Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Reflexdiagnosztika
  2014-11-19 13:32:28, szerda
 
   
 




A reflexdiagnosztika nem a reflexek, hanem az erővonalak mentén haladó bioenergia-folyam mérésével foglalkozik. E módszerrel - csakúgy, mint a többi alternatív eljárással - diagnózist nem lehet készíteni. Az viszont feltételezhető a segítségével, a szervezet mely részében helyezkedik el a konfliktus.
Az erővonalak alapján történő diagnosztika bonyolult és speciális előtanulmányokat igényel. Ezért nem megyünk bele a részletekbe. Mindössze azt jegyzem meg, (olykor drága) berendezés segítségével is, meg anélkül is elvégezhető.
Az "Akupresszúra" című fejezetben már tetszett látni a fülkagylónak ezt az ábráját. Azért kívánok újra emlékeztetni rá, mert a segítségével az olvasó nemcsak a fülpontok masszázsát végezheti el, hanem diagnosztizálhat is.
Hogyan? A következőképpen. Gyakoroljon nyomást sorban a megjelölt pontokra ujjával, ceruzaheggyel vagy más eszközzel. Ha valamelyik szervünk fülpontja fáj, az adott szervben valami nincs rendben. Hogy konkrétan mi, azt még a szakember sem tudja pontosa. Tovább kell folytatni a "kutatást". Ha viszont nem fáj az adott fülpont, az azt jelenti, hogy a vele kapcsolatban álló szerv "nyugodt". Saját magunkon tükörben ezt nehezen tudjuk elvégezni, ezért rokonaink, ismerőseink közül kérjünk meg valakit arra, nyomkodja meg sorjában fülpontjainkat. A lényeg, hogy azonos erővel történjenek a nyomások.
Ugyanezen az elven történik a talp-diagnosztika is, ahol szintén megvannak az egyes szervekkel kapcsolatban álló zónák. A talpzónák fájdalmas volta ugyancsak a velük kapcsolatos szervek rendellenességeiről tanúskodik.
Hiteles-e ez a diagnosztikai eljárás? A többi alternatív módszerhez hasonlóan - nem nagyon. Az ily módon nyert információnak csak mintegy 50 %-ban lehet hinni. Tehát igen is, meg nem is.
Testünk elülső felületén is vannak ilyen diagnosztikai pontok. Ellentétben fülünkkel és talpunkkal, ezek az energetikai erővonalakkal állnak kapcsolatban. A törzs diagnosztikai pontjai alapján azonban Ön nem tudna diagnosztizálni. Egyrészt, tapasztalat nélkül - még ha részletesen le is írnám, hol találhatók - nehezen találná meg őket, másrészt, e pontok állapotát nem a páciensnek, hanem a reflexológusnak kell ismernie ahhoz, hogy meghatározhassa, melyik erővonalat kell tűvel aktivizálni, s melyiket tehermentesíteni.
Manapság Európa-szerte divatos az R. Voll-féle elektroreflex-diagnosztika, mely tulajdonképpen a reflexológia és a homeopátia egyesítéséből keletkezett. A műszerek segítségével a diagnoszta nem csupán a szervezet egyes alrendszereinek energetikai rendellenességeit állapítja meg, hanem meghatározza - de nem a betegség, hanem a beteg számára megfelelő -- gyógyszert is. Ráadásul a vizsgálat során a gyógyszert nem szükséges bevenni, elegendő kézben tartani a felhevített üvegkapszulát.
Hiteles-e a Voll-féle metódus? Bizonyára nem jobban, mint az összes többi. Viszont hatékony, hisz nemcsak a gyógyszer, hanem a szuggesztió is kifejti hatását. A fontos, hogy a gyógyszerek kipróbálása közben a páciens megfigyelheti, elmozdul-e a műszer mutatója vagy sem. Látja, reagál-e az ő szervezete a különféle készítményekre. Attól, hogy pontosan azt a gyógyszert kapja, amelytől szervezete elmozdította a mutatót, meggyőződik a gyógyszer hatékonyságában, s ez rendkívüli módon mobilizálja az önszabályozási folyamatokat.
Ez a módszer azonban csak avatott kézben működik jól. Az eredmény nagyon függ az orvos személyiségétől, attól, hogyan tudja értelmezni a kapott eredményeket, s hogy mennyire alapos. A vizsgálat minimum egy órát igényel, habár sok "diagnoszta" enged a csábításnak és "belefér" 15 percbe is, mondván: "hogy a többi betegnek ne kelljen sokat várnia"










