Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
9. évközi hét kedd 06.02
  2020-06-01 23:52:29, hétfő
 
  SZENTLECKE Szent Péter apostol második leveléből
Új égre és új földre várunk.
Testvéreim!
Várjátok és siettessétek az Úr eljövetelének napját, amikor az egek tűzbe borulnak és elpusztulnak, az elemek a hőségben elolvadnak. Mi tehát új égre és új földre várunk, az igazságosság hazájára, melyet ő megígért.
Szeretteim! Miközben erre vártok, nagyon igyekezzetek, hogy tisztán, feddhetetlenül és békességben találjon benneteket! Használjátok fel Urunk türelmét üdvösségetekre!
Testvéreim! Ti már előre tudtok mindezekről. Legyetek tehát résen, hogy a gonoszok tévedései el ne sodorjanak titeket, és el ne veszítsétek biztonságotokat! Gyarapodjatok Urunk és Megváltónk, Jézus Krisztus kegyelmében és ismeretében! Neki legyen dicsőség most és az örökkévalóság napján! Ámen.
Ez az Isten igéje. 2Pét 3,12-15a.17-18

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
A keresztény ember mind a földi, mind az örök haza polgára.
Egyszer néhány farizeust és Heródes-párti embert küldtek Jézushoz, hogy szaván fogják őt. Azok odamentek hozzá, és megszólították: ,,Mester, tudjuk, hogy igazmondó vagy. Nem befolyásol a mások véleménye, és nem nézed az emberek személyét, hanem az igazsághoz híven tanítod az Isten útját. Szabad-e adót fizetni a császárnak, vagy nem? Fizessünk, vagy ne fizessünk?"
Jézus azonban átlátott álnokságukon, és ezért így szólt: ,,Miért akartok tőrbe csalni? Hozzatok ide egy dénárt, hadd lássam!" Erre odavittek egyet. Ő pedig megkérdezte tőlük: ,,Kinek a képe és felirata ez?"
Azok ezt felelték: ,,A császáré." Jézus pedig így folytatta: ,,Adjátok meg tehát a császárnak, ami a császáré, és az Istennek, ami az Istené!"
Azok igen elcsodálkoztak (Jézus feleletén).
Ezek az evangélium igéi. Mk 12,13-17
...... ............



Imádság
Urunk, Jézus, készséges szívvel hallgatjuk szavadat, amellyel követésedre hívsz minket. Nem akarunk süketként viselkedni, mint akik nem hallják, nem értik szavadat. Keressük saját boldogságunkat és mások életét is boldogabbá szeretnénk tenni. Add, hogy szavadban felismerjük az örök életre vezető igazságot! Erősíts minket, hogy mindig veled éljünk, veled járjuk életünk zarándokútját, s végül megérkezzünk az Atya örök országába

