Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ferenc pápa: Bízzuk rá magunkat Jézusra, ......
  2020-05-11 09:44:46, hétfő
 
  Ferenc pápa: Bízzuk rá magunkat Jézusra, ő az út az ,,örökké tartó" örömhöz!
Május 10-én az Apostoli Palota könyvtárszobájából közvetítették a Szentatya déli elmélkedését és imádságát. Beszédében arra mutatott rá, hogyan tudunk megszabadulni a zaklatottságtól, majd megemlékezett a Schuman-nyilatkozatról, az afrikai fiatalokról és az édesanyákról.

Kedves testvérek, jó napot kívánok!
A mai evangéliumban (vö. Jn 14,1-12) Jézus úgynevezett ,,búcsúbeszédének" elejét halljuk. Ezekkel a szavakkal az utolsó vacsora végén, közvetlenül kínszenvedése előtt fordult tanítványaihoz. Egy ilyen drámai pillanatban Jézus így kezd beszélni hozzájuk: ,,Ne nyugtalankodjon szívetek!" (Jn 14,1). Ezt nekünk is mondja életünk drámáiban. De hogyan tudjuk elérni, hogy szívünk ne nyugtalankodjon? A szív ugyanis nyugtalankodik.
Az Úr két dolgot javasol a nyugtalankodás ellen. Az első: ,,Higgyetek bennem" (Jn 14,1). Kicsit elméleti, elvont tanácsnak tűnhet. De Jézus egy nagyon konkrét dolgot akar mondani nekünk. Ő tudja, hogy az életben a legerősebb szorongás, a nyugtalankodás abból az érzésből fakad, hogy nem vagyunk képesek megbirkózni az élettel, hogy egyedül érezzük magunkat, és nincsenek fogódzóink az eligazodáshoz a körülöttünk zajló események között. Ezt a szorongást, melynek során nehézség nehézséget követ, egymagunkban nem tudjuk legyőzni. Szükségünk van Jézus segítségére! Jézus ezért kéri, hogy higgyünk benne, vagyis ne magunkra, hanem őrá támaszkodjunk. Mert a nyugtalanságból a bizalom hoz szabadulást. Rá kell bíznunk magunkat Jézusra, végre kell hajtanunk az ,,ugrást"! Így szabadulhatunk meg a nyugtalankodástól. Jézus épp azért támadt fel és él, hogy mindig mellettünk álljon. Tehát mondhatjuk azt neki: ,,Jézus, hiszem, hogy feltámadtál, és mellettem vagy. Hiszem, hogy figyelsz rám. Idehozom neked azt, ami aggaszt, az aggodalmaimat: hiszek benned, és rád bízom magam."
Aztán van egy másik ellenszer is a nyugtalankodásra, melyet Jézus ezekkel a szavakkal fejez ki: ,,Atyám házában sok hajlék van. [...] Helyet készítek ott nektek" (Jn 14,2). Jézus tehát ezt tette értünk: helyet foglalt nekünk a mennyben. Magára vette emberségünket, hogy azt a halálon túlra, egy új helyre, a mennybe vigye, hogy mi is ott legyünk, ahol ő van. Ez a bizonyosság vigasztal bennünket: van fenntartott hely mindannyiunknak. Van hely nekem is! Mindannyian elmondhatjuk: van hely számomra! Nem élünk cél és rendeltetés nélkül! Várnak ránk, értékesek vagyunk!
Isten szerelmes belénk, mi az ő gyermekei vagyunk! A legméltóbb és legszebb helyet készítette elő nekünk: a mennyet.
Ne felejtsük el: a hajlék, amely ránk vár, a mennyország! Itt a földön átutazóban vagyunk. A menny, az örök élet számára teremtettünk, arra, hogy örökké éljünk. Örökké: olyasmi ez, amit még elképzelni sem tudunk. De még jobb arra gondolni, hogy ez az örökké egészen örömben, az Istennel és a többiekkel való teljes közösségben valósul meg, nem lesz több könny, sem neheztelés, megosztottság vagy nyugtalankodás.
De hogyan lehet a mennyországba jutni? Milyen út vezet oda? Íme, Jézus meghatározó mondata - ma ezt mondja nekünk: ,,Én vagyok az út" (Jn 14,6). A mennybe vezető út Jézus: legyen élő kapcsolatunk vele, utánozzuk a szeretetben és kövessük lépteit! És én, aki keresztény vagyok, te, aki keresztény vagy, mindannyian, keresztények feltehetjük a kérdést magunknak: ,,Milyen utat követek?" Vannak utak, amelyek nem vezetnek a mennybe: a világiasság útja, az önérvényesítés útjai, az önző hatalomgyakorlás útjai. Ezzel szemben ott van Jézus útja, az alázatos szeretetnek, az imának, a szelídségnek, a bizalomnak és mások szolgálatának az útja. Nem az én fő szereplőségem útja, hanem Jézusnak mint életem főszereplőjének az útja. Úgy kell előrehaladnom, hogy nap mint nap kérdezgetem tőle: ,,Jézus, mit gondolsz erről a döntésemről? Mit tennél ebben a helyzetben, ezekkel az emberekkel?" Jót tesz nekünk, ha Jézustól, az úttól kérünk útmutatásokat, hogy a mennybe juthassunk!
A Szűzanya, a mennyek királynője segítsen bennünket Jézus követésében, aki megnyitotta előttünk a mennyország kapuját!

