Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
húsvét 7. hét csütörtök 05.28
  2020-05-28 07:17:59, csütörtök
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
A fogságban lévő Pál apostolt Jézus megerősíti, hogy Rómában is tanúságot tegyen róla bátorságával.
(Amikor a kis-ázsiai zsidók észrevették Pál apostolt a jeruzsálemi templomban, annyira felizgatták ellene a népet, hogy csak a Jeruzsálemben állomásozó római őrség ezredese menthette meg a haláltól. Letartóztatta ugyanis, és kettős börtönbe vetette.)
Másnap azután az ezredes szerette volna pontosabban megtudni, hogy a zsidók mivel vádolják. Ezért levétette Pál bilincseit, összehívta a főpapokat és az egész főtanácsot, azután elővezettette Pált, és eléjük állította.
Mivel pedig Pál jól tudta, hogy (a tanács tagjainak) egyik része a szadduceusok, másik része viszont a farizeusok közül való, ezért így kiáltott fel a főtanács előtt: ,,Férfiak, testvérek! Én farizeus vagyok, farizeusok ivadéka. A holtak feltámadásába vetett hitem miatt állok a bíróság előtt."
Alighogy elhangzottak szavai, vita támadt a farizeusok és a szadduceusok között. A főtanács két táborra szakadt. A szadduceusok ugyanis azt állítják, hogy nincs se feltámadás, se angyal, se lélek; a farizeusok viszont mindezt vallják. Ezért nagy lárma keletkezett.
A farizeusok pártjából fölemelkedett néhány törvénytudó, és hevesen tiltakozott: ,,Semmi rosszat sem találunk ebben az emberben. Hátha valami szellem vagy egy angyal szólt hozzá?"
A vita úgy elfajult, hogy az ezredes már attól félt, hogy Pált széttépik. Ezért katonaságot hívott, hogy kiragadja őt közülük, és fölvezesse a várba.
A következő éjszaka az Úr megjelent Pálnak, és így szólt: ,,Légy állhatatos! Mert ahogy Jeruzsálemben tanúságot tettél rólam, úgy kell tanúságot tenned Rómában is."
Ez az Isten igéje. ApCsel 22,30;23,6-11

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Legyenek egy, amint mi egy vagyunk!
Abban a időben Jézus az égre emelte szemét és így imádkozott:
Szent Atyám, nemcsak tanítványaimért könyörgök, hanem azokért is, akik a szavukra hinni fognak bennem.
Egy legyenek mindnyájan! Amint te, Atyám, bennem vagy és én tebenned, úgy legyenek ők is mibennünk, és így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem. Megosztottam velük a dicsőséget, amelyet nekem adtál, hogy egy legyenek, amint mi egy vagyunk: én őbennük, te énbennem, hogy így ők is teljesen egy legyenek, s megtudja a világ, hogy te küldtél engem, és szereted őket, amint engem szerettél.
Atyám! Azt akarom, hogy akiket nekem adtál, ott legyenek velem, ahol én vagyok s lássák dicsőségemet, amelyet nekem adtál, mivel már a világ teremtése előtt szerettél engem.
Én igaz Atyám! A világ nem ismert meg, de én ismerlek, s ők is megismerték, hogy te küldtél engem.
Megismertettem velük nevedet, és ezután is megismertetem, hogy a szeretet, amellyel engem szeretsz, bennük legyen, és én is őbennük legyek.
Ezek az evangélium igéi. Jn 17,20-26
...... ...........



Imádság
Istenem, minden a végtelen szeretetedből származik, ezért mindenért hálát adok. Hálás vagyok azért, amit adtál, s amit elvettél. Hálás vagyok jó képességeimért és gyengeségeimért egyaránt. Hálás vagyok az örömért és szenvedésért. Hálás vagyok segítségedért és életem nehéz helyzeteiért. Hálás vagyok irgalmadért, s azért, hogy üdvözíteni akarsz. Uram, taníts meg hálásnak lenni! Taníts meg észrevenni a legkisebb dolgokat is az életben, akár tőled, akár embertársaimtól kaptam azokat! Taníts meg arra, hogy a hálámat mindig ki tudjam fejezni!

