Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ismét-de már NEMMZETTHY KÉZEN…
  2016-12-18 11:26:22, vasárnap
 
  Ismét-de már NEMMZETTHY KÉZEN...


Közzétéve 2016-12-17 | Szerző: Admin

Újabb eltitkolt ügylet

Stratégiai jelentőségű lett a Démász-vétel

Nem tudhatjuk meg, hogy mennyit fizetett az állami tulajdonban lévő ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. a korábban francia tulajdonú áramszolgáltató, az EDF Démász Zrt. százszázalékos részvénycsomagjáért, mert mint annyi korábbi ügyben, a kormány ezúttal is nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a vásárlást.


Az erről szóló, a miniszterelnök által jegyzett rendelet tegnap jelent meg a Magyar Közlönyben. A titkosítást a szöveg szerint ,,a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény" indokolja.

- A kormány azért nyilvánítja egymás után nemzetstratégiai jelentőségűnek a különböző ügyleteit, hogy ne kelljen számot adnia az adófizetőknek a pénzük felhasználásáról. Arról, hogy pontosan milyen célra mennyit költ a kormányzat, és az adott ügylet hoz-e valamilyen hasznot a társadalom számára, vagy csak a kormányközeli üzleti körök profitálnak belőle - nyilatkozta lapunknak a második Orbán-kormány volt energetikai helyettes államtitkára az ügy kapcsán. Holoda Attila úgy véli: a kormány rendszerint az olyan ügyleteit minősíti nemzetstratégiai jelentőségűnek, amelyeknél valamilyen gyanús pénzmozgás van a háttérben.

A stratégiai üzletek részletei ugyanis a későbbiekben is titkosak maradnak, és nem vizsgálhatja azokat például a versenyhatóság sem. Így nem derül ki, hogy az adózók jól jártak-e az ügylettel vagy sem. Azokban az esetekben azonban, amikor valahogyan mégis kiszivárognak valamelyik adásvétel részletei, akkor rendszerint azzal szembesülnek az adófizetők, hogy pazarló módon bánt a kormány a pénzükkel. Ilyen eset volt a német E.ON magyarországi gázcégeinek a megvásárlása is, amikor a kabinet többszörös árat fizetett az általa megvett társaságokért - jegyezte meg a szakember. Holoda Attila hozzátette: nem érti, miért kell titkosítani egy egyszerű áramszolgáltató cég megvásárlásának a részleteit, hacsak nem ismét egy túlárazott cégfelvásárlásról van szó.

Emlékezetes: a kormányzat az utóbbi években szinte valamennyi cégkivásárlását stratégiainak nyilvánította, így azok részletei titkosnak minősülnek. Ilyen ügylet volt a sok közül például a Fővárosi Gázművek Zrt. államosítása, az MKB Bank felvásárlása, illetve a Budapest Bank megszerzése is.

A Démászt az állami rezsiholding, az ENKSZ a sajtóhírek szerint 121 milliárd forintért vehette meg. Az ENKSZ ezzel kapcsolatban ugyanakkor csak annyit közölt, hogy részben saját, részben külső forrásból finanszírozza a tranzakciót. Ez utóbbit az ugyancsak állami kézben lévő MVM Magyar Villamos Művek Zrt. cégcsoportja biztosítja, amely ezzel később az ENKSZ résztulajdonosa lesz az esetlegesen szükséges hatósági jóváhagyások megszerzését követően. A tranzakció lezárását a jövő év elejére tervezik.
(mno)

Bal-Rad komm: Nem is lenne azzalsemmi baj, ha a közműcégek (IS) állami tulajdonba kerülnek ISMÉT! A probléma csupán az ár!

A Horn-qrmány a hatalmas privátizációs hullám során szinte ingyen osztogatta az áramszolgáltatókat, amelyek számára GARANTÁLTA A NYERESÉGET! Másrészt pedig odadobta a gyeplőt a lovak közé! El is szabadultak a villanytarifák! Dögre keresték magukat ezek a “szolgáltatók"-miközben az anyaországaikban SZIGORÚ ÁLLAMI TARIFAKONTROLL mellett voltak kénytelenek szó szerint SZOLGÁLTATNI! Ezek a cégek az itteni nyereségükből fedezték otthonitalponmaradásukat, és ami ahhoz elengedhetetlen-OTTANI FEJLESZTÉSEIKET!

Ezeket a cégeket egyszerűen ÁLLAMOSÍTANI KELLENE-vételár és kártalanítás nélkül. Döbrögisztán qrmánya pedig még fizet is a “tulajdonosoknak"! Nem sokadrangú kérdés a “vételár" sem, (ami egyébiránt nem lehet kevés!-ezért titkolják is!) de minden “visszavásárlásért" kiadott pénz kidobott összeg!

Ráadásul-habként a tortán-ezek a cégek bár “állami tulajdonúak" lesznek, a döbrögista holdudvar egyedeinek jutalmazását szolgálják. Ergo: politikai célokat!
ALANTAS POLITIKAI CÉLOKAT!

