Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Fejér megyei földek kétharmadát vihették a csókos nagybirt
  2016-12-19 19:20:08, hétfő
 
 
A legszánalmasabb, hogy egy csomóan tényleg tapsolva várják vissza a hősidőket, ahol nem nyammogunk holmi demokráciával (köztudottan hazaáruló lipsi találmány), hanem végre itt a régi szép idők, arisztokráciával, földesurakkal, az adott szó becsületével, erős vidékkel.

Közben nem veszik észre, hogy egy olyan rendszerben, amiben az állam messze a legnagyobb vagyonújraosztó intézmény, ezen a vonalon pedig az érdemi vagyonosodás első és megkerülhetetlen feltétele az elvtelenség, a puha gerinc, a köpönyegforgatás képessége, nem holmi kifinomult arisztokráciát hozunk létre, hanem hétpróbás, erkölcstelen gazemberek kezébe adjuk a közös vagyonunkat, és nem mellesleg végérvényesen kicsináljuk a vidéket (ahol a termőföld az egyetlen elérhető erőforrás), ezzel beütve az utolsó szöget a nemzet koporsójába.

A vonat, ami után csorgatjátok a nyálatok, már rég elment. Az értelmiségi és a pénzügyi elit visszafordíthatatlanul szétvált idehaza (is). Most épp a pénzügyi elit kapcsolódik össze a szervezett bűnözéssel, mindezt a ti álhatatos közreműködésetekkel. Ti magatok vagytok a magyar átok

Lassan nem tudsz olyan területet mondani, ahova Mészáros (akinek már szóvivője is van. Egy gázszerelőnek!) már ne tette volna be a lábát. Lassan már nem tudsz olyan olyan földre lépni, ami ne a fiúk kezében lenne. Lassan már nem tudsz olyan csatornára kapcsolni, ahol éppen nem kormánypropaganda menne. Lassan már nem tudsz olyan újságot a kezedbe venni, ahol nem éppen valamelyik degenerált rokon vagy barát lenne a főszerkesztő. Mindenhol ott vannak, mindent megvesznek.

És vannak páran, akik azon csodálkoznak, hogy az embernek sok mindenről Orbán jut eszébe.


*******************************


A Fejér megyei földek kétharmadát vihették a csókos nagybirtokosok

Tbg MEZŐGAZDASÁG ma 17:13


,,Korrupt, legújabb kori feudális, hűbéri birtok-adományozó, klientúra-építő rendszer körvonalazódik"
- ezekkel a szavakkal összegezte Ángyán József tanulmányában a Fejér megyei földárveréseket.
2016-ban az Orbán-kormány egyik legnagyobb horderejú intézkedése az állami földvagyon privatizációja volt.
Ángyán, aki egy ideig maga is államtitkárként segítette a kormány munkáját, az eláverezések adatainak elemzése alapján megállapította, hogy a Fejér megyei földek kétharmadát egy szűk kör nyerte meg.
A maradék egyharmadot pedig ,,áltagjavító propaganda-alanyokként" kapták csak a kistermelők, jellemzően húsz hektár alatti területekről van szó. Jellemző volt az árverésekre, hogy a jobb földeket olyan nagy darabokban értékesítették, amelynek megvásárlása esélytelen lett volna a helyi kisgazdáknak.
Az felsőházi kétharmad, összesen 19.430 hektár méretű 334 darab birtoktestet szerzett meg. Ez összese 43 érdekeltséget jelent.
,,A legtöbb birtoktestet két család: Antalffyék és Zimmermannék, a Csákvári Mezőgazdasági Integrációs Zrt. vezérkara, és a cégük alkalmazottai vásárolták meg. Szorosan mögöttük van a listán Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor gyermekkori jó barátja, és Felcsút polgármestere. "
- írja a tanulmányt is publikáló Átlátszó blog.
Bár állítólag verseny volt a földekért, amelyeket kikiáltáson árvereztek el, verseny nem volt, ,,a legnagyobb nyertesek körében a liciteken nyertes árajánlatok szinte kivétel nélkül megegyeztek a kikiáltási árral."
És bár a kormányzati propaganda szerint a helyben élő termelők helyzetbe hozása volt a cél, a földeknek csak negyede került valóban helyben élőkhöz.
Ángyán tanulmányában nemcsak elemez, hanem akciótervet is megfogalmaz, mit lehetne tenni a csókos nagybirtokosok ellen: meg kell támadni az árveréseket (mint Kishantos esetében), ő pedig személyesen vagyonosodási vizsgálatokat fog indítani a legnagyobb vásárlók ellen. (Átlátszó)




