásmegyeri Szent, hagyományőrző falu, katolikus Szent, zenész házaspár, időnket magunk, embereknek valami, zene tengerében, házaspár naponta, rockzenébe elkalandozó, zene mellett, család erőt, húszéves Blankával, Pintácsi Alexandra, Szent József-templomban, Szent József-iskola, Bogdán Csaba, Alapi Istvánnal, Megismertem Antal János, Bogdán Csabát, Találkozásukat Szandi, Boldog Özséb-templomban, Trauttwein Éva, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A Megváltó szolgálatában  Leonardo da Vinci gondolata  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Soha ne kedvezz...  A televizió nem a kultúrát kép...  Éretlen vers  Png virág  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Idő  Png fotel  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Éretlen vers  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Png kislány  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Png virág  Éretlen vers  s immár én is felragyogva, ért...  Paul David Tripp Április 19  Akarat  Kerüld el az evangélium örömén...  Próbálj meg ...  Nem számIt  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Png cica  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Idő  Erdőn  Szép estét  Hiányzik  Alázat  Reggel van  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Tanuld meg ezt a versemet  Png fotel  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A Megváltó szolgálatában  Png telefon  Png virág  Tanuld meg ezt a versemet  Idő  Png fotel  Szép estét kedves látogatóimna...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Egy hatékony szolga  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A boldog családok mind hasonló...  Alázat  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Éretlen vers  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szívem tiéd  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Éretlen vers  Png kutya  Nagyi telefonál  Akarat  Garai Gábor - Takarítás  Alázat  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Kövesd a cowboyt!  Png virág  Fekete-erdő desszert  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Elköszönt 
Bejegyzés Címkék
előadóművész zenéjével, lélek megerősödéséhez, kétszeres eMeRTon-díjas, járvány túléléséhez, békásmegyeri Szent, hagyományőrző falu, katolikus Szent, zenész házaspár, időnket magunk, embereknek valami, zene tengerében, házaspár naponta, rockzenébe elkalandozó, zene mellett, család erőt, húszéves Blankával, házaspár &#8211, online oktatással, érettségi előtt, időszakot tanulással, járvánnyal szerintem, fontos dolgok, emberek soha, fiatalon híressé, szeretetben nagyon, nyári napon, pünkösdfürdői strandon, turnén ismerte, piarista gimnáziumban, turné hosszú, első csók, énekesnő figyel, számára fontos, 2005-ben készült, szíved című, második gyermekünk, születés öröme, rajongóimtól aranylemezt, szeretet csodáját, beszélgetésekkel, megerősödéséhez, megmutathattam, alkalmazkodott, megérintődését, találkozásukat, megszólaljanak, feldolgozásban, pünkösdfürdői, nagycsaládhoz, kedvenceinket, hagyományőrző, beszélgettünk, érettségizett, gondolkodnunk, valamelyikünk, békásmegyeren, jelentkeztem, gimnáziumban, rajongóimtól, helyzetekben, előadóművész, keresztségre, megtanította, békásmegyeri, fantasztikus, sokkolásától, gyerekeikkel, szerencsések, számíthatunk, határvonalat, megkérdeztem, hallgatósága, kiegészítjük, hasonlattal, szeretetben, szabadságot, házasságban, elkalandozó, gitárosával, domonkossal, rendszerhez, békásmegyer, kapcsolódik, édesapámmal, gyermekével, abbahagytuk, túléléséhez, látásmódról, gondviselés, énekesnővel, művésznevén, aranylemezt, világlátást, találkozunk, ajándékának, keresztelve, megismertem, mitológiai, trauttwein, gyermekünk, akadállyal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1119
  • e Hét: 12749
  • e Hónap: 45903
  • e Év: 279650
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.