Amin az sem segít, hogy ezentúl NEMMZETTHY lesz a jelző! De mitől is lenne NEMZETI?


http://www.balrad.com/2016/12/17/ismet-de-mar-nemmzetthy-kezen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: anyaországaikban, felhasználásáról, közműszolgáltató, nemzetstratégiai, tulajdonosoknak, áramszolgáltató, elengedhetetlen, résztulajdonosa, tisztességtelen, fejlesztéseiket, megvásárlásának, cégkivásárlását, százszázalékos, versenyhatóság, tarifakontroll, jelentőségűnek, miniszterelnök, villanytarifák, kormányközeli, adófizetőknek, magyarországi, társaságokért, kiszivárognak, stratégiainak, nyereségükből, finanszírozza, privátizációs, nyilvánította, szolgáltatók, későbbiekben, felvásárlása, megszerzését, államtitkára, szolgáltatni, döbrögisztán, kártalanítás, állami tulajdonban, korábban francia, kormány ezúttal, erről szóló, miniszterelnök által, szöveg szerint, tisztességtelen piaci, kormány azért, különböző ügyleteit, pénzük felhasználásáról, adott ügylet, társadalom számára, kormányközeli üzleti, második Orbán-kormány, kormány rendszerint, olyan ügyleteit, NEMMZETTHY KÉZEN…, ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt, Démász Zrt, Magyar Közlönyben, Holoda Attila, Fővárosi Gázművek Zrt, Budapest Bank, Magyar Villamos Művek Zrt, GARANTÁLTA NYERESÉGET, SZIGORÚ ÁLLAMI TARIFAKONTROLL, ÁLLAMOSÍTANI KELLENE-vételár, ALANTAS POLITIKAI CÉLOKAT,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Öreg nő sóhajt  Kezdjük annak a megértésével,....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak egy életed van....  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Nárcisz  Csak egy életed van....  Alvó baby  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A tavasz nem csak önmagában sz...  Sir Andrew Lloyd Webber  Virágos mező  A máj egészségét biztosító és ...  Minden kedves látogatómnak sze...  Búzavirág  Kékfestőről pár szóban  Paul David Tripp Március 27  J. Donald Walters  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Könyvek  Facebookon kaptam  Havazás  Facebookon kaptam  Tedd őt foglyul, Uram  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Szép estét  Görgess  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  A víz abszolút súlya nem számí...  A jó lelkek  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  képre írva  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Manna OWell tollából  Öreg nő sóhajt  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Maci az északi fény alatt  képre írva  Nárcisz  A máj egészségének javítása te...  Figyeld meg az "én"-t  Boldog virágvasárnapot minden...  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  A pálma a győzelem és a diadal...  Táplálékok a máj egészségének ...  Nagyhétfő:  Sárkány  Facebookon kaptam  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Alvó baby  Tibeti harangvirág  Ködvirágok  képre írva  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Könyvek  Boldogság  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Figyeld meg az "én"-t  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Paul David Tripp Március 26  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Alvó baby  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Haja van  Facebookon kaptam  Szimbólumok  Benedek Elek - Virágvasárnap  A máj egészségének javítása te...  képre írva  Csak egy életed van....  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Öröknek hinni . . .  Tibeti harangvirág  Facebookon kaptam  Kinyílni egy beteg világban: v...  Facebookon kaptam  Alvó baby 
Bejegyzés Címkék
állami tulajdonban, korábban francia, kormány ezúttal, erről szóló, miniszterelnök által, szöveg szerint, tisztességtelen piaci, kormány azért, különböző ügyleteit, pénzük felhasználásáról, adott ügylet, társadalom számára, kormányközeli üzleti, második Orbán-kormány, kormány rendszerint, olyan ügyleteit, stratégiai üzletek, ügylettel vagy, esetekben azonban, kabinet többszörös, általa megvett, egyszerű áramszolgáltató, túlárazott cégfelvásárlásról, utóbbi években, állami rezsiholding, sajtóhírek szerint, ugyancsak állami, esetlegesen szükséges, tranzakció lezárását, probléma csupán, hatalmas privátizációs, lovak közé, anyaországaikban SZIGORÚ, itteni nyereségükből, cégeket egyszerűen, döbrögista holdudvar, anyaországaikban, felhasználásáról, közműszolgáltató, nemzetstratégiai, tulajdonosoknak, áramszolgáltató, elengedhetetlen, résztulajdonosa, tisztességtelen, fejlesztéseiket, megvásárlásának, cégkivásárlását, százszázalékos, versenyhatóság, tarifakontroll, jelentőségűnek, miniszterelnök, villanytarifák, kormányközeli, adófizetőknek, magyarországi, társaságokért, kiszivárognak, stratégiainak, nyereségükből, finanszírozza, privátizációs, nyilvánította, szolgáltatók, későbbiekben, felvásárlása, megszerzését, államtitkára, szolgáltatni, döbrögisztán, kártalanítás, államosítani, jóváhagyások, jutalmazását, vizsgálhatja, államosítása, rezsiholding, kapcsolatban, cégcsoportja, szembesülnek, megvásárlása, tranzakciót, titkosítani, nyilvánítja, megszerzése, tulajdonúak, profitálnak, kénytelenek, szabadultak, titkosítást, rendszerint, gázcégeinek, esetlegesen, energetikai, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 558
  • e Hét: 2216
  • e Hónap: 19009
  • e Év: 151926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.