http://444.hu/2016/12/19/a-fejer-megyei-foldek-ketharmadat-vihettek-a-csokos-nagy birtokosok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: köpönyegforgatás, arisztokráciával, megkerülhetetlen, legszánalmasabb, államtitkárként, vagyonújraosztó, földárveréseket, nagybirtokosok, arisztokráciát, körvonalazódik, értékesítették, privatizációja, megállapította, tanulmányában, mezőgazdasági, földesurakkal, alkalmazottai, érdekeltséget, vagyonosodási, gázszerelőnek, polgármestere, demokráciával, vizsgálatokat, végérvényesen, eláverezések, főszerkesztő, kisgazdáknak, területekről, vagyonosodás, mezőgazdaság, csorgatjátok, erkölcstelen, zimmermannék, csodálkoznak, becsületével, birtoktestet, csomóan tényleg, régi szép, olyan rendszerben, állam messze, legnagyobb vagyonújraosztó, vonalon pedig, érdemi vagyonosodás, puha gerinc, köpönyegforgatás képessége, közös vagyonunkat, egyetlen elérhető, utolsó szöget, nemzet koporsójába, pénzügyi elit, szervezett bűnözéssel, magyar átok, Ángyán József, Csákvári Mezőgazdasági Integrációs Zrt, Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ami embereknek lehetetlen, az...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Lóhere  Julian Brass gondolata  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Szép napot kívánok  Akik bántanak téged  Szép estét kedves látogatóimna...  Png nő  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Png ház  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Zilahy Lajos gondolata  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nem tudhatod  Lóhere  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Jó éjszakát  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Png lepke  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Egy lelki imádság  Nem számIt  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Lóhere  Régi emberek, akikre máig büsz...  Örülök, hogy látlak!  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Alázat  Kerüld el az evangélium örömén...  Bertolt Brecht -től idézet  Szép estét kedves látogatóimna...  Erdőn  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Fehér virág  Nem számIt  Esti kép  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Hiányzik  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Reggel van  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Alázat  Facebookon kaptam  Idő  Soha ne kedvezz...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nem méltó hozzád  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Popper Péter szavai  Ne kapaszkodj magasabbra,  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
csomóan tényleg, régi szép, olyan rendszerben, állam messze, legnagyobb vagyonújraosztó, vonalon pedig, érdemi vagyonosodás, puha gerinc, köpönyegforgatás képessége, közös vagyonunkat, egyetlen elérhető, utolsó szöget, nemzet koporsójába, pénzügyi elit, szervezett bűnözéssel, magyar átok, fiúk kezében, kezedbe venni, csókos nagybirtokosok, szavakkal összegezte, állami földvagyon, ideig maga, kormány munkáját, eláverezések adatainak, maradék egyharmadot, jobb földeket, helyi kisgazdáknak, felsőházi kétharmad, legtöbb birtoktestet, cégük alkalmazottai, listán Mészáros, legnagyobb nyertesek, liciteken nyertes, kikiáltási árral, kormányzati propaganda, földeknek csak, legnagyobb vásárlók, köpönyegforgatás, arisztokráciával, megkerülhetetlen, legszánalmasabb, államtitkárként, vagyonújraosztó, földárveréseket, nagybirtokosok, arisztokráciát, körvonalazódik, értékesítették, privatizációja, megállapította, tanulmányában, mezőgazdasági, földesurakkal, alkalmazottai, érdekeltséget, vagyonosodási, gázszerelőnek, polgármestere, demokráciával, vizsgálatokat, végérvényesen, eláverezések, főszerkesztő, kisgazdáknak, területekről, vagyonosodás, mezőgazdaság, csorgatjátok, erkölcstelen, zimmermannék, csodálkoznak, becsületével, birtoktestet, megvásárlása, kistermelők, kicsináljuk, gyermekkori, vagyonunkat, kapcsolódik, elvtelenség, integrációs, árverésekre, kikiáltáson, akciótervet, értelmiségi, intézkedése, alanyokként, megfogalmaz, árveréseket, ketharmadat, kétharmadát, személyesen, köztudottan, megegyeztek, kormányzati, koporsójába, árajánlatok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.