Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Húsvét 2. hét csütörtök 04.23
  2020-04-23 09:57:06, csütörtök
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Isten nagy tetteiről az apostolok a Szentlélek erejével tanúskodtak.
Az apostolok a főtanács tilalma ellenére bátran hirdették a Krisztusról szóló tanítást. Ezért a főtanács elé állították őket.
A főpap kérdőre vonta az apostolokat: ,,Szigorúan megparancsoltuk nektek, hogy ne tanítsatok az ő nevében, és lám, egész Jeruzsálem tele van tanításotokkal. Ránk akarjátok hárítani annak az embernek a vérét."
Péter és az apostolok így válaszoltak: ,,Inkább kell engedelmeskedni Istennek, mint az embereknek. Atyáink Istene Jézust, akit ti keresztfára feszítve megöltetek, feltámasztotta. Isten jobbja fejedelemmé és Üdvözítővé emelte, hogy megtérítse Izraelt, és megbocsássa bűneit. Ezeknek a dolgoknak tanúi vagyunk mi és a Szentlélek, akit az Isten megadott azoknak, akik engedelmeskednek neki."
Amikor a főtanács tagjai ezt hallották, nagy haragra gyulladtak, és meg akarták ölni őket.
Ez az Isten igéje. ApCsel 5,27-33

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Az Atya szereti a Fiút, és mindent az ő kezébe helyezett.
Abban az időben így tanított Jézus: ,,Aki a mennyből jön le, az mindenki fölött áll. Aki viszont a földről való, az földies, és a földi dolgokról beszél.
Aki a mennyből való, az felülmúl mindenkit. Arról tesz tanúságot, amit látott és hallott, tanúságtételét azonban senki sem fogadja el. Ám, aki mégis elfogadja tanúságát, az megerősíti, hogy az Isten igazmondó.
Akit Isten küldött, Isten igéit hirdeti, mert Isten nem adja szűkösen a Szentlelket. Az Atya szereti a Fiút, és mindent az ő kezébe helyezett. Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van; aki pedig nem hisz a Fiúnak, az nem nyeri el az örök életet, hanem Isten büntetése sújtja."
Ezek az evangélium igéi. Jn 3,31-36
...... ..............



Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Erőt vesz rajtam a csüggedés, amikor csalódást okoznak az emberek, terveim kudarcba fulladnak vagy váratlan események forgatják fel életemet. Ilyenkor a legszívesebben elmenekülnék a világból, az emberek elől. Bezárkóznék a magam kis világába, hogy egyedül legyek. De te nem hagysz magamra, hanem mellém állsz, tanítasz és megismerteted önmagadat előttem. Vezess engem vissza az emberi közösségbe, tanítványaid, követőid közé! Vezess engem az Atya közelébe, hogy a vele való kapcsolatomat helyreállítsam!