Elmélkedés
Az Egyház közösség, a Krisztushoz tartozók, a benne hívők és az üdvösségre vágyók közössége. Ez a gondolat húzódik meg a mai evangélium hátterében, s ennek a közösségnek a lényegi tulajdonságát fogalmazzák meg Jézus következő szavai: ,,Egyek legyenek mindnyájan!"
Jézus azokra is gondol főpapi imájában, akik az ő apostolainak és küldötteinek szavára fognak hinni benne a későbbi évszázadokban, s akiknek ugyanúgy a Krisztusban hívők egységéért kell munkálkodniuk, mint a kezdeti idők Egyháza tagjainak. Az Egyház intézmény, szervezet, ugyanakkor közösség, a Krisztushoz tartozók lelki közössége. Az apostolok nagy érdeme, hogy Jézusban felismerték a Megváltót, továbbá azt is, hogy engedelmesen elfogadták azt a küldetést, amit az Úr bízott rájuk. A hívők, tehát mindazok, akik az apostolok és utódaik szavára jutnak el a hitre, szintén felismerik Jézus személyében megváltójukat és ez érdemül szolgál nekik.
Jézusnak az a vágya, hogy az őt követők egységben legyenek és egységre törekedjenek, korán megjelent a keresztények tudatában, olyan jelnek tekintették az Egyház egységét, amely hitelesíti az igehirdetést és a tanúságtételt. A vallási életnek sokszínű és számos formája van, a hitről sokféleképpen lehet tanúságot tenni, de egység csak ott van, ahol mindenki az Atya és a Fiú egységét vallja és utánozza.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: gyengeségeimért, tanítványaimért, embertársaimtól, cselekedeteiből, megismertettem, képességeimért, elővezettette, sokféleképpen, megváltójukat, tulajdonságát, tanúságtételt, megismertetem, fölemelkedett, jeruzsálemben, segítségedért, évszázadokban, munkálkodniuk, szeretetedből, feltámadásába, letartóztatta, törekedjenek, szadduceusok, igehirdetést, keresztények, dicsőségemet, megosztottam, bátorságával, engedelmesen, küldötteinek, apostolainak, helyzeteiért, szenvedésért, elhangzottak, megismerték, felismerték, krisztusban, fogságban lévő, kis-ázsiai zsidók, jeruzsálemi templomban, ezredes szerette, zsidók mivel, egész főtanácsot, tanács tagjainak, farizeusok közül, főtanács előtt, holtak feltámadásába, bíróság előtt, szadduceusok között, szadduceusok ugyanis, farizeusok viszont, farizeusok pártjából, angyal szólt, Apostolok Cselekedeteiből, EVANGÉLIUM Szent János, Szent Atyám, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sárkány  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Havazás  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nárcisz  Tedd őt foglyul, Uram  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Szimbólumok  Reményik Sándor: Itt most virá...  Kezdjük annak a megértésével,....  Havazás  Áldott, békés, szép Virágvasár...  A jó lelkek  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Galaktikus kapcsolat  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A nagyhét eseményei  képre írva  Alvó kutyák  Havazás  Ködvirágok  Soli Deo gloria  Válaszok a halál után  Szívet megérintő . . .  Mire jók ?  2004-es kivégzés után  Alvó baby  Fülpontok  képre írva  Öreg nő sóhajt  Búzavirág  Figyeld meg az "én"-t  Alvó cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Alvó baby  Talppontok közérthetően  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Táplálékok a máj egészségének ...  Levél lány  Görgess  Facebookon kaptam  Könyvek  Havazás  Facebookon kaptam Mírjam barát...  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Alvó kutya  Haja van  Szép estét kedves látogatóimna...  Könyvek  Paul David Tripp Március 27  Reményik Sándor: Itt most virá...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kékfestőről pár szóban  Leereszkedés és olvadás  Esti kép  Búzavirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Alvó baby  Sokszor  Áldott, békés, szép Virágvasár...  képre írva  Búzavirág  Szép estét  Ködvirágok  Tudd, hogy magától az élet soh...  Fülpontok  Virágos mező  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Havasi gyopár  Jó éjszakát  képre írva  Esti kép  Nárciszok 
Bejegyzés Címkék
fogságban lévő, kis-ázsiai zsidók, jeruzsálemi templomban, ezredes szerette, zsidók mivel, egész főtanácsot, tanács tagjainak, farizeusok közül, főtanács előtt, holtak feltámadásába, bíróság előtt, szadduceusok között, szadduceusok ugyanis, farizeusok viszont, farizeusok pártjából, angyal szólt, következő éjszaka, időben Jézus, égre emelte, szavukra hinni, legyenek mindnyájan, világ teremtése, evangélium igéi, végtelen szeretetedből, legkisebb dolgokat, hálámat mindig, benne hívők, üdvösségre vágyók, gondolat húzódik, lényegi tulajdonságát, későbbi évszázadokban, kezdeti idők, apostolok nagy, keresztények tudatában, vallási életnek, hitről sokféleképpen, gyengeségeimért, tanítványaimért, embertársaimtól, cselekedeteiből, megismertettem, képességeimért, elővezettette, sokféleképpen, megváltójukat, tulajdonságát, tanúságtételt, megismertetem, fölemelkedett, jeruzsálemben, segítségedért, évszázadokban, munkálkodniuk, szeretetedből, feltámadásába, letartóztatta, törekedjenek, szadduceusok, igehirdetést, keresztények, dicsőségemet, megosztottam, bátorságával, engedelmesen, küldötteinek, apostolainak, helyzeteiért, szenvedésért, elhangzottak, megismerték, felismerték, krisztusban, közösségnek, személyében, pontosabban, krisztushoz, fogalmazzák, keletkezett, törvénytudó, felizgatták, észrevették, jeruzsálemi, tiltakozott, katonaságot, irgalmadért, tekintették, egységéért, mindnyájan, farizeusok, imádkozott, dicsőséget, főtanácsot, észrevenni, megerősíti, szentlecke, üdvözíteni, elfogadták, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1572
  • e Hét: 5162
  • e Hónap: 25845
  • e Év: 228758
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.