Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
húsvét 7. hét szombat 05.30
  2020-05-30 06:33:36, szombat
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Pál apostol Rómában, fogolyként is hirdeti az Isten országát.
Rómába érkezésünk után Pál engedélyt kapott, hogy saját szállásán maradhasson egy katona őrizete alatt.
Harmadnapra magához kérette a legtekintélyesebb zsidókat. Amikor összejöttek, így szólt hozzájuk:
,,Férfiak, testvérek! Én semmit sem vétettem a nép vagy atyáink szokásai ellen, mégis bilincsbe verve adtak át Jeruzsálemben a rómaiak kezére. Ők kivizsgálták ügyemet, és szabadon akartak bocsátani, mert semmi okot sem találtak, amiért halálra ítéljenek. A zsidók tiltakozása miatt azonban kénytelen voltam a császárhoz föllebbezni, de nem azért, mintha népemet vádolni akarnám.
Ez az oka annak, hogy látni kívántalak titeket, és néhány szót akartam szólni hozzátok. Ezt a bilincset ugyanis a választott nép reménysége miatt rakták rám."
Két álló esztendeig maradt Pál apostol a bérelt szállásán. Mindenkit fogadott, aki csak fölkereste. Hirdette nekik az Isten országát, és bátran, akadálytalanul tanított Urunkról, Jézus Krisztusról.
Ez az Isten igéje. ApCsel 28,16-20.30-31

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
János apostol vallja, hogy igaz az ő tanúsága Jézusról.
Amikor feltámadása után Jézus még együtt volt övéivel, Péter látta egyszer, hogy utána jön az a tanítvány, akit Jézus szeretett. Az, aki a vacsorán odahajolt hozzá, és megkérdezte: ,,Uram, ki az, aki téged elárul?"
Ennek láttára Péter Jézushoz fordult: ,,Uram, hát ővele mi lesz?" Jézus így felelt: ,,Ha azt akarom, hogy így maradjon, amíg el nem jövök, mit törődöl vele? Te csak kövess engem!"
Így a tanítványok között elterjedt az a vélemény, hogy ez a tanítvány nem hal meg. Jézus azonban nem azt mondta: ,,Nem hal meg", hanem: ,,Ha azt akarom, hogy így maradjon, amíg el nem jövök, mit törődöl vele?"
Ez az a tanítvány, aki tanúságot tesz minderről, és ezeket írta. Tudjuk, hogy igaz az ő tanúsága.
Jézus még sok mást is cselekedett. Ha egyenként mind megírnák, azt hiszem, az egész világ sem tudná befogadni a könyveket, amelyeket írni kellene.
Ezek az evangélium igéi. Jn 21,20-25
...... ..............



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te szeretettel fordulsz felénk és a szeretet gyakorlására hívsz minket. Azt kéred tőlünk, hogy mutassuk ki szeretetünket Isten iránt és embertársaink iránt. A szeretet gyakorlásához szükségünk van szívünk odaadó szándékára, lelkünk beleegyezésére, értelmünk belátására és akaratunk erejére. Taníts minket az önzetlen szeretetre! Tégy minket készségessé, hogy le tudjunk mondani saját érdekeinkről és mások szolgálatában találjuk meg életünk örömét! Taníts minket, hogy teljes szívvel szeressünk mindenkit! Hiszek, Uram, erősítsd bennünk a hitet!

