Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kegyelem és az tudomány harca
  2014-11-08 06:24:24, szombat
 
  Ha lenne egy kis szelídség, egy kis alázat bennünk a teremtéssel szemben, akkor meg tudnánk köszönni, hogy a lét kegyelméből néha betegségeket kapunk, jelzéseket, hogy valamit ,,rosszul" csinálunk. Tudom, hogy furán hangzik, de a rák, korunk egyik legdurvább betegsége is egy ajándék. Ha egyik napról a másikra eltűnne, vagy azt jelentené, hogy hirtelen mindenki felébredt az illúziókból, vagy pedig azt, hogy megszűnt a kegyelem, a teremtő levette rólunk gondját. Azon a létsíkon, amelyen ezen sorok megszületnek talán csak egy veszélyesebb dolog van a ráknál, és az nem más, mint annak hiánya. Még belegondolni is rossz, hogy mi lenne ezzel a világgal, ha az emberiség nem kapna figyelmeztető jeleket, hogy megtagadta az életet. Az a tény, hogy léteznek olyan betegségek, melyeket nem lehet gyógyítani, melyek nem ismernek sem gazdagot, sem szegényt, sem öreget, sem fiatalt, azt bizonyítja, hogy létezik kegyelem, mely gondoskodik arról, hogy ne szenderedjünk örök álomba, hogy ne feledkezzünk meg teljesen arról, hogy honnét származunk, merre tartunk, és kik vagyunk valójában. E kegyelem nélkül besötétülne az egész világ, és a fizikai test alkalmatlanná válna arra, hogy otthont biztosítson a léleknek. A kegyelem végtelen, soha nem múlik el, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy szabad akaratot kaptunk, mellyel elutasíthatjuk, megtagadhatjuk azt, és ha megtesszük, kezdetét veszi a zombi világ, melyet eddig csak a televíziók képernyőin és a filmvásznakon láttunk. Megfigyelhető, hogy a kegyelem és az tudomány egy soha véget nem érő harcot vívnak egymással az ember lelkéért. A tudomány azon iparkodik, hogy megszüntessen minden betegséget, és olyan kényelmet biztosítson az ember számára, melyben a lélek teljesen azonosulhat a fizikai testtel, megfeledkezve isteni eredetéről. Ennek ellenére azt tapasztaljuk, hogy újabbnál-újabb betegségek jelennek meg a földön jelezve azt, hogy az embernek nem az a feladata, hogy a betegség tüneteit eltüntesse, hanem az, hogy annak okait felszámolja. Amíg erre rá nem ébred, addig folyton azt kell tapasztalnia, hogy amire megtalálja egy régi betegség gyógymódját, akkora új betegségek jelennek meg a horizonton, és ily módon a betegségek elleni ,,tudományos" küzdelemnek soha nem lesz vége.

Sokan tisztában vannak már vele, hogy nem az a helyes megfogalmazás, hogy a testnek lelke van, hanem az, hogy a léleknek teste, járműve van, melyen leellenőrizhető az utas (a lélek) egészségi állapota. Más szóval a test egészsége a lélek egészsége.
Régebb azt mondták, hogy ,,Mens sana in corpore sano", melyet magyarra úgy fordítottak, hogy ép testben ép lélek. Ez az álbölcsesség azt sugallta, hogy attól leszünk egészségesek lelkileg, ha a testünket egészségesen tartjuk. Erre a tévhitre volt szükség ahhoz, hogy fel lehessen virágoztatni a gyógyszeripart. Ekképp történt meg az, hogy az amúgy is materialista világszemléletű ember még lejjebb süllyedt az anyagban az által, hogy teste épségét már-már betegesen kezdte vigyázni. Az interneten terjedő, félelmet keltő információknak köszönhetően rögeszmésen figyelt arra, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyek rákot okoznak. Megnyíltak a biopatikák, a bioboltok, ahol sok esetben ugyanazokat az élelmiszereket adják el, amelyeket a bevásárlóközpontokban, csak más címkével: bio, zöld, öko, természetes, fluormentes, stb., legtöbbször dupla áron.
Sokaknak (még) nem tűnt fel, hogy minél nagyobb az egészségmegőrzés lehetőségeinek tárháza, annál több a beteg. Tizenhétezres városkánkban tíznél több gyógyszertár van, és a biopatikák száma is egyre csak növekszik. Ennek ellenére szinte kiváltság pl. autóbalesetben meghalni. Bár mindenki lúgosít, diétázik és tisztítókúrázik, a legtöbben mégis rákos daganatok által fojtogatva lehelik ki lelküket. Ez persze még nagyobb félelmet szül, még több gyógyszertárat, még több csodaszert és még több biopatikát. A lét arra törekszik, hogy megmutassa, hogy nem ez a megoldás, ezért még több ember végzi rákban mint azelőtt. És az emberek még mindig a testük egészségére gyúrnak, mert bár vallásuk van, és vallásos színdarabokat játszanak, senki nem meri megvallni, hogy ő nem a test, melynek lelke van, hanem lélek, melynek teste, van.
Beköszöntött a lehető legdurvább és legéletellenesebb korszak: a spirituális materializmus korszaka. Ma már spirituális eszméket követve féltjük testünket. Olvassuk, prédikáljuk, de valójában nem hisszük, hogy mi nem a test, hanem a lélek vagyunk, mely ha egészséges, akkor egészséges annak járműve, a test is.
A biopatikázás, valamint a drága gyógyszerek és egészségügyi biztosítások kifizetéséért történő robotolás helyett csak meg kellene fordítani egy hazugságot, hogy igazság legyen belőle: ,,Ép testben ép lélek" helyett azt kellene mondjuk és éljük, hogy ,,ÉP LÉLEKNEK ÉP A TESTE".
Ha ezt vallanánk, és e szerint élnénk, akkor továbbra is odafigyelnénk a táplálékra de nem a testi, hanem a szellemi táplálékra, mert ha a lélek jól táplált és jó egészségnek örvend, nincs semmi ok arra, hogy a test nélkülözzön, szenvedjen, torz tükröt mutasson.
Ha a lélek megbetegszik és nem vesszük észre, nincs az a csodaszer, mely meggátolja a test romlását. Hogyan betegszik meg a lélek? Úgy, hogy fél. Ha fél, akkor szerre van szüksége, hogy teljes legyen, szerre, mely táplálja és eteti őt.

