Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Imádkozzunk együtt délben Urunk mennybemenetele ünnepén!
  2020-05-24 08:50:27, vasárnap
 
  Imádkozzunk együtt délben Urunk mennybemenetele ünnepén!
11:55-kor Mohos Gábor püspök, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Titkárságának vezetője tart buzdítást!

Videó Link

*
- Több mint két hónapja, március 17-én a Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztősége közös imádságra hívott mindenkit a koronavírus-járvány megszűnéséért. Urunk mennybemenete ünnepén, május 24-én a vasárnapi imádságot Mohos Gábor püspök, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Titkárságának vezetője tartotta az angyalföldi Szent Mihály-templomban.
A március 17-én indult kezdeményezéshez a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Titkársága, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE), valamint Böjte Csaba, Csókay András és Szikora Róbert, a világesemény hírnökei is csatlakoztak. A déli imádságba naponta a helyszínen maroknyian, az élő online közvetítés segítségével pedig több százan kapcsolódnak be.
A kezdeményezés célja, hogy közösségben maradjunk, kifejezzük együttérzésünket és közelségünket a koronavírus-fertőzésben szenvedőkkel hazánkban és a határainkon túl. Mindenkit arra hívunk, hogy szólítsuk meg együtt Istent, aki életünknek és hitünknek forrása. Aki mindig többet ad nekünk, mint amit megérdemlünk és kívánhatunk. Árassza ránk irgalmát, bocsássa meg nekünk, amivel lelkiismeretünk vádol; és amit szinte már kérni sem merünk, adja meg nekünk atyai jóságából.
A veszélyhelyzet megszűnéséig hívunk mindenkit, hogy a kihelyezett Oltáriszentség előtt a déli imádságot követően naponta fohászkodjunk együtt Istenhez Erdő Péter bíboros, prímás imádságával, és kérjük a Szűzanya oltalmát Ferenc pápa felajánló imája segítségével. Az imádságot Kuzmányi István diakónus, főszerkesztő vezeti. Urunk mennybemenetele ünnepén Mohos Gábor az imádság előtt buzdítást mondott, melyet az alábbiakban közreadunk.
A mai napon itt Magyarországon az Egyház Jézus mennybemenetelét ünnepli, és különös hangsúlyt kap ez az ünnep a most már reményeink szerint - ahogy szakemberek fogalmaznak - éppen lecsengőben levő járványidőszakban. Az embert nagyon sokféle dolog köti ide a földhöz, és ezek sokszor akadályoznak is bennünket.
Ma azt ünnepeljük, hogy Jézus, aki lejött ide a földre, és megosztotta velünk ezt a sorsot, a föltámadása után fölmegy a mennybe. Ennek az ünnepnek az egyik fő üzenete az, hogy sok lefelé húzó erő van, de van felfelé húzó erő is.
Jézus testét, a feltámadt, megdicsőült testét már nem tartják fogva ezek a lefelé húzó erők, hanem föl tud emelkedni a mennybe, és ezzel megmutatja az utat számunkra is, a jövőnket, hogy Isten milyen jövőt szánt nekünk, mi az életünknek az igazi beteljesedése. Csak hát sokszor annyira lekötnek a földi dolgok, hogy erre nem figyelünk. Meggyengülhet a kapcsolatunk Istennel, és akkor jön egy-egy ilyen esemény, mint ez a vírus, és akkor rádöbbenünk, hogy azért mégiscsak szükségünk van az ő segítségére, sőt, sokkal inkább szükségünk van rá, mint azt eddig gondoltuk.
Annak idején, a Teremtés könyve szerint, még a történelem legelején a kígyó képében a gonosz azt mondta Évának, hogy ha nem azt teszed, amit Isten mond, hanem azt, amit én mondok neked, akkor olyan leszel, mint az Isten, vagyis te döntöd el, hogy mi a jó, és mi a rossz. De ez sosem működik, sosem működött a történelemben, ennek mindig nagyon szomorú következményei lettek. De aztán Isten eljött, emberré lett, és azt mondta, hogy tegyétek azt, amit én teszek, kövessetek engem. Én vagyok az út, és ez az út a mennybe vezet. Igaz ugyan, hogy a keresztúton és a kereszthalálon keresztül, majd a feltámadásba torkollva vezet a mennybe. Jézus erre az útra hív meg bennünket, és erre az útra vonz bennünket. Nemcsak lefelé, hanem felfelé húzó erők is vannak. Jézus azt mondja, hogy amikor majd felemelik az Emberfiát, vagyis amikor a keresztre szegezik, és ott felemelik, akkor mindenkit magához vonz.
Hagyjuk, hogy Isten vonzzon bennünket, ugyanis ez egy olyan vonzás, aminek ellen lehet állni.
Isten vonzása akkor tud kibontakozni bennünk -, a szeretetnek ez a nagyon gyengéd vonzása, ami soha nem adja fel azt, hogy minket vonzzon, kitartóan, újból és újból hív bennünket, ha engedünk neki. Engedjünk ennek a vonzásnak, engedjük, hogy fölfelé emelje a szívünket, a lelkünket, és tekintsünk arra az örök célra, amit elénk állít, a mi végtelen életünket. A földi életünkben minden véges; odaát, az ő országának nincs vége. Annak az országnak, ahová ő előrement, ahol helyet készített számunkra, ahol ott ül az Atyának jobbján.
A déli harangszó után, a kihelyezett Oltáriszentség előtt a résztvevők rövid csendben szemlélődtek. Az Egyház húsvéti antifónáját követően Mohos Gábor imádkozta el az Erdő Péter bíboros által írt imádságot és Ferenc pápa felajánló imáját, melyeket a járvány idejére írtak. Ezt követően a loretói litániával köszöntötték a Szűzanyát. A déli imádság szentségi áldással zárult.
...... ...........