 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Címkék: előtanulmányokat, diagnosztizálhat, tehermentesíteni, hatékonyságában, reflexológusnak, meghatározhassa, alrendszereinek, következőképpen, személyiségétől, diagnosztizálni, tulajdonképpen, feltételezhető, készítményekre, önszabályozási, fülpontjainkat, megfigyelheti, erővonalakkal, diagnosztikai, egyesítéséből, információnak, üvegkapszulát, elektroreflex, ceruzaheggyel, folyamatokat, diagnosztika, kapcsolatban, meghatározza, emlékeztetni, segítségével, fülkagylónak, reflexológia, eredményeket, elmozdította, akupresszúra, részletekbe, meggyőződik, erővonalak mentén, többi alternatív, viszont feltételezhető, szervezet mely, erővonalak alapján, olvasó nemcsak, fülpontok masszázsát, megjelölt pontokra, adott szervben, adott fülpont, vele kapcsolatban, elven történik, egyes szervekkel, talpzónák fájdalmas, velük kapcsolatos, diagnosztikai eljárás, Manapság Európa-szerte,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  James Allen  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  képre írva  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyák napjára  ajándék, mellyel meglepem  A hagyma antibakteriális hatás...  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Anyák napjára  Mindent de mindent visszakap  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Paul David Tripp Április 15  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Pitypang szökőkút  Mindig lesz olyan  Pitypang szökőkút  képre írva  József Attila - Kopogtatás nél...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Paul David Tripp Április 13  Szívek  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Zilahy Lajos gondolata  Mit ünnepelnek a görögök márci...  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  "Ez egy csoda"  Tanmese  Nagy és kis csodák  Van néhány kérdés, amin gondol...  Isten hűségének mértéke  Egy barátság története  Latinovits Zoltán tollából  James Allen  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Hamvas Béla  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Robert Merle tollából  Gebhardt Nóra versei II.  Jó éjszakát  Egy gondolat  A Magyar Költészet napja alkal...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
erővonalak mentén, többi alternatív, viszont feltételezhető, szervezet mely, erővonalak alapján, olvasó nemcsak, fülpontok masszázsát, megjelölt pontokra, adott szervben, adott fülpont, vele kapcsolatban, elven történik, egyes szervekkel, talpzónák fájdalmas, velük kapcsolatos, diagnosztikai eljárás, energetikai erővonalakkal, törzs diagnosztikai, reflexológusnak kell, homeopátia egyesítéséből, műszerek segítségével, szervezet egyes, beteg számára, vizsgálat során, felhevített üvegkapszulát, összes többi, gyógyszerek kipróbálása, páciens megfigyelheti, műszer mutatója, különféle készítményekre, gyógyszert kapja, gyógyszer hatékonyságában, önszabályozási folyamatokat, módszer azonban, eredmény nagyon, orvos személyiségétől, kapott eredményeket, vizsgálat minimum, órát igényel, többi betegnek, előtanulmányokat, diagnosztizálhat, tehermentesíteni, hatékonyságában, reflexológusnak, meghatározhassa, alrendszereinek, következőképpen, személyiségétől, diagnosztizálni, tulajdonképpen, feltételezhető, készítményekre, önszabályozási, fülpontjainkat, megfigyelheti, erővonalakkal, diagnosztikai, egyesítéséből, információnak, üvegkapszulát, elektroreflex, ceruzaheggyel, folyamatokat, diagnosztika, kapcsolatban, meghatározza, emlékeztetni, segítségével, fülkagylónak, reflexológia, eredményeket, elmozdította, akupresszúra, részletekbe, meggyőződik, energetikai, elvégezhető, mobilizálja, kipróbálása, gyógyszerek, aktivizálni, gyakoroljon, keletkezett, ellentétben, foglalkozik, történjenek, részletesen, felhevített, helyezkedik, kapcsolatos, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 630
  • e Hét: 2220
  • e Hónap: 6626
  • e Év: 62559
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.