Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Évközi 12. vasárnap 06.21
  2020-06-20 22:51:29, szombat
 
  OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
Megszabadította a szegénynek lelkét a gonoszok kezéből.
Jeremiás próféta így panaszkodik szenvedése idején: Hallom sokak gyalázkodását: ,,Rettegés mindenütt! Jelentsétek föl! Följelentjük!" Még azok is, akik barátaim voltak, bukásomra lestek: ,,Hátha valamiképp tőrbe csalhatnánk, legyőzhetnénk, és bosszút állhatnánk rajta."
De az Úr, mint hős harcos, mellettem áll. Ellenfeleim meginognak, s nem bírnak velem, szégyent vallnak és elbuknak.
Örökké tartó, soha el nem múló gyalázatban lesz részük. Te pedig, Seregek Ura, igazságos Bíró, aki a vesék és szívek vizsgálója vagy, engedd, hadd lássam, miként állsz rajtuk bosszút, mert eléd tártam ügyemet.
Énekeljetek az Úrnak! Dicsőítsétek az Urat, mert kiszabadította a szegénynek lelkét a gonoszok kezéből.
Ez az Isten igéje. Jer 20,10-13

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
A kegyelem hatása nem olyan, mint a bűnbeesésé.
Testvéreim!
A bűn egy ember által lépett a világba, és a bűn következményeként a halál. Így a halál minden ember osztályrésze lett, mert mindnyájan bűnbe estek.
Volt a világon bűn a mózesi törvény előtt is, de a bűn, ha nincs törvény, nem számít bűnnek. Ám a halál mégis uralkodott Ádámtól Mózesig azokon is, akik nem vétkeztek mint Ádám, aki az Eljövendőnek előképe.
A kegyelem hatása azonban nem olyan, mint a bűnbeesésé. Mert ha egynek bűnbeesése miatt sokan meghaltak, Isten kegyelme és az egy embernek, Jézus Krisztusnak irgalmából nyert ajándék még inkább kiárad sokakra.
Ez az Isten igéje. Róm 5,12-15

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg!
Abban az időben Jézus ezt mondta apostolainak: Ne féljetek az emberektől! Nincs rejtett dolog, amelyre fény ne derülne, sem titok, amely ki ne tudódnék. Amit én sötétben mondok nektek, azt ti mondjátok el világosban: és amit fülbe súgva hallotok, hirdessétek a háztetőkön!
És ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, a testet is a pokolba taszíthatja.
Egy fillérért ugye két verebet adnak? És mégsem hull a földre egy se közülük Atyátok tudta nélkül? Nektek pedig minden szál hajatokat számon tartják! Ne féljetek hát: sokkal többet értek ti a verebeknél! Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. De ha valaki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van.
Ezek az evangélium igéi. Mt 10,26-33

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te meghívsz minket, hogy téged kövessünk és vezetéseddel eljussunk a mennyei Atyához. Meghívsz, hogy tőled tanuljunk és szolgálatodba álljunk. Tudjuk, hogy tanítványodként ugyanaz a sorsunk, mint a tiéd, aki mesterünk és tanítónk vagy. Nem akarjuk kikerülni a keresztutat. Nem keresünk más utat, ami könnyebbnek tűnhet. Azzal a szándékkal hallgatjuk szavaidat, hogy azok szerint éljünk. Hozzád hasonlóan engedelmeskedünk a mennyei Atyának, mert hisszük, hogy türelemmel viselt szenvedéseink jutalma az örök élet és az örökké tartó boldogság lesz. Segíts minket az üdvösségre!