Elmélkedés
A ,,szeretett tanítvány", akinek sorsáról a mai evangéliumban olvasunk maga János apostol, az evangélium szerzője. János kezdettől fogva Jézus tanítványa és cselekedeteinek tanúja. Jézus hívta meg őt, hogy apostol legyen, Jézust követte és hallgatta éveken át, majd pedig az Úr halála és feltámadása után annak szentelte életét, hogy Jézust megismertesse az emberekkel. János magas kort ért meg, az első század vége felé halt meg. Az egyház közösségének tagjai között egy idő után téma volt János apostol hosszú élete. A szentírástudósok szerint az evangéliumnak ezeket az utolsó sorait nem személyesen János apostol, hanem tanítványai írhatták. János magas életkora miatt az ő körükben születhetett az a gondolat, hogy nem fog meghalni. A szöveg ezt a téves elképzelést hivatott megmagyarázni Jézus korábbi szavait pontosan idézve.
Az evangélium befejező szavai arra emlékeztetnek minket, hogy az isteni igazságot, Jézus tanítását és működésének cselekedeteit János tanúságtételének köszönhetően ismerhetjük meg az ő írásából, az ő evangéliumából. János tanúságtétele igaznak bizonyult, de még inkább igaz Jézus Krisztus tanúságtétele az Atyáról és az Atya emberek iránti szeretetéről.
Indítsanak minket e szavak arra, hogy mi is tanúságot tegyünk Jézusról, hirdetve a világban az ő örömhírét!
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: szentírástudósok, tanúságtételének, cselekedeteinek, cselekedeteiből, beleegyezésére, akadálytalanul, evangéliumából, szeretetünket, megismertesse, megmagyarázni, evangéliumnak, evangéliumban, emlékeztetnek, cselekedeteit, tanúságtétele, szolgálatában, jeruzsálemben, embertársaink, gyakorlásához, érdekeinkről, kivizsgálták, közösségének, születhetett, szeretetéről, gyakorlására, köszönhetően, tanítványok, szeretettel, készségessé, cselekedett, feltámadása, tiltakozása, harmadnapra, összejöttek, működésének, ismerhetjük, katona őrizete, legtekintélyesebb zsidókat, rómaiak kezére, zsidók tiltakozása, császárhoz föllebbezni, bilincset ugyanis, bérelt szállásán, vacsorán odahajolt, tanítványok között, egész világ, evangélium igéi, szeretet gyakorlására, szeretet gyakorlásához, önzetlen szeretetre, evangélium szerzője, első század, Apostolok Cselekedeteiből, Jézus Krisztusról, EVANGÉLIUM Szent János, Péter Jézushoz, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Régi emberek, akikre máig büsz...  Fekete-erdő desszert  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Adakozás  Nevem  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Örülök, hogy látlak!  Akik bántanak téged  Julian Brass gondolata  Elköszönt  Facebookon kaptam  Akarat  Png kutya  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Nem számIt  Facebookon kaptam  képre írva  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét  Png férfi  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Adakozás  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Png fotel  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png kutya  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szívem tiéd  A televizió nem a kultúrát kép...  Soha ne kedvezz...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Hiányzik  Alázat  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Alázat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  képre írva  A másik dolog,  Rátalálsz  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Paul David Tripp Április 19  Nem számIt  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A jó emberek mindig szépek mar...  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
katona őrizete, legtekintélyesebb zsidókat, rómaiak kezére, zsidók tiltakozása, császárhoz föllebbezni, bilincset ugyanis, bérelt szállásán, vacsorán odahajolt, tanítványok között, egész világ, evangélium igéi, szeretet gyakorlására, szeretet gyakorlásához, önzetlen szeretetre, evangélium szerzője, első század, egyház közösségének, szentírástudósok szerint, evangéliumnak ezeket, utolsó sorait, téves elképzelést, evangélium befejező, isteni igazságot, szentírástudósok, tanúságtételének, cselekedeteinek, cselekedeteiből, beleegyezésére, akadálytalanul, evangéliumából, szeretetünket, megismertesse, megmagyarázni, evangéliumnak, evangéliumban, emlékeztetnek, cselekedeteit, tanúságtétele, szolgálatában, jeruzsálemben, embertársaink, gyakorlásához, érdekeinkről, kivizsgálták, közösségének, születhetett, szeretetéről, gyakorlására, köszönhetően, tanítványok, szeretettel, készségessé, cselekedett, feltámadása, tiltakozása, harmadnapra, összejöttek, működésének, ismerhetjük, krisztusról, föllebbezni, tanítványai, megkérdezte, elképzelést, személyesen, maradhasson, reménysége, szükségünk, szándékára, választott, esztendeig, fölkereste, császárhoz, evangélium, szentlecke, szeressünk, érkezésünk, tanítványa, fogolyként, elmélkedés, belátására, emberekkel, szeretetre, kívántalak, indítsanak, igazságot, tanítvány, tanítását, könyvéből, mindenkit, hanganyag, bilincset, örömhírét, tanúságot, szeretett, szállásán, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4196
  • e Hét: 9997
  • e Hónap: 43151
  • e Év: 276898
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.