A Szentatya szavai a Regina caeli elimádkozása után:
Kedves testvérek!
Ma különösen Európára és Afrikára gondolok. Európára a Schuman-nyilatkozat közzétételének (1950. május 9.) hetvenedik évfordulója alkalmából. Ez inspirálta az európai integráció folyamatát, lehetővé téve a földrész népeinek megbékélését a II. világháború után, valamint a hosszú távú stabilitást és békét, melyet ma is élvezünk. Kívánom, hogy a Schuman-nyilatkozat szelleme továbbra is inspirálja mindazokat, akik az Európai Unióban vezető beosztásban vannak, akiknek az összhang és az együttműködés szellemében kell a világjárvány társadalmi és gazdasági következményeivel szembenézniük.
Ma Afrika felé is fordítjuk tekintetünket, mert 1980. május 10-én, negyven évvel ezelőtt, a földrészre tett első lelkipásztori látogatása során Szent II. János Pál pápa hangot adott a szárazság által súlyosan megpróbált Seychelle-szigeteki lakosság kiáltásának. Gratulálok a fiataloknak, akik a ,,Laudato Si' Alberi [Fák]" kezdeményezésben részt vesznek. Célkitűzésük az, hogy legalább egymillió fát ültessenek el a Seychelle-szigetek térségében, melyek ,,Afrika nagy zöld falának" részét képezik majd. Remélem, sokan követik majd e fiatalok példáját, szolidaritását.
És ma tartják sok országban anyák napját. Szeretnék nagy hálával és szeretettel megemlékezni minden édesanyáról: Máriának, mennyei édesanyánknak oltalmába ajánlom őket. Gondoljunk azokra az édesanyákra is, akik már átmentek a másik életbe, és a mennyből kísérnek bennünket! Tartsunk egy kis csendet, és gondoljunk mindnyájan édesanyánkra!
Áldott vasárnapot kívánok mindenkinek! Kérlek benneteket, ne feledkezzetek el imádkozni értem! Jó étvágyat az ebédhez! Viszontlátásra!