Elmélkedés
Hitünk szerint egy Isten van, aki három személy: az Atya, a Fiú és a Szentlélek. Ebbe a hittitokba, a Szentháromság belső életébe avat be minket Jézus a mai evangéliumban. A mennyei Atyának, a teremtő Istennek köszönhetjük létezésünket. A Fiúnak, a megváltó Istennek köszönhetjük, hogy megszabadulhatunk a bűntől. És a Szentlelket, a harmadik isteni személyt is megkapjuk, hogy megszentelje életünket. Jézus tanításából sugárzik az a vágya, hogy megismertesse velünk az Istent és az ő szeretetét, és vágyat ébresszen bennünk az Isten iránti szeretetre.
A hithez és a hit szerinti élethez feltétlenül szükséges, hogy helyes képünk, elképzelésünk legyen Istenről, aki saját tulajdonságait, a jóságot, az irgalmasságot, az igazságosságot és legfőképpen a szeretetet adta szívünkbe. Egy helytelen és torz istenkép azért veszélyes, mert könnyen kételkedésbe, majd hitetlenségbe vezet. Istent egyrészt megismerhetjük a cselekedeteiből, azaz a világ és az ember teremtéséből és gondoskodásából. Megismerhetjük továbbá a kinyilatkoztatásból, hiszen a Szentírás szava által ő szól hozzánk. És megismerhetjük Jézus Krisztus személye és tanítása által.
A mai evangélium rávilágít Jézus küldetésére és a mi küldetésünkre. Az Úr ezt mondja: ,,Akit Isten küldött, Isten igéit hirdeti." Jézus azért jött el emberi világunkba, hogy Isten országának örömhírét hirdesse, s ez az örömhír minden embernek szól. Földi küldetésének befejezése után, mennybemenetele előtt azt a parancsot adta apostolainak és tanítványainak, hogy ők folytassák küldetését. Az én feladatom is az örömhír továbbadása.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskednek, cselekedeteiből, gondoskodásából, mennybemenetele, megparancsoltuk, engedelmeskedni, megismerhetjük, tanításotokkal, igazságosságot, helyreállítsam, tulajdonságait, feltámasztotta, tanúságtételét, tanítványainak, legszívesebben, megismertesse, hitetlenségbe, irgalmasságot, evangéliumban, küldetésünkre, kapcsolatomat, elképzelésünk, megismerteted, szentháromság, létezésünket, megszentelje, köszönhetjük, kételkedésbe, apostolainak, tanítványaid, elmenekülnék, küldetésének, teremtéséből, szentlelket, válaszoltak, feltétlenül, főtanács tilalma, főpap kérdőre, dolgoknak tanúi, főtanács tagjai, mindenki fölött, földről való, földi dolgokról, mennyből való, felülmúl mindenkit, örök életet, evangélium igéi, legszívesebben elmenekülnék, emberek elől, emberi közösségbe, vele való, mennyei Atyának, Apostolok Cselekedeteiből, Atyáink Istene Jézust, EVANGÉLIUM Szent János, Akit Isten, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png ház  Paul David Tripp Április 21  Lóhere  Fekete-erdő desszert  képre írva  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Kövesd a cowboyt!  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Png nő  Leonardo da Vinci gondolata  Hiányzik  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hiányzik  Png kislány  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Nem méltó hozzád  Szívem tiéd  Akarat  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Facebookon kaptam  képre írva  Neked tudnod kell  210 éve született a SZÓZAT meg...  Mai harmónia kártyám  Popper Péter szavai  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Gonosz démon-álarc  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szép estét kedves látogatóimna...  Soha ne kedvezz...  Png férfi  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Minden harmadik...  A sors  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Neked tudnod kell  Png nő  Leonardo da Vinci gondolata  Png fotel  Próbálj meg ...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szívem  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Julian Brass gondolata  Jó éjszakát  Tavaszi kép  Paul David Tripp Április 20  Png rózsa csokor  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Próbálj meg ...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Reggel van  Paul David Tripp Április 19  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Egy bizonyos határt  Alázat  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Mindig jusson idő nevetni  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Egy hatékony szolga  Akarat  Hiányzik  Örülök, hogy látlak!  Szép napot kívánok  Idő  Akarat  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
főtanács tilalma, főpap kérdőre, dolgoknak tanúi, főtanács tagjai, mindenki fölött, földről való, földi dolgokról, mennyből való, felülmúl mindenkit, örök életet, evangélium igéi, legszívesebben elmenekülnék, emberek elől, emberi közösségbe, vele való, mennyei Atyának, teremtő Istennek, megváltó Istennek, harmadik isteni, szeretetet adta, ember teremtéséből, örömhír minden, parancsot adta, örömhír továbbadása, engedelmeskednek, cselekedeteiből, gondoskodásából, mennybemenetele, megparancsoltuk, engedelmeskedni, megismerhetjük, tanításotokkal, igazságosságot, helyreállítsam, tulajdonságait, feltámasztotta, tanúságtételét, tanítványainak, legszívesebben, megismertesse, hitetlenségbe, irgalmasságot, evangéliumban, küldetésünkre, kapcsolatomat, elképzelésünk, megismerteted, szentháromság, létezésünket, megszentelje, köszönhetjük, kételkedésbe, apostolainak, tanítványaid, elmenekülnék, küldetésének, teremtéséből, szentlelket, válaszoltak, feltétlenül, fejedelemmé, keresztfára, megbocsássa, bezárkóznék, tanításából, apostolokat, krisztusról, küldetésére, továbbadása, legfőképpen, tanúskodtak, tanítsatok, folytassák, szentlecke, szentlélek, szeretetre, embereknek, közösségbe, befejezése, küldetését, üdvözítővé, evangélium, gyulladtak, megerősíti, jeruzsálem, megtérítse, országának, megöltetek, hittitokba, állították, világunkba, szeretetét, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2557
  • e Hét: 14187
  • e Hónap: 47341
  • e Év: 281088
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.