Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
húsvét 6. hét hétfő 05.18
  2020-05-18 08:10:08, hétfő
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Az Úr megnyitja a hívek lelkét, hogy figyelemmel hallgassák Pál szavait.
Pál éjszakai látomása után, Troászban tengerre szálltunk. Megérkeztünk Szamotrákiába, majd másnap Neápoliszba, innen meg Filippibe, amely Macedónia azon részének legjelentősebb városa, kolóniája volt. Néhány napig ebben a városban maradtunk.
Szombaton kimentünk a város kapuján kívül a folyóhoz, mert úgy tudtuk, hogy ott van az imádság helye. Letelepedtünk, és beszélni kezdtünk a körénk gyűlt asszonyokhoz. A hallgatóság között volt egy Lídia nevű istenfélő bíborárus asszony Tiatíra városából. Ennek az Úr megnyitotta szívét, hogy figyelemmel hallgassa Pál szavait. Háza népével együtt megkeresztelkedett, és utána így rimánkodott: ,,Ha véleményetek szerint az Úr híve vagyok, térjetek be házamba, és ott vegyetek szállást!"
És erővel rá is vett minket erre.
Ez az Isten igéje. ApCsel 16,11-15

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A Szentlélek, az Igazság Lelke tesz tanúságot a Fiúról.
Jézus az utolsó vacsorán így szólt apostolaihoz:
Ha eljön a Vigasztaló, akit az Atyától küldök, az Igazság Lelke, aki az Atyától származik, ő majd tanúságot tesz rólam. Tegyetek ti is tanúságot rólam, hiszen kezdettől fogva velem vagytok!
Azért mondtam ezt nektek, hogy meg ne botránkozzatok. Ki fognak zárni benneteket a zsinagógákból. Sőt eljön az óra, amikor mindaz, aki megöl titeket, azt hiszi, hogy szolgálatot tesz Istennek, így tesznek majd veletek, mert nem ismerik sem az Atyát, sem engem. Ezeket azért mondtam el nektek, hogy amikor eljön az óra, eszetekbe jusson, hogy előre megmondtam nektek.
Ezek az evangélium igéi. Jn 15,26-16,4a
...... .........



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Elvinni a szeretetet, a te szeretetedet az emberekhez, ez az apostoli lelkületet őrző Egyház feladata minden korban és napjainkban is. Add, hogy közösségben, valódi szeretetközösségben legyünk veled és egymással. Így válhatunk a szeretet tanúivá, a közösség szolgálóivá. A testvéri szeretet tesz bennünket valódi közösséggé, a szeretet Egyházává, amely ily módon jel lehet a világban élők felé, akik talán még személyesen nem ismerik, de szívük mélyén vágyakoznak az isteni szeretetre. Az irántad való szeretet adjon nekünk bátorságot és erőt az evangélium hirdetésére!