A déli imádságok várhatóan a veszélyhelyzet fennálltáig, legkésőbb pünkösd ünnepéig folytatódnak.

Fotó: Ambrus Marcsi/NEK
Magyar Kurír 2020.05.24
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Címkék: kezdeményezéshez, mennybemenetelét, együttérzésünket, mennybemenetele, lelkiismeretünk, szerkesztősége, következményei, oltáriszentség, eucharisztikus, kereszthalálon, veszélyhelyzet, magyarországon, megszűnéséért, történelemben, meggyengülhet, fohászkodjunk, titkárságának, kezdeményezés, beteljesedése, közelségünket, mennybemenete, szemlélődtek, világesemény, megszűnéséig, megérdemlünk, szenvedőkkel, csatlakoztak, segítségével, főszerkesztő, feltámadásba, kapcsolódnak, kapcsolatunk, köszöntötték, folytatódnak, akadályoznak, kibontakozni, vasárnapi imádságot, angyalföldi Szent, március 17-én, világesemény hírnökei, déli imádságba, helyszínen maroknyian, kezdeményezés célja, veszélyhelyzet megszűnéséig, kihelyezett Oltáriszentség, déli imádságot, imádságot Kuzmányi, imádság előtt, alábbiakban közreadunk, embert nagyon, föltámadása után, lefelé húzó, Mohos Gábor, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, Magyar Kurír, Szent Mihály-templomban, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Böjte Csaba, Csókay András, Szikora Róbert, Istenhez Erdő Péter, Kuzmányi István, Egyház Jézus, Erdő Péter, Ambrus Marcsi,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
2004-es kivégzés után  képre írva  Fülpontok  Szeretettel !  képre írva  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Szép estét  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Varázskönyv  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Csak egy életed van....  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szimbólumok  Jó éjszakát  Szimbólumok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Boldogság  Egy hét kihagyás  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Alvó baby  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Isten . . .  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Apu  Facebookon kaptam  Esti Ima !  képre írva  Kinyílni egy beteg világban: v...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Esti kép  Tedd őt foglyul, Uram  Paul David Tripp Március 27  Virág lány  Görgess  képre írva  Virág lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A Víz Világnapja.  Facebookon kaptam  Csak egy életed van....  Sadhguru idézet  Levél lány  Görgess  Graffiti bölcsesség  Alvó kutya  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Alvó baby  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét  Az angyali üdvözlet  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Sok ember olyan,  képre írva  képre írva  Devecsery László - Húsvét  Várnai Zseni - Éveim  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
vasárnapi imádságot, angyalföldi Szent, március 17-én, világesemény hírnökei, déli imádságba, helyszínen maroknyian, kezdeményezés célja, veszélyhelyzet megszűnéséig, kihelyezett Oltáriszentség, déli imádságot, imádságot Kuzmányi, imádság előtt, alábbiakban közreadunk, embert nagyon, föltámadása után, lefelé húzó, utat számunkra, igazi beteljesedése, földi dolgok, kapcsolatunk Istennel, történelem legelején, kígyó képében, mennybe vezet, kereszthalálon keresztül, feltámadásba torkollva, útra vonz, keresztre szegezik, olyan vonzás, nagyon gyengéd, örök célra, földi életünkben, déli harangszó, résztvevők rövid, járvány idejére, loretói litániával, déli imádság, déli imádságok, veszélyhelyzet fennálltáig, kezdeményezéshez, mennybemenetelét, együttérzésünket, mennybemenetele, lelkiismeretünk, szerkesztősége, következményei, oltáriszentség, eucharisztikus, kereszthalálon, veszélyhelyzet, magyarországon, megszűnéséért, történelemben, meggyengülhet, fohászkodjunk, titkárságának, kezdeményezés, beteljesedése, közelségünket, mennybemenete, szemlélődtek, világesemény, megszűnéséig, megérdemlünk, szenvedőkkel, csatlakoztak, segítségével, főszerkesztő, feltámadásba, kapcsolódnak, kapcsolatunk, köszöntötték, folytatódnak, akadályoznak, kibontakozni, segítségére, kongresszus, kívánhatunk, rádöbbenünk, imádkozzunk, angyalföldi, szeretetnek, közösségben, koronavírus, lecsengőben, imádságával, fogalmaznak, szakemberek, alábbiakban, fennálltáig, megosztotta, fertőzésben, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1849
  • e Hét: 5439
  • e Hónap: 26122
  • e Év: 229035
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.