Elmélkedés
A gondviselés természete
Valamelyik forgalmas út mellett, az út két oldalán dolgozott egy-egy kolbászárus. Sokan megálltak náluk útközben, mert elterjedt a hírük, hogy mindketten kiváló kolbászt sütnek. Az egyikük munka közben állandóan rádiót hallgatott, zenét és híreket. Egy nap azt hallotta a rádióban, hogy gazdasági válság jön, spórolni kell, vissza kell fogni a költségeket. A hír hallatán rögtön döntött és a következő naptól olcsóbb kolbászt vásárolt. A gyengébb minőséget kis idő után a vendégek is észrevették, s emiatt egyre kevesebben álltak meg nála. Ő pedig azt gondolta, hogy valóban beköszöntött a gazdasági válság, emiatt van kevesebb vendége, és helyesnek tartotta, hogy időben lépett. A másik árusnál is mindig szólt a rádió, azzal kezdte a napot, hogy reggel bekapcsolta. De ő egyre finomabb kolbászt sütött, egyre több lett a vendége. Ő semmit nem érzékelt abból, amit a másik árus gazdasági válságként élt meg. Ennek oka az volt, hogy süket volt, nem hallotta a rádiót, a zene csak a vendégek miatt szólt.
Ez a humoros történet azt tanítja nekünk, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy mit hallunk meg és mit nem. Mi az, ami befolyásolja az életünket és mi az, ami meg sem érint minket. A tömegkommunikációs eszközökből, az internetből, a rádióból és a televízióból nap mint nap félelmet keltő dolgok zúdulnak ránk. A globális felmelegedéstől az áramdíj emelkedéséig, a jégkorszaktól az újfajta influenzavírusig mindentől félünk, nem is beszélve a facebook esetleges leállásáról, amely sokak szemében a világvégét jelentené. Vajon az információk özönvízében meglátjuk a szigetet, ahol kiköthetünk? Meghalljuk a szívünket megnyugtató üzenetet? Jézus újra és újra megismétli: Ne féljetek!
A félelem, a szorongás, a bizonytalanság fokozatosan megmérgezi életünket, ha nem tartunk időnként méregtelenítő kúrát, azaz nem tárjuk fel félelmeink okát. E vizsgálódás során aztán rájövünk, hogy sok esetben semmi alapja nincs a félelmeinknek, például olyan jövőbeli események bekövetkeztétől rettegünk, amelyeknek semmi esélye sincs. Ha a jövőt nem is tudhatjuk előre, azért szeretnénk biztonságban tudni életünket és kizárni a fenyegető veszélyeket. A hívő ember számára a gondviselésbe vetett hit a legjobb ellenszer a félelmek ellen. Aki Istenre és az isteni gondviselésre bízza életét, annak nincs miért aggódni!
Az isteni gondviselés természetét sokan félreértik. Egyesek azt gondolják, hogy Isten úgy gondoskodik rólunk, hogy minden apró bajunkban azonnal a segítségünkre siet. Mások azt várják, hogy saját mulasztásaikat majd Isten kipótolja. Ha Isten ilyen módon avatkozna bele az életünkbe, akkor az emberi szabadságunk megsértése volna, ami távol áll Istentől. Isten nem fogja kényelmessé tenni életünket olyan módon, hogy elmulasztott kötelességeinket elvégzi helyettünk. Arra is figyelnünk kell, hogy a gondviselésbe vetett hit még véletlenül se bátorítson minket felelőtlenségre. Nem mondhatjuk: Miért vigyázzak, amikor Isten úgyis vigyáz rám, gondomat viseli! A céltalan, bizonytalan, tétovázó embereket messze elkerüli a gondviselés. De abban a pillanatban, amikor elkötelezzük magunkat valamilyen jó megtételére és elkezdjük annak megvalósítását, akkor megérezzük Isten segítségét, megtapasztaljuk azt, hogy megáldja munkánkat, törekvéseinket. Ez az isteni gondviselés.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kötelességeinket, engedelmeskedünk, influenzavírusig, felmelegedéstől, bekövetkeztétől, megszabadította, tanítványodként, felelőtlenségre, megtapasztaljuk, bizonytalanság, kiszabadította, mulasztásaikat, megvalósítását, törekvéseinket, segítségünkre, gondviselésbe, szolgálatodba, gondviselésre, szenvedéseink, jégkorszaktól, legyőzhetnénk, méregtelenítő, félelmeinknek, gyalázkodását, osztályrésze, szabadságunk, emelkedéséig, vezetéseddel, dicsőítsétek, televízióból, befolyásolja, beköszöntött, biztonságban, apostolainak, elmulasztott, följelentjük, szegénynek