Elmélkedés
A zsidók számára különösen is fájdalmas tény volt az adófizetés kérdése. Arra emlékeztette őket, hogy nem független nemzet, hanem római fennhatóság alatt állnak, ráadásul adót is kell fizetniük azoknak, akiknek az uralma alatt állnak. Amikor Kr. u. 6-ban a rómaiak bevezették a fejadót, akkor rögtön lázadást tört ki, amit a rómaiak levertek, de azóta is gyűlölt dolog volt minden zsidó szemében az adózás.
A történelmi hátteret ismerve értjük, hogy miért alattomos a Jézushoz intézett kérdés: ,,Szabad-e adót fizetni a császárnak, vagy nem?" Ha Jézus azt feleli erre, hogy az adót meg kell fizetni, akkor elveszíti a nép jóindulatát és támogatását. Ha viszont ellenzi az adó megfizetését, akkor könnyen vádolhatják azzal, hogy fel akarja lázítani a népet.
Jézus azonnal átlátja a helyzetet. Tudja, hogy a dicséret, ami megelőzi a kérdést, hogy tudniillik igazmondó és mindig az igazságot tanítja, valójában csak alattomos hízelkedés. Válasza rövid: ,,Adjátok meg tehát a császárnak, ami a császáré, és az Istennek, ami az Istené!" Bölcsességével, ügyes válaszával Jézus kilép a csapdából és egyúttal új területre tereli a témát. Akár megfizeti valaki a rómaiak által kivetett adót, akár nem, ezzel még nem rendezte tartozását Isten felé. Itt persze nem anyagiakra kell gondolnunk, hanem az Istennek járó tiszteletre.
Nekem is érdemes elgondolkodnom azon, hogy megadom-e Istennek mindazt, ami neki jár?
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: biztonságotokat, elgondolkodnom, feddhetetlenül, elcsodálkoztak, megszólították, boldogságunkat, bölcsességével, üdvösségetekre, eljövetelének, zarándokútját, örökkévalóság, gyarapodjatok, megérkezzünk, álnokságukon, emlékeztette, igazságosság, igyekezzetek, elpusztulnak, használjátok, megfizetését, siettessétek, kegyelmében, jóindulatát, támogatását, felismerjük, tiszteletre, veszítsétek, megkérdezte, vádolhatják, mindezekről, fennhatóság, békességben, ismeretében, követésedre, anyagiakra, igazsághoz, egek tűzbe, hőségben elolvadnak, igazságosság hazájára, gonoszok tévedései, örökkévalóság napján, keresztény ember, örök haza, mások véleménye, emberek személyét, igazsághoz híven, evangélium igéi, örök életre, zsidók számára, adófizetés kérdése, uralma alatt, rómaiak bevezették, SZENTLECKE Szent Péter, Gyarapodjatok Urunk, Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent Márk, Amikor Kr, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó cicák  Egy bizonyos határt  A másik dolog,  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Régi emberek, akikre máig büsz...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Még csak most kezdődik a nap  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  képre írva  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Png csokor  Facebookon kaptam  képre írva  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Esti kép  Gonosz démon-álarc  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Png cica  Ágai Ágnes – Csendélet  Reménység és erő Krisztustól e...  Alázat  Mindig jusson idő nevetni  Png telefon  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Idő  Mi lenne ha  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Idő  Nem tudhatod  Hazára minden embernek szükség...  Paul David Tripp Április 21  Hiányzik  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Németh László tollából  Akik bántanak téged  Mindig jusson idő nevetni  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Gonosz démon-álarc  A másik dolog,  Png nő  Örülök, hogy látlak!  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Jó éjszakát  Éretlen vers  George Byron - Ahogy itt jár -...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png kislány  Elköszönt  Albert Einstein gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Paul David Tripp Április 21  Neked tudnod kell  Alvó cicák 
Bejegyzés Címkék
egek tűzbe, hőségben elolvadnak, igazságosság hazájára, gonoszok tévedései, örökkévalóság napján, keresztény ember, örök haza, mások véleménye, emberek személyét, igazsághoz híven, evangélium igéi, örök életre, zsidók számára, adófizetés kérdése, uralma alatt, rómaiak bevezették, rómaiak levertek, történelmi hátteret, igazságot tanítja, rómaiak által, biztonságotokat, elgondolkodnom, feddhetetlenül, elcsodálkoztak, megszólították, boldogságunkat, bölcsességével, üdvösségetekre, eljövetelének, zarándokútját, örökkévalóság, gyarapodjatok, megérkezzünk, álnokságukon, emlékeztette, igazságosság, igyekezzetek, elpusztulnak, használjátok, megfizetését, siettessétek, kegyelmében, jóindulatát, támogatását, felismerjük, tiszteletre, veszítsétek, megkérdezte, vádolhatják, mindezekről, fennhatóság, békességben, ismeretében, követésedre, anyagiakra, igazsághoz, boldogabbá, tartozását, szeretnénk, császárnak, szeretteim, keresztény, benneteket, sodorjanak, testvéreim, viselkedni, szentlecke, evangélium, bevezették, hallgatjuk, befolyásol, gondolnunk, történelmi, hízelkedés, adófizetés, megváltónk, válaszával, tudniillik, elolvadnak, elmélkedés, tévedései, helyzetet, megfizeti, csapdából, különösen, területre, országába, fájdalmas, könyvéből, fizessünk, alattomos, véleménye, igazmondó, igazságot, odamentek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4727
  • e Hét: 16357
  • e Hónap: 49511
  • e Év: 283258
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.