Fordította: Tőzsér Endre SP
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.05.10

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: nyugtalankodásra, hatalomgyakorlás, kezdeményezésben, mindannyiunknak, nyugtalanságból, zaklatottságtól, búcsúbeszédének, nyugtalankodjon, főszereplőjének, viszontlátásra, önérvényesítés, nyugtalankodás, tanítványaihoz, szolidaritását, nyilatkozatról, közzétételének, nyugtalankodik, szabadulhatunk, mennyországba, szereplőségem, evangéliumban, megosztottság, előrehaladnom, szolgálatának, útmutatásokat, támaszkodjunk, emberségünket, eligazodáshoz, tekintetünket, kínszenvedése, együttműködés, lelkipásztori, szembenézniük, megszabadulni, közvetítették, megemlékezett, afrikai fiatalokról, utolsó vacsora, ilyen drámai, szív ugyanis, nyugtalankodás ellen, nagyon konkrét, legerősebb szorongás, nyugtalankodás abból, érzésből fakad, körülöttünk zajló, másik ellenszer, szavakkal fejez, halálon túlra, mennybe vigye, bizonyosság vigasztal, földön átutazóban, Apostoli Palota, Európai Unióban, Szent II, János Pál, Laudato Si’, Tőzsér Endre SP, Vatican News, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
IGEN így  Ismeretlen: Ikarusz monda  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Pitypang szökőkút  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Mindent de mindent visszakap  Isten hűségének mértéke  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Jó nap volt  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Magamnak  Szép estét  Paul David Tripp Április 14  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Különleges  Pitypang szökőkút  Jázmin  Előfordul, hogy  Önmaga ellenére  Esterházy Péter: Harmonia c...  Jó éjszakát  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Nevelőszülőkhöz adták,  Jázmin  "Ez egy csoda"  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Otthon  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Egy barátság története  Szép estét  Ott van  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Alvó cicák  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Szép estét kedves látogatóimn...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Tanmese  Szép álmokat!  Robert Merle tollából  Anyák napjára  Szép álmokat!  jó reggelt  Különleges  Egy tavasz  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Paul David Tripp Április 14  Vidámság  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Mindent de mindent visszakap  Az ember  Anyák napjára  Erdei gyöngyvirág  Otthon  Bornyi Veronika haiku verse  Azért kaptad  Otthon  képre írva  Szívek 
Bejegyzés Címkék
afrikai fiatalokról, utolsó vacsora, ilyen drámai, szív ugyanis, nyugtalankodás ellen, nagyon konkrét, legerősebb szorongás, nyugtalankodás abból, érzésből fakad, körülöttünk zajló, másik ellenszer, szavakkal fejez, halálon túlra, mennybe vigye, bizonyosság vigasztal, földön átutazóban, örök élet, örökké egészen, többiekkel való, mennyországba jutni, mennybe vezető, kérdést magunknak, világiasság útja, önérvényesítés útjai, önző hatalomgyakorlás, alázatos szeretetnek, úttól kérünk, mennybe juthassunk, mennyek királynője, mennyország kapuját, európai integráció, földrész népeinek, hosszú távú, együttműködés szellemében, világjárvány társadalmi, földrészre tett, szárazság által, másik életbe, mennyből kísérnek, nyugtalankodásra, hatalomgyakorlás, kezdeményezésben, mindannyiunknak, nyugtalanságból, zaklatottságtól, búcsúbeszédének, nyugtalankodjon, főszereplőjének, viszontlátásra, önérvényesítés, nyugtalankodás, tanítványaihoz, szolidaritását, nyilatkozatról, közzétételének, nyugtalankodik, szabadulhatunk, mennyországba, szereplőségem, evangéliumban, megosztottság, előrehaladnom, szolgálatának, útmutatásokat, támaszkodjunk, emberségünket, eligazodáshoz, tekintetünket, kínszenvedése, együttműködés, lelkipásztori, szembenézniük, megszabadulni, közvetítették, megemlékezett, édesanyánknak, aggodalmaimat, feledkezzetek, teremtettünk, elimádkozása, megemlékezni, kapcsolatunk, megbékélését, elmélkedését, világjárvány, szelídségnek, keresztények, egymagunkban, édesanyánkra, édesanyákról, elmondhatjuk, célkitűzésük, világháború, rendeltetés, nyilatkozat, fenntartott, döntésemről, szabadulást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2435
  • e Hét: 9125
  • e Hónap: 21801
  • e Év: 255548
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.