lelkét, gonoszok kezéből, kegyelem hatása, ember által, halál minden, mózesi törvény, halál mégis, testet ölik, időben Jézus, testet megölik, pokolba taszíthatja, fillérért ugye, emberek előtt, evangélium igéi, mennyei Atyához, szándékkal hallgatjuk, OLVASMÁNY Jeremiás, Seregek Ura, SZENTLECKE Szent Pál, Ádámtól Mózesig, Jézus Krisztusnak, EVANGÉLIUM Szent Máté, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Boldogság  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Talppontok közérthetően  Alvó cica  képre írva  Jó éjszakát  Talppontok közérthetően  A Víz Világnapja.  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  képre írva  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Havazás  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Nagyhétfő:  Galaktikus kapcsolat  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Fényvarázslat  Halhatatlan boldog percek . ....  Jó éjszakát  Könyvek  Öreg nő sóhajt  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Virágos mező  Facebookon kaptam  Harang ( gif )  Varázskönyv  Halhatatlan boldog percek . ....  Figyeld meg az "én"-t  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szép estét  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Talppontok közérthetően  Szimbólumok  Szimbólumok  A víz abszolút súlya nem számí...  Búzavirág  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  A nagy természet  Szép álmokat!  Sokszor  Nagy Feró megmondta?  Alvó baby  Nárcisz  Kezdjük annak a megértésével,....  Tedd őt foglyul, Uram  képre írva  Búzavirág  Kinyílni egy beteg világban: v...  Leereszkedés és olvadás  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Az angyali üdvözlet  Öreg nő sóhajt  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Csak egy életed van....  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Sokszor  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Nem hazudnak  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Harang ( gif )  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti kép  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Haja van 
Bejegyzés Címkék
szegénynek lelkét, gonoszok kezéből, kegyelem hatása, ember által, halál minden, mózesi törvény, halál mégis, testet ölik, időben Jézus, testet megölik, pokolba taszíthatja, fillérért ugye, emberek előtt, evangélium igéi, mennyei Atyához, szándékkal hallgatjuk, mennyei Atyának, örök élet, örökké tartó, gondviselés természete, egyikük munka, következő naptól, gyengébb minőséget, gazdasági válság, másik árusnál, másik árus, zene csak, vendégek miatt, humoros történet, globális felmelegedéstől, áramdíj emelkedéséig, újfajta influenzavírusig, facebook esetleges, világvégét jelentené, információk özönvízében, szívünket megnyugtató, bizonytalanság fokozatosan, fenyegető veszélyeket, hívő ember, gondviselésbe vetett, legjobb ellenszer, félelmek ellen, isteni gondviselésre, isteni gondviselés, segítségünkre siet, emberi szabadságunk, kötelességeinket, engedelmeskedünk, influenzavírusig, felmelegedéstől, bekövetkeztétől, megszabadította, tanítványodként, felelőtlenségre, megtapasztaljuk, bizonytalanság, kiszabadította, mulasztásaikat, megvalósítását, törekvéseinket, segítségünkre, gondviselésbe, szolgálatodba, gondviselésre, szenvedéseink, jégkorszaktól, legyőzhetnénk, méregtelenítő, félelmeinknek, gyalázkodását, osztályrésze, szabadságunk, emelkedéséig, vezetéseddel, dicsőítsétek, televízióból, befolyásolja, beköszöntött, biztonságban, apostolainak, elmulasztott, följelentjük, elkötelezzük, eljövendőnek, gondviselés, fokozatosan, pillanatban, vizsgálódás, csalhatnánk, gyalázatban, bizonytalan, megnyugtató, bekapcsolta, eszközökből, megtételére, leállásáról, énekeljetek, internetből, információk, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1572
  • e Hét: 5162
  • e Hónap: 25845
  • e Év: 228758
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.