A lelkiismeret furdalásnak nevezett lelki békétlenség is ugyanabból a bennünk végbemenő élet és halál közötti harcból származik, mint a testi betegségek. Célja, hogy megmutassa, hogy hazugságba keveredtünk önmagunkkal és/vagy embertársainkkal szemben. Segít észrevenni, hogy nem mertük őszintén vállalni a bennünk megszületett gondolatokat, érzéseket.
A kegyes és kegyetlen hazugságok okára részletesen ki fogok térni a későbbiekben.

Forrás :
Link
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Spiritualitás  
Címkék: egészségmegőrzés, embertársainkkal, megfeledkeznünk, világszemléletű, tisztítókúrázik, leellenőrizhető, megtagadhatjuk, elutasíthatjuk, élelmiszereket, autóbalesetben, lehetőségeinek, gyógyszertárat, információknak, gyógyszeripart, filmvásznakon, megfigyelhető, kifizetéséért, figyelmeztető, színdarabokat, alkalmatlanná, szenderedjünk, tizenhétezres, megszüntessen, megfeledkezve, megfogalmazás, odafigyelnénk, materializmus, megszületett, feledkezzünk, megszületnek, veszélyesebb, beköszöntött, gondolatokat, belegondolni, megbetegszik, lelkiismeret, teremtéssel szemben, másikra eltűnne, teremtő levette, veszélyesebb dolog, egész világ, fizikai test, kegyelem végtelen, zombi világ, televíziók képernyőin, filmvásznakon láttunk, soha véget, ember lelkéért, tudomány azon, ember számára, lélek teljesen, fizikai testtel, LÉLEKNEK ÉP TESTE”,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
George Byron - Ahogy itt jár -...  Nagyi telefonál  Akarat  Fehér virág  Facebookon kaptam  Png kutya  Szívem tiéd  Erdőn  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Reggel van  Albert Einstein gondolata  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Fehér virág  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Őrizkednünk kell...  Hiányzik  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Egy bizonyos határt  Varga János Veniam - Fontos sz...  Jó éjszakát  Szívem  Ágai Ágnes – Csendélet  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Popper Péter szavai  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Jónás Tamás – Végtelen b...  Adakozás  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  A kételkedés kezelése  Leonardo da Vinci gondolata  Örülök, hogy látlak!  Nagyi telefonál  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Krisztinától  Radikális szeretet  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nem tudhatod  Alázat  Png kislány  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Illyés Gyula - Milyen hamar. 
Bejegyzés Címkék
teremtéssel szemben, másikra eltűnne, teremtő levette, veszélyesebb dolog, egész világ, fizikai test, kegyelem végtelen, zombi világ, televíziók képernyőin, filmvásznakon láttunk, soha véget, ember lelkéért, tudomány azon, ember számára, lélek teljesen, fizikai testtel, földön jelezve, betegség tüneteit, régi betegség, betegségek elleni, testnek lelke, léleknek teste, test egészsége, lélek egészsége, testünket egészségesen, tévhitre volt, interneten terjedő, élelmiszereket adják, egészségmegőrzés lehetőségeinek, biopatikák száma, legtöbben mégis, testük egészségére, lehető legdurvább, spirituális materializmus, lélek vagyunk, drága gyógyszerek, szellemi táplálékra, test nélkülözzön, lélek megbetegszik, test romlását, lelkiismeret furdalásnak, bennünk végbemenő, testi betegségek, bennünk megszületett, egészségmegőrzés, embertársainkkal, megfeledkeznünk, világszemléletű, tisztítókúrázik, leellenőrizhető, megtagadhatjuk, elutasíthatjuk, élelmiszereket, autóbalesetben, lehetőségeinek, gyógyszertárat, információknak, gyógyszeripart, filmvásznakon, megfigyelhető, kifizetéséért, figyelmeztető, színdarabokat, alkalmatlanná, szenderedjünk, tizenhétezres, megszüntessen, megfeledkezve, megfogalmazás, odafigyelnénk, materializmus, megszületett, feledkezzünk, megszületnek, veszélyesebb, beköszöntött, gondolatokat, belegondolni, megbetegszik, lelkiismeret, egészségesen, egészségesek, álbölcsesség, tapasztalnia, virágoztatni, tapasztaljuk, biopatikázás, élelmiszerek, köszönhetően, materialista, városkánkban, gyógyszertár, biztosítások, későbbiekben, egészségügyi, betegségeket, nélkülözzön, önmagunkkal, keveredtünk, spirituális, besötétülne, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 791
  • e Hét: 3291
  • e Hónap: 11961
  • e Év: 67894
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.