Elmélkedés
A szombati evangéliumban Jézus már figyelmeztette követőit, hogy rájuk is ugyanaz a sors vár, mint őrá. Ez a figyelmeztetés folytatódik a mai részben. Az az ember, aki csak névleg keresztény, de valójában nem él a hite szerint és vallásosságának nem igazán mutatja jeleit, annak nem kell az üldözésektől tartania, hiszen a rossz szándékúak nem tudják róla, hogy Krisztushoz tartozik.
Üldözés azokat érheti, és ez a világ végéig minden korra igaz, akik felvállalják mások előtt is hitüket, nem szégyellik és nem tagadják le, hogy Jézushoz tartoznak, és akár a fenyegetések vagy más veszélyek ellenére is tanúságtevő életet élnek. A próbatételek éppen amiatt érik őket. Jézus azt kéri tőlünk és minden követőjétől, hogy róla, az ő szeretetéről és a megbocsátás erejéről tegyünk tanúságot a világban a nem hívők előtt. A megpróbáltatások idején is hűségesen ki kell tartanunk mellette és folytatnunk kell a tanúságtételt. Ebben a tanúskodásban nem hagy magunkra Isten, hiszen az Atya elküldi lelki megerősítésünkre a Szentlelket, aki maga is tanúságot tesz Isten Fiáról. Ez Jézus ígérete azok számára, akik komolyan veszik keresztény életüket.
És még egy szempont: a Szentlélek megerősítő segítsége mellett egymást is támogassuk a hitben! Életünk jó példája mások számára is megerősítés lehet.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megpróbáltatások, megerősítésünkre, vallásosságának, cselekedeteiből, figyelmeztette, legjelentősebb, botránkozzatok, figyelmeztetés, tanúskodásban, szamotrákiába, zsinagógákból, tanúságtételt, evangéliumban, letelepedtünk, felvállalják, fenyegetések, asszonyokhoz, szeretetedet, üldözésektől, apostolaihoz, megérkeztünk, próbatételek, szeretetéről, véleményetek, követőjétől, személyesen, megerősítés, tanúságtevő, hirdetésére, hallgatóság, rimánkodott, krisztushoz, vágyakoznak, folytatódik, szolgálatot, neápoliszba, hívek lelkét, városban maradtunk, város kapuján, imádság helye, körénk gyűlt, hallgatóság között, utolsó vacsorán, evangélium igéi, apostoli lelkületet, szeretet tanúivá, közösség szolgálóivá, testvéri szeretet, szeretet Egyházává, világban élők, isteni szeretetre, irántad való, Apostolok Cselekedeteiből, Megérkeztünk Szamotrákiába, EVANGÉLIUM Szent János, Igazság Lelke, Jézus Krisztus, Isten Fiáról, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Az ember  Esterházy Péterre emlékezünk  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Egy gondolat  Sorsunk miatt...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Hamvas Béla  Sík Sándor - Ha jő a perc  Walter Chrysler mondta  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Jázmin  Paul David Tripp Április 14  Jó éjszakát  IGEN így  Segíts neki dicsérni Téged  Gebhardt Nóra versei II.  Az ember  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Egy gondolat  Paul David Tripp Április 13  Mindent de mindent visszakap  Szabó T. Anna - Pitypang  Szép estét kedves látogatóimna...  Anyák napjára  Robert Merle tollából  Somlyó Zoltán - Orgonával  Szívek  Ott van  képre írva  Anyámról való emlékek  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagy és kis csodák  Paul David Tripp Április 14  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Jó éjszakát  József Attila - Kopogtatás nél...  Annyira tisztelem a szabadságo...  képre írva  Pitypang szökőkút  Jázmin  Dóró Sándor: Embernek maradni  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Magamnak  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Erdei gyöngyvirág  Pitypang szökőkút  Horváth Szilvia tollából  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Eduardo Sacheri gondolata  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Paul Éluard - És egy mosoly  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  Esterházy Péterre emlékezünk  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Walter Chrysler mondta  "Ez egy csoda"  A sorsod 
Bejegyzés Címkék
hívek lelkét, városban maradtunk, város kapuján, imádság helye, körénk gyűlt, hallgatóság között, utolsó vacsorán, evangélium igéi, apostoli lelkületet, szeretet tanúivá, közösség szolgálóivá, testvéri szeretet, szeretet Egyházává, világban élők, isteni szeretetre, irántad való, evangélium hirdetésére, szombati evangéliumban, figyelmeztetés folytatódik, hite szerint, üldözésektől tartania, rossz szándékúak, világ végéig, fenyegetések vagy, próbatételek éppen, megbocsátás erejéről, megpróbáltatások idején, megpróbáltatások, megerősítésünkre, vallásosságának, cselekedeteiből, figyelmeztette, legjelentősebb, botránkozzatok, figyelmeztetés, tanúskodásban, szamotrákiába, zsinagógákból, tanúságtételt, evangéliumban, letelepedtünk, felvállalják, fenyegetések, asszonyokhoz, szeretetedet, üldözésektől, apostolaihoz, megérkeztünk, próbatételek, szeretetéről, véleményetek, követőjétől, személyesen, megerősítés, tanúságtevő, hirdetésére, hallgatóság, rimánkodott, krisztushoz, vágyakoznak, folytatódik, szolgálatot, neápoliszba, megbocsátás, szentlelket, folytatnunk, szolgálóivá, figyelemmel, napjainkban, megnyitotta, közösségben, evangélium, hallgassák, szentlecke, elmélkedés, vigasztaló, benneteket, szégyellik, emberekhez, támogassuk, szeretetre, bátorságot, keresztény, szándékúak, szeretetet, szentlélek, lelkületet, megerősítő, közösséggé, megmondtam, hallgassa, tanúságot, válhatunk, egymással, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 464
  • e Hét: 11526
  • e Hónap: 24202
  • e Év: 257949
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.